Omsorg for orkideer hjemme
 Hjemme ble orkideer vokst nylig. Verdt en person trenger for å bli kjent med denne blomsten som sitt hjem kultivere begynte å spre seg i et halsbrekkende tempo. Gyldne regel lykkes i denne prosessen nærmer seg de maksimale forhold for dyrking av orkideer i deres naturlige habitat. Uansett ferdigheter Florist, omsorg for orkideer hjemme krever overholdelse av visse regler. I hver av dem er det spesiell type "innfall", men det er generelle regler som må følges. Så, husk det formål av rotsystemet av orkideer: Denne kroppen er laget for å puste og fuktighet. Funksjon Strøm (fjerning av jord og næringsstoffer) røttene av plantene ikke utfører. Derfor ville det ideelle stå under potten skuffen med småstein - som forutsatt lufttilgang til røttene.
 Vilkår for orkide omsorg
 1. valg av plassering.
 Sted for orkideer bør ikke velges vilkårlig. Det beste alternativet for sin beliggenhet er vest eller øst vindu som penetrerer blending tilslørt gardiner. Direkte sollys er høyst uønsket. Den daglige lys periode hvor orkide behov - 10-15 timer. Vinter underskudd lys fylt ekstra belysning. Av og til potten skal returnere. På kalde netter, når vinduet er det en klar bevegelse av avkjølt luft, anlegget må fjernes fra vinduskarmen.
 2. Lag den aktuelle mikroklima.
 Orkideer takknemlig svare på høy luftfuktighet. Stuffiness og altfor varm luft det er kontraindisert. Rommet bør luftes ofte, beskytte anlegget mot trekk, spesielt i den kalde årstiden. Den temperatur ved hvilken orkideer føles behagelig i området fra 10 ° C til 25 ° C.
 3. Riktig vanning orkideer.
 For vanning bruke mykt varmt vann. Anbefalt ukentlig sommer rikelig vanning med tillegg av løselig flytende gjødsel. Vann bør suge røttene og avløp på en stein, som letter etableringen av ekstra fuktighet. Om vinteren bør vanningsfrekvensen reduseres til 1 gang per måned. Gjødsel er ikke lagt til. Anlegget er sprayet i løpet av året, tørke bladene med en fuktig klut.
 4. Overfør orkideer.
 Hvis huset ditt er "avgjort" blomstrende eksempel, trenger du bare å nyte blomstene. Transplantere en blomst er nødvendig. Når blomstringen er over, kan Peduncles bli kuttet, og anlegget - transplantasjon. Transplantasjon orkide burde være innlysende bare når det slutter å vokse på grunn av det faktum at røttene å bli overfylt i eksisterende potten. Transplanterte orkideer i spesielle potter og spesiell jord blanding, som består av flere komponenter, inkludert Furubark, kull, mose, etc.
 Algoritmen transplantasjon orkideer:
 - Fjern forsiktig anlegget fra potten og forsiktig fjerne mose. Merk røtter: en sunn kopi de skal være fast og hvit med små grønne voksende tips;
 - Fjern råtne, tørkede, svertet root-prosesser;
 - Sett planten inn i en ny pott, fylle rommet rundt den med en blanding. I fremtiden stabilitet av planterøttene gir at gjennom spireblanding, feste til veggene i potten.
 5. Reproduksjon av orkideer
 Formeres ved å dele transplantasjon orkide, med hver del bør overlates minst tre bakterie. Transplantert kopi pidv'yazuyetsya å støtte. Hvis det er tegn til stress i planter (rynker, gulnende blader, blomstrende lang fravær), prøv å endre sin beliggenhet og analysere forholdene opprettholde den. Kanskje anlegget ikke er nok lys eller fuktighet.
 I gjennomføringen av orkideer komfort og riktig omsorg for henne, hun vil behage eieren årlig vakre blomstene.  
Hvordan å vokse en ananas hjemme?
 Elsket av mange utenlandske frukt ananas frukt tilhører en gruppe av flerårige urteaktige planter av familien bromelievyh. Det kalles fødestedet poluzasushlyvыe områdene nordøst Sør-Amerika, Guyana, Paraguay og Brasil. Men nå, ananas dyrkes i mange tropiske land, dessuten den nederlandske lærte å dyrke denne sursøt frukt selv i veksthus. Men russerne var "ikke født i går", og også tilpasset å vokse ananas rett på vinduskarmen. Med riktig stell, vil dette anlegget flere år glede deg stabil avling. La oss se på hvordan å vokse en ananas hjemme.
