Hvordan ta vare på Crocus?
 Hagearbeid, spesielt blomst har alltid vært, er og vil være en av de mest naturlige lidenskaper for en mann som er fremmed følelse bot. Dette er ikke overraskende, siden bare subtilt oschuschayuschaya skjønnheten i verden sjel er i stand til å sette pris på harmoni av fargene på kronbladene og blader, skjønnhet knopp slippe ned, skjelvende forventning skyter først, overvinne motstanden av jord. Ikke leve av brød alene! Og åndelig mat for de rike indre verden er viktig, ikke mindre enn mat for kroppen - ikke uten det ene eller det andre liv vil ikke være komplett. Det er derfor menneskeheten har lenge dyrket planter, ikke for profitt, men også for å møte. Floriculture gjør det mulig å flykte fra de presserende problemer dykke inn i verden av skjønnhet og velvære, blir frodig blomstring utløp i hverdagen. Husk mine følelser når du besøker blomstrende hager, blomsterhage eller drivhus, er det rene, ukompliserte rasjonelle betraktninger fange en mann som led en ekte, naturlig skjønnhet i all sin prakt. Bare barn kan være glad og nyte omgivelsene så oppriktig. Barn og de som liker å dyrke blomster. Men for å nyte prosessen og utfallet av omsorg for blomstrende planter, er det ikke nødvendig å besøke eller ha sin egen eiendom eller annet stort område som kan være plantet favoritt farger. Vokse floral kultur kan være en mye mer beskjeden seksjoner: Ferie senger, plen nær et privat hus, hager leiligheter eller selv bare i potter på balkongen. Det viktigste - ønsket, og finne blomster som passer spesifikke forhold og lære å ta vare på dem - ikke noe problem. Spesielt i dagens marked, og tilbyr dyrkere fagfolk og fans ikke bare frø og planter, men også alle typer instrumenter, medisiner, noen omsorg blomsterhage. Dette virkelig multi-farget utvalg foreslår at du legger merke til de fantastisk vakre blomster som selv i en slik prakt er tapt og ikke holder individuell karakter. Dette krokus - ikke stor, men overraskende lyse og delikate blomster, upretensiøs omsorg og samtidig svært elegant. Generelt, ideell for nybegynnere og erfarne blomsterdekoratører. De er i stand til å gi mye glede - hvis riktig omsorg for krokus og ta hensyn til deres egenskaper. Alt dette vil vi snakke kort, men rommelig å ta vare på deg Crocus ble ikke bare vokser blomster, men lykkelig og selv ferie!
 Typer og funksjoner av krokusene
 Hvis du er seriøst interessert krokusene og ønsker å prøve avl dem, da har du muligheten til å velge dem med omtrent 80 arter. Og på samme tid trolig vil være interessant å se hva krokus - langbente skjønn nærmeste familie iris, som folk ofte kjærlig kalles Cock. I motsetning til dette, crocuses mye lavere "vekst": 10 opp til 15 inches. Men lysstyrken på farge og skjønnhet på blomsten ikke gir stipendiat familie, men de er mer skånsom og behagelig. Spredd krokus pærer, hver høyst 3 inches i diameter, er i stand til å overleve i land av vinteren frost om våren og gi verden en, noen ganger to eller til og med tre kronblader seks blank avslørt på en liten, dårlig utviklet og dekket et bredt " skalaer "stilk omgitt av smale og lange, som ligner på gress, løv. Og disse pærene, til tross for den lille størrelsen, så hardfør og lite krevende som kan vokse gjennom årene på samme sted så lenge du velger å grave dem til å ta eller endre landskaps. 
Hvordan ta vare på Crocus?
