Hvordan ta vare på orkideer Phalaenopsis hjemme? Grunnleggende regler og omsorg tips
 Phalaenopsis orkideer ofte sammenlignet med sommerfugler. Faktisk, deres elegante kronbladene ligner vingene av sommerfugler - de kan være av forskjellig størrelse, mønster og form. Hvit eller rosa, gul og rød, lilla og grønt - kan du velge hvilken som helst. Orchid Petals er smykket med tynn, mesh, tiger eller marmorert mønster. Størrelsen på hver blomst varierer 2-13 cm i diameter. Antall farger avhengig av planten, kan det være tre, førti. Noen ganger orkideer har en delikat smak.
 Fundamentals of Care Phalaenopsis
 Vanligvis selges i butikkene hybrid orkideer. De er fullt tilpasset voksende innendørs. Det er derfor disse orkideer er regnet som det beste alternativet for nybegynnere. Etter Phalaenopsis omsorg hjemme er ganske enkel.
 Men først må du forstå at dette er en blomst. Hans fødested - Molukkene. Der kan han vokse som trær og steiner, så disse orkideer ganske omfattende system av røtter.
 Det finnes to hovedtyper orhydeyphalaenopsis: standard og miniatyr. Først under blomstring kan nå en høyde på en meter på sin stilk oppløst tolv eller flere farger. Miniatyr Phalaenopsis ikke vokse over 30 cm, antall blomster på dem mindre.
 Ulike varianter av orkideer Phalaenopsis blomst til forskjellige tider. I tillegg kan hver plante blomstre tre ganger i året. Bladene er vanligvis ganske bred, de vokser i par. Falling nederste bladene - normal, fordi det er foreldede deler av anlegget.
 Hvordan ta vare på orkideer Phalaenopsis hjemme?
 Phalaenopsis - planter upretensiøs. De lever lenge, om syv år, og krever ingen spesielle forhold. Alt du trenger denne fargen - et varmt sted, som er et mykt diffust lys uten direkte sollys. De kan bli satt i rommet selv om det er en ganske intens kunstig lys.
 Siden orkideer - varmekjære planter, de trenger for å holde varmen (dvs. minst 18 ° C). Men den mest komfortable for dem er temperaturen på 22 til 24 ° C. Dette alternativet må følges gjennom hele året, bortsett fra høst når blomstene er i ro, og de begynner å legge knopper. I disse måneder, bør temperaturen i rommet ikke være høyere enn 16 ° C. Men hvis rommet er kjølig (under 16 ° C), deretter blomsterknopper kan falle av.
 Secrets Phalaenopsis orkide omsorg
 Vanning
 Vanning orkideer bør være moderat, spesielt om vinteren. Underlaget, som vokser Phalaenopsis, i noe tilfelle skal tørke opp. Men før neste vanning er nødvendig for å gjøre det litt pidsoh som orkideer røtter trenger luft. Når vanning er også viktig at det ikke kommer vann inn i den såkalte vekst punkt, eller kan begynne å råtne. Så du kan gjøre en annen vanning metode. Det er nødvendig å senke orkide potten med en halv bolle med vann, og en kort tid til annen for å suge underlaget med vann, men ikke for rikelig.
 Fuktighet
 Det er viktig å opprettholde høy luftfuktighet - for eksempel ved å sprøyte små at vannet på kronbladene avgjort som "støv" i stedet for dråper som kunne drenere et punkt på vekst.
 Transplantasjon
 Orkideer er transplantert hvert annet år. Velge nøyaktig samme orhydeynыy underlaget potten bør bare ta litt mer enn reprodusere prezhnyy.falenopsysы såkalte "kids" uten forming psevdolukovytsu. Hvis kuttet orkideer, kan dette føre til en re frodig blomstring.
Hvordan ta vare på Phalaenopsis?
 Phalaenopsis er en av de vanligste artene av orkideer i innendørs hagebruk. Hva kjærlighet er på grunn av denne type blomst, for ikke å askotsende eller dendrobyumu, for eksempel? Svaret er ganske enkelt: Phalaenopsis ikke bare vakker, men også ikke kresen omsorg.
 Men det var ikke alltid. Av 1995, Russland importert naturlige arter av orkideer som har multiplisert i veksthus og i åpent terreng. Til ytterligere vedlikehold innendørs disse orkideer var uegnet, de mistet sin dekorative, ikke blomstret og døde raskt. Etter 1995 ble importert kun hybrid orkideer razmnozhaemыe i et industrielt miljø. Hybrider er preget av dekorative, varighet av blomstring og god tilpasningsevne til unaturlige forhold.
 Uansett hva det var, men ved å kjøpe eller motta en gave av en plante, ikke glem at en levende organisme som krever oppmerksomhet og omsorg. Å ha en anelse om hvordan å ta vare på Phalaenopsis, må du vite hva som kjennetegner innholdet og husk at dette er ingen vanlig flora og epiphyte. Til vekst trenger ikke støtte og vekst medium i form av jord, som Phalaenopsis vokser på trær, fôring på restene av planter overrotten i barken på trær, og tar fuktighet fra luften.
 Kjøpe Phalaenopsis i butikken
 Når du kjøper bør ta hensyn til bladene og røttene av planter:
 - Bladene bør være stramt;
 - Roots - grå-grønn;
 - Det skal ikke være noen flekker og skader;
 - Tillatt liten mekanisk skade på bladene;
 - Tillatt gule blader på bunnen av blomsten;
 - Burde ikke henge i potten.
 Belysning for Phalaenopsis
 Mest egnet for Phalaenopsis vinduer er de som går mot øst og sør-øst, vest og sørvest. De sør vinduer for ham også oppvarmet, og den nord for lite lys. Men selv i disse forholdene vi kan finne ut, zatinyuyuchy sørlige vinduet og utheving nord. Vi må huske på at Phalaenopsis krever lys i 12 dager - 16 timer.
 Temperatur og sprøyting
 Det er nødvendig å opprettholde den optimale temperatur om sommeren + 20-25 ° C om vinteren til + 16 til 18 ° C. Blooming god stimulerer temperaturforskjellen mellom dag og natt, 3-5 grader. Phalaenopsis blader trenger regelmessig, 3-5 ganger om dagen sprøyting. Spesielt om vinteren når oppvarming kjører. Sprøyting under blomstringen bør være svært forsiktig at det ikke kommer vann i blomst. Fra hennes petals dannet mørke flekker.
 Riktig vanning og gjødsel
 Når vanning er viktig å huske regelen om at fuktighet kan skade Phalaenopsis, og følger følgende regler:
 1.  I potten skal ikke være overflødig vann.

