Hvis du aldri har engasjert i voksende potteplanter, du plutselig har et ønske om å prøve seg på dette feltet, kan vi møte om å ha den vanligste kaktus. Denne lille grønne ball av piggtråd og lykke vil ikke gjøre deg bruke for mye tid på deres omsorg, kjærlighet og minimumsregler for sin dyrking - er alt du trenger for en sunn og blomstrende kaktus.
 Forresten, ja, en gang kjent avlive myten om at antyder at kaktus angivelig ikke blomstre. Farge, og hvordan! Vakre blomster i et bredt spekter av lyse farger og bli overrasket av sin skjønnhet selv erfarne kjennere, men for å oppnå denne effekten, har en liten prøve.
Hvordan ta vare på potte kaktus?

 Den allment anerkjent fødested kaktus er Sør-Amerika, der de er delt inn i et eget skjema om lag 40 millioner år siden, vårt land kaktus var å bringe fra XVIII århundre, reisende og sjøfolk som uvanlige suvenirer og opprinnelige "trofeer."
 Ved midten av det nittende århundre i Europa var det ca 200 arter av kaktus, og etter ett århundre - mer enn 1000! Hans uvanlige utseende kaktus har blitt på grunn av de klimatiske forholdene i området, hvor de kom fra, varme ørkener, som nesten aldri får regn og fuktighet, bidro til transformasjon av bladene i torner.
 En tykk stengel omgjort til en slags beholdere med væske, hvor det er samlet inn og lagret under tørke og sterke røtter bidrar til å trekke ut fuktighet fra de dypeste indre av jorden.
Hvordan ta vare på potte kaktus?

 Gjennom sin historie kaktus fikk ganske mange forskjellige arter, hver med sine egne særtrekk. For eksempel er det dekorative og miniatyr arter som vi vokser vant til hjemme, men det er de som vokser i det åpne feltet og kan nå titalls meter høye!
 De fleste kaktus veldig vakre blomster for å oppnå denne effekten, er det nødvendig å vite hvordan man skal ta vare på dem. Upretensiøs omsorg, disse cuties knivstikking fortsatt trenger visse betingelser for sin frodige og utrolig vakre blomster.

 Hvordan ta vare på kaktus? Jordbearbeiding og planting


 Hvis du bestemmer deg for å skaffe seg slike planter, da, selvfølgelig, den enkleste måten å gå til nærmeste spesialitet butikken og kjøpe en fin klump i potten. Det er enkelt, men interessant. Hvor du skal plante det selv interessant: det spør noen otrostochek med antenne røtter og starte virksomhet.
 Først må vi bestemme på potte for de nye plantene: husk kaktus liker ikke for store potter, som diameter er flere ganger større enn selve anlegget.

 Velge beholderen, følge prinsippet område av potten bør være litt større enn kaktus, bør røttene passe godt og slå seg ned på bunnen.
 Husk at kaktus ikke liker stillestående vann i sitt eget "hjem", så la noen rom for drenering.

 Som for materialet i potten - dette er et spørsmål om oppdrett å velge, så lenge som det ikke var av metall, noe som over tid, kan ruste. I keramikk jorden tørker raskt, noe som er bra for vinteren vanning i plast fuktighet for en lengre periode, så pottene er best å plante unge planter.
Hvordan ta vare på potte kaktus?

 Den neste tingen å merke seg - denne bakken. For å plante kaktus mest brukte jord blanding, vasket stor elv sand, blad og tilsetningsstoffer torv eller kull for å lage en litt syre sammensetning. Alle komponentene blandes i like proporsjoner, og i bunnen av potten er lært fin grus eller ekspandert leire for å lage drenering.
 I klare for drenering fylle jordstruktur slik at den er helt lukket anlegg røtter, stengler grunn til å fylle er nødvendig, og at anlegget ikke skal flyttes, kan det forbedre drenerings steiner. Unge kaktus trenger å plante hvert år, og voksne planter - hver årene.

 Lys, vanning og temperaturforhold


 Mange nybegynner gartnere oppstår spørsmålet om vann kaktus, fordi dette punktet er trolig den viktigste i riktig omsorg for disse plantene.
 Den viktigste regelen - ikke overdriv med vann, jo bedre vil det være mindre dette kaktus er klar og passform enn vann er så mye at røttene vil råtne lett!

 For vanning er best å bruke mykt vann, ideelt - regn eller smeltet, kypyachennaya, avgjort eller filtrert vann.
 Årlig vanning disse plantene skiller seg mye fra vinteren, fra tidlig vår til midten av høsten, når planten våkner fra dvalemodus og beveger seg ut i vekst, må den vannes som tørking av jorda.
 Vinteren kaktus kan si fryse, voksne planter må vannes ikke mer enn en gang i måneden, ungdom krever litt mer vann, 1-2 ganger i 2 uker. Hvis vinteren kaktus ikke vokser, betyr det ikke at han ikke trenger din oppmerksomhet, fordi i denne perioden det tar styrke og forbereder seg på en vakker og etterlengtet våroppblomstringen.
Hvordan ta vare på potte kaktus?

