Hvordan ta vare på en orkidé? Grunnleggende regler og omsorg tips
 Det antas at orkide - en lunefull eksotisk blomst. Men det faktisk vokser ganske muligens hjemme. Det er viktig å velge den riktige rekke, som er minst problemer. Spesielt i dag i butikkene kan du finne et stort antall av orkideer. De skiller seg ikke bare i farge eller form, men funksjoner økende. Etter en slik art blomster vokser i ulike forhold - for eksempel, det er de som vokser på trær og er de som er knyttet til røttene. Selv om mange har lurt på hvordan å ta vare på hvit orkidé, som er nødvendig for denne blomsten, hvor ofte til vann, ikke veldig viktig farge og variasjon.
 Hvordan velge en rekke orkideer?
 Å vokse denne blomsten huset, må vi først og fremst vurdere forhold: lys, temperatur, fuktighet og selv mot lyset. For eksempel, varianter som Kattleya, Wanda, Ontsydyum, Dendrobium foretrekker sterkt lys (men ikke direkte sol på en varm sommerdag). De passer vestlige eller østlige vinduet og karmen. Du kan sette dem i en gryte og sør-vinduet, men bare for å gi tidlig beskyttelse scatter solen.
 Disse variantene som Cymbidium Miltoniya eller ikke så mye som solen. Riktig ville være å sette dem i vinduskarmen, tent bare i morgen (dvs. østlige).
 Den mest upretensiøse slags orkide - Phalaenopsis. Akkurat som Venus Slipper og Pafyopedylum, foretrekker han svakt lys. I dette tilfellet, omsorg for orkideer hjemme er ikke så vanskelig, spesielt siden det kan bli satt i et rom, selv på avstand fra vinduet eller direkte lys.
 Hvordan ta vare på orkideer: Forskrift
 De fleste orkideer har kjøpt i barnehage eller spesialforretninger. Kjøpe planter i perioden etter blomstring anbefales ikke, selv om de er billigere. Tross alt, blomstrende orkideer kan du alltid se formen og skygge petals.
 Du kjøpte en orkidé blomsten, hvordan ta vare på det? Mange anbefalinger, som allerede nevnt, avhengig av variasjon. Men det er generelle regler. De omhandler basis (substrat), lys, vanning, omplanting og andre aspekter av plantelivet.
 De fleste orkideer varmekjære planter, men de føler seg mest komfortabel når det er en forskjell på dag- og nattetemperatur. I boliger med sentral oppvarming gjør det enkelt. Men om natten de trenger for å gjennomføre et kjøligere sted.
 Hvordan ta vare på potte orkidé?
 Belysning spiller en viktig rolle. Hvis lyset ikke er nok, det bare ikke vil blomstre, og bladene mister sin intense lys grønn nyanse vil bli mer falmet eller mørkere - det avhenger av variasjon. Hvis det er et overskudd av lys, bladene blir gule, vises de brune flekker.
 For hjemme også viktig orkide vanning. I naturen disse blomstene er nesten aldri i vannet, deres røtter er følsomme for sitt overskudd. For eksempel, Cymbidium og Phalaenopsis foretrekker litt fuktig jord til alle tider. En Kattlei og Ontsydyum nesten som uttørket jord mellom hver vanning, utført på instruksjon designet for disse variantene. Noen orkideer trenger intensiv vanning bare hvis de er i vekstfasen. Etter opphør av blomstring og vinter, bør vanning reduseres.
 Bakken for orkideer er også avhengig av deres type. De som vokser nesten naturlig i luften, i trær (epifytter) som krever luft til røttene. Jord for dem er laget av en blanding av bark og andre naturlige fibre, granulert leire, grov sand, og selv kull. Den omfatter ikke vanlig hagejord.
 Bakken for terrestriske orkideer enn de oppførte komponentene inneholder tørkede blader og hagejord.
 Disse blandinger selges klar til blomsterbutikker. Vanligvis produsenter spesifisere dem varianter av orkideer, som er designet for en bakken.
Hvordan å vokse vannmeloner?
 Vannmelon - varmekjære anlegget. I den sentrale delen av Russland brakte disse fantastiske bær fra sørlige regioner (Astrakhan, Krasnodar) tettere til august. I de resterende innenlandske Arbuzov ikke oppfyller markedet med kunder eller usbekiske eller iransk. De er ikke så søt som "vår", men gjør det raskt (nitrater og rikelig vanning gjør jobben sin), så det er fortsatt selger i Astrakhan. Hvis "kunstige" iranske vannmeloner du ikke liker, kan du alltids prøve å vokse vannmeloner i Moskva alene, siden det er ikke så vanskelig som det ser ut ved første øyekast.
 Det viktigste - lys og sterke frøplanter drivhus
Teknologi av vannmeloner og meloner i den tempererte klimasonen er litt forskjellig fra den tradisjonelle. Dette er forståelig: meloner foretrekker tørr steppe jord og varme solen. Så det første du må gjøre - å bygge en solid bro drivhus og berede grunnen (det gjødsle med husdyrgjødsel eller kompost). Gjøre det enda bedre fra høsten til våren umiddelbart å begynne å plante uten å kaste bort for mye tid.
Å vokse vannmeloner i det sentrale Russland brukt tidligere utarbeidet frøplanter. Vokse det i sin tur, må du selv. Best i tempererte klima føler modning varianter "Gift nord", "Spark", etc. Vannmelon frø kjøpt i markedet for frøplanter er ikke anbefalt.
For spiring vannmelon frø skal suge i varmt vann (50 ° C). Etter 10 minutter av soaking, drenere vann og hell i en container med frø annen romtemperatur. Hold frøene i vannet så lenge de begynner å spire, deretter forsiktig transplantere dem inn i potter for planter. Settedybde: 3-4 cm. Temperatur: 23? C - dag, 18? c - natt. Etter de første skuddene trenger fire dager for å redusere den daglige temperatur om natten, og deretter gå tilbake til forrige planen.
 Plantet frøplanter
Vannmelon plante spirer i jord er anbefalt i slutten av mai. På 1 m2 av jord - ikke mer enn 3 planter. For første gang etter planting plantene trenger jevnlig vanning, sparing vann. Når plantene blomstrer, stopper jevnlig vanning.
Blomstrende vannmeloner bør støv. I veksthus må gjøre det manuelt. For pollinering rive flere mannlige blomster og løfte dem til kvinnene. Ikke glem at en plante ikke kan vokse mer enn tre bær, så alle de andre små vannmeloner bør nøye tåre.
 Funksjoner av dyrking
Temperaturen i drivhuset oppmuntret opprettholdt på 30? C. På denne fuktighetsnivå bør ikke være for høy. For å unngå kondens på veggene i et drivhus, det periodisk forsøke å ventilere.
Modning vannmelon i disse forholdene ca 70 dager. Det vil si, hvis transplantere avholdt i slutten av mai, i første halvdel av august kan du allerede prøve vannmelon med egen hage. Men til gresskar prohrivalysya jevnt moden tide sparer dem til å henge tapet. Og fra fuktighet og råtnende frukt avlaste lameller for å drenere regn.  
Når man skal plante peoner