   Ved høy temperatur og lys vann oftere.

   Den beste måten er nedsenking vanning når blomsterpotte nedsenket i en bøtte med vann i 2-3 minutter, deretter tappe overflødig vann gir.

   En gang i måneden er anbefalt å bade i dusjen.

   Vann til vanning er nødvendig å rengjøre, sammenslått, men ikke destillert, siden den mangler de nødvendige mikronæringsstoffer i planter.
   Gjødsel Phalaenopsis bør oppløses i vann og gjøre dem bare i fuktig underlag, siden underlaget tørr gjødsel obozhhut røtter.
   Pot og jord
   En gang i 2-3 år Phalaenopsis transplantert. For deres voksende kapasitet egnet tre, bambus kurver og plast potter. Den ideelle underlaget for dette anlegget vil bark, noe som er nyttig å legge Sphagnum mose. Underlag som selges i butikkene, for vodoemky av denne grunn bør de legges til bark.  
Hvorfor bladene blir gule Dracaena, den viktigste grunnen
 Dracaena - en plante innfødt til Sør-Amerika, hvor det ofte kalles treet av lykke, takket være den gamle legenden om romantisk kjærlighet kriger og datter øverste leder. Det antas at hun bringer hell i kjærlighet. Som om ikke det var, er det en vakker prydplante som litt ligner en dverg palme. Noen av artene er avlet kun i veksthus og andre fine tolerere normale romforhold. Anlegget er ganske lite krevende, men noen ganger blomsterdekoratører ansikt hvorfor bladene blir gule Dracaena? Av flere grunner, og de bestemmer og løse problemet.
 De viktigste årsakene gulfarging av bladene
 Dette kan være litt av en naturlig prosess. De lever to år og deretter gradvis begynne å gulne og tørke opp. Denne prosessen starter fra toppen. De nederste bladene dø av er mye tregere. Å bevare anlegget attraktivt utseende, klippe tuppene på bladene til friskt vev. Fjern absolutt ikke nødvendig. En annen ting - hvis de unge bladene blir gule. Dette betyr at anlegget er noe galt.
 Resultatene kan deles inn i tre grupper av årsakene dracaena i gule blader. Denne overskytende fuktighet i jordsmonnet og tilstedeværelsen av skadedyr og sykdommer eller mangel på bestemte næringsstoffer.
 Vilkår for vanning
 Som for å fukte jord, er det hele ganske enkelt. Det faktum at Dracaena elsker tørre klima. Derfor er rikelig vanning ikke nødvendig. Sin ganske varm sommerdag vann en gang i uken. I høst og vinter, og enda sjeldnere - annenhver uke.
 Gjødsling Dracaena
 Dracaena trenger næringsstoffer. Spesielt nitrogen den trenger. Mangelen på dette element i forbindelse med tørr luft, noe som ofte skjer i en standard leilighet fører til at bladene blir gule. Anlegget blir matet en spesiell kompleks gjødsel. Dette er anbefalt i løpet av sin aktive vekst, det vil si fra april til august. Doseringen av gjødsel og bruk finner du i bruksanvisningen.
 Skadedyr: hvordan man skal håndtere dem?
 Dracaena ofte skader edderkoppen midd, Quadraspidiotus perniciosus og noen andre skadedyr. I nærvær av skalaer - og de ser ut som brune flekker som dekker overflaten ikke bare blader, men også stilkene - en plante til å tørke svamp med såpe og deretter strø 015% løsning aktellik. Denne oppløsningen blir anvendt, og hvis Dracaena bladlus skade. Det påvirker undersiden av bladene, som til slutt blir gule og faller av. I stedet kan aktellik bruke en annen insektmiddel - for eksempel fitoverm.
 Lignende verktøy brukes når anlegget Thrips imponerende kolonier som ser ut som lyspunkter. Imidlertid, i dette tilfelle etterlater ingen gulne og blir lys brun farge.
 Hvorfor bladene har flekker
 Noen ganger ikke-gulnende brev helt, men det oppfattet. Dette kan tyde på feil vare eller sykdom. For eksempel kan gulaktige flekker indikere at anlegget fikk solbrenthet, og hvis de er nærmere nyanser av brunt at dracaena er over.
 De fleste sykdommer i planter er fysiologisk karakter. Men noen ganger dette bakteriell infeksjon. For eksempel, hvis bladene blir gule ved kantene, nærmere toppen, det kan indikere en bakteriell råte. Det ser vanligvis ut som en bred gul stripe mellom sunt og råtnende vev. Treat anlegget er ekstremt vanskelig, vanligvis anbefales å ødelegge de berørte områdene. Men for å unngå en slik situasjon bør unngås når det gjelder bakteriell ødeleggelse. Årsakene til sin utvikling er den økende fuktighet og luft jord, mangel på kalium og fosfor, ved bruk av alkalisk jord.  
Яндекс.Метрика