Hvordan ta vare på orkideerGenerelt kan orkideer kalles lune planter, men å vite hvordan man skal ta vare på, og strengt følge alle reglene, kan du opprette forholdene der vil det føles bra.
Kjøpe orkideer bedre i sommer eller våren, mens de ikke er kritisk på en gang transplantert til et nytt substrat. Så orkideer kan bruke opp til to år fra barken av underlaget, forutsatt regelmessig fôring.
Prøv i begynnelsen for å få mest mulig informasjon om variasjon og type av innkjøpte planter å riktig se etter ham, bevare og forbedre sin helse og skjønnhet. Disse plantene tåler mangel på jordfuktighet og høy luftfuktighet.
Hvordan ta vare på orkideer under blomstring
I perioden med rask vekst i de varmeste månedene, orkide plassert i nærheten av vinduet på den lyse sted eller under fluorescerende lys. Noen orkideer viktige i hele perioden med vekst og blomstring barefaced ligge under solen. Gi anlegget minst fire kontakt timer med direkte sollys.
Det er viktig for kvaliteten og kvantiteten av alle typer blomstrende orkideer og behandle vann dem under vekst. Like viktig er det betimelig anvendelse av gjødsel. Hold orkideer rundt høy luftfuktighet, vanning bladene med varmt mykt vann. En antenne rotsystem av orkideer også kreve sprøyting. Jevnlig lufte ut rommet med orkideer, unngå trekk og temperaturendringer. I sommermånedene orkideer komfortabel utendørs.
Ved slutten av vekstsesongen vanning gradvis redusert. På dette tidspunkt synker temperaturen i favør av anlegget, sammen med andre forhold, bidrar til den komplikasjon dekker og danner sine nyrer eller peduncle (avhengig av art).
Tillatte variasjoner i temperatur 5 grader mellom dag og natt. Mange orkideer "som" svinger og redusere vanning og blomstrer to ganger i året, vår og høst, men ga en god personlig belysning. Ytterligere omsorg diett avhenger av planten blomstrer på høsten eller ikke. Å oppmuntre blomstrende orkideer noen ganger bruke egnede medikamenter ("Eggstokk", "bud", "Tsviten").

Hvordan ta vare på orkideer - Belysning

Dette er den viktigste faktoren for riktig stell av orkideer, blomstrende sett. Varigheten av dagslys for orkideer bør være ca 13t, så om vinteren må vi bruke ekstra belysning. Hold potter med planter bedre på den vestlige eller østlige vinduer. På varme sommerdager for orkideer må se nøye, pritenyat fra direkte solen.
Lav lyset fører til en mangel på næringsstoffer, er det nødvendig i vekstperioden. Dreven belysning en brennende plante. Den viktigste funksjonen i dårlig lys - mørk-grønne blader, blader av planter i en sunn lys, lys grønn eller rødlig. Overflødig lys forårsaker gulfarging av bladene, utseendet av tørre og brune flekker på det.

Hvordan ta vare på orkideer - fuktighet og sprøyting

For disse plantene fuktighet er like viktig som en god vanning. Måter å opprettholde konstant luftfuktighet på riktig nivå mye. For eksempel ved å fylle skuffen med grus og vanlig fuktighetsgivende det, installere en plast eller glass vegg i nærheten av vinduet, florarium, noe som gjør et hjem drivhus. Rett ved siden av pottene forlate åpne beholdere av vann, kjøpe spesielle luft luftfuktere daglig sprayet luften rundt bladene og orkideer.
Den optimale fuktighet på 70%. Teplychkoy bør brukes svært forsiktig, fordi luften er stillestående, og det er en sjanse for overoppheting anlegget. Sikt ved vinduet - en svært effektiv måte for å bevare fuktigheten.
Hvordan ta vare på orkideer - vanning
Orkideer blomstrer bare på betingelse av riktig vanning i en periode med intens vekst og utvikling. Spesielle aspekter ved vanning for hver plante, avhenger av sammensetningen av jorden, temperatur og lys i rommet hvor den er lagret. Men i alle tilfeller, bedre nedolyty vann orkideer enn hell. Orkideer behandle эpyfytnыm planter, og derfor lett tåle kort periode av mangel på fuktighet.
Vanning orkideer bløtt vann med lavt saltinnhold nøye. Bra for vanning bruk kokt vann, enda bedre - regn. Ideelt sett vanntemperaturen kokt 3 grader over omgivelsestemperaturen. Selv på en varm dag bør det ikke være noen underlaget tørke mellom hver vanning. Når du velger vanning tar hensyn til ikke bare den type planter, men også sesongen i den varme årstiden for orkideer må se nøye for å gi mye mer fuktighet enn en sesong av korte dager.
