Hvordan å vokse med aprikos pits?
 Til tross for at aprikos - tre sør, noen arter kan dyrkes i det sentrale Russland. Selvfølgelig, dette krever betydelig innsats, fordi aprikoser er svært lunefulle og selv når du er klar til å plante stiklinger, kan tilpasse svært få av dem. Så hva kan vi si om å vokse med aprikos pits? Men ingenting er umulig hvis pick moden for planting og frukt kvalitet. Det viktigste at det ble aprikos dyrket i det sentrale Russland, Sibir eller Østen.
 Hvordan velge og forberede frukt frø?
Derfor, for å forstå stedet av vekst aprikoser, ankler som du vil bruke for å vokse trær på sin egen side, fortsetter du til valg av fosteret. Det må være veldig saftig, eller, mye bedre, perezrevshym. I den aprikos frø er mer utviklet og lettere å separere fra massen. Mindre frukt gi en bedre sjanse til å vokse en levedyktig vilkår for treet vårt.
Den første fasen av voksende aprikoser - valg av "live" frø. For å gjøre dette, vask med varmt vann og legg i en stor bolle fylt med en løsning av kaliumpermanganat. Etter noen dager med frø framgår - dette betyr at frøene er "tom" og bare der de er egnet for denne utgivelsen.
Falt til bunnen av frøene må utsettes for lagdeling. For å gjøre dette:
Ta en trekasse (i mangel av boksen kan du ta en plastbeholder for mat, etter å ha gjort sin dekke små hull for luftstrømmen);
fylle det med en tredje lett våt sand;
Lå på ankelen i et enkelt lag;
strø dem på topp to tredeler av våt sand;
Dekk boks eller polyetylen drivhus film og satt i et rom med temperaturer som ikke overstiger fem (kjeller eller kjøleskap);
forlate boksen alene for vinteren, om April, periodevis fukte sand.
I april og mai i boksen skal vises første skudd. På dette stadiet av vidsiyetsya er mulige aprikoser, men vær forberedt på å bære tapene fortsette.
Apricot umiddelbart plantet i bakken, fordi de er veldig lange og sterke røtter som er lett skadet under transplantasjon. Ved planting oppmerksom på at avstanden mellom dem bør være minst 3 meter på grunn av kronen aprikos vokse mye. Fremfor alt, husk at:
aprikos på ingen måte bli plantet i dalen av det faktum at det er kald luft samler seg;
aprikoser liker ikke våt jord fruktbar og, merkelig nok, vokser bedre i leirjord;
gode "nabo" til å bli en jordbær aprikos, fordi når du vanner det samtidig gjødsle trerøtter.
Plantespirer som trenger maksimal pit dybde av bladet spissen, gjødslet med grus eller sand, råtten gress, kompost, etc. Top spire bør nøye strø bakken og rikelig vannet for å få fart på tide å adoptere dem.
Spesielt aprikos vann bør være svært sjeldne - i april og mai, andre ganger ganske holde gnagere eller fugler som ikke er skadet skudd. Om vinteren, aprikoser innpakket i sin helhet, i alle fall ikke er syntetisk stoff.
Et år frøplanter vil bli enda mindre - de fleste vil bare sterkt og holdbart, som er hva du bør og sykepleier. I det første året frøplante å beskjære toppen, slik at den ikke overstiger høyden på fem meter. Senere, må du redde den fra unødvendige skudd, så de er ikke tatt fra hovedstammen av næringsstoffer og tidvis tynne ut kronen. Gjødsle aprikos kan ikke bare kjemiske løsninger, men naturlig frukt og vegetabilsk avfall. For å gjøre dette, i en avstand på 20-30 cm fra stammen grave et hull dybde på 40 cm., Put der avfall og strø bakken.
Dersom alle trinnene ble gjort riktig, vil treet begynner å bære frukter i løpet av 3-5 år. Å fremskynde prosessen kan spray vårblomster av aprikos sukker vann - så det er en sjanse til å tiltrekke seg flere insekt pollinatorer. Når din plutselig avsløre aprikos vårblomster på grener uten blader - ikke fortvil, slik det skal være. Det er bedre å prøve å nyte denne fantastiske utsikten.  
Afelandra vidtopyrena, Aphelandra squarrosa

