Hvordan ta vare på Phalaenopsis orkide?
 Navnet på denne arten av orkideer betyr "som en sommerfugl." Formen og skjønnhet sine blomster ligne sanne og vakre sommerfugler. Native Orchids av sted - skogene i Sørøst-Asia og Indonesia.
 I motsetning til andre slektninger, Phalaenopsis ikke for krevende. Ifølge erfarne gartnere, omsorg for dem lettere enn, for eksempel ved fioler. Blooming de ofte andre arter. Blomstring, som starter tidlig på våren, slutter sent på høsten. Hans vakre blomster piler buede bue eller hengende, med en shoot farge kan gjentas to ganger. Ved for høy stengler, bør bøyd under vekten av blomstene settes prop.
 Etter blomstring kutt blomst spire, men ikke helt, fordi det venstre lateral knopper. Ottsvetshaya hånd avskåret meste av nyre. Etter blomstringen knopper gjør stopp fôring, vanning gradvis redusere, men ikke stoppe. Visne blomstene fjernes. Kutt blomst pil kun etter fullstendig gulning og forråtnelse, og hindrer skade på bladene, slik at en stubbe høyde på 2-3 cm. Hvis du gir skikkelig vare på Phalaenopsis orkide, så det kan blomstre nesten hele året.
 Når plassert denne blomsten Unngå trekk og sørlige vinduskarmer. Solen er i stand til å brenne orkide og dens mangel stråler forsinkelser blomstring. Derfor bør lyset være lyse, men diffust. Varigheten av dagslys for dem bør være 12-16 timer. Se fargene på bladene - deres lys grønn skygge betyr at lysforhold for blomst valgt riktig.
 Til tider skal returnere Phalaenopsis pott på 180 °, fordi anlegget bøyer lyset og kan falle ut av potten.
 Hvileperiode i falenopsysov nesten fraværende: deres vekst fortsetter gjennom hele året, så de trenger konstant vanning. Vanning orkideer trenger disse bare etter fullstendig tørking av jorda. Han kan flytte litt tørke, men ikke overdreven vanning. Den mest optimale immersion metode er: sette en gryte med vann til en komplett impregnering av jordfuktighet. Vann blir ikke poenget med vekst - dette kan føre til råtnende planter. Vanning omfatter: sommer - hver 2-3 dager i vinter - hver 2 uker, i andre årstider - en gang i uken.
 Phalaenopsis elsker fuktighet, så i spesielt varme dager du trenger å sprøyte. Sprut må være liten slik at vann som faller på bladene er ikke som dråper, men som en spray. Hva er faren for en stor spray? Drops, blødning, kan komme inn i midten av rosett av blader som kan utløse deres forfall. Også spray vann bør ikke falle på blomsterplanter.
 Husk, vanning og sprøyting kan utføres om natten!
 Orkideer bedre å plante i potter gjennomsiktige fordi deres røtter trenger luft og lys. I disse puttet Phalaenopsis kan vokse året rundt non-stop.
 Absorpsjon av næringsstoffer gjennom røttene Phalaenopsis er fordi gjødsel for å være mindre konsentrert, og vannløselige. For å unngå brenne røttene kan ikke gjødsle jorda er tørr, må du helle den forsiktig. Deretter, oppløses i vann, gjødsel, rikelig vannet og avløp.
 Denne type orkidé anses ideelt for nybegynnere gartnere, fordi det faller sammen med temperaturregime srednehodychnoy temperatur i våre leiligheter. Dette anlegget er ikke uttalt periode med hvile, det krever bare temperaturen synker i vinter.  
Hydroponics hjemme
 Vann, en av de viktigste metodene for å dyrke planter ubegrunnet, ifølge prestasjoner av moderne teknologi og se sin fremtidige hagearbeid og selv hagearbeid. I mellomtiden, basert på denne metoden ble lagt for lenge siden.
 Litt av en bit av historien
 Husker en av Verdens syv underverker - hengende hager i Babylon, drog kongen skapt for sin elskede kone, brakte dem fra blomstrende fjell Blåskjell i en varm ørken støyende og støvete Babylon. De imponerte reisende for sin blomstrende luksus mer enn to og et halvt tusen år siden!
