Hvordan ta vare på liljer? Grunnleggende regler og omsorg tips
 En mann som er på jakt etter svaret på hvordan man skal ta vare på liljer, bør ta hensyn til at funksjonene i omsorgen for disse plantene er bestemt av mange ulike faktorer. Spesielt er det nødvendig å ta hensyn til de varietal karakteristikker av liljer, pærer alder, vekstforhold. Vurdere hvordan man skal ta vare på disse plantene fra tidlig på våren.
 Vesenet liljer som vokser i hagen
 Hvis vinteren du gjemte dine liljer, deretter så snart snøen smelter, umiddelbart fjerne dem fra ly. Videre oppmerksom på at for vinteren bør ikke dekke alle slags farger - blant dem er mange frost. Men, i alle fall er det viktig å ta vare å blomst, som vokser dine liljer, tid prohrivsya - jo før det skjer jo bedre. Siden våren jorden er full av fuktighet og næringsstoffer, er det i denne perioden liljer er i stand til å danne den mektigste rotsystem.
 Selv før fremveksten av liljer trenger podryhlit bakken og løsne mer er nødvendig (i hvert fall inntil all lilje komme ned). Vanning liljer kan bare hvis jorda er tørr, med varmt vann fra fat. Feed, disse blomstene helst humus, fortynnet i vann - bruk av gjødsel er nødvendig.
 Når alle liljer kommer ned, må du løsne og deretter ugresset. Også liljer bør okuchit. Deretter på planter kan glemme tiden - før den blomstrende perioden de ikke krever oppmerksomhet.
 Under blomstring ikke kutte blomst, lilje pærer som kan skikkelig moden. Hvis du likevel ønsker å kutte stammen, er det best vidlomit det - fordi en kniv kan overføres virussykdom.
 Hvordan ta vare på etter blomstring liljer?
 I løpet av denne perioden bør de deles og transplantert (bare vente i minst to uker etter blomstring). Transplanterte planter falle (men ikke tidligere), og bare i den grad overgrodde blomsterbed. Likevel etter blomstring liljer krever minimalt med omsorg - bare av og til å trekke ugress og planter okuchyvayte. Og aller viktigst, ikke ikke otlamыvayte kutte stilken (selv tørket) - Du kan ikke gjøre det til våren, slik at du ikke skader pære.
 Så mye for omsorg for liljene som vokser i hagen. En barnepass rom lilje, selvfølgelig, vil være noe forskjellig.
 Hvordan ta vare på potte liljer?
 Før vi snakke om detaljene i hjemmetjenesten liljer, bør indikere at landet skal være i en gryte med blomster. Obligatorisk del av jord er humus, torv, sand og beinmel. Den rike løs jord disse komponentene kan kjøpes i butikken er klar.
 Plante lilje pærer trenger en liten pott, bunnen av som helles 2 cm drenering. På drenering lag strømmet jordlaget (ca 5 inches), så lærte pære, nøye rette sine røtter, og dekket med jord nøyaktig til midten.
 Ved å plante lilje, må regelmessig vannes med varm forsvare (minst daglig) vann. Vannes etter tørking av jorda, begrense vanning under blomstring. Denne blomsten har til å være i et ganske kult sted, med ingen utkast. Men aldri plassere lilje direkte sollys - best av alt det føles i skyggen.
 Også i henhold til blomst omsorg i hjemmet inkluderer regelmessig fôring - beste vil gjøre dette to eller tre ganger i året. For dressing bruk flytende gjødsel, helle direkte ned i bakken (til blader og stengler noe fryktelig) samtidig med vanning liljer.
 Lily begynner å spre seg rundt fem år, når det er en nedgang i blomst. Se de viktigste pærer i små pærer, nøye skille dem og transplantasjon i andre potter.
Nyttige egenskaper medlar, applikasjoner i medisin

 Nysgjerrige turister i løpet av ferien på Svartehavskysten av Crimea og Kaukasus er interessert ikke bare strender, men også livet av lokale innbyggere, må ha sett fantastiske resultater. De er relativt lik blanding av fersken og mandarin. Anser det som mer mulig i bildet nedenfor. Dette medlar (noen ganger kalt mushmala) - evig frukttre. På ganen frukten likner epler. Av disse, lage syltetøy, kompotter og gelé, og med steiner i midten av frukten - drikke som kaffe.

