Hvordan velge et drivhus?Rozbyrayemosya i fordeler og ulemper materialer for veksthus
Drivhus kan være laget av forskjellige materialer. Hvert materiale har sine fordeler og ulemper. Du må vurdere dine behov og drivhus klimaet i regionen for å kjøpe ett drivhus som vil være holdbar og pålitelig. I denne artikkelen vil vi prøve å hjelpe med valg av materiale for ramme veksthus.
RAMMER
Forstå fordelene med ulike drivhus vil, etter logikken i sin konstruksjon. Det er å starte med skjeletter.
Drivhus med trerammer fortsatt veldig mye i hager og landsbyer. Imidlertid er dette materialet mer utsatt enn andre overfor aldring. Fukt og sopp gjør jobben sin dårlig påvirker drivhus og ødelegge det. Antiseptisk impregnering kan hjelpe henne til å stå lenger, men situasjonen er fundamentalt ikke redde. Men drivhus med treramme holder på varmen godt; ganske billig i sin utførelse, med mindre selvfølgelig du ikke skal bruke dyre skogen.
Rammen drivhus med galvanisert hjørne lett i vekt, men ganske skjør. Hvis kraftig snøfall i vinter, våren i stedet for et drivhus kan du finne på nettstedet et fjell av metall. Ikke rart salget av galvaniserte hjørne veksthus rådes til å installere vinter tre struts for større styrke.
Rammen av profilen stålrør tøffeste (selv om ikke det enkleste) av innleveringer. Det beste alternativet for sibirske forholdene vil bli sveiset ramme formet rør med en tykkelse på 1 mm og 5 ovenfor, seksjon 20 × 20 mm. sammenlignet med en ramme laget av tre, aluminium eller sink plating, stålrør sikrere, mer holdbare og lettere å bygge.
Velge en stålramme, merk avstanden mellom kurvene, buer. Liten nok kunnskap om fysikk for å forstå at jo mer buen i rammen, jo større er sannsynligheten for at glasshuset i vinter "ikke kollapser". I trinn buer anbefaler avgrense selger om integriteten av buer. Noen produsenter tilbyr disse drivhusene sectional side og buer som består av flere deler. Den eneste fordelen av denne muligheten er sammen drivhus drivhus carry i bagasjerommet på en bil, plusser dette slutten. Ulempen er kompleksiteten i veksthus montering og upålitelighet. Helhet, sammenleggbar arc ikke alltid på grunn av mangel på pålitelige docking steder, sterkere og tåler en tung belastning, ramme dem enklere og raskere å gå. Du kan bære denne klima vanlige "Gazelle", men mener at kostnadene ved transport vil koste deg mindre penger og tid du bruker ved synet av snøen etter et par døds drivhus med sammen buer.
Dekker materiell
En viktig faktor som påvirker plantevekst - som dekker materialet evne til å passere synlig lys, ultrafiolett og infrarød stråling. I dag er det en som dekker materialer reflekterer lyset på 100%. Selv gjennom vanlig glass er ikke mer enn 85% av gatelykt. Glass - tungt materiale, utforming for det krever en sterk ramme og fundament. I tillegg er det lett å slå og tåler ikke snølast. Imidlertid glasset langsomt forurenset og overfører mer lys.
De fleste filmene overfører 80% av lyset (forsterket - 70%). Vanlig film trekker til overflaten støv og reduserer sin lysgjennomgang i bare en måned. I denne figur forsterket av sesong kan reduseres med 7-8%. Derfor eiere av obligasjoner med film veksthus må hele tiden overvåke renheten på overflaten. Men filmen - materialet lett, krever ikke komplekse rammer og stiftelser.
Stadig i bygging av veksthus og veksthus ved hjelp polykarbonat. Det er bedre ikke å redde. Spesielt hvis du bor i den nordlige regionen eller trinn
buer i din ramme mer enn 1 meter. Hvis du ikke ønsker å ta risiko og å eksperimentere på egen avling, så kjøpe kvalitet polykarbonat med en minimumstykkelse på 4 mm, kan spesielt selektiv og opaslyvыm amatør gartnere kjøpe polykarbonat 6 mm
Ta hensyn til på et ark av polykarbonat ble inskripsjonen: ". Beskyttelse mot UV-stråler" Brev uten beskyttelse mot solen etter to år kan pozhovtity blir sprø, ikke tåler belastningen plasseres og bryte. Med kjøpet av lav kvalitet, lett polykarbonat noen sterkest drivhus er ikke holdbart - stå alene ramme og polykarbonat for å få den erstattet. Garantiperioden kvalitet polykarbonat minst 8 år (etterspørsel kvalitet sertifikater).
Eventuelle mangler i veksthus, som i alt i våre liv kan justeres slik at det vil tjene lenger. Tross alt, det viktigste kravet for drivhusene - er dens styrke. Deretter vil det ta sin herre og bringe stor frukt hver sesong.  
Asparges Meyer. Asparges meyerii

