Gerber - omsorg i hjemmet
 Gerbera (Gerbera) - upretensiøs anlegget som helhet, men tsenyaschee kjærlighet og oppmerksomhet - uten det visne bort. Opprinnelig fra Sør-Afrika, tilhører denne blomsten til varmekrevende, og foretrakk "sur" jord. Vinter i vårt område den ikke tåle fordi det dyrkes hovedsakelig i veksthus og en blomst rom. Gerbera blomst omsorg i hjemmet er enkel, men en rekke problemstillinger knyttet til avl, vanning, lys og mulige sykdommer, bør undersøkes i detalj.
 I henhold til klassifiseringen gerbera (Gerbera) tilhører familien Compositae, underfamilie Asteraceae. Anlegget er en flerårig med annet enn den reduserte formen av stammen, forlater basal type - langstrakt samlet inn i stikkontakten. For samme uttak vokse blomst - bezlystыe, ned lys, som en stor løvetann, med kurver med blomster, som ligner en tusenfryd eller et veldig stort, med tett linjeavstand petals aster. Se disse "Daisy" spektakulært, fargepaletten av rike, sterke farger og variert, fra hvit, gul og laks - til oransje-rosa-lilla. Diameteren på den fantastiske skjønnheten i blomstene varierer fra 5 til 15 cm, trukket med doble skjema Gerbera. Vi vet i utgangspunktet gerbera Dzhemsona.
 Belysning omsorg
 Hjem gerbera krever et godt ventilert område, liker både direkte og litt diffust sollys. Det føles godt i vinduskarmen, elsker sprøyting, men tolererer ikke overdreven vanning og vann stagnasjon i jorda (som begge kan føre til infeksjon og soppsykdommer provosere mugg). Varigheten av dagslys for slike solntselyuba skal ikke være mindre enn 14 timer. I sommer planten er svært nyttig å lage veranda eller balkong. Gerbera for vinteren bør holde temperaturen 20-25 grader, og hvis den tilsynelatende mangel på sol "dosvichuvaty" kunstig plante. Da hun ikke stoppe blomstring. Men senke temperaturen til ubehagelig sifre (10-12 grader) og begrense vanning kaste den i dvalemodus til våren.
 Jord uorganisk beste valget. Dette kan være en blanding av sand med torv, som ville være fint å legge bark, blad og torvmose. Sand i blandingen bør inneholde mer enn andre komponenter. Drenering i bunnen obligatorisk. Noen i bunnen av potten og legge til en annen pad med skum og bark - for å hindre stagnasjon av vann etter vanning. Vann til vanning (fortrinnsvis ved romtemperatur eller litt varm) noen ganger kan supplere den lille mengden av oksalsyre, sitronsyre (1 ss. Skjeen 5 liter vann). Som tilsetningsstoffer kan også brukes eple cider eddik. Syrnet vanning bør ikke være konstant, men hver to uker "sur" tilsetningsstoff som en blomst.
 Transplantasjon, reproduksjon
Gerber - omsorg i hjemmet
 Gerber, hentet fra butikken, må du gi tid for utvikling av nye boliger, er det bedre å ikke forstyrre de første par ukene. Det kan blomstre i lang tid, hvis relativt jevn temperatur og luftfuktigheten er høy. Transplantere det er fornuftig om en måned siden - de "butikker" i "hjemlandet. Sammensetningen av jord har vi beskrevet - har bare å huske at roten krage blomst ikke hører fylljord - selv holde seg over jordoverflaten. Etter overføring omsorg gerbera i en pott er enkel. Under anlegget er ikke redd, og våt og soling (vinter - lys) vil det alltid være til nytte.
 Praktisert og plante frø i bakken, med bakken vil være sikker på å legge til gjødsel. For landing av fersk plante god passe nøytrale jord Seramys som trosser soppinfeksjon. I dette tilfellet, er pesticider for skadedyrkontroll ikke er nødvendig, men konstant mating av komplekse mineralgjødsel som inneholder kalium og kalsium, som beriker jordsmonnet med riktig sett av mikroorganismer gir en fantastisk effekt. Plante frø for frøplanter er vanligvis utføres i løpet av våren, med dobbel-dykk (i fase 2-3 blader og 4-5 blader). Fra det øyeblikket av å få frø i jorda før de blomstrende planter er vanligvis mindre enn ett år.
 Delingen av busken vokst gerbera - en annen måte å reproduksjon. Røttene til det bør være litt trim, blomst fjerne og plassere skiver desinfiseres med en svak løsning av kaliumpermanganat. Hver del er plantet i en egen pott. "Favorite" Gerber størrelse kapasitet - opp til 30 cm. dvs - en mellomstor gryte med hull i bunnen for ventilasjon. Hvis du i fremtiden, noe som gjør systematisk omsorg Gerber rom, vil du være i stand til å lage en spray fra tid til annen rundt blomsten tåke våt atmosfære, vil den reagere på så stor forsiktighet: en perfekt utvikling og lang blomstring - noen ganger opptil 3-4 måneder.
