Fungerer i landet i mars

 Kalender av arbeid i hagen og hagen mars


 Verkliste i landet i mars


 Mars - den siste måneden av såkalte "døde sesongen". Det er på tide å bestemme seg for hva og når man skal plante på stedet for å kjøpe nødvendig utstyr.

 Tegn på mars


 Hvis ingen mose mars, betyr april gresset ikke vokser.
 Mars tørr - for å høste i hager.
 Torden i mars - for å høste korn, men kaldt år.
 Sjelden kaldt - å høste år.

 Arbeid på månekalenderen for mars


 Youngling. Ugunstig tid til å jobbe i hagen.
 Voksende Måned. Anbefalt seeding tomater, paprika, aubergine, gresskar, kål, purre, salat frøplanter og plante frø av agurker.
 Du kan så frø av ringblomster, hodetsyy, petunia, sukkererter, blomkarse og andre blomster på frøplanter. En god tid til å dykke frøplanter. På denne tiden kan du bruke trimming og prosesseringsanlegg mot skadedyr.
 Fullmåne. Ugunstig periode for hagearbeid.
 Shcherbatyy Måned. Våren beskjæring av trær og busker i hagen. Du kan gjøre divisjon farger plante stiklinger. Lagdeling av frø og frøtrær.

 Verkliste i hagen mars


 På slutten av måneden på stedet tyder på prosedyren, gjennomføre sanitære beskjæring, forbereder spor for drenering av smeltevann, sprayet trær betyr mot skadedyr som overvintrer under dem.
 For sprøyting av 700 g urea oppløst i kaldt vann, filtrert, og denne løsningen sprøytes hele hagen og bakken under trærne. Den høye konsentrasjonen av gjødsel krenke salt metabolisme skadedyr og ødelegge dem. For trær mens de er i ro, sprøyting ufarlig.
 I mars trærne trenger å se på tilstedeværelsen av laver. Hvis de er, må de bli ødelagt før sevjen flyt. For å gjøre dette, bruker 7-10% løsning av jernsulfat (1 lm. L. Per 100 ml vann) som sprøytes eller belagt stengler. Laver er falle av etter 3 dager. Hvis startet saft flyt, tre håndtak kan ikke - kan skade bark og knopper, noe som ofte fører til døden av anlegget.