 Disse krokusene skapt sitt opprinnelige miljø: Middelhavet, som regnes for å være fødestedet til blomster. Derfra de spre seg inn i de sentrale delene av Europa til Østen, Sentral og Lilleasia til Kina selv. Krokusene god følelse og Øst-Europa, og til og med Nord-Afrika. Skog, steppe, alpine eng - de er gode overalt, hvis bare landet var nok "pusterom" og nok sol, krokus som luft og lys. Delikat, vakre, upretensiøs - krokusene er alle slags, som du kan finne på blomstermarkedet i spesialitet butikken for gartnere eller kataloger av selskaper engasjert i avl og salg av pære planter. Det er i disse tre viktige områder og trenger å søke levedyktige krokus pærer å være sikker på kvaliteten. Og jo mer du trenger ikke å tvile, er det et mangfold av arter krokus. Først må du bestemme hvilken tid på året du ønsker (eller du foretrekker) for å se dine krokus blomstre. Avhengig buy varianter av blomstring tid:
 1.  Våren krokus - Bloom så tidlig så vanskelig å konkurrere med Snøklokker på tittelen av de første vårblomster, bokstavelig talt bryte gjennom jordskorpen av is på den frosne bakken. Våren krokusene vokse raskt, og så raskt skur: blomstringsperioden varer noen ganger bare 7 til 10 dager. Deretter petals visne og smuldre, og over bakken, slik at bare tynne lancet blader, den grønne omkring midten av juni. Er de fin funksjon: den natten de "sovner", tett clutching petals i morgen under sollys avslørt igjen. Men hvis været er overskyet og solen aldri kom ut, kan de sove og neste fin dag. Til krokusene blomstrer om våren, plante løkene i bakken bør den forrige høst, slutten av september eller oktober - 8. mars da en ekte bukett krokus blomst.
   Høst krokus er mye mindre sannsynlig til våren, og noen er ikke engang klar over deres eksistens, tro bare krokusene vårblomster. Men det er ikke: det er blomstrende varianter av høsten, og veldig sent, selv i november. Hvis våren krokus ved siden av hverandre i snøen med Snøklokker, krokus høst det ofte konkurrere krysantemum som klassiske farger av høsten, og altfor ofte fryse i løpet av første vypavshym tidlig snø. Men det er ikke veldig krokus, deres frost krever ikke engang en spesiell ly for farger, de trygt bod og vinter pærer i bakken for neste sesong. Høst krokus kan plantes i august - og i oktober og november samme år de blomstrer. Akkurat når du tenker våren krokus plantet, som er, vil krokusene ikke la deg gå lei hele året.
   Når du kjøper pærer høst krokus ingen feil og ikke blande dem med andre blomster sent: kolhykumom eller krokus. Utenfor disse plantene virkelig lignende: begge er avlange blomsterblader, samlet i en pen kopp, som blå og lilla nyanser. Skille de kan være store follikler (liten - krokus, store - i bezvremennykov) og / eller antall pollenbærere (krokus i dem er ikke mer enn tre). Selv om stor motgang i feil og ikke vil være, fordi alle høst blomster glede det faktum av sin eksistens på randen av å sovne vinter natur. Og fans av krokus vet at disse blomstene er best å vokse selvstendig og beundre dem direkte på sengen, og ikke for å kjøpe i butikken kutt. Det faktum at stammer fra dem så skjøre at lille gjeng som tåler enda transport av disken til vaser. Men deres egne, selv en liten lysning i nærheten av huset kan males krokus, spesielt varianter også delt på farge:
  Hvordan ta vare på Crocus?
  1.  GulEller, i språkblomsterbutikker, zheltotsvetkovыe krokusene faktisk inkluderer en hel rekke solar nyanser fra blek sitron til rik gult. Den mest populære av disse variantene heter: krokus zolotystotsvetkovыy. På bakgrunn av varianter har blitt avlet med ikke mindre poetisk navn Beauty Cream, Gipsy Girl, og de har striper på kronbladene, gi dem mer uttrykksfulle, neodnotonnuyu farge.
    BlåEller ved hjelp av profesjonell vokabular, synetsvetkovыe krokus - alt som kronbladene er farget gjennomskinnelig sky-lilla til dyp-lilla "lyn" farge. Den mest kjente av disse kalles Pickwick, fiolett, med blå og hvite striper. Og navnene på varianter Blue Bird, Skyline, Blue Peter bare snakker for seg selv: fiolett-blå, fascinere de overganger blå, lilla, blå nyanser.
