Dyrking av sopp hjemmeFordelen med å vokse sopp hjemme - er sikkerheten til deres bruk og evnen til å dyrke grønnsaker hele året. Og med riktig tilnærming til spørsmålet om dyrking av sopp kan også være en ekstra inntektskilde. Hjemme, vokser godt og frukt sopp, østerssopp og.
Voksende østerssopp hjemme
Pros østers - er dens enkelhet, fruktbarhet rask og høy avkastning. Og dette nyttig sopp deilig stekt og syltet.
Østerssopper kan vokse selv i vinduskarmen, og det vokser med en tilsynelatende utro jord - alle tresorter, sagflis, halm, maiskolber, restene av kaffe skrelle solsikke og selv på papir. Hovedregel substrat for sopp dyrking - en absolutt mangel på fuktighet i det, party mix og mugg.
Voksende østerssopp på strå
Straw er den vanligste grunnen for østers. Best for frukt halm sopp funksjoner kan betraktes som den fine, og etter det er rug, bygg og havre. Hva frisk halm, jo ​​mer tid den trenger suge fra voksaktig lag som dekker stammen sin. Velger bred, tørr og porøs mold uten halm. Halmen anbefales å slipe eller splyuschyty.
Hakket halm satt i en stor gryte eller fat fast tamp og helle varmt vann. På brann å varme opp halm temperatur 65-70S, ikke tillater det zvarytysya. Holder halm væske som temperaturen i ca tre timer, drenere vann og halm å kjøle 20-25S. Lå halm i en skråning for å sikre drenere overflødig væske. Å vippe bena under bordet du kan sette noe.

Begynne å plante sopp når underlaget avkjølt til 20-25S.
For å gjøre dette, utarbeide en plastpose bredde på 50 cm og østers sopp mycel som du har tenkt å plante. Hell halm underlaget i bunnen av vesken fast tamp den og plassere på toppen mycelium, gradvis fylle hele pakken.
I posen må være fraværende hulrom ledig mycel og halm. Mengden av mycelium for dyrking av sopp østers bør være 3-5 vekt% av halm substrat.
Et alternativ til halm underlaget kan være solsikke skrelle.
Underlaget for østers Solskikke agner
Husk ikke ha ekstra grind, men det må kontrolleres nøye for forekomst av rester frø kjerner. Tillatt mengde kjerner 3-5% av vekt for bedre utbytte av sopp.Skall anvendes som et substrat, må være fersk, ikke var forlenget lagring.Ellers kan underlaget være ubrukelig på grunn av infeksjon skrelle.
Husk satt i en kasserolle og dekk med vann. Ved brann i en meget kort tid Koke temperatur 90C, og etter å holde den på ovnen i 1-2 timer, helles i vann. Skyll med kaldt vann og skall sørge for å drenere overflødig væske. Når vannglasset, begynne å plante mycel fremgangsmåten beskrevet ovenfor.
For å vokse sopp, må du forberede mer komplekse jord.
Hvordan forberede et substrat for sopp
I denne prosessen er det viktig å følge instruksjonene til bakken for sopp ut kvalitet.
Hvis du koker sopp som vokser underlaget selv hjemme, så må du få hestemøkk. Volumet av halm for å lage kompost bør være omtrent 20 til 25%, og mengden av hestegjødsel - 75 til 80%. I stedet for hestemøkk og gjødsel ku drakt. Ikke stek bakken i et lukket uventilerte rom for å forhindre gjæring komponenter, fuktighet og slipper karbondioksid, ammoniakk.For alt dette trenger du:
- Ball - 100 kg;
- Urea - 2 kg;
- Superfosfater - 2 kg;
- Plaster - 7,8 kg;
- Kritt - 5 kg.