 Men det viste seg at det ikke bare er godt frukt, men også medisinske planter. De gamle romerne behandlet hennes feber, frysninger og lever steiner tatt ut. I moderne medisin nyttige egenskaper funnet medlar også søknad.


 Indikasjoner


Nyttige egenskaper medlar, applikasjoner i medisin


 •  De fleste næringsstoffene i bladene av stikkende planter. Kronisk bruk av ekstraktet på basis styrker immunsystemet og motstår kald, så er det anbefalt å ta for forebygging.


 •  Brevet inneholder også stoffer som fremskynder produksjonen av insulin i kroppen. Således kan medlar kurere diabetes eller i det minste utsette aktiv utvikling av sykdommen.


 •  Et annet stoff som inneholdes i bladene, forbedrer leveren. Kroppen gradvis blir kvitt de akkumulerte toksiner eller giftstoff. Fordi anlegget skjær tatt for forebygging og for umiddelbar kamp oppkast eller diaré.


 •  Medlar frø brukes til behandling av dysenteri eller betennelse i magen. Vanligvis de lage te og ta i en viss mengde.


 •  Bronkitt folke leger anbefaler også å ta vann infusjons frø planter.


 •  Nyttig og spise frukt. De har mye vitaminer og mineraler som effektivt bekjemper med inflammatoriske prosesser. Derfor ville det være nyttig for folk med overfladisk gastritt.


 • Nyttige egenskaper medlar, applikasjoner i medisin

   Å forberede infusjoner og decoctions ofte brukte blader og frukttrær. Mye mindre brukt bark og frø. Høstet sommer blader kan gjøres på grunnlag av kjøttkraft, male frøene til et pulver, og fruktene er stor for medisinske alkohol brennevin.
   Medlar så nyttig at i sin søknad, var det ingen bivirkninger, henholdsvis contra midler basert på det er det ikke.


   Oppskrifter fra Medlar   Styptic

   En spiseskje hakkede blader helle en krukke med et glass vann og kok i fem minutter. Sil deretter væsken og bør gjelde for sår som en antiseptisk og helbredende ressurser.
  Nyttige egenskaper medlar, applikasjoner i medisin


   Smerten i magen

   Ikke helt moden medlar frø er stor for å hindre betennelse i magen og tarmene. To spiseskjeer frø helle to kopper vann og la det koke i tjue minutter. Ta et avkok trenger en halv time før måltider for et halvt glass.

   Alkohol anstrøk av frukten

   Verktøyet kan tas for å behandle astma, bronkitt, og å kjempe mot lever kolikk. Frukt med frø og mos, blande to spiseskjeer honning. Slurryen å helle hundre gram vodka og sette mot i en lukket beholder i tre dager. Godta trenger et glass tre ganger daglig før måltider.
   Nylig, medlar og tiltrakk seg oppmerksomheten til farmasøytiske selskaper. Fra dette treet blad ekstrakt gjør håret tap rettsmidler. Du kan forberede deg på samme måte, bare mangler den friske blader gjennom en kjøttkvern til å danne en lime og gni det inn i hårrøttene.
  Nyttige egenskaper medlar, applikasjoner i medisin

   Det er mulig at i nær fremtid, vil forskerne kunne oppdage nye fantastiske egenskaper medlar. De har nylig foreslått at frukter av planter effektivt å stoppe veksten av ondartede tumorer. De endelige resultatene av studien ennå, men det er mulig at snart vil være den viktigste medlar verktøy i kampen mot kreft.
  Opuntia. Omsorg

   Opuntia. Kaktus. Beskrivelse. Omsorg hjemme


   Hvordan å vokse piggete pære

   Prickly pære (Opuntia)


