Når samle bjørk sap

 Til tross for utvalg av drinker i butikkhyllene bjørk sap fortsetter å være svært etterspurt. Og det er ikke at nyttige egenskaper av bjørk sap spesiell og unik, og at drikke med smaken i prinsippet ikke lenger eksisterer, og gjenskape det kunstig svikter. Vi kan bare forholde seg til ved innsamling bjørk sap, og ikke gå glipp av dette øyeblikk.

 Hvorfor bjørk sap samles bare i tidlig på våren


 Nøyaktig innsamling sap er vanskelig å fastslå, fordi det avhenger av de klimatiske forholdene i regionen, og alvorlighetsgraden av vinteren og utbruddet av våren.
 Samle bjørk sap nødvendig når vil tine og kokte tre versjons nyrer.
 Dette er grunnen til at bjørk syntetisert søt saft og elsker mennesker. Det underlige er at så mange juice i stammen på treet er forårsaket av mangel på bladene. Når det ser ut til å trekke ut saften er ikke så lett, så er det viktig ikke å gå glipp av øyeblikket.
 Den vanligvis begynne å samle saften fra slutten av mars, og forstå at treet er klar for dette, er det enkelt, hvis litt pierce barken, så vil det være en dråpe juice.
 Den mest intense juice går opp til midten av april og i løpet av dagen, og dens bevegelse er bremset ned av en trestamme, så vel som slutter gebyret.