 Kampen mot sykdommer og skadedyr
 Skadedyr Gerbera - mugg, whitefly og rød edderkopp midd. Den første er ofte et resultat perepolyva, stagnasjon i jordfuktighet eller permanente rennende vann outlet blader. Soppsykdommer ved metning fuktighet som mulig. Hvis hvite myke flekker, ligner mugg, fortsatt dukket opp på bladene, bør de prøve å slette og særlig berørte bladene fjernet. Behandling løsning eller lime fitosporynu-Mu hjelpe bli kvitt mugg helt. Å bekjempe edderkopp midd eller brukt Fitoverm Spyndor.
 Hvis du bryr deg om Gerber stadig følge de grunnleggende regler for vedlikehold av anlegget, vil det spare helse og skjønnhet i lang tid, og du vil sette pris på den gode og lang blomstring.  
Schlumbergera - omsorg i hjemmet
 Anlegget, stammer minner om kaktus blomster og lys nypekjerret kalt Schlumbergera. Blomstrer fra utbruddet av vinteren, så folk gir det forskjellige navn: Christmas kaktus, Christmas rose, desembristene. Schlumbergera kaktus tilhører en klasse, men det ser ut som de viktigste typer bare små myke pigger. Det kan ikke sammenlignes med en blomst vekstsesongen fordi alle planter fra vår til tidlig høst, så de sovner, mens shlyumberherы med utbruddet av kaldt vær er bare begynnelsen. Det gir store fargerike knopper når dagene blir kortere og nettene lengre. Med riktig stell potteplante i stand til å behage eiere fulle blomst hele vinteren.
 Hvordan ta vare på Schlumbergera
 1.  Hovedregelen - å opprettholde en temperaturprofil at dette anlegget er mellom 15 ° C og 20 ° C. Ved lavere temperaturer eller Schlumbergera vil vokse rotvekst kan suspendere og ikke å farge.

   I blomsterknopper er lagt i begynnelsen av desember at denne prosessen var stabil, kan den flyttes fra sted til sted. Vanligvis Schlumbergera veldig humørsyk, hun liker ikke å røre hendene, tørke støv fra bladene, så det er best å vanne å bruke gjødsel som trengs, og spray bladene, prøver ikke å falle på knopper og blomster.

   Schlumbergera omsorg i hjemmet er enkelt, hvis observere en annen tilstand, du kan ikke sette en blomst i vinduskarmen, som direkte sollys skadelig for desembristene, gitt at denne planten vokser i tropene, og det er i den nedre tier, hvor det er solskinn.
   Fløte og røtter
  Schlumbergera - omsorg i hjemmet
   For ikke å ødelegge anlegget, som de sier, på vintreet, det bør plantes i mindre potter fordi rotsystemet shlyumberherы ganske dårlig, dør hun fra overdreven vanning og hardt vann. Når transplantere ta hensyn til dette, bruker kun jord for kaktus. Hvis du ønsker å lande for hjem blomster selv, kan vi anbefaler blandes i like proporsjoner ekspandert leire kull før du tar på potten nederste laget av avløpsvann vil gå raskt, hindrer råtne røtter. Pot velger ofte hengende, som shlyumberherы hånd hengende ned, og blomstene er bare på slutten av stammen.
   Til knopper og blomstre frodig lenge anlegget kan snu og rotere lyset, selv i et mørkt hjørne ham nok stråler for vegetasjon og blomstring. Schlumbergera vil glede deg hele vinteren rød, rosa, gule og hvite knopper, hvis man annenhver uke i bakken for å gjøre mineral og organisk gjødsel. For å unngå feil i konsentrasjon, er det bedre å ikke heve seg selv, og kjøpe en ferdig løsning.
   Blomst etter vegetasjon
   Anlegget elsker rike mineraljord, så etter vekstsesongen Schlumbergera trenger å plante i ny jord. Når det blir ingen blomsterknopper blomstringen, må det være nøye trekke ut av potten, skyll røttene, klippe med saks svært tips av røtter. Hvis røttene er lange, de forkortet til 1/3. Etter transplantasjonen anlegget vil være et lite sår, bør det være 1 per uke for å mate og vanning redusert til to ganger.
   Schlumbergera søvn falle når temperaturen blir gunstig til det når du fornøyd blomstring. I sommer, anlegget er varmt, så det er nødvendig å velge den kuleste hjørne leilighet eller hus og stadig spray bladene. På denne tiden Schlumbergera kan sette flekker eller mugg tråden - Sertifikat besøker "uønskede gjester" ikke bekymre deg: behandle såpevann alle bladene en gang i uken i løpet av sommermånedene.
   Hvordan å formere Schlumbergera
  Schlumbergera - omsorg i hjemmet
   Når transplantere planter deretter håndtaket i midten kvister, nøye kuttet med saks og sette den ut i vannet for å gi den tilbake. Så et lite stykke papir kan plantes i en pott, og etter 2-3 måneder vil du kaktusovoe voksen plante. I det første året etter transplantasjon Schlumbergera ikke farge, men vanning og saltholdighet bør være den samme som for blomstrende planter.  
Яндекс.Метрика