 Frø sådd i mars. Stell av frøplanter mars


 Tidligere denne måneden begynne å så frøene for frøplanter (paprika, aubergine, tomater høy), med mindre du har tid til å gjøre det i slutten av februar.
 Å øke hastigheten spiring, øke jordtemperatur. Dette pepper vil trapper etter 8-10 dager hvis jordtemperaturen er + 28-32 ° C, aubergine - i 6-7 dager, Tomater - 4-5 dager. Hvis jordtemperaturen er under spesifisert, skyter vises noen dager senere.
 For høy jordtemperatur (over 40 ° C) fører til tap av frø. Når jord temperaturen ikke er under 20 ° C paprika og auberginer komme ned, kom ned og tomater bare etter 15-17 dager.
 Når den første sløyfen av trapper, bør frøplanter umiddelbart satt på vinduet og sjekke temperaturen 1. Full-time bør ikke overstige 16-18 grader, natt - + 12-14 ° C.
 Etter 7 dager, dag og natt temperatursenkning på 4-6 ° C. Midlertidig suspenderer redusere temperaturstigning podsim'yadolnoho kne og forebygger strekk frøplanter. Hvis du senke temperaturen 8 ° C eller mer, vil det føre til tap av tomat Phytophthora, utseende fasetnыh blomster å bli kuttet av i knopp scenen - med disse blomstene synes stygg frukt. Deres frø er ikke verdt de vil fasetnыmy planter med blomster.
 Hvis det var trapper paprika, tomater og aubergine, og har de slått cotyledon blader trengs fôring. Ikke vent til den sanne bladene vises.
 Fôring frøplanter kombinert med vanning. Det er best å bruke en spesiell gjødsel for frøplanter av aubergine, tomater og paprika (1 lm. L. 5 liter vann). Frøplanter vannes sparsomt til bakken var fuktig.
 Til poenget med vekst legging blader (bakterier), stige krever god belysning, ellers prosessen vil starte senere, og dermed forsinket fruiting.
 For bedre belysning ved hjelp av lysrør. Baser dem på plantene i en høyde på 5-7 cm. Så snart som plantene vokser, heve lampen, og samtidig opprettholde den samme avstand. Det er viktig å huske at dårlig for en lang dag med paprika - de er korte dagsplanter. Høydepunkter peppers for 7-8 timer. Lang dag anlegget er aubergine og tomater. De lyse innen 11-12 timer. Hvis frøplanter og de av andre planter og er neste, deretter paprika prytinyayut mørk klut etter åtte timer med belysning.
? Den vanligste feilen gartnere - er overdreven vanning frøplanter: det fører til døden av røtter og jord forsuring utseende av frukten flyr Drosophila ,. Hvis dette skjer, jord tørket, og plantene ikke vannes for fem dager.
 Når tomatene vil først ekte blad, jord trenger å vanne en svak løsning av kobber. Gjør det for første transplantasjon. For vanning bruk hlorokys kobber, som kan oppløses i kaldt vann. For 005% oppløsning, 10 liter vann fortynnet 1 h. L. Thomas. Ubegrenset lagringstid løsning. Denne løsningen bør regelmessig vannes frøplanter av tomater (1 hver 2. uke), som ville øke motstanden mot Phytophthora kultur, også egnet for dette formålet fitosporyn. Det er nok til å oppløse pelleten for å få en lett uklar oppløsning. Ikke heve for mye ting, så lenge løsningen ikke er lagret. Oppholdt løsningen kan brukes til vanning av potteplanter. Like nyttig slik dressing og aubergine, fordi de har en tendens til sent sykdom hos på. Peppers er ikke berørt av sykdommen, men fôring kobber vil gagne dem.
 Foruten de viktigste vegetabilske avlinger, frøplanter plantet i mars og pedicellate sellerirot. Ta koppene ut av yoghurt og 1/3 fylle dem med jord, legge snø, komprimert og sådd tre selleri frø. På snø selleri frø klart synlig. De er små, slik at de ikke sovner på matjord.
 Etter planting kopper dekket med folie og plassert på en vinduskarm i nærheten av glass. Selleri er crymophylactic kultur, så frøene kan proklyunutsya ved + 2-4 ° C, og gå av på + 6-7 ° C. Men så dårlige frø spire, deretter opprettholde temperaturen på +20 ° C. Etter spiring, frøplanter satt i vinduskarmen på et kjølig sted, er filmen fjernet.
 Når du ser de 1-2-ekte blader i hver kopp igjen en sterk plante, andre kutt. Planter liten bakke som ikke faller, og erstattet en kamp.

 Omsorg busker mars


 I mars oppfordres til å solbær busker. På denne tiden grenene klart synlige hovne nyrer, befolkede pochkovыm midd. Pest trenger å samle inn og ødelegge (brenne), ellers vil de spre rundt busken. Hvis grener av mange nyre bebodde midd, er det nødvendig å ødelegge hele grenen.

 Fungerer i søt butikk mars


 På slutten av måneden kan du sår asters og ringblomster, drysset dem med jorden. Jordsmonnet komprimeres med en skje. Sådd blomster dekk med folie og legg på et varmt sted. Bakken for pre-dampet eller asters godt utvannet løsning å ødelegge patogenet blackleg. Senere, under et dykk frøplanter av blomster, jord og vannes fytosporynom eller HOMom. I midten av mars er det anbefalt å plante stiklinger frø nemeziyi, krystall tusenfryd, petunia og Lion hals. For å stimulere veksten av frø fra dem dryppende pipette løsning zirkon (4 dråper per 100 ml vann). Når plante små frø sovner ikke jord. Beholdere frøplanter er plassert i pakken og legg på et varmt sted. Vanning er utført gjennom en sprøyte nål som sitter fast i bakken. Over vann kan ikke.

 Beskjæring drue mars


 Før mars eller første uken i måneden bør bruke beskjæring nevkrytyh varianter å unngå våren "roper" vintreet.
 Det anbefales å inspisere for compliance feil tapet, kjøpe stiklinger foretrukne varianter, ingen beskyttelse mot skadedyr og sykdommer. I mars, må du bestemme sted å plante druer (helst at det var godt opplyst område), forberede støtte.