 Hjemland afelandry - tropisk og subtropisk Amerika. De lyse gule blomster av denne planten i tetrahedral spike inflorescences formet pagode, som ligger på toppen av grønne stilkene. Stripete blader med hvite årer, som planten heter zebra ser veldig imponerende.
 Afelandra vidtopyrena - ganske lune plante som krever litt kunst med innhold hjemme.
 Spesielt bør vekstsesongen jord aldri være tørr. Det blomster om våren. Falmede blomstene skal fjernes. Etter blomstring, plantene trenger seks ukers hvileperiode med vanning, redusert til en gang i uken. Periode med hvile - dette er hemmeligheten som gjør at du kan holde anlegget fra år til år.

 Betingelser for afelandrы


 Letthet: mykt diffust lys. Ikke hold anlegget i skarpt sollys - det kuttes.
 Temperatur: detom i ettermiddag - ikke over 27 ° C om natten - ikke under 18 C. periode med hvile (etter blomstring) holder ettermiddag på ca 18 C om natten - ved 10-13 ° C. I vinter, minimum daglig temperatur - rundt 16 ° C.
 Vanning: vinter og sommer (bortsett fra hvileperiode) minst to ganger i uken. Etter blomstring (dvalen) - omtrent en gang i uken; overflatejord bør tørke ut mellom hver vanning.
 Fuktighet: øke daglig i sesongen spray bløtt vann anlegget. Plasser potten på skuffen av våt småstein. Lavere luftfuktighet under hvile og planter ved temperaturer under 13 ° C.
 Gjødsling : Hver 2 uker etter de første blomsterknopper afelandru mate flytende gjødsel for innendørs planter, fortynne med vann i henhold til produsentens anbefalinger. Vinteren er ikke lei.
 Jord : Bland like deler av torv og leire jord, legge litt sand.
 Transplantasjon : Plant over 2 år transplantert tidlig på våren, etter en periode med hvile. Fjern mulig all den gamle jord, ta potten ikke større enn 13 cm. I en stor gryte Afelandra blir for fort for høy og forgrenet.
 Vare på utseende : Spray anlegget med lunkent vann. Hvis bladene støvete, tørk dem med en fuktig svamp.
 Ikke spray blomsten. Ikke bruk polish til bladene.