 Velge fosteret
 Først definere hvilken sesong er den mest vellykkede for kjøp av planting ananas. Best egnet tidlig på høsten, må det ta hensyn til kvaliteten på stilkene av tropisk frukt og status smell. Hovedkriteriet ananas bør være øverst fordi denne delen er nyttig for rooting. Kjøpte vinterfrukter kan være frostskadet, noe som resulterer i deres smell er ikke egnet for rooting. Det beste for planting ananas - det er uskadet sentrum og saftig grønne indre blader.
 Dannelse av skjæring
 Når det er kjøpt frukt, trenger du å kunne skille toppen. For å gjøre dette, kuttet en skarp ren kniv off sultanchyk frukt, uten nødvendigvis masse. Han er i alderen 4-7 dager ved romtemperatur i mørke. Et bedre alternativ ville bli hengende i et tau topper, og sporene på kanten opp, ned blader. Deretter spiren plantet i en bolle med sand, som på forhånd kalsinert for desinfeksjon. Steder cutoff skal strø pulverisert kull for å hindre forråtnelse av stammen. Etter landing, forfølge vannes med varm svak løsning av kaliumpermanganat.
 Care ananas
 For å spire hell fanget, bør rommet lufttemperaturen ikke faller under 25 C, belysning bør ganske intens. Vanning er gjort bare med varmt vann. Å redusere fordampning, er sultanchyk topp dekket med en glasskrukke eller plastfolie. Så snart uttaket sentrum vil unge, lys-farget blader, som vanligvis skjer etter en måned eller to, trenger du å spire transplantasjon i løs jord, sammensatt av mateblandingen. For å gjøre dette, satt torv bakken, torv, humus møkk og stor elv sand i forholdet 3: 3: 2: 1. I jorda kan bli ytterligere til de to bjørkeved, som er godt ziprila.
 For fremtidig fruiting ananas valgt lav bred kar med en diameter på ca 30 cm og en dybde på ikke mer enn 20 cm. Det er nødvendig å foreta noen hull i bunnen av potten og sette bunnen av dreneringssjiktet. Settedybde bør ikke være mindre enn tre inches som ananas skal sitte fast i landings bakken.
 Vanning og fôring ananas
 Under den aktive vekstsesongen, bør plantene bli matet en gang eller to ganger i måneden - mullein. Hvis alle disse forholdene gjennom '25 ananas har en blomst. I denne perioden trenger ananas vanning smelte eller regnvann. Slikt vann er ikke blomstrer, lang holdbarhet uten tap av kvalitet. Du kan bruke sammenslåtte springen og selv kokt vann, men først må det pidkyslyaty oksalsyre eller sitronsyre til nivå 5-6 og oppvarmet til 30 ° C. Veldig nyttig for planter vil være vann som samler seg i axils av lavere blader som sine ekstra ananas røtter kan absorbere livgivende vann. Men du bør ikke glemme at flom kan føre til råtnende røtter. Elsker også ananas hyppig sprøyting varmt vann.
 Voksende ananas huset tar tid og krefter, men det vil returnere en hundredfold etter den mottar den første innhøstingen fra hagen på sin egen vinduskarmen.  
Hva blomstene ikke kan holdes ute?
 Rote blomster - en av de viktigste elementene i interiøret i huset. De bidrar til å skape komfort i huset og gi rommet personlighet. Men alle vet at ikke noen blomster du kan dyrke hjemme! Noen blomster er giftige, andre kan forårsake bivirkninger hos allergikere eller personer med visse sykdommer, den tredje er ikke anbefalt å holde leiligheten i henhold til Feng Sjua eller nasjonale tegn La oss innse det: hva blomstene ikke kan holdes ute?
 Vokt dere for gift!
 Den farligste er planter som juice eller noen deler er giftige for mennesker. Først kan du selv lider av lignende anlegg i ferd med å transplantere eller avlinger. For det andre, selv om du selv vil være svært forsiktig, tenk hva som kan skje hvis din lite barn eller kjæledyr spiser en bit av denne blomsten!
 Dieffenbachia. Innendørs tre med stor gul-grønne bladene er veldig vakker, men farlig! Dens saft er giftig og kan føre til alvorlig forgiftning hos et barn nadumavshys prøve blad til å smake. Du selv kan brenne saften av dette anlegget, hvis du klippe ham kvister eller blader.