 Andre mars


 På slutten av måneden kan du tilbringe vinteren seeding, og sengene bør være forberedt i høst. I høst innhøsting og en pose med tørr jord.
 I mars preparerte enger av snøen, drysset med varmt vann. Furer drysset aske, unntatt der vil vokse gulrøtter.
 Å ikke zahuschuvalys avlinger, utarbeide en blanding av frø (1 lm. L.), Pulver fraksjoner gjødsel AVA (1 lm. L.), Den lille siktet sand (05 kopper). Blandingen purke og dryss matjord lag med 2 cm. Avlinger stemple bord og dekket med snø.
 I mars, med unntak av større verk, er det anbefalt å mate fuglene. Huset er spredt agn for gnagere (1 del sement, 2 deler sukker og mel). Agn trenger å spre ut og skål og drypp noen dråper olje. Skåler arrangert langs baseboards.
 Sjekk om den er skadet. Når løken er syk, hans kast. Knoller gav piler plassert i en grunn beholder med fuktig jord eller sand i nærheten av hverandre. Etter 14 dager, vil løk gi friske urter til humant konsum. På samme måte kan du spire hvitløk.  
Fungerer i landet i april

 Kalender av arbeid i hagen og hagen i april


 Verkliste i landet i april


 I april, smelter den lyse sol den siste snøen begynner å tørke land vises første blomster og trær - de første bladene. Hagen kommer til liv.
 Denne måneden kan du allerede nyte trygt overlevde vinterpresenning vinter og høst såing remove (gran grener, et tykt lag av tørkede blader) til plantene en mulighet til å utvikle seg videre - frisk luft og solskinn.
 Vurdere klimaet i ditt område hvis fjerne ly for tidlig kan føre til uopprettelig skade på planter.

 Tegn april


 Hvis du er i begynnelsen av april ru overflate snø - for å høste.
 Storm i begynnelsen av april - til de varme sommer og høste nøtter.
 Vann april - mai gresset.
 Wet April - god dyrkbar jord.
 Det Fedul (April 18) - teplyak blåste.
 Hvis en frosk på Martin (April 27) gråte, og etter Martin lydløs - kaldere.

 Arbeid på månekalenderen for April


 Youngling. Anbefales ikke for arbeid med planter. Du kan gjøre tynning, løsne jord og bioklipp.
 Økende Moon. Ikke anbefalt beskjæring av trær og busker. Lovende tid for vanning og gjødsling, planting frøplanter av tomat, pepper tidlig modning varianter. En god tid for dyrking av planter i veksthus, pode frukttrær og busker.
 Plenitude. På denne tiden ikke bør være noe å så, plante eller transplantasjon, beskjære. Du kan sjekke hagearbeid.
 Shcherbatyy månen. På dette tidspunktet kan du sette potet knollene i et varmt rom for spiring i sirkler badebukser av frukttrær og busker og jordbær senger med snøsmelting å lage gjødsel. Ta av dekselet av trær, busker og flerårige blomster.

 Verkliste i hagen i april


 I april, for forebygging av soppsykdommer {skabb, Septoria) anbefalte prosess prystovburovi sirkler av frukttrær med en løsning av urea (700 g), ammychnoy nitrat (1 kg) eller NPK-gjødsel (1 kg) fortynnet i 10 liter vann.
 April - en god tid for å fjerne områder av tørket pærer, epler, plommer, kirsebær, som de er kilden til de fleste soppsykdommer.
 Det anbefales å plante trær og busker med et åpent rotsystem, grave badebukser sirkel som mange skadedyr overvintrer i jorda overflatelaget.
 Busker kan behandles med kobbersulfat.