   Familie Opuntia - Den mest tallrike blant kaktus. Medlemmer av denne slekten vokser over hele Amerika fra Argentina til Canada. Prickly pære dyrkere skilt, og senere selv slo seg ned naturlig i mange andre land, vanære de vanlig i Middelhavet og overraskende utbredt i Australia.
   Mest opuntsiy skyter flatt, formet plater, men det er typer av sylindriske eller sfæriske segmenter. Plante størrelser varierer fra noen få centimeter til to meter. De fleste artene vokser godt hjemme, men noen gode varianter krever mer romslige rom enn moderne leilighet. Men få av disse kaktus blomstre hvis de får fullt sollys hele året.
   Opuntia oligotricha - representant for typer av sylindriske segmenter og myke pigger. Vær forsiktig - noen segmenter bryte lett hvis de bøyes i rett vinkel. Dette kaktus blomstrer i alderen 3-4 år, når det vokser opp til 15 cm i høyden gitt full dekning i løpet av året.
   Opuntia albata refererer til lett dyrket arter og vokser til en høyde på 15 cm, men kan blomstre i 3-4 år, og til en lavere høyde (6-8 cm). Bloom Season står for tidlig på våren og varer ca en uke. På toppen av hver blomstrende pads (areola) blomst for 3-4 bleke gule blomster. Sunne planter danne nye segmenter av hvert år, og i godt lys trenger ikke støtte. Opuntia albata har ingen torner hlohydyy (tenner).
   Andre anlegg av denne typen, er det nødvendig å dyrke (med hlohydyy): O. microdasys med gule, røde og brune eller hvite pigger; O. basilaris med lilla-lilla areola og O. violacea var. Santa-rita med lange pigger og lilla areola. Disse artene kan vokse til de eskalerer til en pott med en diameter på 18 cm, så er det bedre å implantere ett segment og vokse ny kaktus.

   Hva er de nødvendige betingelser for dyrking av stikkende pære
  Opuntia. Omsorg


   Letthet: kaktus til godt utviklet, legg den i en solrik vinduskarm. For full blomst trenger sollys gjennom hele året. Opuntia Missing lys mister sin runde form dyskoobraznuyu, pakket ut, blir blek, grønn-gul og begynner å trenge støtte. Hvis anlegget er strukket, langstrakte stengler skjæres og bevege kaktus i et lyst sted, øker belysningen gradvis i løpet av flere uker.
   Temperatur : Om vinteren, kan anlegget holdes ved en temperatur på omtrent 4 grader om sommeren - ved temperaturer under 40 ° C. Sørg for god ventilasjon.
   Vanning : Summer vanning kaktus en gang i uken; mellom vanning av jorda er tørr. Vår og høst vanning en gang hver 2. uke. Inneholder plante i vinter tørrhet. Et lag av grus eller småstein i bakken vil bidra til å forhindre dannelsen av solid og tykk skorpe etter vanning og vil ikke skitne den nedre stengler og beholde fuktighet i potten i varmt vær.
   Gjødsling: våren og sommeren fôr en gang i måneden med en gjødsel høy i kalium (for tomater).
   Jord : Bland to deler leirjord med en del grov sand (ingen bygningen og ingen havet).
  Opuntia. Omsorg
   Transplantasjon:
   kaktus transplantert hvert år så lenge det er ingen grunn til potten størrelse 13 cm. Videre transplantert hvert 2. år. For å unngå stikk skarpe torner, transplantasjon fjerne planten fra potten, holde den på jorden com. Når transplantere store forekomster du trenger hjelp.
   Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr: en gang i måneden, spray anlegget med vann for å fjerne støv og 2-3 ganger i året for å legge vann insektmidler. Sørg for at stilkene ble trimmet på alle sider.

   Opuntia. Funksjoner omsorg


   Borekaks. Når blomstring er over, en skarp kniv eget segment i det smaleste punkt-forbindelse til anlegget. Dryss overflaten kutt både skjæring og planten rot hormon pulver som inneholder soppdreper. La akselen tørke i 2 dager. Forbered en pott med en diameter på 5 eller 8 cm fra jord blanding for potteplanter og sette håndtaket på overflaten. Lett dryss aksel bakken for å støtte den i oppreist stilling; Du kan også avslutte sine portletter til kanten av potten. På 2-3 uker, inntil røtter utvikle, plassere anlegget i et lyst sted (men ikke i solen). Deretter begynne å vanne. Cactus transplantasjon når røttene fylle potten.  
  Яндекс.Метрика