 Blant hagen blomster peoner annen spesiell prakt at effektiv ikke bare for sine knopper, men også vakre grøntområder.
 Men for at de kan ta sin blomstring trengte skikkelig vare som starter med riktig landing.
 De som bare kommer til å legge dem ut på nettstedet, er det på tide å lære å plante peoner, spesielt siden prosessen er tidkrevende og har visse egenskaper.

 Når du tar fatt på å plante peoner


 Transplantert peoner i august, er det fordi de aktivt danne sommeren blomsterknopper og når man skal gripe inn og hindre rotsystem, vil plantene videre arbeidet med å akklimatisere til den nye plasseringen, og ikke å skape sårt tiltrengt reserver av næringsstoffer.

 Hva du bør ta hensyn


 Hvis du bestemmer deg for å plante peoner kan kjøpes klar busk eller setet er allerede tilgjengelig og trenger en transplantasjon og distribusjon.
 Det er viktig å vite at cherenkovanyyu ikke utsette unge planter i alderen 2-3 år.
 For å kunne fanget og busken, som skiller planting materiale, selv en liten busk på hovedanlegget må være minst 10 nyrer.

 Hvordan å plante peoner: trening sete


 Groper i henhold peon grave dypt nok, og hvis den antatte naturlig krymping av jord, de bare legge til bunnen avløp.
 Feature landing er at mens dybden av gropen innen to føtter bush selv ikke er altfor utdype.
 Lignende forhold er nødvendig for riktig rotutviklingen og påfølgende vellykkede blomstring.
 Det er like viktig å velge riktig sted: peoner ikke tåler skygge, så det er bedre ikke å plante direkte på veggene i huset eller ved siden av andre tilfluktsrom. Jo mer grunnvann, jo mer utviklet bushen som overflødig fuktighet også de ikke liker.
 Hvis du plante planter i godt opplyst område, vil de ta sine blomstrende tiår.