    Dessverre gjør verken rød eller rosa krokus ikke skje - på bakgrunn av dette kan vi finne ut hva du tilbyr noen andre blomster. Men i begge tilfeller av farge undergrupper slags albinisme, der hvite krokusene blomstrer magi. Blant annet interessant informasjon om dette anlegget bør nok nevne navnet som krokus bedre kjent i matlaging enn i botanikk. Ikke alle vet at safran krokus og - dette er den samme planten. Blomster krokus arr er tørket og knust, og dermed gjør en verdifull krydder, mens fargestoff, kjente innbyggerne i antikkens Hellas, arabiske land og svært populære i middelalderen. Mye av historien og kulturen i manuskripter bevart bare fordi ble skrevet med blekk, blandet med bakken safran og egg. I dag er safran også mye brukt som et kulinarisk krydder, naturlig fargestoff for ost, smør og drikkevarer, inkludert alkohol, for å gi dem en varm gul nyanse. Hans plass fant safran i medisin, hovedsakelig Gerontology og homeopati, og mer nylig har informasjon om sin gunstige effekt på synsskarphet. Generelt, krokus voksende og omsorg for dem, kan du trygt anta at før du ikke bare vakker, men også svært nyttig for menneskeheten blomster. 
    Planting og voksende krokus
    Flytting fra teori til praksis, at ordene - til poenget. Blomst voksende kultur vedtok det åpne feltet eller innendørs, dvs. veksthus eller boligbygg. Krokus og deretter viste en kompatibel: de like godt vokst og blomstrer i potter og i det fri. Ved første planting krokus du vil gå gjennom noen innledende skritt ut til å velge de riktige områder og jordbearbeiding, da, innser de grunnleggende behovene til krokus, enkelt følge dem. Uavhengig av pollensesongen, handler om de samme krokusene foretrekker jord komposisjon, lys og fuktighet. Forskjellen i landingsfasen vil forholde seg kun til tidspunktet for å plassere pærene i bakken og noen nyanser oppfølging omsorg. Den enkleste måten å begynne å vokse krokus, skritt for skritt følge denne listen over handlinger:
   Hvordan ta vare på Crocus?
   1.  Få krokus pærer ønsket klasse. Siden dette er ditt første krokusene og hamstre pærer sist sesong du ikke har tid, så det kan kjøpe dem direkte før planting. I dette tilfellet, for kjøp og knoller for planting er best å velge helt på slutten av august og september for alle varianter av våren og fra juni til begynnelsen av august for høst varianter. I disse periodene, tilsvarende sesongen varianter av pærer er sovende og beste bære alle manipulasjoner forbundet med planting.
     Velg kvalitet pærer for planting. Ikke kjøp krokus blomstre for planting, bare pærene - ellers risikerer du å plante en svekket plante som ikke vil blomstre i de kommende sesongene. Vårløker bare tett, svært tung for sin størrelse, med ingen myke områder og bulker. Ingen mistenkelige flekker, revet fragmenter av skall, røtter og stammer per pære spiret også bør ikke være. Tillates bare en liten haug tilstedeværelse, der nyrene er kimen til fremtiden.
     Identifisere et sted på stedet der du plante krokus pærer eller sette en pott med dem. Finn et åpent område eller sted i skyggen av trær eller busker høyere. Den grunnleggende regelen for å velge et nettsted for å plante krokus sier: hva er området opplyst av solen, vil de i enda rikere krokus blomstre. Graden av lys påvirker størrelsen på beger av blomsten: de største blomst krokus i henhold til en strålende sol i åpne enger.
     Nærheten til andre planter for krokus spiller ingen rolle, så bare guidet til din smak og landskapsområder. Du kan blåse opp plenen av krokus bare at de roztsvityly ensformig grønn; kan plassere dem mellom steiner til sin ømhet kontrasteres med steinblokker; kan kombinere flere ulike typer primroses, tulipaner, påskeliljer, krokus ikke krangle med dem.
     Forbered deg på nyre krokus, så det var ganske lubben og god pust. Krokusene som "spise", så ikke skimp på gjødsel jord før den første planting. I tette leire og jord pærer lider av stillestående vann og ofte råtne. Hvis jorda i hagen din er vanskelig, bare spe den med sand og / eller kompost til passering av oksygen og vann, og krokus slå rot i det uten problemer.
