Fungerer i landet i desember

 Kalender av arbeid i hagen og hagen i desember


 Hva du skal gjøre i hagen, til sengene og hage i desember.

 Verkliste i landet i desember


 Desember i Russland kalt "gelé", som nøyaktig gjenspeiler innholdet i denne måneden. Det var andre navn: (på grunn av den korte dagen) vetrozvon (på grunn av sterk vind) hmuren oznoben (på grunn av lave temperaturer) Lyutova (på grunn av "hard" vær).
? Ordet "desember" er avledet fra det romerske navnet, tallet "10» (decern): romerne var den tiende måned i kalenderen, så fikk navnet «desember», som gikk inn i dekemvryy og senere - desember.
 Tradisjonelt landsbyene på dette tidspunktet ikke brukt noe av det landlige arbeid. Bønder gjorde siste reserver av ved til vinteren, reparert og innredet hjem, veving og spinning, oppdatere garderoben.
 Over tid, har nesten ingenting forandret. Hvor mange forskjellige arter av flerårige planter, som i dag kan bli funnet i hagen, har økt betydelig, men mange av dem fremdeles sover hele vinteren. Men dette betyr ikke at hagen på denne tiden kan være helt glemt.

 Tegn på desember


 Hva været på den første dag i desember, og alt dette vinteren.
 I St. Barbara kuttet grener av kirsebær, plomme og rose og sette dem i vannet. I den tro at raspustyvshayasya for Christmas "Barbara gren" bringer lykke i det nye året.
 At Andrew (13 desember) naslushyvayut vann, rolig vann - en god vinter, støyende vann - kulde, storm, snøstormer.
 Når på Michael Day (21 November) anskaffet, deretter aldri (19 desember) raskuet.
 Før Nicholas frost - ovsы god vilje (til god avling).
 En profeten Haggai og Daniel (29 og 30 desember) frost - varm jule.
 Klare dager i Advent (28 november til 6 januar) - til en god høst.
 Den kalde desember med snø - til en god høst i sommer.
 Hvis været er bra den 12 desember, så vil det fortsette hele måneden, når en snøstorm feier, så været blir med 19 desember.
 Hvis stormen i desember motstandsdyktig, så biene vil sverme god neste år.
 Hvis du ser frost i desember, så neste år vil være en god avling av havre.
 Hvis Spyridon mate kyllinger bokhvete på høyre erme, før de begynner å legge egg.
 Hvis Yule mørk, vil neste år gi mye melkekyr, og hvis lyset - høner vil legge egg.
 Hvis jule mange stjerner på himmelen, så vil mye av erter hvis blizzard - bier sverm ville være hvis frost - for å høste korn, hvis banen er bra - for å høste bokhvete.
 Hvis stellar natten av Basil, så vil det være mange sommer bær.
 I desember snø mot et gjerde, så sommeren er forventet å lene seg hvis det er plass mellom gjerdet og snø - sommerens avling.
 Når det snør 3. desember da, 3. juni regn er ventet.
 Hvis den 4. desember Innledning gå dypt vinter, så det er nødvendig å forberede store binger, så vil en god avling av korn.
 Hvis 5 desember dag Philemon og Prokop snøen faller, deretter sette vinterveien.
 Hvis 12 desember faller snø dag Paramon store flak, derfor forventes å tine.
 Hvis etter 12 desember felt er dekket med et stort lag av snø, vil neste år være en dårlig avling.
 Sa Nicholas vinterdag hvor mye snø er ventet så mye gress om våren Nicholas.
 I desember, som regel er det en skarp temperaturfall sammenlignet med forrige måned, kan den gjennomsnittlige temperaturen synke til 10 grader. Hvis hagen ligger nær reservoaret, i desember, og kan oppleve alvorlige frost og tiner (opp til 5 dager). Gunstig i det sentrale Russland regnes været og snø desember dersom ingen tid frost bakken dekket med snø, er det mindre fryse.
 Desember - ikke den kaldeste vintermåneden, men alvorlige frost er fortsatt, og gitt det faktum at snøen i desember de siste årene, færre faller, hvert angrep Claus med snødekke minst 10 cm farlig for planter. Snøstormer og frost ofte ikke før dagen "verv" - 22 desember. Så kommer en skarp temperaturfall.
 I desember, den korteste dagen og lengste natten i året, ikke rart denne måneden kalt "natt av året."
 Samtidig, dagene er sjelden kjedelig, og så i desember, mye mindre regn enn i forrige måned. Med nedbør råder snø: regn og hagl er bare under tiner. Den hyppigste vindretning - nord, et par ganger i måneden kan oppleve sterk vind med en hastighet på mer enn 5 m / s.
 Det bør også bli husket som i ulike faser av månen kommer en god tid til hage oppgaver.