 Prosessen med å samle bjørk sap


 Hvis du samler bjørk sap når det ble kjent, er riktig forberede prosessen med samling.
 Det er viktig å velge riktig treet selv, som hva det tykkere så deilig juice. Den ideelle tykkelse for innsamling av bjørk juice - ca 20 cm.
 Når valgt bjørk, trenger å bore et hull i treet bark dybden ikke mer enn 3-5 cm på en svak skråning. I røret er satt inn i hull eller fjær tre strømmer ned gjennom hvilke saften og substituert og festet til fartøyet treet.
 Og da kan du bruke bjørk sap umiddelbart og forberede brygg av bjørk sap.
 Hvis mange av råvarer, kan det bevare for vinteren også, som gjør saft av andre planter.
 Etter innsamlingsprosessen er viktig å ta vare på treet og forsegle hullet fra drill voks. Hvis du ikke gjør det, så bjørk fortsette å miste sine interne juice. Dette er spesielt farlig for unge trær som etter slike samling prosedyrer kan rett og slett dø, visne.  
Hvordan å plante en plen gress?
 Lyse grønt gress dekker ikke bare dekorere huset ditt og gir den et mer velstelt ser edel, men utfører også hygiene funksjon (oppbevaring og bindende gatestøv, eliminere skadelige bakterier). I tillegg plenen i nærheten av huset har zvukopohloschaemыmy egenskaper og beskytter jorden fra overoppheting områder i varmt vær bidrar fukting. Valget av plen gress
 I jernvareforretninger kan du tilby sett frø for plener, gitt din smak og har hensikten med nettstedet ditt.
 Hagen (park) - den vanligste plen som kan brukes på privat eiendom med landskaps og parker for rekreasjon og underholdning;
 parterre - det er brukt av oppussing område av boet eller offentlige institusjoner, veldig kresen til klimatiske forhold krever spesiell omsorg;
 eng - satt inkluderer dekorative gress og fôr, noe som er svært praktisk for eiere av små planteetere (f.eks kaniner);
 Mauriske - inneholder det frøene av ulike eng urter (kamille, maismel, bjeller, etc.);
 Special - designet for sportsplasser, motstandsdyktig mot mekanisk stress, kresen;
 Road (flyplassen) - mest "hardfør" plenen gresset blanding bestående av planter med sterk rotsystem (kostets skjeggløs, halm stokk, gress bluegrass, timotei, eng, Dactylis glomerata, etc.).
 Grunnarbeid for å plante en plen
 Når du bestemmer deg for om valg av frø, forberede og planlegge areal. Denne prosedyren omfatter følgende punkter:
 1.  Ordningen i regionen. Tegn en skjematisk plan, som vil omfatte å være i besittelse elementer av landskap design, trær og diverse bygninger. Alt må planlegges slik som å fremme vare på plenen (grooming, vanning) var det ingen ytterligere vanskeligheter.
   En grundig opprydding. All stein, papir, flasker, grener bør fjernes. Det inkluderer også forvisning stubber, med mindre de er designelementer.
   Nøytralisering av ugress. Forsiktig luking eller bruker ugressmidler utføre skadedyr planter.
   Forberede jorda. Før planting, plen perekopayte bakken blanding og legge til spesialgjødsel (ideelt Kompostering). Lag schebnevyy drenering lag. Deretter flate bakken til hennes venstre søkk og humper. Forsegle jorden ved hjelp av roller og overflaten Fan rake.
   Såing gress plen
   Seeding er bedre å starte i midten av våren eller nærmere sommeren, jord inntil nå behov for å varme opp og fremme optimal vekst av gress.
  Hvordan å plante en plen gress?
   Hovedpunktene som å vurdere når plante en plen:
   Velg Bor vindstille dag for å unngå ujevn fordeling av frø på areal;
   før såing gress og vzrыhlyte fukte jorden;
   Sow frø av 25-40 gram. 1 kvadratmeter;
   purke plenen i én retning (alltid gå fremover, eller gå tilbake til sådd område);
   Ikke kast bort frøene, som forskjellige i vekt og størrelse, kan de sitte jevnt på området og skape en rotete flekker av gress i fremtiden;
   rangert første lysbildet i lengderetningen, så igjen, men - i korset;
   Bruk en rake tabeller av viftetype til strø bakken frø;
   helle trakt tomten eller en slange med en spesiell tilknytning som lar deg jevnt spre vannet; ikke overdriv med vanning ikke å vaske frøene med jord.
   Purke plenen - er bare halve kampen. Hvis du ønsker å prydgresset lang myluvala øyet, hennes trenger regelmessig pleie. I primærhelsetjenesten er: plenklipping, vanning, gjødsel. Den første klippingen ønskelig å gå på gress. Om en og en halv måned, kan du allerede nå begynne å klippe plenen. For å sikre en enhetlig fukting av jord, på en tomt automatisk system. Klargjøring for vinteren plenen, gjødsle det Kompostering falle.  
Hothouse egne henderHothouse egne hender
Enheten veksthus og drivhus
Veksthus og drivhus som brukes for dyrking av planter og tidlige grønnsaker. Drivhus er oppvarmet med varmeovner og drivhus oppvarmet av sollys. Ytterligere oppvarming er oppnådd ved dekomponering av gjødsel eller planterester, som brukes til å befrukte jord. I praksis er ofte referert til som en lav drivhus strukturer høyde på 1-1, 5 m, og veksthus - høyere (opptil 2 m og mer).
Du kan kjøpe ferdige veksthus og veksthus til rimelige priser i spesialiserte selskaper. Men er det mulig å konstruere eller bygge dem selv. Ofte brukt for denne gamle glaserte rammer som gjenstår etter utskifting av vinduer i boliger.
Drivhus egne hender
Hothouse egne hender