 Planting grønnsaker i april


 I april starter sådd frø i jorda crymophylactic kulturer.
 I begynnelsen av april fortsette sofa poteter regelmessig sjekke det for sykdom. En uke før planting knollene er plassert i et enkelt lag eller fylle opp kompost eller sagflis. Dekket potet spire raskere. Men lange for å holde poteter i torv er ikke nødvendig, siden han dannet røtter som kan splestys hverandre og landing er skadet.
 Ca 4 dager før planting poteter sprayet med en spesiell næringsstoff løsning (15 i. L. Superfosfater, 1 ss. L. Of kalium sulfat i 10 liter vann).
 Poteter er plantet når jorda varmes opp til 8 ° C.
? Tid for å plante poteter kan bestemmes ved kysten. Når trærne begynner å bli grønn, så kan du plante poteter.
 I begynnelsen av måneden for å begynne å plante reddiker, erter, fennikel, bezrassadnoy kål, salat, rabarbra, gulrøtter, blad selleri, pastinakk.
 Det første du må så reddiker, siden på grunn av forlengelse dagslys er sannsynlig bolting grønnsak. En av de Reddik purke spinat. Det vil bidra til å beskytte røttene mot skader cruciferous bloshkoy.
 Sammen med reddik senger kan plasseres med løk og hvitløk. Reddik er en god forløper agurker. Reddiker er best sådd etter solanaceous avlinger, agurk og bønner.
 I midten av måneden kan du begynne såing rødbeter hvis jordtemperatur + 8-10 grader. I dette scenariet, skyter vises etter 2 uker.
 Samtidig såing Chard (blad bete). Dette anlegget kan kuttes i lang tid, og som benyttes i salater, supper og kål (bildet).
Fungerer i landet i april

 Den gunstige tid for planting løk Nigella. Trapper som vises etter 3-4 uker tynnet. Ved slutten av sommeren løk gir en god avling.
 Ved planting senger av gulrøtter kan være litt zahuschatysya. Når røttene når en cm i tykkelse, ekstra trekk og brukes som mat. Det som ble igjen på slutten av sesongen vil ta vekt og volum.
 Hvitløk resten av vinteren, plantet i hagen. Den vokser saktere enn den som ble plantet i høst, men resultatet er det samme størrelse. I april brutt senger involvert vurderer kompatibiliteten av kulturer. Flerårige vekster sådd med tanke på at området okkupert sorrel og rabarbra vil bli ekskludert fra rotasjon for et par år. I april fortsetter å vokse frøplanter som ble satt før frøplanter dykk, slik fôring.
 I midten av måneden kan du begynne herding av frøplanter av tidlig kål. Mid-varianter er plantet i åpent terreng i slutten av april. Samtidig frøplantene slukket paprika, tomater og aubergine.

 Omsorg busker i april


 I april, må-se bush solbær og stikkelsbær i nærvær av buede topper av grener - de må kutte og brenne, det spor pulveraktig mugg lesjoner.
 Når snøen smelter, gjennomføre beskjæring busker hvis den ikke faller. De svake, syke og ødelagte grener kuttes. I stikkelsbær, rips kuttet alle grener over 8 år, solbær - over fire år. Hvis korint skuddene er berørt pochkovыm midd, de er kuttet og brent.
 Grener av bringebær lindre tørre og svake skudd fjernet. Sunn skyter løfte og slips på tapet.