 Arbeid på månekalenderen i desember


 Med stigende månen bør ta renvasking og gjødsel, jordbearbeiding, plante trær og planter på destillasjon, omsorg for innendørs og drivhus planter.
 Plenitude - Pausetid inn, er astrologer rådes til å engasjere seg i hovedsak mekanisk jordbearbeiding, og deretter om nødvendig.
 Under forfallet av månen nyttig området rent, gjelder gjødsel, dyrke jord, fjerne syke plantedeler og kjempe skader - 5 venner.
 I løpet av denne perioden, godt akseptert og vårløk på destillasjon, en plante med en kort vekstsesong.
 Nymåne periode gunstig for skadedyrbekjempelse, med unntak av den nye månen dag, denne dagen bedre hvile.

 Verkliste i hagen og hagen i desember


 I desember skal hagen ligge snø (dens fravær indikerer at du trenger å kunstig isolere hagen). Trærne er uten blader, og flerårige planter er sovende, men de trenger fortsatt omsorg. Først av alt, hvor beskyttelse av underjordiske plantedeler og badebukser av trær og busker fra gnagere.
 Hovedarbeidet i desember med forberedende funksjon - er innsamling og utarbeidelse av gjødsel, frø og frukter test forberedelse verktøy.
 Ikke glem å regelmessig riste busker og trær sludd, hindrer det i å fryse ankomst av neste sving i isblokker, vekten som kan bryte grener. I flerårige urteaktige planter (f.eks jordbær) må anholde snø og frukttrær og busker bare spud snø, raking det til bunnen av bagasjerommet. Du kan bruke snøen fjernet fra sporene. Spesiell oppmerksomhet er betalt til ly snø kirsebær og plommer.
 Dersom fallet i hagen var prykopani seedlings for å plante om våren, etter at snøen skal vtoptaty snø rundt dem, som okuchyv frøplanter snø. Men vinter avlinger bør være unntatt fra for mye snø lag, slik at de ikke zoprivaly ikke dekket infusjon. Du bør også fjerne snø fra takene i veksthus, lindrende struktur og dermed bedre inntrengning av sollys.
 Hvis området er en plen, ikke gå på det før snøen lag når minst 10 cm, eller gress kan bli smittet med brune flekker. Ikke la gulvet plenen isete skorpe og store fonner av snø.
 Å beskytte badebukser av frukttrær og busker av smågnagere kan vtoptaty snø rundt stammen, samle det i en konisk fjellet, og hell vann, kan dyrene ikke kommer i nærheten av barken og veden skade. Når snøen er liten, egnet variant med rotasjon av stammen matten, papp eller metall-gitter. Rotere badebukser helst før frostsikker.
 En stor skadedyr cortex (f.eks kaniner) kan kjøre av gårde med hagen gjennom en hund eller en spesiell blanding, som bør behandles badebukser (du kan kjøpe ferdig mix eller forberede deg leire, gjødsel og vann med en liten mengde karbolsyre). For å gni grener for å beskytte busker fra kaniner fortsatt bruke smult.
 Små trær med svake grener, særlig bartrær, bør binde opp for å beskytte mot snø.
 Hvis du ikke har tid til å hvitvaske trær i høst, må du gjøre det i desember før frosten. Det samme gjelder for pasienter kutte frukt og greiner. De bør fjernes fra trær og busker og brenne med reir funnet insekter falt i dvalemodus.
 Tiden før i desember frost god til å klippe borekaks på lager hvis det ikke ble gjort i høst. De bør vikle film og prikopat på nordsiden av tomten til våren.
 Ikke glem om vinterhagen, drivhus mini hager på vinduskarmen, disse plantene krever omsorg gjennom hele året. Jobber i vinterhagen er ikke forskjellig fra de eldre. Bør nøye overvåke romtemperatur: for subtropisk hage det skal være + 5-10 ° C for tropisk - 20 ° C. Hvis trær og busker var puppe av insekter, bør de fjernes. Ikke glem om fuglene som er beskyttet fra insekter til å mate sin nød, spesielt puppene, satt i flere mater usaltet bacon, frø, korn, brødsmuler.
 Om vinteren er det nødvendig å sjekke senger som beskyttede avlinger fra frost og vind. Om nødvendig, bør du isolere flere senger av snø.
 Det bør bemerkes senger, som er et gjødningsmiddel og for å være i tillegg gjødsle i fjæren.
 Det er også en god tid til å planlegge for området senger av ulike planter, ikke glem å endre nettstedene for samme plante. Denne gangen er egnet for å sjekke inventar og tilgjengeligheten av frø, gjødsel.
 Du kan lese artikkelen av kjente gartnere, øke sine kunnskaper og få erfaring.
 I veksthus på denne tiden dyrket løk, persille, selleri til bordet var friske vitaminer. Også, denne gangen for å se på inventar, innkjøp fraværende, forbereder neste hagesesongen. Du kan gjøre reparasjon av klimarammer. Desember er brukt til lagring av aske, gjødsel, fjærfe gjødsel, gjødsel og t. E., som vil bli brukt neste år for å mate plantene.

