Hvordan ta vare på en orkidé i en gryte? De grunnleggende reglene for omsorg
 Orchid - delikat plante. Det krever spesielle vilkår og spesiell oppmerksomhet.
 Ved den minste avvik fra forsvarlig behandling av skjør orkidé kan dø. Det er derfor det er viktig å vite hvordan man skal ta vare på en orkidé i en pott.
 Betydningen av belysning
 Måten hvordan lyset påvirker måten orkide blomstre hjemme. Mangel på lys vil føre til mangel på mat. Fra for mye lys en plante vil brenne.
 Lys dag for orkideer varer 12-15 timer. Om vinteren trenger du kunstig belysning med lysstoffrør. For bedre utvikling og vekst av orkideer trenger mye lys og frisk luft. De fleste orkideer som lys og samtidig diffust lys. Riktig holde potter av orkideer på vest eller øst vinduet. Hvis sommeren potten er på sør-vinduet, må du gjøre en formørkelse av solen. Som for de nordlige vinduer, kan noen orkideer vokse der.
 Sunne planter har rødlig eller lys, lyse grønne blader. Mørk grønn farge indikerer en mangel på lys. En gulnede blader med brune flekker eller tørr er et resultat av overflødig lys.
 Krav fuktighet
 Orkideer føler vel ved høy luftfuktighet. Øke luftfuktigheten på ulike måter: regelmessig fukte grus i pannen eller bygge en mur i nærheten av vinduet. God idé å organisere ditt hjem eller drivhus florarium. I alle fall er det nyttig å sette ved siden av orkideer åpent kar med vann eller bruk en luftfukter eller spray hver dag.
 Ifølge eksperter, har sprøyting gode og dårlige sider. Ulempene ved denne metoden inkluderer fuktighetsgivende virkning og intermitterende betingelser for infeksjon. Under sprøyting på blomsten ikke får vann. Spray bedre i morgen til kveld blomstene fullt obsohnuly.
 Det optimale fuktighets anses å være 60-70%. Opprettholde et konstant nivå av fuktighet kan oppnås husholdning luftfukter.
Hvordan ta vare på en orkidé i en gryte? De grunnleggende reglene for omsorg


 Kompetent vanning
 Riktig omsorg for orkideer hjemme - noe som betyr blomster gir en tilstrekkelig mengde av fuktighet. Hyppigheten av vanning avhenger lys, temperatur, substratblandingen. Det er viktig å huske at nedolyty bedre enn å helle. Orchid lett å tolerere kortsiktig tørrhet i jord. Det må vannes forsiktig. Passende regnvann eller kokt ved romtemperatur. Dersom vannet er litt varmere enn den omgivende luft, vil det være ideelt.
 I sommermånedene, når dagene er lange og nettene er korte, trenger mer fuktighet. Orkideer i potter vannes ovenfra. Frekvens av årlig vanning - en uke 2-3. Reduserte vanning orkideer nødvendig under hvile etter blomstring i vinter, da lite lys og kjølig.
 Vilkår for gjødsel
 Til orkideer blomstrer, trenger regelmessig og balansert fôring om annenhver uke. Det er best å kjøpe spesiell gjødsel for disse fargene. Fortynne det skal være i henhold til instruksjonene på pakken. Gjelder ikke gjødsel beregnet for andre planter.
 I kaldt vær, og under resten av gjødsel skal skjæres.
 Ifølge noen eksperter, trenger orkideer ikke trenger foring fordi de tar næringsstoffer fra substratet. Overflødig fôring reduserer plante immunitet, noe som gjør dem sårbare for skadedyr og infeksjoner.
 Det finnes mange varianter av orkideer med sine egne krav resignasjon. Her er bare generelle regler som kombinerer omsorg for alle slags vakre blomster.
Hjem Calla - omsorg i hjemmet

 Det er vanskelig å finne en mer spektakulære blomster, calla enn ikke de er gode for ingenting for brudens bukett og som gaver til noen annen grunn.
 Ikke alle vet at dette prakt kan finnes ikke bare i blomsterbutikker, men også på sin egen vinduskarmen.
 Hjem Calla omsorg hjemme som er fullt mulig, ser ikke mindre imponerende, spesielt siden dagens nivå på valget gir deg muligheten til å nyte ikke bare de klassiske hvite knopper å danne gulvet av bollen, men farget. Det sistnevnte kan være rosa, gul og mer. Og mens tilsynelatende raffinement farger er ikke veldig krevende.

 Hva du skal plante Calla


 Transplantasjon blomst rett etter kjøpet skal være, så det er behov for å gi tid til akklimatisering. Et par uker skal endres til den nye substrat-butikk. Du kan ta jorda klar for spatyfyllumov eller blande tre deler av jorden, av sand og torv. Kvalitativ drenering i bunnen obligatorisk.
 Transplant planter trenger minst en gang i året, for å stoppe spredning nok næringsstoffer i jordsmonnet, selv med regelmessig fôring.