Som et resultat, bør 300 kg gjør deg klar for en bakke gyte område 2, 5-3 m2.
Den neste fasen - et strå å suge i 24 timer i noen kapasitet. Deretter sette gjødsel og halm fuktighet 3-4 lag i bunken. Ved å inngå en stabel, ikke glem å fukte lag av halm, bruker 300 liter per 100 kg halm. Denne gradvis legge til den totale vekt av kompost 0, 5 kg superfosfat og urea helhet.
Bland alle masse flere ganger og deretter sette den i de andre komponentene. Forstyrre den første gangen, legge gips og peremishavshy andre gang - en annen superfosfat (1, 5 kg). Blending tredje gang, satte en kritt kompost og bland igjen. Når denne masse vil bli samlet alle ingredienser for å starte en kjemisk reaksjon og forbrenning gjæring, og temperaturen inne i substratet når 65-70S. For å bedre forbrenning fant sted, bør høyden av stabelen være 1, 5 m, bredde - 1, 2m.Til fullt forberedt kompost bør stå 20-22 dager, hvoretter det kan brukes til avling sopp mycel.
Planting sopp mycel
Til dyrking av sopp hjemme er kun egnet kvalitativ mycelium skapt i laboratoriet.Det kan være kompostnыm eller korn. Korn gyte solgt i plastemballasje, og kan lagres i ca seks måneder på 0-4S. For såing substrat som veier 100 kg vil trenge 350-400kh korn mycel.
Mycel kompost for dyrking av sopp som selges i glassbeholdere og lagret år ved null temperatur, og på 18-20s - tre uker. Kompost sopp-mycelium produserer mindre, men det er mer motstandsdyktig mot negative eksterne påvirkninger enn korn. Å så 1m2 gyte, trenger 500 gram. mycel.
Før såing bør utsettes underlaget pasteurisering. Sjekk kvaliteten ved å klikke på den. Høy kvalitet og riktig plassert underlaget vil sprette. Avkjølt til 24-25S underlaget ekspansjon i skuffer til lag var 25-30 cm tykk.
Løft bakken stang eller pinne og legg på 4-5 cm dyp lite mycel. Brønner er gravd for sopp forskjøvet avstand på 20-25 cm mellom dem. Hvis du har sådd korn gyte, bare Spre det på overflaten og lett dryss 4-5 cm lag med underlaget på toppen.

Rommet bør holde 70-95% fuktighet, og fuktighet inne i substratet kan lagres, dekket esker eller poser av aviser.
 Dette burlap eller avis bør nøye sprayet med vann, ikke får på mycel.
Jordtemperatur bør være mellom 20-27S. Overvåke temperaturen kan airing opp på rommet, eller omvendt, varmer det.
Etter endt 7-12 dager mycel begynner å vokse, og så må du strø overflaten av underlaget som dekker bakken. For å gjøre det å blande kritt og torv (1: 9), eller kritt, torv og jord fra hagen (1: 5: 4). For å dekke 1 m2 av underlaget nødvendig for å forberede 50 kg av jord cover.
På den femte dagen etter behandling av underlaget bunndekkende ta seg av kjølig luft i rommet - 13-17S. Dekker jorda anbefales å fukte, men væsken må ikke trenge mycel. Unngå trekk.
Etter tre måneder med sopp vokse, og de kan samle. Dette bør gjøres forsiktig vri dem fra jorda, men ikke kuttet med en kniv. Sopp med brune plater og løs panser bedre kast, de er ikke egnet for å spise. Tomt hull dryss jord cover og hell litt.  
Voksende sitroner hjemmeKjent miljø for dyrking av sitrontrær anses subtropisk, men i vårt hjemmemiljø lett vokse en sitron, som vil være en god dekorasjon for hjemme veksthus. Vyrostyvshy sitron treet rett etter en stund kan du selv innhøsting. Men for å plante fruktbærende trær sitron må følge visse retningslinjer.
Hvordan å vokse en sitron
Sitroner hjemme kan dyrkes fra frø eller stiklinger å plante sitrontrær. Planting frø tatt fra moden sitron og engraftment kan kjøpes i butikken, med venner som har en sitron treet eller kutte en kvist av sitron ved siden av et tre som vokser i åpent terreng.
Merk at sitron treet, dyrket fra frø, vil bringe de første fruktene av 8-10 år, men det har en vakker og tett krone. En frukt mye tidligere frøplante sitron er kjøpt fra spesialisert utgang. Velge fruiting varianter av sitron, se etter den mest populære av dem - Pavlovsky. Crown of sitron treet er liten, men muligheten til å kunne bære frukt regelmessig kan gi sitroner familie av flere personer. Vokse fra frø Lemon enklere enn plante skjæring, og hver av disse alternativene har sine fordeler.