     Dybde av plante krokus i bakken litt, tross alt, de mest miniatyr pærer. Dypet av 5 til 10 cm (avhengig av størrelsen av hver pære) vil være tilstrekkelig, og alltid la mellom seg en avstand på ca. 10 cm i bredde for vekst. For høst varianter, som må fryse i november vind, vurdere beskyttelse - krokus blomster er svært skjør.
     Krokus plantet i jorda av åpne områder eller spesiell pott tilfeldig og praktisk teknologi. Pærer kan bli satt i pre-forberedt eller utdype klemme i bløt jord. Det viktigste at de ikke berører hverandre og / eller til den indre overflaten av potten. Og, selvfølgelig, ikke utrambovыvayte jord etter planting - det skal forbli løs.
     Vanning umiddelbart etter planting krokus ikke sikker på om jorda har vært tidligere godt hydrert. Tvert imot - for å unngå stillestående vann. Rikelig vanning krokus start etter over bakken begynner å se grønne haler, men disse anbefalingene forholder ikke til landing, og å ta vare på krokus. Hvis du kommer til dette stadiet - Gratulerer, klarte du å plante krokus og nå trenger du bare å riktig omsorg for dem.
     Form av omsorg Crocus
     Hvis du velger sunne levedyktige pærer, ikke har gjort alvorlige feil i sin overskrift, kan du nesten være sikker på at krokusene kommer opp og blomst. For å være lykkelig blomstre deg så lenge som mulig, ikke bare i år, men lenger og krever ikke mye innsats fra deg og arbeidet bør følge enkle men effektive tips. De fleste av dem er ikke funnet i de vanlige anbefalinger for voksende krokus fordi de lånte fra personlig erfaring blomsterbutikker som spesialiserer seg på avl krokus. Deres viktigste anbefalingene er:
    Hvordan ta vare på Crocus?
    1.  Plante krokus neste variasjon, ikke bland dem. Ulike varianter blomstre og felle en annen tid, vokse til ulike høyder - alt dette gir harmoni og komposisjon landskap design.
      Før planting pærer sorter etter størrelse og beplantet med de som ikke er veldig forskjellig. Grunnen er den samme som ble beskrevet i forrige avsnitt: store knoller blomstre og vokse raskere enn små.
      Krokus blomstre i lang tid, når temperaturen holdes nær merkene 10-15 ° C. Når blir varmere 20 ° C, krokusene kaste seg raskt, selv over natten. Selv vanlig husholdning lyspære fungerer som en katalysator for dem å blomstre og påfølgende nedgang. Å forlenge blomstringsperioden, til forsettlig natt slappe krokus-1-3 ° C.
      Fjern de blomstene som er falmet, mens andre er i blomst, så du gir mer plass friske knopper og holde skjønnhet blomstrende blomsterbed komposisjon.
      Krokus later noe tilfelle skal opphøre så lenge de ikke falmer selv (dette vil finne sted i juni), ellers kan påvirke helsen til follikler å svekke dem. I alle fall ikke skashyvayte gresset på plenen, der plantet krokus, mens bladene ikke svekkes.
      Vannes siden utseendet på krokusene skyter over bakken og mot falming og farger i denne aktive vekstperiode konsumerer de mye vann. Du kan deretter redusere vanning, og etter september fullstendig eliminert. Krokusene tåler tørke, men etter at det vokser mer lav og små.
      Krokusene matet bare til den aktive perioden, dvs. våren og sommeren, mineral og / eller organisk gjødsel par ganger i måneden. Om vinteren er de sovende i bakken og ikke krever gjødsel.
      Gjødsel høy i fosfor forbedrer blomstring krokus. Kalium er nødvendig for å styrke pærene og sikre deres glatt vinter. Nitrogen positiv effekt på veksten av bladene, ikke blomster som kan ha bivirkninger, et stort antall blader provoserer utvikling av soppsykdommer.
      Razmnozhayte krokus pærer, ikke frø, spesielt hvis du ikke har en lang erfaring med dyrking. Spesielt fordi noen pærer datterselskaper dannet et par år etter den første landing. Grave dem etter blomstring krokus og settes til en ny plassering.
      
      
      
      
      
     1.  
       
       
       
       
         
Яндекс.Метрика