 Prosessen med planting


 Før du planter peoner på bunnen av gropen bør legge gjødsel, som kan være både fosfat og organisk, men organisk materiale bør først bland godt med bakken, som om å blåse direkte inn i mold bush, kan røttene brenne.
 Derfor lags gjødsel prysypayetsya også land i midten av gropen det skaper en liten bakke og utdype sine røtter.
 Det er nødvendig å nyrer var ikke mer enn 3-5 cm fra overflaten. Dreven truer med å utdype den manglende blomstring. Så i praksis, ingenting komplisert å plante peoner, nei, bare ikke trenger det for å kjøre.  
Hvordan plen med hendene og alle regler
 Mange tror at plenen er veldig enkelt å gjøre: skopav land og sådde sitt frø plenen gress. Men dette er ikke helt det som kalles en reell plen. For å forstå hvordan å gjøre plenen med sine egne hender, må vi gå trinnvis gjennom alle stadier.
 Forberedelser
 Først tidlig på våren trenger rengjøring naturområder og anleggsavfall (husholdningsavfall, gamle stubber, trær, steiner, greiner). Deretter kommer det stadium av luking. Det er bedre å vente noen uker til ugress spiret og foldet blad. Da hele området blir behandlet spesielle væske. Eksperter anbefaler å bruke ugressmidler av kontinuerlig virkning, fordi selv en liten spire må gi luke vekst.
 Nå må du forberede lettelse, dvs. en tomt å justere horisontalt. På plenen ikke bør være grop eller en busk. Bare tillatt liten total helling for formålet med drenering. Justeringsprosessen utføres med knagger, tau, planker og selv gidrourovnya.
 Fruktbar jord bør ha et jevnt lag på minst 10-15 cm. Ellers dukker opp på plenen skjemmende lyspunkter.
 Forberedelse dreneringskummer
 Hvis du etter regnvær i området ofte stillestående vann, må du observere og nøyaktig identifisere disse stedene. Dette problemer har å bli fjernet, eller noen gang holdt forringelse av generelle utseendet på plenen.
 Trenger drenering pit. På det punkt der vannet samler seg, er det nødvendig å grave et hull. Deretter fylle den med grus, knust murstein, sand. Mer ram og alt fyllet jordlaget. Nå vil vannet samle seg i pit drenering siver gjennom jordsmonnet.
 Behandling og tamping bakken
 Nå er det på tide å grave en spade område, lastebil eller kultivatorer. Brystene land må-break. Mens du er i ferd med å bosette landet vil bli jevnt fordelt over hele området.
 Ved høyere fett terreng bør det helle sanden. Hvis, tvert imot, det er for sand, så må du legge til humus eller torv.
 Nå vskopannыy område bør komprimeres i en slik grad som ikke bør holde seg på bena. Dette kan oppnås hvis små skritt for å gå rundt i området. Så igjen sjekke nivået på fremtidig horisont plenen. Endelig rake løsne overflatelaget av jorden.
 Sådd frø
 Før såing bør være tid til å forlate sin stasjon ved nærvær av sovende ugressfrø igjen i bakken. Spiret trenger å grave opp ugress eller slette kjemi.
 Hvordan lage en pitch som han pen? Du må skikkelig sår gress. Å satt der regelmessig, bør frøene blandes med sand. For såing bruker spesielle hånd øvelser også sikre jevn fordeling av frø. Vanligvis plantet per kvadratmeter land 30-50 gram frø.
 Nå sådd frø prysypayutsya blanding av tørr jord med sand. Dette er gjort for å fuglene ikke vыklevaly frø.
 Etter såing, bør det firmaet opp roller og vannes.
 Lawn Care
 Et par uker er det trapp. Plenen å vokse med 6-8 cm. Nå må det kuttes en cm uten å bryte punkt vekst av unge planter. Videre hårklipp bør trene regelmessig minst 2-3 cm. Deretter hell.
 Våren og sommeren plen udobryuyetsya nitrogengjødsel, og i høst - fosfor og kalium.
 Av våren jorda er vanligvis komprimeres. Planterøttene trenger luft-tilgang, noe som kan gi lufting. Den bruker maskin aerators eller konvensjonelle gafler.
 Plen gjort. Nå kan du nyte en vakker, glatt, smaragd hjørne.
Яндекс.Метрика