 Fungerer i søt butikk i april


 I april er det viktig å ta vare på roser. Shelter er gradvis fjernet, klippe busker, fôres, behandles sykdommer og skadedyr. Først av alt må urea eller ammoniumnitrat (20 g per 10 liter vann). Busker bakken ved foten av stilkene. Med trusselen om nattefrost voksende skuddene er dekket.
 I april, fortsette å ta vare på blomster frøplanter. Hver 10. dag vannes pooled vann, noe som gjør kunstgjødsel. I andre halvdel av april kan gjøre frøplanter herding.
 Tidligere denne måneden, den siste grep om frøplanter sådd stauder. Disse blomstene som ringblomster, sukkererter, blomkarse, zinnia, underlagt så frøet avstand (3-4 cm). Harbor film. Etter trusselen om frost går, kan spirene bli transplantert til en fast plass i blomsterhagen.
 Flerårige blomster (akvilehiya, haylardyya, nellik, riddersporer, bjeller, korolytsyu) sådd i et drivhus som snart varme jord.
 I begynnelsen av april, er det viktig raspykyrovat frøplanter. Første gang dykke mars såing, andre - februar. På slutten av måneden for å så og plante kan dykke napivteplyy eller kald ramme.
 Advance kompleks mineralgjødsel med høyt nitrogeninnhold. Opprinnelig matet avlinger mars. Første gang 7-10 dager etter hente, den andre - i 14 dager.
 Ikke glem å mate pærer og stauder (phlox, iris, hemerokalys, Astilba, vert, primula, liljer, påskeliljer, hyasinter, krokus, Scylla, Snøklokker, muskari etc.). Forhånd blanding av nitrogen og kalium (2: 1).
 April - en tid da du kan dele peoner, iris, hemerokalysы, astshbы, phlox, riddersporer, krysantemum og andre Peoner er begynt å dele etter full tining av jord. Iriser springe spekulanter på kort tid, det vil si før de kom inn i fase med aktiv vekst. Phlox, hemerokalysы, Astilba, riddersporer, krysantemum kan deles i en strukket tid. Men de tar rot bedre hvis deres andel til begynnelsen av aktiv vekst.
 I april kan deles bulbyny georginer og legg dem på et varmt sted for podraschivaniya. Etter fremveksten av skuddene høyde på 5-7 cm er kuttet på stiklinger og plantet i en gryte fylt med fruktbar jord og ren sand. Pot er plassert på et mørkt sted ved en temperatur på 20 ° C.
 I andre halvdel av april kan være plantet bartrær. Sete prøve så du ikke skader jorden com, er roten krage igjen på. bakkenivå. Trær plantet rikelig vannet og prytinyayut.
 Når jorda er tint, tørker og varmer opp, forberede landet for såing årlige avlinger (maismel, hodetsyya, dymorfoteka, Iberis, valmuefrø, matiola, mignonette, scabious, phlox, calendula, gypsophila, gillyflower, solsikke, statisk, klarkyya, Lavatera, eshsholtsiya, revebjelle, Purslane). Hvis jorda ikke blir befruktet i høst, så gjør superfosfat (50 g / m 2) og kalium sulfat (25 g / m 2) og grave til en dybde på 18 cm.
 I den andre uken i måneden i et drivhus kan plante stauder (akvilehiya, haylardyya, nellik cirrus, Delphinium, bjeller, korolytsyu og pyrethrum). Temperaturen for spiring nasinnya- + 15-22 grader.
 I begynnelsen av april, er kjelleren fjernet Begonia knollene, rense dem fra tørkede røtter og rester jord og plassert i 30 minutter i 005% løsning av kaliumpermanganat. Store knoller nyre kuttet med en skarp kniv inn i flere deler, hver del har en nyre. Steder skiver behandlet med trekull, deretter planter plantet i jord blanding og sette på podraschivaniya. Begonier vokse godt ved temperaturer under +18 ° C. Tørke begonier kan ikke tolerere.

 Omsorg vingård i april


 Tidligere denne måneden, så snart jorden tørker og lufttemperatur vil ikke falle til -10 ° C, kan lianer avsløre. Først av alt gjelder dette dekker bakken på den svarte jord og loamy jord. Hvis druene ble dekket med torv, sagflis eller barnåler, rengjøre dem før hevelse knopper.
 I begynnelsen av april grooves gjør organisk og mineralgjødsel, og deretter strø bakken. Du kan også lage en flytende fôring, kombinert med vanning.
 Bunter stenger bør være festet til espalier er ikke løse. Vines klar av bakken og planterester.
 Hvis buskene i fjor var imponert, er det på tide å spray for forebygging av sykdom og skadedyr. Vi anbefaler å bruke nytrafen (200-300 g per 10 liter vann). Dyrket druer på + 4-5 ° C.
 Hvis du fjernet dekselet fra druer og la merke til at han var dekket med hvit blomst av mugg, ikke bekymre deg - et par timer flytid unna.
 I andre halvdel av april, da sannsynligheten for frost hadde gjør tørr strømpebånd. Slange tie vinkel, horisontale piler og frukt, lett å bøye enden av buen. Hvis busken er dannet riktig, frukt piler fylle den første ledningen jevnt, ikke overlapper hverandre.
 I midten av måneden kan plantes stive druer.

 Andre produkter i april


 I tillegg til hovedarbeidet i april høstet borekaks for pode prydbusker. Borekaks innpakket i en våt klut, deretter plassert i cellofan og plassert på bakken på nordsiden av enhver bygning.
 I april kan du gjøre beskjæring busker.
 Hvis området er en kropp av vann, det rozkonservovuyut.
 Plen rydder tung rake, reparere ødelagte områder med torv, noe som gjør nitrogengjødsel. I slutten av april, kan plenen klippes.  
Яндекс.Метрика