Orkideer som vokser i blokker og kurver, i 4-5 minutter nedsenket i vann, etter å ha gitt vann til å renne og gå tilbake til stedet. Pot orkideer skal vannes ovenfra. Sommer vanning utføres tre ganger i uken (annenhver dag etter tørking ytre lag av mose). Under resten orkideer inkluderer mer tørre forhold. Vanning er nødvendig når pseudobulb zmorschylysya litt.
Det er viktig å vite nøyaktig hva du trenger er dine orkideer og hvordan du tar vare på den, det finnes alltid unntak fra regelen. Vanning bør endres når forholdene. For eksempel, tørker furubark mye raskere enn Sphagnum mose. Volum potten, antall innkommende frisk luft, påvirker temperaturen også antallet nødvendige fuktighet.
Eksperter anbefaler vanning orkideer og ta vare på den bare om morgenen. Du trenger ikke å spray anlegget dyster, kald dag i den brennende solen. Det er veldig farlig for orkideer fuktighet inne rosett av blader og pseudobulb, fører dette til råtnende planter.
Hvordan ta vare på orkideer - transplantasjon
Mange orkideer ganske dårlig tolerere transplantasjon, på grunn av det faktum at deres røtter godt holde seg til potten og jordklumper. Selv svært forsiktig håndtering er ikke nok til å hindre skade på minst et par røtter. Derfor transplantasjon løst bare ved maksimal overløp potten røtter.
Det er bedre å erstatte vanlige oppdateringer transplantasjon jord blanding eller omlasting av stor kapasitet, mens ikke forvrenge jorden com. Skade på røttene av orkideer sett i svært negative konsekvenser i den sovende periode.
Orkideer, som andre epifyttiske planter vant til nabolaget av mose og bregner, og derfor kreve egnet substrat. Det er viktig at nesten fullstendig eliminere muligheten av kalsium i jordsmonnet. Flotte orkideer er ikke veldig næringsrik blanding av hakket Sphagnum, furubark og kull (2: 5: 1) ga betimelig befruktning.
Du kan bruke et næringsrikt substrat torv januar rhizome bregne blad søppel (unntatt selje), kull, furubark (3: 2: 3: 1: 1). I tillegg mate orkide i dette tilfellet er ikke nødvendig. Vannkapasitet på underlaget bør ikke være for stor, truer det å råtne pseudobulb og røtter. Drenering bør ta en \ 4 potten. Bruk ekspandert leire og kalkstein for drenering umulig. Vanligvis brukes granitt grus, knust murstein eller keramikk.
Orchid planting kurv, pre-slit overliggende lag av torvmose. Underlaget strømmet bitter og litt rette planterøtter. Jorden er fylt med en blanding av tomhet, men ikke komprimeres slik at du ikke skader den skjøre røttene. Pseudobulb således forbli på jordoverflaten. Langs hele overflaten av veggene kan vikle torvmose. Orkideer som dårlig holdt sikkert bedre syntetisk tråd eller ledning. En uke er ikke vannet anlegget, denne gangen for å helbrede sår og tørke opp plantene under transplantasjon.
Potten for transplantasjons orkideer bedre å ta en ny, vasket med rennende vann, med hull i veggene. Gamle potten koke nødvendig for fullstendig ødeleggelse av alger og muggsporer som da ikke trenger å ta vare på en syk plante. For mye kapasitet fører til økt vegetativ masse som er skadelige blomstrer.
Hvordan ta vare på orkideer - fôring
Orchid fôret bare i en syklus av vekst, er det viktig for den neste syklusen av blomstring, ca 2 ganger i måneden, spesiell gjødsel løsning. Nesten alle arter av orkideer skadelig høy konsentrasjon av mineralsalter i underlaget. Mellom fôring kan selv vaske jorda med rent vann.
Noen eksperter anbefaler å gjøre uten gjødsel når det vokser de fleste typer orkideer. Anlegget er i stand til å absorbere de nødvendige næringsstoffer fra jord blanding gjennomføres regelmessig (hvert 2. år) den oppdatert. Det er også vist at overdreven foring fører til redusert immunitet orkideer, som et resultat, de blir mer utsatt for forskjellige infeksjoner og skadedyr.  