 Hvis plutselig blomstret kaktus i vinter, trenger det ikke å bli utvannet, minst, svært rik nok til å observere prosessen og fjerne visne stilkene.
 Som for lys, kaktus elsker det og trenger det, har de ikke tilhører Shade, den beste de føler de østlige og sørøstlige vinduer. Som tidligere nevnt, ganske upretensiøs kaktus. Så lett tåler høye temperaturer, men er ikke redd for plutselige endringer, selv lys frost!
 Den ideelle temperaturen for vinteren - 5 ° -15 °, så hvis du har leiligheten er veldig varmt, så flytter potten med anlegget nærmere vinduet, kan beskytte et stykke papir eller andre planter av strømmen av varm luft.
 Et annet alternativ - å undervise kaktus dvalemodus på balkongen selvfølgelig hvis det ikke er for kaldt. Et annet viktig punkt om hvordan blomstring og vanlig kaktus - de kan ikke distribuere og vri rundt sin akse. Denne tilstanden kan påvirke helsen din menighet, spesielt på den tiden da det behager deg med sin blomstring.

 Gjødsling


 Kaktus, som alle andre hus blomster, også noen ganger krever fôring, som virker positivt for helse, utseende og blomstre ditt kjæledyr. Om sommeren kan de mate noen få måneder, er det nødvendig å bruke kun spesiell gjødsel for kaktus makt.

 Du kan bruke universell fôr, noe som reduserer konsentrasjonen som gjør dem egnet for den enkelte sak. I vinter dvale kaktus ikke kan mate, selv om kjæledyret plutselig blomstret.
 Som du kan se, kaktus omsorg - er enkel nok viktigst, oppmerksomhet og omsorg i det minste som vil hjelpe deg å vokse virkelig vakre og sunne planter.  
Potte fioler og omsorg for dem

 Veldig ofte kan du høre at fioler er svært lunefulle og ta vare på dem - en svært plagsom ting. Det er på grunn av dette mange nekter å starte i vinduskarmen. La dem og lunefulle, men de er vakre! For å gjøre plass fioler vokser og gjør ikke vondt, vil vi gi deg noen tips på omsorg for potte fioler.
 Til dags dato, blomsterbutikker fylt med et stort antall varianter av disse "sympotyazhek" tilpasset for å leve i leiligheten din.
 Potte fioler, omsorg for dem:

 Fioler krever en stabil temperatur. Vi må beskytte dem mot ekstreme temperaturer og mot trekk. Den optimale temperaturen er 16 til 20 grader. Med utbruddet av vinteren, plukke opp potter på vinduskarmer på et varmt sted. Unnlatelse av å observere denne tilstanden, fargen på bladene på plantene begynner å rydde opp frøplanter vil vokse. Hvis hypotermi ofte fortsetter, da anlegget blir svak og dør.

 Hvor du skal plassere den fiolette roms leilighet


 Potte fiolett som lys. Med sin mangel blomst kan ikke blomstre. Ikke hold det i solen, kan konsekvensen bli gule flekker, som deretter blir til et hull. Hvis betimelig omorganiserings blomst, kan det likevel bli frelst, men utseendet er ikke endret.