 En av de første bevarte skriftlige kilder drevneshumerskyy "Gilgamesj" nevner også tilsvarende systemer. Det vitenskapelige grunnlaget for organiseringen av riktig ernæring av planter når vokst prøvde å legge Aristoteles. Men vitenskapelig bevist teknologi bespochvennoho dyrking ble endelig utviklet i 19nde-20nde århundrer.
 Den største hydroponichna vitenskapelig etablering i landet ble etablert ved Institutt for hagebruk på initiativ fra professor. D. Pryanishnikova. I første omgang ble det antatt at hydroponics er utelukkende forbeholdt de vitenskap laboratorier, noen plass og polarstasjoner, etc. Dermed i praksis ble disse ideene implementert i 1937, den sovjetiske polarekspedisjon.
 Destinasjoner i hydroponics
 Over tid, avhengig av hvilken type underlag som brukes, er det hydroponics på følgende områder:
 • ahrehatoponyka - røtter er plassert i faste uorganiske substrater - ekspandert leire, grus, sand og grus;
 • hemoponyka - som substrat bruk torvmose, sagflis, etc.,
 • yonytoponyka - substrat bestående av ionebyttere;
 • aэroponyka - planterøttene henger i luften, ingen underlaget.
 Løk lykke
 I bespochvennoho metode umiddelbart dukket opp mange entusiaster, hydroponics og raskt forlot terskel laboratorier og flyttet i et drivhus, veksthus, boliger og kontorer. Folk begynte å vokse med denne metoden blomster, grønnsaker, bær.
 Men ikke noe rart. Hvem av oss husker ikke bemerkelsesverdig for sin enkelhet bestemors metode for voksende grønn løk penn fra de gamle pærene i syltetøyglass på kjøkkenvinduskarmen?! Og nå setter sin moderne "modernisert" fortsatte: Installasjon av voksende løk i pennen. Dette hydroponics hjemme og kalles - "toppers lykke."
Hydroponics hjemme
 Stilig og kompakt enhet gjør det mulig å få to avlinger (grønn løk 30-40sm penn) per måned med 20 pærer gjennomsnitt. Denne vårløk vokse uten gjødsel, jord, supplerende vanning for å rense vann eller insekter eller smuss. Miljøvennlig og lett rent produkt! Pære med tørr, ikke råtner. Systemet bruker metoden for luftmakt røtter. Når det skjer?
 I normal pooled kapasitet Hell vann fra springen under 1-2 cm. Pæren er over vannflaten. Med aktiv injeksjon av små luftbobler i vannet, noe som skaper en spredt suspensjon av vanndråper i luften - effekten av kaldt "vannbad" mellom stilkene av lyspærer og overflatevann. Røttene av løk aktivt mettet med oksygen, raskt voksende og nå vannet.
 Hjem hage
 Denne typen hydroponics hvor røttene er suspendert i luften, kalles aэroponyka (aeroponics - "aerial work"), godt utprøvd. Denne teknologien er godt vokse salat og tomater, upretensiøs blomster.
Hydroponics hjemme
 Det amerikanske selskapet AeroGrow opprettet for fans av hjemme voksende planter enkel enhet Aerogarden. Denne håndholdte enheten er lett justeres bare 10 minutter. Frøene spire salat i løpet av de første dagene, og du kan høste etter et par uker. Settet inneholder to hagen hjemme sparepærer, 7 potter svamper, mineral piller, urter frø.
 Den største fordelen med hjem hydroponics - mulighet til å plassere på det samme, svært begrenset område, langt flere planter enn den vanlige metoden for dyrking. Merke seg her at de vil se mye sunnere voksen på sine land kolleger.
 Hydropotы
Hydroponics hjemme
 Nybegynnere bør ikke brukes samtidig sofistikerte metoder - periodisk flom, for eksempel. Du kan ganske enkelt prøve å starte "i tilfelle" hydropotы - 2 settes inn i hverandre potten vil bli plassert i det øvre substratet og bunnen vi skal fylle i næringsløsningen.
 Hydropotы spesielt egnet for de fleste innendørs planter i vinter, når fordampning er liten, men maten bør ikke være rikelig. Tilsett vann og justere næringsløsningen har ikke mer enn en gang i måneden.