Hvordan ta vare på roserI ornamental hagebruk roser kalles ulike planter med rosa familie, slekt hofter. Det er en favoritt all vysokodekoratyvna anlegget. I skjønnhet roser skylder deres popularitet økonomisk verdi for industriell blomst og parfyme industrien. Det finnes tusenvis av hybrider og varianter av roser. Voksende roser i land med temperert klima, noen foretrekker subtropene og tropene. Generelle klassifiserings roser der, men de kan deles inn i grupper: de gamle hageroser, ville roser og flere roser hage.
Hvordan ta vare på roser - Belysning
Roser elsker lys. Sette en pott av rose bedre i sør-vest eller sør-øst vinduet. På den sørlige hjørnet av vinduene i sommer er varmt, det overlater zmiliye, det raskt vidtsvite og osypletsya. Selv på en solfylt vindu, veldig hot pot, røttene overopphetes, og landet tørker raskt. Det er lurt å bruke en hvit eller lys potter eller stenge sin stortingsmelding fra mai til begynnelsen av september.
I slutten av høsten og tidlig på våren roser aldri nok lys til å organisere denne gangen, ekstra belysning til kunstig forlenge dagslys timer. Man kan ta en bordlampe dagslys og plassere den i en høyde av 30 cm over toppen av planten. Så du kan holde kjæledyr i farger til over nyttår.
I løpet av de varme sommermånedene sted roser på balkongen, hvor de kan få ufiltrert sollys og puste frisk luft. Venne din plante dette gradvis.
Hvordan ta vare på roser - behagelig bomiljø
Under roser tolererer ikke kategorisk. Hvis utkast i hjemmet høyre er uunngåelig, eller omorganisere rose til å gå, sørg for å plante rundt hele papir eller lerret skjerm opp til midten av skudd.
Hvordan ta vare på roser - fuktighet
En gang i uken forlater hjemmet rose sprayet med varmt mykt pooled vann fra sprinkleranlegget eller vasket. Gjør det bedre etter solnedgang. Ved siden av potten kan holde vannbeholdere for permanente fukting røyk.
Hvordan ta vare på roser - Vanning
Etter en periode med hvile vanning nøye økt til de vanlige reglene. Sommer potteroser trenger rikelig med vann for utvikling og vekst, samt å kjøle røtter ved sterk og kontinuerlig fordampning. I slutten av august, er det på tide å gradvis redusere vanning, unntatt varianter blomstringen voldsomt tidlig i høst. Spesiell forsiktighet bør utvises ved vanning planter i høst kaldt, tørker jorden sakte og veldig lett å over-vått det.
Om vinteren, vanning svært forsiktig, bare i henhold til ditt valg for overvintrende roser. Jo lavere temperaturen av innholdet i plantene, jo mindre vanning, som holdes bare snø eller kaldt vann.
Som med andre typer planter, økte vann er nødvendig for å forsvare omtrent en dag. Klor og kalk som finnes i vann fra springen er ekstremt skadelig for roser.
Hvordan ta vare på roser - fôring
Roser klare på nok konvensjonelle gjødsel («Pokon», «Ideal", "Effect", osv) før gjødsling jord rikelig vannet, for ikke å brenne rhizom. Ikke delta i gjødsling umiddelbart etter transplantasjonen, bør anlegget perebolet og flytte til vekst. I løpet av vinteren plantene er sovende, ikke gjødsle planten.
Høst fôring utføres av spesielle oppskrifter, gjødsel lite nitrogen.
Gjennom hele perioden med aktiv vekst av vanningsnæringsløsninger produsere opp til 1 dag til 2 uker. Å pickle jord ikke overdriv med gjødsel, steg nedohoduvaty bedre. Ikke endre hver gang stempel materialer er sjekket og følg oppskriften.
Veldig nyttig for planter vekslende organisk og mineralgjødsel. Hvis du kan få i en by pus, gi deg din plante et komplett spekter av essensielle næringsstoffer. Den vandige løsning hest eller kugjødsel eller fjærfe gjødsel har gjære i 2 uker, deretter er det fortynnes med gjennomsnittlig 6 ganger og hver måned vannes anlegget.
Hvordan ta vare på roser - en sterk beskjæring
Rømning er skåret i området ved bunnen av det fjerde nyre, slik at en sterk stammelengde på omtrent 15 cm. Denne type beskjæring er nødvendig svezhevыsazhennыm roser, busker og utstillings te hybrid roser. Sant å bruke sterk beskjæring rosebusker svake voksne og for tykke.