Å skape et drivhus, kan du bruke hjemmelaget eller ervervede kurver og tykk plastfolie. Drivhus liten alltid mulig ekstra dekning noe annet.
Drivhus på nettstedet er anbefalt i en øst til vest. De bør være godt opplyst av solen og holde seg borte fra høye bygninger og trær som skaper skygge.
Utformingen og binde opp drivhuset ramme med glass. Å skape en bindende kan bruke en liten dekk tykkelse og torg, gamle murstein. Eller bruke sement og hell den nedre sele. Strapping gjøre det til nordsiden var det sublime. Rammer satt i en vinkel, slik at vann strømmer fra dem. For drivhus ventilasjonsventilene bør gjøres. Nøkkelen til byggingen av drivhuset - Tenk på hvordan å feste rammen. Det hele avhenger av kapasiteten og tilgjengeligheten av materialer.
Pit for stuffing klima biodrivstoff gravedybde på 50-70 cm, og dens vegger gjør lite skråning. Dette er nødvendig for å ikke jord kollapser. Hvis du planlegger å elektrisk oppvarming, deretter grave et hull i biodrivstoff er nødvendig.
Hvis rammen uten glass, må du dekke dem ovenfra med plastfolie. Det er viktig å sikre den godt på alle sider. Du kan knuse den med planker og murstein, og pålitelighet for enda dryss sand eller jord.
Som for biodrivstoff drivhus fit hest eller kugjødsel. Den første gir mer varme, så bruk det bedre. Veggene i pit innkreve tavler eller annet egnet materiale. På bunnen av gropen dekket med tørre blader, skum, torvstrø. Dette er nødvendig for å opprettholde drivhuset varme som skal tildeles ved dekomponering av gjødsel.
Temperaturen av jord i et drivhus var avhengig av å få en grop. Gjødsel og tørre blader stable lag, alternerende mellom dem. Jo mer gjødsel, varmere drivhus vilje. Hvis andelen av tørre blader er stort, temperaturen i drivhuset installere lavere. Som stuffing kan også bruke halm, torv, kompost. De er blandet sammen, og legger til nitrogengjødsel. Vær oppmerksom på at stuffing vil gradvis avta, så du bør gjøre det til en høy lag. Gulv stuffing helte et lag av jord.
Temperaturen i drivhuset også avhengig av sollys, så du trenger for å holde renheten av glass eller plast film. For å opprettholde konstant temperatur i veksthus behøver avhengig av været for å åpne og lukke rammen og vinduer. Når været er i endring for drivhuset krever konstant overvåking.
Veksthus eier hender
Hothouse egne hender

Veksthus kan variere i design. Det hele avhenger av tilgjengeligheten av visse materialer og den forventede størrelsen av drivhuset. Sideveggene vertikale drivhus anbefalte å kunne vokse høye planter.
Nordveggen av drivhuset kan være laget av ugjennomsiktig materiale. Det er ønskelig å isolere og male innsiden hvit blank maling eller polstre aluminiumsfolie. Således vil drivhuset bli mye varmere og lys praktisk talt uforandret.
Komfortabel i design veksthus har en trapesformet form. De gjør baksiden av døve og høyere, sideveggene - vertikal og flatt tak og skrånende. Dette drivhuset er mulig ikke bare å glasur, men også til å behandle polykarbonat. Hard drivhus ramme gjør denne standen. Dessuten er det lett å dele opp i seksjoner ved hjelp av skillevegger. Du kan gjøre dette drivhuset som en forlengelse av den sørlige veggen av huset og få en vinterhage.
I et drivhus på taket bør være tilgjengelig for ventilasjons transoms (fig.). Men for som overoppheting planter bør ikke være tillatt.
Hothouse egne hender