 Men i sommer hydropotы også svært rimelig, bare ta vare på plantene har 2-3 ganger oftere. Etter å ha lært hydropotы, kan du gå videre til "ohorodyku i vinduskarmen." Men husk: avlinger (agurk, tomater, paprika), i motsetning til prydplanter vokse raskere, aktivt frukt og krever mye mer næringsressurser.
 Hydroponic oppsett dine egne hender
Hydroponics hjemme
 Nå utviklet mange systemer for hjem hydroponic dyrking av planter. Vi tilbyr hjemmelaget universell innstilling som er enkel å bruke (med noen designendringer) i tre versjoner: • klassisk system, bakevje;
 • passiv DWC, som lett kan konverteres til og aktiv. For å gjøre dette, legg i bunnen av beholderen kraftig pumpe, fra hennes produsere tykk slange, vil det bli sittende fast tynne slanger tynnere sum næringsstoff løsning ved roten av planten. Du kan legge til et tidsur;
 • klonaryum - et system for stiklingene.
 Med et slikt anlegg kan vokse, for eksempel chilipepper. Dette forkrøplet og lett å dyrke planter. Plassere den i vinduskarmen, hvor mye lys, sparer du på energiforbruket.
 For produksjonsanlegg vil trenge:
 • bøtte med majones med en kapasitet på 1 liter, eller mer;
 • Cocktail rør av ulik diameter (2 stk.);
 • et stykke skum;
 • dekning av majones bøtter (3 stk, For bruk av de ovennevnte alternativene.);
 • plastkopp;
 • kompressor;
 • lufting stein;
 • Luft slangen;
 • bøtte kapasitet på 1 liter (fra kvashennыh grønnsaker);
 • cap av engangsnåler;
 • tang, saks, bolt, lettere, stearinlys.
 Sekvensen til utvikling:
Hydroponics hjemme
 Flyte. Med en del av skum og fine cocktail produsere float røret for å bestemme nivået av oppløsningen i potten. Lengden av røret - 1 cm mindre enn høyden av potten. Å gjøre en del av skum lite hull, sette inn et rør inn det binder silikon eller parafin.


Hydroponics hjemme
 Dekke. 3 Ta den samme dekning av majones krukker. Hold toppen av vår potten for å dekke, dets konturer. Saks skjærer langs linjen til hullet var litt mindre enn potten for å gjøre en retrett sentrum cap til 1-2 mm. For klonaryuma (voksende borekaks) hot boltehullene ikke å skade røttene på kassa forankret borekaks.


Hydroponics hjemme
 Eier og guiding luftslangen til å flyte. Ta en vanlig tube av milkshake fra McDonalds. Å ta en bit av float styrerøret lengde på 5 cm og en cap del av medisinsk engangsnåler. Noen kutt hetten og sett slangen. Å bruke luftslangen og et stykke rør som hakk som kamille. Fastsetter oppvarming.

Hydroponics hjemme
 Åpningene. Å veilede float og luft slange varmt boltehull gjøre (diameter - i rørene). Hullet for slangen nær felgen gjøre cover, og trekke seg tilbake til nivået på 5-7mm.Hydroponics hjemme
 Samling klonaryuma. Ta en krukke og dekke klonaryuma, gjennomsiktig bøtte. Sett float lange kanalen fører til aэratsyonnomu stein. En gryte fylt med en løsning for borekaks, legg lokk stengt gjennomsiktig bøtte.Hydroponics hjemme
 Samling DWC. Ta majones potten, sett dekselet DWC, setter flyte slange fra kompressoren, sett den inn i lufte stein, helle løsningen.
 Underlag og næringsløsninger
 Krav til underlaget:
 • Det skal være enkelt å passere luft vel bli våt løsning;
 • Ikke engasjere seg i kjemiske forbindelser med oppløste stoffer;
 • har en nøytral eller svakt sur reaksjon;
 • holde planten oppreist, ikke hindre utviklingen av rotsystemet.
 Næringsoppløsninger fremstilles ved å oppløse saltet i vann inneholdende nitrogen, kalium, fosfor, kalsium, magnesium, svovel, mangan (såkalt makro). Også for riktig vekst og utvikling av planter, må næringsoppløsning inneholder bor, sink, kobber og andre sporelementer som er nødvendig for plantene.  
Яндекс.Метрика