Hvordan ta vare på hagen blomster i november, desember

 Kalender omsorg for blomster i november, desember.


 Vedlikehold av hage blomster i november


 1. På tomten vil gå til finalen dekselet klematis og roser gran grener.
 2. Plasser agn-giften for mus og rotter, spesielt ved landing krokus.
 3. Kjøp gjødsel, plantevern, men bedre å kjøpe fersk sæd avling, så det er best å gjøre det i desember eller januar neste år.

 Vedlikehold av hage blomster i desember


 Det er på tide å lage en liste over blomsterfrø du ønsker å plante neste år. Samtidig sjekke vilkårene frø av innenlandske aksjer og hensynsløst avhende de utdaterte, fortsatt med dem ikke godt å vokse. Derfor, og ikke nakupatsya frø lager og alle, fordi alt vokser rett og slett ikke mulig.  
Økende tomater i bakken

 Hvordan å vokse tomater i bakken


 Tomater. Voksende

 Voksende tomat seedlings


 Tomater dyrket frøplante metode. For å gjøre dette, først forberede frø og jord.
 Frø pre-kalibrert. Plante dem i en tørr og spirer. Som jorden ved hjelp av en blanding av torv jord, humus og grov elvesand (2: 2: 1), som tidligere er desinfisert ved hjelp av damp.
 Forberedt jord vannes med varm løsning av kaliumpermanganat og begynne å plante frø. Deres linjer er lagt i en avstand av 3-4 cm fra hverandre. I tråd avstanden mellom frøene er 15 cm. Deretter strø et lag av jord frø 1 cm tykk. Før spiring bokser holdt ved en temperatur på 25-28 grader. Når stigen for å omorganisere godt opplyst sted med dagtemperaturer 15-18 ° C. La oss redusere det om natten til 12-14 ° C. Når de første virkelige blad skuddene er valgt holdbare og dykking. Roten beskjæres - nappe 1/3. I de langstrakte stilk spirer i halv plukker begrave i bakken.
 Frøplanter vannes, fôres superfosfat og NPK-gjødsel. Kan brukes til fôring løsning mullein eller kylling gjødsel (1: 8 og 1: 15, henholdsvis). 2-3 uker før transplantasjonen i det åpne bakken spirene begynner å stivne. 2 dager før planting plantene vannes.

 Planting tomater frøplanter i åpent terreng


 Frøplanter er plantet etter trusselen om frost mynovanyya. Tomater vokser godt i stedet for agurk, kål, løk, bønner. Sengene skal være godt opplyst og ventilert. Tomat determinantal varianter plantet tidlig under ordningen X 4550 x 45 x 30 cm 4050-60.
 For middel determinantal varianter av tomater og poludetermynantnыh ordningen bruker 50 x 50 og 60 x 40 cm, for sene Ubestemmelig varianter - 60 x 6070 x 5070 x 70 cm. Frøplanter er transplantert med en klump av land, begrave hullet i nivået av cotyledon blader. Da hullet er halvt dekket med jord, som er litt sammenpresset rundt røttene. Umiddelbart etter planting, plantene vannes og dekket med tørre brønner helt underground. Utviklet seg til frøplanter er plassert i hullet i en vinkel og strø bakken stilkene med 3-4 th nederste bladene. Innen 3-7 dager plantene slå rot.

 Stell av tomater i bakken


 De første 7 dagene, bør plantene vannes hver dag. Flere rader og rader løsne og luke. I prosessen med å løsne tomater bakke. Plantene trenger jevnlig vanning og bioklipp (strø tørt land). Når vanning en plante trenger 3-5 liter vann. Under masse blomstring gjødsle tomater fosfater.
 1 m 2 under anvendelse av 30-40 g superfosfat oppløst i 10 liter vann. En måned før modning stopp fôring. Tomater høye varianter knytte til espalier. Stesønner fjernet i fase dannelsen av det første arket. Etter å ha åpnet blomsterknopper øvre toppen av hoved shoot klemme. Samling av tomater gjennomføre i den grad av modning.  
Hvordan å vokse frøplanter av pepper