Fig. Hothouse med transoms
Vanligvis bygget små veksthus og de har to senger. Den anbefalte bredden av sengene - 80-100 cm, og avstanden mellom dem (pass) - 60-80 cm. Vel, hvis passasjen fit hage cart eller trillebår til å frakte jord og gjødsel. Drivhus med tre senger og to pass vil være svært sjeldne.
❧ Ifølge Guinness World Records, den største pub i verden vrodyv Norfolk Island (Australia). For å plukke den opp, trengte hjelp av to personer. Vekten av fosteret var 65 kg.
I må heves drivhuset jord til 30-60 cm, det vil gjøre det mer varme siden som det vil varme sol og kjølig varm luft. I tillegg hevet senger har et tykt lag med fruktbar. Dette vil forbedre plantenæring og øke utbyttet. Et annet positivt punkt - de høye rygger praktisk å jobbe for har ikke bøye så lavt som vanlig.
Høye senger Bør ha grenser. De er en del av grunnlaget for drivhuset. Du kan sette vegg senger av keramiske murstein eller støpt betong ved hjelp av forskaling. Veggene av sengene på sørsiden kan males matt sort maling, som vil absorbere lys og varme. Også ventet på omkretsen av drivhus Sediment jordhaug. I høst kan det hjelpe deg med vinter konstruksjon og dermed holde den ekstra varmen.
I veksthus bruker gjødsel nøye. Overskuddsmineraler i jorda for planter kan være mer farlig enn mangelen på dem. Hvis plantene er foret med en løsning av mineralgjødsel, deres konsentrasjon i jord øker kraftig og deretter langsomt avtar. For å unngå slike hopp konsentrasjon av mineralsalter i jord, kan du gjøre ved skopuvanni granulert gjødsel. De har forskjellig løselighet. For eksempel, kalium og nitrogen til raskt å bevege seg i jordfuktighet og fosfor heller sakte.
Desinfeksjon veksthus
For å redusere risikoen for plantesykdommer og skadedyr i veksthus hvert år desinfeksjon. Den mest passende tidspunkt for dette - i slutten av september, når innhøstingen er fjernet, og temperaturen holdes minst 8-10 ° C. Desinfeksjon er delt inn i gass og fuktighet.
For klimagassen desinfeksjon skal være forseglet. Inne det fumigated med svovel (50 g per 1 m3). Ved infeksjon drivhus edderkopp midd svovel ta i mer (100-150 g per 1 m3). Tidligere i drivhuset dekke med alle sprekker. For desinfesering fasiliteter brennende svovel på dekk fulle av brennende kull. De er anordnet i klosser hele drivhuset. Gray bør bli stående i en forseglet drivhus til tre dager. Deretter rommet bør være godt ventilert. Alt arbeid er anbefalt i en gassmaske.
Våt desinfeksjon er rikelig drivhus sprøyting blekemiddel løsning (400 g tørrstoff per 10 liter vann). Infusjon løsning - 3-4 timer Deretter bruker samlet flytende spray og sediment -. For å male tre delene av drivhus.
Hvis drivhus sår edderkopp midd, er dens behandling utføres mer konsentrert løsning av blekemiddel - 1 kg tørrstoff per 10 liter vann. I dette tilfellet, kan du også utføre desinfeksjon formalin løsning (250 g tørrstoff per 10 liter vann) eller kreolinu (200 g tørrstoff per 10 liter vann). Men kreolin vanskelig å vaske glass enn andre desinfeksjonsmidler.
Å desinfisere drivhus også bruke tobakk, sennep, hvitløk ekstrakt.
Jordsmonnet av veksthus og drivhus ofte en kilde til infeksjon eller skadeinsekter av vegetabilske avlinger som tomater, agurker, kål. I dette henseende, er det også desinfisert. Tidligere utført av drivhuset og stablet, sprinkling hvert lag tørr klor. På 1 m2 av jord høyde på 20 cm ved hjelp av 250 g av blekemiddel. Som sådan, er jorda igjen for vinteren fryser.
Når Phytophthora infeksjon, Kilo, blackleg, midd, nematoder, jord Strick lignende snøre klor blekemiddel og la gatene til neste år. Sommer og rive det i 1-2 år er det klart for ny bruk i drivhuset.
Ved infeksjon pounds jord vannes med vanning karbatyona oppløsning (500 g tørrstoff per 10 liter vann i 1 m3 jord).
Behandlingen utføres ved en temperatur av luft på minst 10 ° C. Deretter komprimeres jord nødvendig.  
Яндекс.Метрика