Voksende sitron frø

Å fjerne frøene og plante dem velge modne sitroner og dannet frø. Det er best å plante i bakken bare noen få frø av ulike frukter. Å forberede jorda for blomster kombinasjon av land og torv (1: 1) og bokser eller potter med flott mulighet til drenering. Bare plassere de ekstraherte frø til en dybde på 1 cm ned i bakken i en avstand av 5 cm mellom hull og tre inches fra veggene i boksen. Moderat vannet jorden, bør det ikke være som en sump, men tillater ikke tørking. Ønsket temperatur for vekst er 18-22 C. LemonSted sitron dyrking bør være lyse, men ikke pryhrivi.
Etter ca 14 dager allerede prob'yutsya første skudd, den kraftigste og mest holdbare som dekker bankene til å lage sine mikroklima. Å oppdatere oksygen for planter heve et par ganger over bank spire.
Når anlegget blader vises, velge den vakreste blant dem og transplantere dem inn individuell liten kar med evnen til å drenere overflødig væske vanning, med hull i bunnen. Transplantert plante i jorda - mye av floral jord og humus. Prøv å holde intakt røtter og torv jord rundt stammen. Når sitron treet vokser til 15-20 cm - transplantert nytt.
Prosessen med voksende planter ved hjelp sprigs av sitrontrær også ikke krever en stor investering av tid og krefter.
Voksende sitron skjæring
Velge en vakker og sunn greiner begynne utvalg for planting. Et bedre alternativ ville være 4-5 mm tykke grener og 10 cm lange. Skjær akselen rett under knoppen på bunnen og toppen av nyrene. I en gren bør forbli noen blader og 4-5 er fullt modne knopper. Hvis du kan, så behandle akselen stimulerende for rotvekst og sette den i vann i et par dager.
Kvister som tillot små røtter må plante ut i kasser eller kar i mye av grov sand, humus og jord for å plante blomster. Alle komponenter må blandes i like mengder.
Jordsmonnet er satt i et badekar tett, jevnt og godt dybde på 3 cm drop aksel. Underutviklet rotsystem sprigs sitron tillater ikke det å få nok vann til å begynne med. Så hver dag spray bladene av sitron vann, men jorda må være fuktig, ikke myrlendt og fuktig uten væske stagnasjon. Ved planting borekaks Gi romtemperatur i minst 20-25S. En måned eller 45 dager kvister festet vokst røtter i jorda og deretter treet kan allerede bli transplantert til en annen liten gryte eller badekar. Sitron treet vokser lett og upretensiøs, men som alle dekorative og fruktplanter, trenger den omsorg.

Bryr sitron hjemme

Sitron nødvendig fruktbar jord, rik på mineraler og organisk materiale.
I hage solgte butikkene for å blande farger som passer og sitrontrær, og på sitt sommerhus kan ta en bit av land beriket med humus. Vokse sitron kan være i badekaret eller en leirgryte.
Forberede en pott for riktig vanning sitron, sette den på bunnen av trekull eller utvidet leire. Sitron vannet to ganger i uken, moderat og gradvis slik at væsken som skal absorberes i jorden. Vannplanter trenger, slik at zvolozhuvalasya hele rotsystemet og jord com helt, ellers røttene vil tørke ut og dø. Hvis du finner ut at vannet i en pott verdt, og bakken rundt trær dekket med mold - umiddelbart erstatte jord.
Selv sitron treet er forskjellig moodiness, bor hjemme, men fremdeles dårlig lydhør overfor sitron permutasjon. Derfor, hvis mulig umiddelbart fastslå et sted for den i hus med vinduer som vender sørover. To timer om dagen gjør at planter til å absorbere sollys og slå potten hver dag for riktig dannelsen av kronen. Gjør dette gradvis til Lemon klart å vende tilbake til sine sol blader. En viktig del av det å vokse og omsorg for planter er det betimelig transplantasjon.
Transfer sitron
Transplantere trær i den nye potten utføre årlig, bør diameteren på den nye potten være et par inches mer enn den forrige. Peresadzhuyuchy sitron, nøye nå for den gamle potten treet ikke å skade røttene og som lander på dem. Ved å plassere rhizome av land i den nye potten, hell ny næringsrik jord tomrom rundt røttene.
Når treet vil vokse i en slik grad at det vil trenge en pott volum på 10 liter, kan den direkte fremgangsmåten bli gjennomført ved å erstatte dem med en årlig oppladning av jord oppdatere sin øvre lag. For dressing, kan du bruke følgende opsjons gjødsel:
- Løs opp i en bøtte med vann 30 oz. ammoniumsalter;
- Hell væsken 15 gr. kalium salt og 15 gram. superfosfat;
- Tree helle rent vann;
- Jevnt og sakte hell jord næringsstoff væske.

I tillegg til å ta vare på jorda sitron å ta hensyn til hans utseende, på jakt etter krone og løv.
Dannelse av sitron krone
Mens sitron treet vokser i hjemmet, har du å danne sin egen krone, er treet ikke utvidet kaotisk.
Et lite tre første året gir en flukt lengde på 30 cm. Året etter, i våren saks kutte den øvre delen av stammen som forlot 20 cm. Anlegget vil begynne å produsere lateral knopper, den laveste av som må kuttes, men la de tre beste. Disse tre grunnleggende grener knopper vokse for bare trær. Et år senere, det samme må gjentas med den andre raden av lateral grener for å gjøre sitron aktivere lateral vekst av grener. Forkorte dem, og etterlater et par av nyrer på toppen av hver gren. For å danne en vakker krone må du ha 5-6 hovedgrener av forgrening.
Et par år sitron treet blomstre, og det vil være riktig tidspunkt å skape eggstokkene. For dette bomullspinne flytte pollen fra anther på gule pollenbærere. Hold styr på hvor mange frukt når de er for mye, kan ikke stå sitron utmattelse. På grunn av frukten er bedre å fjerne i eggstokken.
Selv om sitron treet hjemme ikke bære frukt, fortsatt behager det øyet hele året vakre tykke blader frisk og behagelig duft fyller luften solcelle subtropene.
Яндекс.Метрика