Hvordan ta vare på roser - moderat beskjæring
Klippet halve flyturen, er svake skudd kutte enda lavere. Denne type beskjæring er valgt for alle voksne planter hage. Hjemmelagede roser kan kuttes også ved denne metode.
Hvordan ta vare på roser - lett beskjæring
Kuttet gjøres like over midten av spindelen, som faktisk er litt kortere stammen etter at en gren plante. Lang eller lett beskjæring bør gjøres i flere år. Så fort snitt rose varianter og hår.
Hvordan ta vare på roser - jord
For god vekst nødvendige ernæringsmessige ґruntosumish roser. Perfekt sammensetning: 4h humus, torv land 4 deler sand og en time. I dette underlaget må legges en rekke komplekse gjødselkorn. I urbane miljøer er vanskelig å uavhengig forberede en god jord for roser, bedre forberedt til å dra nytte av spesialiserte blandinger.
Hvordan ta vare på roser - transplantasjon
På bunnen av potten er plassert dreneringslag høyde på ca 1 cm til potten med dreneringshull og 4 cm uten den. Som et absorberende materiale som kan brukes ekspandert leire. Den nye potten bør være høy enn de gamle 5 cm og 3 cm i diameter. Like før transplantasjonen plantene godt vannet og forsvare i 20 minutter. Deretter transplantert ved omlasting, gradvis helle bakken og komprimering det. Etter håndtering plante spray og plassere den på nordvinduet eller i skyggen.
En dag plante bestemme valgt sted bedre hvis det er en balkong med utsikt over sørøst eller godt opplyst vinduskarmen. Følg at Rose ikke er overopphetet, vanligvis prikapyvayut potten i en boks fylt med fuktig jord eller utvidet leire, og igjen på balkongen. Hvis keramiske potten kan bli satt på brett fylt med vann og tilsett vann med jevne mellomrom. Helle varm sommer morgen og kveld når solen er lav.
Hvordan ta vare på roser - Sykdommer og skadedyr
• Roses elsket av mange skadedyr, men det mest irriterende - en edderkopp midd eller "rød edderkopp". Identifisere det kan være pozhovtilym bladene, er den nedre del av dette dekket med et tynt spindelvev. Selv edderkopp kan bare sees under et forstørrelsesglass. På grunn av sin lille størrelse edderkopp midd ofte lett faller inn i våre hjem kom inn i vinden fra grenene på trærne. Dette midd påvirker raskt alt plante- og til slutt skade kan være uopprettelig. Vi anbefaler minst to ganger i året (bringe balkongen i slutten av våren og rengjøring av huset tidlig høst) for forebygging av prosessanlegg aktelikom eller annen systemisk insektmiddel.
• Roses ofte lider av soppsykdommer, den vanligste av dem - mugg. Det ser ut som en hvitaktig flekker på bladene. "Drysset med mel" blader gradvis dø og noen ganger fører til død av hele anlegget, på grunn av utmattelse. Denne soppen er svært vanlig i disse dager å fullstendig eliminere muligheten for smitte er usannsynlig. Bekjempe sykdom er mulig ved behandling "Topaz" eller annen soppdreper.
• Noen ganger kan en rosa busk søke Viklere (kystenosnaya, Resana, sant). Denne lille sommerfugler som forlater eggene sine på tuppen av bladene på forsommeren. Klekket larver hemmende nett av knopper og blader, rulle dem inn i et rør. Berørte blader og knopper fjernes manuelt. Hvis man finner egg i fjæren kan behandles yadohymykatom anlegg, egnet svak løsning av triklorfon (0, 2%) eller suspensjon entobacterin (0, 1%).
• I begynnelsen av mai til midten vene av bladet kan resirkuleres for å oppdage små egg - en rosa sawflies. Voksne - lysegrønne larvene spiser bladene. Det bør fjerne alle skadede blader, og deretter hele anlegget spray løsning triklorfon.
• En liten flygende insekter, leafhoppers Resana, i midten av høsten legger egg på tuppen av skuddene. Med utbruddet av varme vises larvene spiser bladene. Skadede planter sprayet karbrfosom.
• Unge skudd truer rozannaya bladlus hun suger saft og anbud unge blader. Skjær infiserte skuddspissene og brenne dem.
• Rust - en sopp som berører alle planter vil gå. Fra pasienter skudd og blader er fratatt våren desinfisere jord løsning av jernsulfat (3%).
• Svarte flekker på bladene noen ganger vises i august og begynnelsen av september. Om våren, fjerne de berørte deler av anlegget, spray med en svak løsning av kobber hloroksyda.  
Яндекс.Метрика