 Funksjoner bryr afelandroy


 I sommer, spray anlegget hver dag i vinter - en gang i uken. Pass på at vannet ikke ville påvirket blomsten. For å opprettholde fuktigheten sette potten på skuffen av våt småstein. Sørg for at bunnen av potten gjelder ikke for vann, eller planterøttene vil råtne.  
Hvorfor ikke blomstre Decembrist?Hvorfor ikke blomstre Decembrist hjemme, selv om alle anstrengelser er dette? Det er en skam hvis planten ga forsikringer om den årlige oppkomme av farger for tjue år minst, og blomstrer år etter år er en drøm.
Det offisielle navnet på desembristene - ". Kaktus skogen" Zugocactus truncatus, selv om det er populært kjent som "Schlumbergera", og under navnet Faktisk, det er mye informasjon om hvordan du kan ta vare på desembristene. Brudd enkle regler fører til mangel på blomster i planter. Noen ganger er det en liten korreksjon til din blomster har begynt å behage øyet.
Hvorfor ikke blomstre Decembrist
"Its skjorte nær kroppen din" - sier folk i vet. Faktisk, når kastanje blomstrer utenfor, folk liksom uansett. Men mangelen på blomster i vinduskarmen i Decembrist forårsaker sorg og ønske om å gjøre noe med det.
De hyppigste årsakene til mangelen av blomster på en kaktus skog:
Mangel på naturlig lys. På den ene side gjør planten som ikke er direkte sollys. På den annen - mangel på det påvirker muligheten til å oppløse blomster. Derfor blind tilslutning til anbefalinger "for å lage en penumbra Decembrist" kan gå sidelengs uerfarne dyrkere.
Ernæringsmessige mangler. Som epiphyte, en plante veldig knyttet til de naturlige sykluser av været forandrer seg. Derfor, på forskjellige tider av året det er behov for visse typer gjødsel. Ignorerer dette faktum fører til roe vekst Decembrist uten aktiv blomstring.
Funksjoner vanning. Mangel på fuktighet i sommer reduserer utvikling Schlumbergera, noe som ytterligere fornekter innsatsen til andre parametere omsorg for planter.
"Seter" på ett sted i mer enn fem år. Blomst direkte helt utarmer jorda og rotsystem opphører å aktivt vokse. Fôring bunnen er svært viktig for desembristene.
Ofte permutasjon fra sted til sted. Anlegget er negativt oppfattet selv snu potten rundt sin akse, for å si ingenting av å flytte fra en bolig til en annen. Hvis plutselig kaktus skogen begynte å vise de første knopper av blomster, dette signalet forteller dyrkere som Decembrist bør forlate alene.
Stor gryte. Rotsystemet av skog kaktus tar ikke opp mye plass, slik at transplantasjon nye potten bør ikke være mer enn den forrige. Ellers den ekstra plassen på brikken oppmerksomhet blomst rotvekst og ytterligere pererazvytye.
Brudd på rotsystemet. Feil vare, tilstedeværelse av skadedyr i jorden, er bruken av konsentrert gjødsel ikke den beste måte påvirke anlegget. Best rynket utseende indikerer et problem med røttene. Den beste måten - er å overføre alle reglene. La det vil bevege seg litt under blomstring, men i fremtiden Decembrist vises regelmessig i all sin prakt.
Dekabrist: Care hjemme
Ofte er det en kaktus skogen hjem som en gave fra venner blomstrende av spesiell anledning. Under teselskap liksom drøfter omsorg for planter. Til syvende og sist, slo på vinduskarmen blomst Decembrist hvordan ta vare på det - er ukjent, men ønsket om å gjenta sine fargerike blomster ... Det har å lære fra pålitelige kilder på kaktus skogen mer informasjon.
Fordeler Decembrist:
Belysning. Moderat lys penumbra. Ideell nordlige delen av huset der nok lys, men ikke skarpt sollys. Skape kunstig skygge kan føre til mangel på blomstring, så er det viktig å bevare den naturlige lengden av dagslys. Om vinteren er det ikke behov for ekstra belysning - nattmodus utvidelsen er å signalisere anlegget binde knopper.
Temperaturen regime. Gitt at det var en kaktus skog regnskogen i Brasil, han stille tolerere vått klima med kjølig følgende varme dager. Likevel anbefales sommer sted det i et skyggefullt område, og i vinter for å holde temperaturen innenfor 12-16 ° C. Siden september, når det er et bokmerke knopper må gradvis redusere omgivelsestemperatur.
Vanning. I sommer, bør vanning være mer aktiv enn i vinter. Vi kan ikke tillate stagnasjon av vann i potten, så det er "mer, men mindre" (jord skal tørke ut mellom hver vanning). Vanning nedgang i september, redusere den til et minimum i oktober.
Jord. Som epiphyte, Schlumbergera brukes til å vokse i sprekker i barken på trær, fordi røttene trenger bevegelse i luften. I potten må ha dreneringshull. På bunnen av potten er anbefalt å fylle småstein (du kan grus, kull, ødelagte murstein). Deretter kan du blande torv jord, elv sand og knust trekull (passform og Agroperlitt, finhakket rød murstein). Rose blomstrer på dette grunnlaget, men kaktus skogen produserer knopper med glede.
Transplantasjon. Det er nok å holde det hvert 2-3 år i en gryte, litt mer enn den forrige. Når transplantere sjekke rotsystemet, fjerne skadede pigger. Røttene er vasket i varmt vann og tørket. Etter endringen av "levende" vente 3-5 dager uten vanning (sprøyting varmt vann tillatt).
Gjødsling. Fjæren er hensiktsmessig å innføre et par ganger i jord nitrogenholdige gjødningsstoffer for å muliggjøre vekst av små segmenter. Høst nekter å mate noe, stuper gjennom kunstig blomst i dvalen. Under blomstring kan gradvis introdusere gjødsel, som inkluderer ingen nitrogenholdige stoffer.
Noen ganger uaktsom omsorg anlegget gjør Decembrist blomstre oppkomme av farger. Overdreven forsiktighet ikke avslører indre potensial эpyfytu, men skikkelig vare på vill kaktus blomstringen gjør den til en favoritt for hele familien.  
Яндекс.Метрика