 Hvordan vann fiolett rom


 Vanning bør være forsiktig. Ikke få vann på bladene, er det skadelig for dem. Bruk varmt vann og kulde kan drepe en plante, minimal skade - gule flekker på bladene.
 Høy luftfuktighet Violet passform. Ikke sprut vann på bladene, da dette fører til sommeren brent. Vinteren fryser anlegget synker hurtigere. For å øke luftfuktigheten kan sette potter mellom fartøy med vann.
 Gjødsling om våren og sommeren.
 Transplant fioler ikke trenger, kan du tenke på det bare når røttene har tatt hele plassen av potten. Hekkende fioler gjennom bladene. Skiller felles brev, setter i jorda, er røttene dannes i en måned.
 Potte fioler og omsorg for dem er ikke så vanskelig, som de sier, så hvis du ikke tør å måtte gjøre dette delikat blomst, anlegg, bare husk å ta vare.  
Kaktus og omsorg for demSelvfølgelig, alle av oss er godt kjente planter som kaktus. Sikkert du vil være enig i at disse elegante eviggrønne "torner" ingen kan stille seg likegyldig, bortsett fra at de er en rekke former, kaktus fortsatt fange oss med sine vakre blomster. I tillegg kaktus har en kraftig aura (slik at de anbefaler å plasseres nær skjermer) og selv har helbredende egenskaper.
Kaktus er lite krevende planter. Hjemme, kan de vokse enda en skolegutt. Men kaktus glad for å ha sin uvanlige blomstring og sunt utseende, grooming ham å være korrekt og tidsriktig. I naturen er det mange arter av kaktus og hver krever en individuell tilnærming, men du kan gi de grunnleggende reglene for omsorg for kaktus hjemme.
Temperaturområde for kaktus
Cactus - en varmekjære planter, men samtidig de ikke frykter en kraftig nedgang i temperaturen. Beste vinter kaktus ved 6-15 ° C. Anlegget bør beskyttes mot trekk og luftretnings elektro enheter.
Vær oppmerksom på at utilstrekkelig belysning fører til underutvikling og deformasjon kaktus og forskjellige sykdommer som kan ødelegge sin dekorative utseende. Derfor potten med kaktus beste plassen på den solfylte og lyst sted, for eksempel, vil det være veldig bra på sør-vinduet.
For å oppnå blomstring kaktus, bør gjøres rettidig omsorg, holder seg til en viss temperatur og skape en atmosfære ligner sin opprinnelige habitat. Kaktus er veldig glad i frisk luft, så om sommeren er det best å holde i hagen eller på balkongen utendørs, og behovet for å stadig ventilere rommet hvor de befinner seg.
Vanning kaktus
Som for vanning, så mye avhenger av flere faktorer. For eksempel, i løpet av vinteren dvalen kaktus nesten ikke trenger å vann: ung kaktus vannes flere ganger i måneden, og voksne 1-2 ganger i vinter. Vann til vanning bør bruke myk (smelter, regn), avgjort og varm (romtemperatur). Hvis vanning vil være hardt vann, salt, er kalsium deponeres på stammen av en kaktus som påvirker dens dekorasjon. Om våren, når vil den vegetative perioden, vanning kaktus bør økes gradvis. Det er viktig å vite at du ikke kan unngå stagnasjon av vann i pannen eller jord, fordi noen kaktus lett kan flytte tørke, fuktighet, men vil være katastrofalt for ham. Derfor, når vanning beregne kravet vann.
Jord og gjødsel for kaktus
Som for jorda å plante kaktus, kan det lage mat selv eller kjøpe i spesialiserte blomsterbutikk bakken for saftige planter. Vær oppmerksom på at jorda må være en løs, lett å holde vann og luft. Kaktus vokser godt i litt sur jord.
Det er ingen enighet om hvorvidt eller ikke å gjødsle kaktus ikke eksisterer. For kaktus er ikke egnede vanlige organisk gjødsel, de trenger spesielle fasiliteter, eller fôring kan bare skade anlegget. Under resten av kaktus fôring ikke kan gjøres. Selv om din kaktus zatsviv vinter, gjødsle det er fortsatt ikke anbefales. Begynne å mate anlegget kan være bare med utbruddet av våren vekstperiode. Fôring bør fullføre i september, før utbruddet av dvalen.
Generelle retningslinjer for omsorg av kaktus

Det er viktig å velge riktig kapasitet for kaktus, som det gjenspeiles i sin utvikling. Pot bør ikke være for stor, det skal plukke opp, med fokus på rotsystemet og størrelsen på Cactus. For eksempel, er anlegget ikke veldig lang, utviklet på toppen av røttene trenger et grunt, men bred potten. Men kaktus med lange jordstengler vil være komfortabel i dyp smal potten. Du bør også vite at potten før planting bør fylle ¼ av kapasiteten på drenering materialer.
Kaktus liker ikke når de endrer steder, slik at planten er ikke engang nødvendig å rotere rundt sin akse for enda mer vekst, da dette vil påvirke blomst. Ikke i noe tilfelle ikke vri eller engang røre potten med kaktus, som begynte å få knopper og blomstrer. Bevegelse rundt anlegget kan føre avsnøring av blomster og knopper.
Under dannelsen av blomster og piggete pære kaktus epifyttiske må vannes og tsereusovыe typer spray vann ved romtemperatur. Men vær klar over at vanning og sprøyting bør være moderat, siden fukt knopper og blomster kaktus kan falle. Hvis kaktus begynte å blomstre i vinter, er det bedre å ikke vann, men det dreier seg om en voksen plante. Ung og ikke så sterk kaktus anbefales ekstra moderat vanning. Ikke i noe tilfelle er lei vinter-blomstrende kaktus, siden anlegget på denne tiden er nesten i ro, og gjødsling bringe deg ut av denne tilstanden, som er sterkt uønsket til utbruddet av våren.
Å hjelpe omsorg for kaktus hjemme, kan du omorganisere alt man store potter i vinduskarmen, så du vil se alle endringene som skjer med plantene, og de fleste kaktuser vokser bedre sammen. Vi ønsker deg en god opplevelse vokser kaktus. La disse nål mirakel gi deg positive følelser og uforglemmelig øye glad vakre blomster kaktus.  
Яндекс.Метрика