 Asparges Meyer, eller asparges-penn - en vakker, tiltrekke verdensomspennende oppmerksomhet anlegget. I voksen alder når det 90 cm i diameter med en høyde på 75 cm. Sine lange grener som ligner børster for vaske flasker dekket med lyse grønne blader (modifisert skudd).
 Hos friske planter seg sterke stengler med sidegreiner som igjen er dekket med hundrevis av små "blader". Hvis du bryter vilkårene i de "bladene" er tørre og osypatysya.
 Rotsystemet er en tuber, som er anordnet i en potte i jorden, sin vekt i voksne planter overstige 25 kg i 30 cm gryte.
 Annet asparges: A. falcatus, «piggtråd bregne", krever den samme omsorg, men om vinteren er det nødvendig å opprettholde en høyere temperatur: 13-18 ° C.

 Betingelser for asparges


 Lett : Er de mest aktuelle skygger, men for å hjelpe nye lysegrønne grener modnes og få en mørk farge, ambient lys er nødvendig. Ikke hold anlegget i direkte sollys.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 10 ° C, den årlige optimal temperatur - ca 12-15 ° C. I varmt vær bladene visner. Sørg for god ventilasjon.
 Vanning: sommer - 2-3 ganger i uken for å opprettholde den nødvendige fuktighet. Vinter - en gang i uken.
 Fuktighet: daglig spray anlegget med varmt vann og spray med svært finmasket. Det er nyttig å sette en pott med en ung plante på skuffen av våt småstein og modne planten plasseres i en beholder med automatisk.
 Gjødsling : Fed asparges i sommer hver 2. uke fortynnet med vann gjødsel for potteplanter. Konsentrasjonen av løsningen bør være to ganger lavere enn det produsenten anbefaler. En gang i uken, hvis du ikke mate anlegget, legge mat til vannet går daglig sprøyting.
 Jord Torv eller leire blanding med lav gjødsel. Du kan også blande like mengder leire næringsstoff blanding og ren torv.
 Transplantasjon : Når røttene virke fra dreneringshull, transplantere anlegget inn i en større en størrelse potten eller beholder med automatisk.
 Vare på utseende : Stopp sprøyting. Ikke bruk polish til bladene.

 Funksjoner omsorg asparges


 Å gi den nødvendige fuktighet rundt anlegget, hell litt vann i en kjele, legg småstein og sette henne potten. Opprettholde vannstanden i pannen, men ikke la bunnen av potten for å stå i vann. Du kan også plassere potten i en stor container fylt med fuktig torv.  
Asparges finnete. Asparges plumosus

 Bregne asparges pirchasta ofte brukt for buketter, rosetter. Som alle asparges, hører det til liljefamilien. Ikke krever spesiell omsorg. Han trenger å gjennomsnittlig luftfuktighet mykt diffust lys og moderat varme. Med god dagslys i asparges vokser frodig løvverk, men fra overflødig sollys anlegget kan tørke ut. Hos friske planter mange grener, blader helt dekket. De er som bladene av asparges - asparges, dyrket som en grønnsak. Finnete Asparges vokser best i en leirgryte, men dets røtter nær sideveggene og klamre seg til dem, noe som gjør det vanskelig for transplantasjon.

