Hvordan ta vare på potte blomsterHva du trenger å vite om de potteplanter
Hvis huset ingen innendørs planter, sørg for å spre fra hverandre. De ikke bare dekorere hjemmene og heve alle ånder, men også rense luften av bakterier, og dermed forbedre helsen. Du skjønner, det er hyggelig å ta vare på blomstene, vil du behandle dem som levende vesener. Med blomster kan også snakke - etter en stund vil du føle at du er ansvarlig. Blomster føle kjærlighet og omsorg!
Selvfølgelig voksende blomster du vil kreve litt innsats. Transplantasjon, sprøyting og vanning, ventilasjon, solskjerming - alt dette må du trenger å gjøre. Men vi kan forsikre deg om at alle disse klassene vil ikke bry deg, men heller bringe stor glede. Og fantasi som du vil være stolt over å vise alle dine favoritt blomster!
Blomster, som mennesker, kan skade. Mangel på lys, ingen frisk luft, over sin tørre, utkast og ekstreme temperaturer, mangel eller overflødig fuktighet og næringsstoffer - alt dette fører til sykdom og død av planter.
Hva phytodesign
Fitodesign - er kunsten komplekse komposisjoner fra planter i kombinasjon med situasjonen. Det er viktig å finne en blomst hver hjem!
Levere blomster kan være ikke bare på vinduskarmer, men også andre steder - på gulvet, på stands, hyller, skap, hyller, i hengende potter.
Spesielt store planter er best satt på stativ med hjul - så de er lettere å ta vare på. Du kan ordne plantene i hele rommet, og kan skape noen blomster øyer. Ved utarbeidelse vakre sanger hjelpe deg fantasien og råd fra fagfolk. Den komposisjoner av blomster live opp og dekorere en din leilighet. I tillegg er en gruppe planter vil være lettere å vedlikeholde. Og en annen fordel: gruppen er lettere å skjule svakhetene i noen planter.
Interessant komposisjon laget av planter av middels størrelse. Små pene plantene ser veldig imponerende i vinduskarmene (uzumbarskye fioler, asalea, cyclamen, synninhiya, miniatyr roser).
Viktige ting
Når du kjøper pærer av tulipaner, påskeliljer, hyasinter, krokus og andre blomster påpeke at de er fri for skader. Ta en god titt, så de var ingen spor av råte at fargen var glatt, uten flekker, og til Donets ikke skadet.
Potsikavsya leverandør, behandlet eller pærer mot bakteriesykdommer. Hvis ikke, må du gjøre det selv. Det faktum at jordsmonnet inneholder en rekke bakterier. Kjøpe i butikken spesialverktøy og passer for planting materiale.
Husker en enkel regel: jo større pære, jo større vil blomsten. Men vet at store løk og dyrere. Hvis du ikke har nok penger til store løk, må du kjøpe et lite og være tålmodig - de vil vokse litt mer.
Hvordan ta vare på blomster

• Når du kjøper en spesiell blomst, anlegg, finne ut hvordan du kan ta vare på den. Noen planter krever hyppig vanning, mens andre er redd for rikelig fuktighet og kan klare seg uten vanning betydelig tid.
• Fjerner tørket, livløs blader, som de ofte blir et fristed for alle slags parasitter.
• Innholds og rene potter, fjerne støv og mold raid, sjekk, eller ikke er tett dreneringshull, som ligger i bunnen av potten.
• Regelmessig løst underlag i potter. Gjøre dette veldig forsiktig for ikke å skade røttene.
• Fjerner ugress spiret.
• Av og ordne plantenes bading i dusjen "- tørk dem med en fuktig svamp blader.  
Slik Care for FicusFicus ikke liker forandring, så er det viktig å umiddelbart velge riktig sted for det, bør det forbli konstant. Ikke forstyrr kjæledyret ditt, bære, ikke flytte. Men alle de varme sommermånedene kan bli flyttet ficus på en terrasse eller balkong, vil frisk luft være til hans fordel.
Slik Care for Ficus - riktig belysning
Bright sted prytinene noe fra direkte stråler fra solen (sommer) - ideelle fiken. Men det finnes unntak - Gummifikentre, for eksempel fine tåler direkte sollys, selv i sommermorgen. Ficus blader, som er malt i mørk grønn farge, motstandsdyktig mot mangel på lys for en stund. Ficus blader med lyse ikke engang tolerere delvis skygge og miste sin skjønnhet og rikdom av farger. I planter av noe slag med en sterk mangel på lys bremser vekst vydovzhuyutsya internodes og etterlater crumble. Det er vanskelig å bære gummi planter flytte fra en stabil og behagelig atmosfære i veksthus vanlig svakt opplyst leiligheten, sørg for at å skape de nødvendige betingelsene.