 Å sette Calla hjem


 Hjem Calla omsorg i hjemmet som ikke er komplisert, liker ikke direkte sol, så de er ideelle vinduer som vender mot sørøst eller sørvest. Total eclipse de også bære og slutte å blomstre, så er det viktig å velge riktig plassering av potten. Opptatt av en periode med vekst og blomstrende planter og ro.
 Dyr vil blomstre Calla bare dersom det i løpet av denne perioden dagslys timer vil ikke være mer enn 10 timer ved en temperatur miljø på minst 15 ° C. I vekstsesongen og akkumulering av krefter temperaturen bør være lavere. Det er ønskelig å tåle på denne tiden anlegget på 10-13 grader minst en måned.

 Vanning


 Det bør være moderat, som hjemme Calla ikke opplever overdreven fuktighet i jordsmonnet. Fylle dem forferdelig risiko zahnyvayuschee anlegget, som snart vil dø. Dette kan både råte i knollene tuberous varianter, og mest othnyvat skudd på røttene av varianter som bobler ikke.
 Hjem Calla liljer foretrekker som varmt vann vanning, mens vanning frekvens bestemt av omgivelsestemperatur og frekvensen av tørking av jorda. Under resten Calla må vannes sjeldnere, vanligvis tid begynner i slutten av høsten og avsluttes mot slutten av vinteren.
 De skal fôres minst to ganger i uken, som mangel på næringsstoffer dramatisk påvirker utseendet, bladene mister sin glans og bli mer transparente blomster og falmet.  
Hvordan ta vare på roser? Grunnleggende regler og omsorg tips
 Roser uten grunn kalt dronningen av hagen. Det er vanskelig å finne en mer vakker, elegant, nydelig blomst! Men om gårdsrommet eller selv har kuttet planter, roser krever litt omsorg. Ved å følge disse reglene, kan du oppnå gode resultater. Men hvordan ta vare på rozamypravylno?
 Vedlikehold av hageroser
 Først av alt, roser trenger å finne et egnet sted. Disse blomstene er like varme, sollys og frisk luft. Derfor, er plasseringen av området spiller en viktig rolle. De roser som vokser i solen, frodig blomst. Det er viktig at fargen var sol i morgen, på dette tidspunktet er det intens fordampning fra bladene, og sannsynligheten for slike sykdommer og sopp reduseres.
 I skyggen roser vokser langsomt, ofte påvirket av skadedyr. I tillegg bør blomstene være godt beskyttet mot de nord-østlige og nord vind (så de satt bak busker eller trær). Men for nær trærne de plante ikke kan - eller sterkere planter vil ta bort sin fuktighet og ernæring.
 For noen områder viktig å velge varianter av roser - slik at de var annerledes timing og varighet av blomstringen. I tillegg må de plukke opp toner. På bakgrunn av lyse røde blomster lilla roser vil gå tapt. Bicolor varianter som ser spesielt imponerende, bedre plantet separat fra de andre, slik at de ikke skygger for andre roser. Det er verdt å merke seg at når du kjøper frøplanter podet eksemplarer bedre valg.
 Før planting en blomst røtter nedsenket daglig i kaldt vann. Hvis det er ødelagt eller deler tørr, og deretter klippe dem i friskt vev. Hvis du har kjøpt en container roser, de skal ved første anledning sete, fordi for flere rastenyyzemly i kapasitet er ikke nok. I regioner med milde vinter roser plantet i høst, andre - i løpet av våren.
 Omsorg for avskårne blomster
 Vanligvis er en busk kuttet til tre stammer av blomster. For lengre bevarte roser i en bukett friskhet, skjær dem i fase farget knopper, forsiktig, for ikke å forvrenge eller skade stammen slutten. For dette formålet bare saks eller en skarp kniv, men ikke saks. Dette bør gjøres sent på kvelden eller tidlig på morgenen, slik at selv når snittblomster beholdt tilstrekkelig tilførsel av fuktighet. Avskåret roser på varme dager kan du ikke.
 Å bevare friskhet og stabilitet, og at blomstene ikke å zavodylysya forråtnelse bakterier av torner og blader er fjernet, slik at over vann ikke mer enn 2-3 sider.
 Vann til buketten bør tas kokt eller avgjort og nehlorovanu. Det anbefales å oppløse i vekt pivtabletky aspirin eller antiseptisk preparat basert på borsyre, sitronsyre eller salisylsyre. Vannet endres daglig og stilk roser vasket med rennende vann.
 Voksende roser hjemme
 Det bør bemerkes at rommet kan dyrkes poliantovi, hybrid te roser og pernetsyanskye. Fra hageroser slike planter er mindre.
 Hvordan ta vare på roser hjemme?
 Vi må gi dem med temperatur 14-20 ° C, og en hvileperiode (October-februar) -5 til 8 ° C. Det er også viktig å velge et sted for dem. Ideal - solrik vinduskarm. I form av korte dagslys timer nødvendig bakgrunnsbelysning bruker fluoriserende. Potteroser som rikelig vanning, men ikke overdreven. Det er også viktig å fukte luften, sprøyting roser med vann to ganger om dagen. Dette på ingen måte vann bør ikke være kald. I en pott med blomster trenger regelmessig for å løsne bakken. Under vekst og blomstrende planter trenger å bli matet minst en gang i uken. Trimme dem bare når månen er i vekstfasen.
Яндекс.Метрика