 Hvordan å vokse seedlings av pepper hjemme


 Voksende seedlings pepper. Betingelser og vilkår


 I utgangspunktet pepper frøplanter vokst metode. Voksende seedlings pepper hjemme, er det best å bruke terskel sørlige, sørøstlige og sørvestlige vinduer - de er planter mer lys. I de korte dagene av mars tilbringer dosvechyvanye, helst fluorescerende, som gjør gløde sterkt oppvarmet og luft yssushayut. I vinduskarmen planter kan lide av overoppheting og forårsaket en dampoppvarming. I dette tilfellet, å sett paneler med stoff eller papir ta en varmlufts side.
 Sådd frø av pepper frøplanter
 Sådd frø på frøplanter avhenger av tidspunktet for landing en fast plass. I midten bandet i neobohrevaemыe klima frøplanter er plantet i midten av mai, og varm - i slutten av april. Den optimale alder klar for å transplantere - 8-9 uker. Jordtemperaturen bør være minst 10 - 12 ° C.
 Det som trengs jord for dyrking av planter av pepper
 Jord blanding for frøplanter fremstilt av disse komponentene, tatt i like mengder: godt nedbrutt lavlandet torv, torv bakken, humus. Du kan også bruke den fruktbare land av felt, kompost, halm skjæring, grov sand.
 Utarbeidelse av frø
 Frø bløt i vann i to dager ved en temperatur på + 25 til 30 ° C. Når naklyunetsya 3-5% av frø sådd i dem. Utseendet av det første skudd kan forvente 7-8 dag, avhengig av energien av frøspiring. Masse skuddene vises i gjennomsnitt 14-15 dagen etter planting.
 Pepper er dyrket ved hjelp av hakker og sådd frø direkte inn i potter med en diameter på 9-10 cm. Seeding dybde 05-08 cm. Hvis paprikaen er dyrket på et dykk, er de første frøene sådd i bokser linjer, med en separasjon på 5,6 cm. Avstanden mellom frøene på rad - en cm.
 Etter planting boks eller potter dekket med plastfolie. Dette bidrar til å opprettholde en konstant temperatur og høy fuktighet. Når den først skyter en film skyte. Optimal jordtemperatur for spiring 25-126 ° C.
 Dykke ned frøplanter i en alder av 15-20 dager. På denne tiden skal de ha både cotyledon og velutviklet de første virkelige blader. Dykke planter i eldre alder forsinker plantevekst.
 Trinn for å plukke vannes røttene to ganger i uken løsning av kalsiumnitrat (1 g per 1 liter vann).
 Frøplanter krever konstant fuktighet i jordsmonnet (75-80%) - vibrasjoner bør det ikke være. Med en mangel på fuktighet plantevekst opphører, er de dverg, eggstokk og fruktfall. Waterlogging av jord fører til sykdom og forfallet trapper.
 Etter spiring opprettholde temperaturen i løpet av dagen i overskyet vær + 20-21 ° C, solrik - + 24-26 ° C, jordtemperatur - + 19-20 ° C.
 Når spirene er plantet pepper
 Frøplanter klar for planting gjennom 8-9 uker etter såing, når plantene er dannet sideskudd med 3-4 blader.
 Før transplantasjonen til en fast plass bør gjøres til jord, humus eller kompost til en kurs på 1-2 bøtter per 1 m 2. Før grave i bakken drivhus lage gjødsel på frekvensen av 60 g superfosfat, 30 g av kalium sulfate, 40 g ammoniumnitrat på en m 2.
 Pepper plantet i senger (bredde 1 m) i to rader med en separasjon på 60-70 cm. En avstand mellom plantene på rad 30-35 cm for livskraftige varianter og hybrider. Gjennomsnittlig høyde Planter er plantet i 20-25 cm (5-6 planter per 1 m 2).
 Ved planting grave et hull dybde på 10-12 cm, hell i det 1-2 liter vann. Forhånds vannes frøplanter i potten forsiktig snu i hånden, slik at stammen ble klemt mellom fingrene. Tapping på bunnen, fjerne potten fra klump av land beplantet med røtter og planter i hullet. Etter planting, er i første komprimeres, vannes og mulch med torv. I solfylt vær, plantene prytinyayut 2-3 dager for å gi dem en bedre overlevelse.  
Hvordan å vokse frøplanter av tomat