Slik Care for Ficus - behagelig temperatur

Temperaturområde for ficus er like viktig som god belysning. Summer sin range + 25 + 30C i vinter til + 16 + 20 grader. Det kritiske punktet, krysset som mange kan dø sammen med fiken + 15C. Men noen fiken trengs kjøle overvintrer (hvileperiode), de er lagret ved en temperatur på ca + 10C + 15C. For overvintrings velge et rom med varm og relativt tørr luft, anlegget jevnlig sprayet, installere ekstra belysning. I et rom med en varm luft trengte mer lys. Ikke sette en gryte med fiken på et kaldt gulv eller vinduskarmen, pereohlazhdennaya jord ugunstig for gummi planter, samt hyppige endringer i temperaturen. Jevnlig lufte sete for ficus, men ikke tillate utkast.
Slik Care for Ficus - Vanning
Stram tidsplan for vanning Ficus ikke satt fordi habitatforholdene er i stadig endring og påvirker hyppigheten og intensiteten vlahopotreblenyya. I sommermånedene vannes rikelig, men gi landet til å tørke litt mellom hver vanning. Vanning Ficus kravene ovenfor, flere små porsjoner av varmt vann, for å dekke jorda. Etter 30 minutter vann fra skuffen, stekshuyu gjennom avløpet, sørg for å fusjonere. I vinter helle deg veldig nøye, veldig farlig for ficus fuktighet i et kjølig rom. Noen ficus, for eksempel Ficus fjellet, Dverg, Plyuschevidnoy, sagittal krever rikelig vanning enn tre. Dette skyldes det faktum at de fleste av dem absorbert fuktighet overfladisk rotsystem er tatt fra toppen, hurtig tørking jordlag. "Bottle" ficus, petiolate, Ficus Palmer trengs mellom hver vanning jord tørket for å danne en tykkere trunk.
Slik Care for Ficus - fuktighet
Som mange andre varmekjære planter, Ficus mest komfortabel i et rom med luftfuktighet på 70%, og i alle fall ikke mindre enn 50%. Og i vinter og sommer ikke glem å regelmessig spray kjæledyret vann og vask i dusjen. Vann bør være myk og varm fra hardt vann flekker er hvitaktig i vakre brev. En høy luftfuktighet krever Dwarf Ficus lyre.
Slik Care for Ficus - sammensetning av underlaget
Unge gummi planter plassert i nepresыschennuyu lett gjennomtrengelig blanding av sand, blad og torv i like proporsjoner. Voksne planter er mer tett substrat med tillegg av humus og torv land.
Eksempler på blandinger jord:
• blad, sand, torv bakken - 2: 1: 2;
• torv, torv bakken, blad, sand - 1: 1: 1: 1;
• kompost, blad, torv - 1: 2: 1;
Ficus i naturen proyzrastayuschym på rock (Ficus Palmer, petiolate ficus), mer egnet substrat som inneholder grove urenheter, murstein chips, grus, småstein. For eksempel: blad, torv jord, sand urenheter (2: 1: 1: 2). Jordgummiplanter fore nøytral eller svakt sur, reaksjons pH 5, 5-7. Å beskytte planterøttene fra forfall og stagnasjon av væsken falle til bunnen av potten med drenering lag biter av trekull og utvidet leire. I blomsterbutikker kan du kjøpe ferdigblandet passende gitt anlegg ("palm", "Ficus", osv)
Ficus føles godt i de nye "jordløse" blandinger er ikke en del av humus. Dette praktisk talt inert blanding som inneholder forskjellige andeler av kokos fiber, vermikulitt, torv, kull, sand og perlite. Ved å anvende et substrat som inneholder nok næringsstoffer, ikke glem å mate ficus eller bruke langtidsvirkende gjødsel.
For å hindre oppføring av alle typer jord skadedyr, bakterier og virus, pre-behandle underlaget klar ferje og kjemiske løsninger, og berikelse spesielle forberedelser for å gjenopprette jord mikroflora (Tryhodermin etc.).
Slik Care for Ficus - Kapasitet for planting