 Betingelser for fjærlett asparges


 Lett : Diffust dagslys. Ikke hold anlegget i sterkt sollys.
 Temperatur I vinter - ca 8 ° C, våren og sommeren - ikke mindre enn 12 ° C og ikke høyere enn 21 ° C med god ventilasjon.
 Fuktighet : Daglig spray anlegget med varmt vann og spray med svært finmasket. Det er nyttig å sette en pott med en ung plante på skuffen av våt småstein og modne planten plasseres i en beholder med automatisk.
 Vanning: sommer - 2-3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Pass på å ikke jord peresyhav.
 Gjødsling : Fed asparges i sommer hver 2. uke fortynnet med vann gjødsel for potteplanter. Konsentrasjonen av oppløsningen bør være to ganger lavere konsentrasjoner er anbefalt av produsenten. En gang i uken, hvis du ikke mate anlegget, legge mat til vannet går daglig sprøyting.
 Jord Torv eller leire blanding med lav gjødsel. Du kan også blande like mengder leire næringsstoff blanding og ren torv.

 Funksjoner bryr asparges Feathered


 I varmt vær daglig spray anlegget med varmt vann, noe som skaper en sky rundt den lille spray. Resten av prosedyren tilbringe to ganger i uken. Å gi den nødvendige fuktighet, plasserer potten på skuffen av våt småstein.  
Sprenger Asparges. Asparges sprengeri

 I denne typen asparges bregne-spiss lys grønne blader. Ikke bland det med Asparges plumosus. Avdelinger i asparges Sprenger mindre tynt og meget skarp ved endene, og etterlater på bunnen av nålene.
 Anlegget ligner en tykk og buskete busk med greiner, noen som vokser opp, og resten spredt. Greiner frisk asparges holder seg like fin. De er ofte brukt for blomsterdekorasjoner, og de kan fungere som en utmerket interiør.
 Sprenger Asparges - Passer anlegg for kjøkken og bad. Når det blir for lang, kan du sette deg ned. Røttene av planter med tuberous jevning som deler transplantasjon skarp kniv.

 Betingelser for asparges Sprenger


 Letthet: mykt diffust lys. Ikke hold anlegget i direkte sollys.
 Temperatur Om vinteren - minst 8 ° C, til andre tider - ikke under 10 ° C. Summer gitt god ventilasjon opprettholde temperaturen innen 21 til 24 ° C.
 Vanning : Sommer - 2-3 ganger i uken for å opprettholde en relativt høy luftfuktighet. Vinter vanning omtrent en gang i uken og la jorden tørke ut nesten helt mellom hver vanning.
 Fuktighet : Sommer og vinter sprayet planter en gang i uken med varmt vann, selv når anlegget er i friluft; i varmt vær daglig spray. Å opprettholde nivået av fuktighet, sette en pott på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling: sommer asparges matet en gang i uken gjødsel for potteplanter, fortynnet med vann i henhold til produsentens anbefalinger.
 Jord: torv næringsrik blanding som inneholder gjødsel klar. Ved bruk av leirjord blanding velge lav-gjødsel og bland det med torv i like deler.
 Transplantasjon: fjær, men bare dersom anlegget tett i den gamle potten. Transplantert inn en større størrelse crock. Sørg for god drenering.
 Vare på utseende: pen sprøyting. Ikke bruk polish til bladene.

 Funksjoner omsorg asparges


 Hvis skadede eller døde greiner ser stygg, fjerne dem skarp saks eller hagesaks. Skjær stilken like over et par blader. Opprettholde helse grener vanlig sprøyting varmt vann. Hvis rommet er for varmt og tørt, sette potten på skuffen av våt småstein for å øke luftfuktigheten.  
Яндекс.Метрика