 Voksende tomat seedlings


 Hvordan forberede frø for frøplanter, plante frø som hvordan å ta vare på frøplanter tomater. Dette er hva vi vil fortelle deg i denne artikkelen.
 I det sentrale Russland for å få en tidlig høst, og i dårlige år selv moden frukt kan bare dyrkes tomat frøplanter gjennom. Dette skyldes den lange vekstperioden fra spiring til tidlig modning (minst 95-110 dager) og trenger mye tomat varm.
 Hvordan forberede tomat frø for dyrking av planter
 For vennlig, bør samtidige trapper søke å seede vыsevaemoho varianter hadde lignende tall for størrelsen og vekten. Stort utvalg, mest laget med høy tetthet av frø tilbringer i størrelse under kalibrering og tetthet i en oppløsning av salt, dyppe frø i 5-7 minutter i en oppløsning av 5% konsentrasjon. Mange eksperimenter funnet at små, men godt gjort tomat frø i forhold til store ikke redusere rentene, men de bør sås individuelt.
 Fordi mange frø overføres patogener av planter. En effektiv måte å desinfisere frø av tomat er varmebehandling. Første frøene oppvarmes i tre dager ved en temperatur på ca. 50 ° C (for å øke styrke), og så en dag ved + 76-80 ° C Dermed undertrykt virus og bakterieinfeksjoner. Man må vite at frøene som ble behandlet med varme, ikke kan kalibreres i en oppløsning av salt, som de oppstår, ikke ved å separere fraksjoner.
 Før sådde frøene kan behandles med vekstregulerende midler, velge ett av følgende: Agat-25K, Immunotsitofit, Appin - Extra.
 Når frøene er plantet tomat seedlings
 Sådd frø for frøplanter for drivhus tidligere enn åpen - 10 til 20 mars. Så frø i esker fylt med torv-humus blanding med tilsatt gjødsel (10 liter): ammoniumnitrat - 5.10 g superfosfat - 40-50 g av kalium sulfate - 15-20 g.
 Bokser installert i et rom eller i en varm drivhus, drivhus. Før såing, er jorda fuktes, nivå og markere en linjal eller en spesiell stripe 4-5 cm det er brukt tverr sulcus dybde på 5,1 cm. Frø de brytes ned i løpet av en cm. Hva er mindre deres posisjon, jo lenger du kan holde spirene sådd i bokser uten frykt for å trekke planter på grunn av mangel på lys. Etter såing frø strødd med en blanding av våt skitt lag 15-2 cm. Et grunt fører til hurtig tørking av det øvre jordlaget hvor frøene. Bokser etter såing dekke med plastfolie, slik at en vennlig skudd. Den optimale temperaturen for frøspiring + 24-26 ° C. Ved denne temperaturen og høy jordfuktighet skuddene vises på 5-10 dag.
 Utseendet til den første sløyfen og cotyledon - avgjørende øyeblikk i voksende planter. Hvis boksene er sådd i mørke, og deretter fremveksten ukrыvayuschuyu Filmen fjernes og settes på lyskasser. Etter åpning av cotyledon temperaturen reduseres til + 13-16 ° C om dagen og + 11-13 ° C om natten, beskytte planter fra strekking. En uke senere det øker: dagen i solfylte været til + 20-22 ° C, overskyet - til + 18-19 ° C om natten - til + 17-18 ° C.
 Bryr tomat seedlings
 Frøplantene vannes moderat. Det er lurt å gjøre det på solfylte dager i morgen. Overdreven jordfuktighet og luft fører til sykdom av planter blackleg.
 Utvalg (transplantasjon) frøplanter for å plante var tilstrekkelig jord og luft for fremtidig vekst og utvikling. Optimal sikt plukker - fremveksten av den første og andre ekte blad. Det er 14 dager etter spiring. Frøplantene forsiktig bryte, prøver mindre skade rotsystemet. Dykke ned dem i potter med en diameter på 8-12 cm.
 Transplanterte frøplanter vannes med varmt vann i 1-2 dager prytinyayut som fremmer rask forankring. Når vokser i potter planter rotsystemet er godt utviklet og er ikke skadet under transplantasjonen.
 Plante seedlings i hullet, som er utarbeidet på forhånd, i henhold til den valgte ordningen med planting. De gjør gjødsel før planting (15 g superfosfat og 1-2 håndfuller av kompost) som er blandet med jord og godt vannet (15-2 l per brønn). Grown frøplanter er plantet vertikalt, utdype jorda like over cotyledons. Jorda rundt røttene litt komprimert. Dreven fordypningen planter bare forverrer deres overlevelse fordi de dypere lag av jord varmet verre.
 Frøplanter  tomater  bedre anlegg på overskyete dager eller om natten. Dermed plantene blir syke mindre, godt akklimatisert og beveger seg raskt ut i vekst. Jorda rundt dem etter planting tørre blader. Umiddelbart etter transplantere planter knyttet til espalier.  
Яндекс.Метрика