Størrelsen og konfigurasjon av kapasitet avhenger av hvilken type ficus og funksjoner i sin struktur. Materialet er også viktig. Mellomstore unge fiken kan kjøpe keramikk og plast potter. Store gummiplanter tidligere plassert, i mangel av alternativer, voluminøse tre kar. Nå ble de erstattet av store, men lett plast potter volum på ti liter. Å ta en nærmere pidrizayuchy pott og røtter kan være lang grense plantevekst, og samtidig opprettholde optimale forhold for leilighetens størrelse. Ficus bonsai stil vokst i spesielle skuffer, boller og skåler. For Ampel Ficus arter krever også spesielle grunne potter. Noen ganger er de satt sammen med forskjellige typer trær er nakne bord som ground planter.
Slik Care for Ficus - Regler landing
Når beholderen blir liten for ficus, papp helt flettet røtter, tørker jorda raskt etter vanning, røtter stikker ut av dreneringshull, er det på tide å gjøre transplantasjon. Den beste tiden for dette - de varmeste månedene av året, i vår- og sommerplanter er lettere å tilpasse seg. Unge tilrådelig gummiplanter transplantert hvert år, noe som øker volumet potten 3 cm ved hjelp av fremgangsmåten ifølge håndtering. Først helle anlegget for å gjøre det lettere å komme seg ut av beholderen, og deretter fjerne den, fjerne det øverste laget av jord, røtter zapletennыy com jorden riste litt og satt i en ny pott, pre-installert drenering lag, stenket bakken. All plass over og på sidene fylles med frisk jord.
Voksne planter (over 4 år) transplantasjon intervall på 3 år. Øke volumet potten på hver transplantasjon til 4 cm. Massive fat gummiplanter er vanskelig å transplantasjon, så to ganger i året, endre overflatelaget til substratet.
Etter transplantasjon, en periode med tilpasning til rotsystemet og hele anlegget, slik at etter en stund ficus langsomt voksende. Hvis anlegget blir brukt for lang tid og øker ikke, derfor, for mye pot.
Slik Care for Ficus i dvalen
Nesten alle fiken det faller på de kjøligere månedene av året, oktober til februar. I et godt oppvarmet rom med personlig belysning for planter, går ficus riktig fuktighet for å sove, fortsetter å vokse. Men mindre aktiv enn om våren og sommeren.

Slik Care for Ficus - fôring

Regler og regimer forbundet med å gjøre fôring tid, og underlaget komposisjon. Hvis ficus vokser i "jordløse" jord leve det hele året. Ved bruk av konvensjonelle bakkeunderlag vekselvis gjør mineral og organisk gjødsel, våren og sommeren en gang hver 2. uke. Vi anbefaler å bruke mullein og forskjellig gjødsel til løvfellende prydplanter ("Kemira", "palm", "Humisol", "ideelle", "Rainbow", "Giant" osv)
I vinter befruktning vanligvis stoppe. Denne gangen er ikke bra for vegetasjonen, på grunn av for lite lys, fuktighet og varme vokse tynne og svake skudd. Under ideelle forhold kan fortsette foring i den kalde årstid, med bistand redusert to ganger, lave doser av en vandig løsning av gjødsel etter 2 måneder.
Aktivt voksende planter (vår og sommer) gjelder gjødsel høy i nitrogen for å øke grønne massen. Under søvn (høst og vinter) - nyzkoazotystыe næringsstoff blanding. Alltid se på forholdet mellom nitrogen, kalium og fosfor i gjødsel, endre det for et år.
Advance løsning forberedt på roten ficus, noen timer etter siste vanning, for ikke å brenne røttene. Du kan legge til gjødsel i små mengder direkte i vannet for vanning. Til grønn vekt var stabil, gjennomføre sprøyting "smaragd", etc. (Gjødsel søknad). Ficus trenger ikke å mate ca 2 måneder etter transplantasjon, som i frisk jord har nok næringsstoffer. Ikke på noen måte matet ficus folk metoder (melk, kjøtt buljong), bakke deretter raskt sure og ubehagelige lukter.

Slik Care for Ficus - Hygiene

Tørk regelmessig støvet fra bladene av Ficus, det ikke bare skjemmer utseendet av planter, men også hindrer fotosyntese og respirasjon prosess. To ganger i måneden med store blader med en fuktig svamp fjerne alt støv. Planter med små blader kan vaskes en gang i måneden i dusjen. Etter inngrepet, la ficus på badet til tørre blader for å unngå nedkjøling.
Hard later fiken med spesielt store blader dekket med voks hlyantsevatelyamy (spesielle polerer). Tilgjengelig som aerosoler og væsker, er de ikke bare frastøte støv, men også redusere fordampning (transpirasjon), som er veldig praktisk for innestengte rom med varm og tørr luft. Ikke spray de unge bladene, stammen ficus, lavere ark og planter med hårete blader. Mange arter Fix stomata gjennom hvilken transpira er plassert på baksiden av arket, men det er ikke behandlet polering. Ikke glem at måten å håndtere støvet er ikke naturlig. Det er folks måte polering ficus blader: med melk, fortynnet eddik løsning og øl med vann i et forhold på 1: 1.
Betimelig fjerne gulnet, visne, døde, skadede blader, døde kvister og avslappet. I forebygging regelmessig sjekke alle dine ficus lagt sykdommer og skadedyr.  
Яндекс.Метрика