 Startet i desember i blomsterbedet


 Blomster flerårige prydplanter snødekke bør, om nødvendig podnovlyaya dekselet. Hvis vinter uten snø og frost, snø kan erstattes med et lag med sagflis eller grener av malurt. For å beskytte prydplanter (for eksempel løk) fra mus bør utvides til kanin Burrows eller begravd nær røttene fint plantet blomster kjøpt på forhånd gift.
 Hvis senger (for eksempel i den alpine Hill) er det dekorative bartrær (einer, Chamaecyparis, etc.) bør samle sin krone med hyssing og belagt med spesielt materiale (du kan erstatte den med flere lag burlap).
 Gjør nødvendig før snøfall og alvorlige frost, ikke snø ikke vondt å greiner og nåler ikke mottatt omsorg fra den lyse vintersolen.
 Desember - en god tid for å tvinge pærer av prydplanter. For eksempel, hvis den tidlige våren blomstrende tulipaner ønsker å se, er det nå nødvendig å ta opplæring pærer. Pærer landing skal være sterk og tung. De satt i en gryte med jord og strø blomster torv bakken, sand og torv, etter å blande dem. Avstanden mellom tilstøtende pærer bør være 15-2 cm. Pærer holdt ved lav temperatur (for eksempel i et kjøleskap) 2-4 måneder avhengig av typen av anlegg. På overflaten hele tiden skal tjene en tredjedel av pæren. Vanning tilbringe en hver 1-2 uker.
 Denne gangen er godt egnet for å se på de tildelte lagrings knoller, ikke råtten, blir de holdt i god stand og så videre. D.
 Blomst i drivhus eller på en vinduskarm krever vanlig omsorg.

 Omsorg vingård i desember


 I desember reparasjon tapet, kjøpe kjemikalier, maskiner, kunstgjødsel. Vineyard sjekk, lå sprekker produsert snehozaderzhatelnыe arbeid. I alvorlige frost dekket med snø, sagflis, gjødsel eller torv.
 Prosessen med vin produksjon. Forsiktighet bør utvises for unge viner og fjern det dannede bunnfall er det også nødvendig å filtrere vinen.
 Du bør sjekke planting materiale for neste år. Hvis vidsyrily borekaks, må de være åpne og luft. Dersom, på den motsatte, er tørre, og deretter ta litt vannet.  
Яндекс.Метрика