 Philodendron. I bladene på denne planten er giftig syre. Hvis et barn spiser blad av dette anlegget, kan det også alvorlig forgiftet.
 Oleander. Saften av dette anlegget kan føre til blindhet, og duft av blomster - svimmelhet.
 CrotonOg andre Euphorbiaceae. Giften brenner juice. Forårsaker etseskader i kontakt med hud og død hvis den kommer inn i blodbanen.
 Steller dverg, rodeo japansk. Disse plantene også farlig juice. Hvis et barn svelger en bit av denne planten ved et uhell, vil den varme saften føre til hevelse av stemmebåndene, i verste fall kan nå nummenhet.
 Azalea (Rhododendron Sims). Hvis du spiser en bit av denne vakre, men farlige planter, kolikk begynne og beslag.
 Tulipan Gesner, mimosa sjenert. Folk som er lang tid i nær kontakt med disse plantene begynner å falle hår før full skallethet.
 Fiender usynlig foran
 Det hender ofte at vi har ingen spesiell grunn begynner å plage søvnløshet, svimmelhet, hodepine eller allergi oppstår plutselig befinner vi oss i fullstendig forvirring: hva? I dette tilfellet en nærmere titt på de plantene som er i rommet ditt. Kanskje det hele i dem
 Lily. Om natten absorbere de oksygen og slipper karbondioksid, noe som kan føre til hodepine om morgenen uten noen åpenbar grunn. I tillegg kan den sterke duften av liljer forårsake søvnløshet. Sterkt anbefalt å holde disse blomstene på soverommet.
 Bregner. Akkurat som liljer, prosess oksygen karbondioksid om natten, som kan forårsake hodepine i morgen.
 Orkideer. Deres sterke duften stimulerer nervesystemet og kan føre til søvnløshet.
 Geranium. Det er en potent allergen. Også mange klager over hodepine som oppstår fra lukten av blomsten.
 Hortensia. Partikler fremstilt ved denne planten kan forårsake allergiske reaksjoner på huden.
 Tuberose. Produserer også partikler som stimulerer luktesans. Personer som lider av høyt blodtrykk og andre hjertesykdommer i lang tid inhaling hennes duft, føle ubehag, kan det være svimmelhet og depresjon.
 "Black Cat" og andre feng shui.
 Også, internett kan høre en rekke anbefalinger fra bioenergi og feng shui-eksperter om hva planter er energivampyrer, og det, tvert imot, mate energi på hvilke planter som vokser beste området hjem
 På dette temaet vil gi deg bare ett tips. Hvis du er en Feng Shui - engasjert dem på alvor og ordne opp i detalj i denne læren, og ikke lytte til råd fra "eksperter" ukjent opplæring på internett.
 Så hva med bandet og den energien vi fortelle deg ingenting vil, og til slutt bare for å nevne noen kjente folk tro om potteplanter som ikke har noe å gjøre med feng shui.
 Creepers synes eføy er ikke anbefalt å holde seg hjemme, fordi de nasjonale tegn, så dette huset vil ikke nøle menn og husmødre ser ikke en lykkelig og lang gift livet.
 Kaktus. Angående dem det flere forestillinger:
  1.  Hvis du holder deg hjemme kaktus, vil folk drikker.

     Hold kaktus i Girls 'soverommet, hun vil ikke gifte seg vellykket, og faktisk være fratatt fans.

     Kaktus nøytralisere effekten av skade på en dataskjerm, men er trolig ikke engang en tro og vitenskapelig myte som hadde ingenting å gjøre med sannheten, selv når dataskjermer de faktisk ga ut skadelig stråling. Nå, i de fleste tilfeller brukes LCD-skjermer som er trygge for helsen.
     Stemorsblomster vokser hjemme anbefales ikke på grunn av det faktum at blomstene er tradisjonelt plantet på kirkegården nær gravene.
     Palma. Angående denne vakre, store og uvanlige planter mange tror, ​​er det bare én. Hvis du ga håndflaten, er det umulig å gjøre i ditt hjem fra dette, som troen er en stor sorg. Det faktum at det samme bør gjøres med et palmetre donert til stor sorg var, tro taus. Men vi antar at hvis et palmetre i huset uten å måtte fylle og rulle ut en scooter, da dette ville være tilstrekkelig. Minst, positive følelser og uvurderlig erfaringene ukochuvannya "i hans hus palm vil hjelpe deg i fremtiden for å behandle noen problemer i livet mer filosofisk.  
Яндекс.Метрика