Hvordan ta vare på hagen blomster i september

 Kalender omsorg for blomster i september


 Fungerer i søt butikk i september. Verkliste i blomsterhagen i September.
 Høsten sengene

 Vedlikehold av hage blomster september


 1. Med høsten blomstrende asters, rudbeckia, solidaho, behagelig for øyet, men som aldri nyte dem. I blomsterenger nevprovorot fungere igjen.
 Begynnelsen av september - transplantasjon vokst i senger dvolitnykiv (daisy, gamber, glemme, hesperys, bjeller, tyrkiske fedd).
 2. Samtidig bør sprenge sted frøplante stauder (akvilehiyi, riddersporer, Feverfew, kamille, solhatt, stokkrose, lyhnys, trær og andre planter) dyrket fra frø.
 Spirene bør blåse uten å sovne seredynok. Liberalt drysset godt komprimere jorda rundt anlegget, deretter mulch bakken rundt planten med torv, sand, sagmugg, humus bruker vanligvis hva som er tilgjengelig.
 3. Tidligere denne måneden, når den første frosten har gått, og deretter klippe luftig deler av georginer og pidsypte bøtte torv planting på plass for å hindre at røttene pidmerznuty. Videre bør knollene gis tid til utdanning en sterkere hud. To uker senere, kan de grave opp umiddelbart skylde på vann, hold i løsning "Fitosporynu" eller lys rosa kaliumpermanganat i 15-20 minutter, deretter tørket i rommet og umiddelbart delt inn i separate bobler slik at hver gjenværende del av foten av stammen nyre utvinning. Hvis du lar røttene tørke ut, blir prosessen mye vanskeligere separasjon. Hver markør Bulba (men ikke kulepenn eller helium) nadpysaty navn merkevare eller rett og slett sette tall på å skrive navnet på den bærbare. Vanligvis anbefaler parafynyrovat knoller at de ikke er tørket under lagring. Men jeg lettere. Skille hvite fra yolks. Visp hvite og smøre dem to ganger knoller. De resulterende protein film knollene ikke mister fuktighet, og de er godt bevart til våren. Hold mulig i vanlig pappeske fra under skoen i vinduskarmen eller på badet, lukke røret med kaldt vann. I lagring for fremtiden planting bedre la unge knoller. Gammel stor tuber bør overlates bare til våren fra det vokse spirer for deres rooting for foryngelse klasse. Hvis du bruker hele tiden gamle tuber, vil utarte varianter og varietal georginer i stedet vil du ha din første fødte forfedre vanlig varianter. 
 4. En annen nyere varianter blomstre gladioler, og du bør ta vare på allerede pærer utvinning. Det faktum at antennen del av modne planter lett kan flytte litt frysing (ned til minus tre grader), men de unge pærer dø selv ved minus én grad. Derfor, uten å vente på frost, okuchte hver plante til en høyde på 12-15 cm.
 5. Ved midten av måneden, kan du likevel dele, anlegg og plante peoner, phlox, bathers, liatris, Monarda, Delphinium, flerårige bjeller tusenfryd.
 6. I tidlig til midten av september, og kan plantes melkolukovichnye blomster (krokusene, Snøklokker, Snøklokker, hyonodoksu, pushkiniyu, muskari, ptytsemlechnyky, dekorative buer). Settedybde er avhengig av størrelsen på pæren: pæren bør være over høyden av 2-3 pærer. Jeg anbefaler for å plante små oppsvulmede planter dypere spiss pinne diameter på minst 3,4 cm til 5,6 cm mark. Hell i hvert hull først god humus, deretter sand, hvert skje. Da jeg unnlate å krupyntsi granulert gjødsel AVA. Hvis du ikke gjør det, så pidsypte en teskje av aske. Senk pæren inn i hullet og deretter helle sanden. Top pidsypte lite torv (2-4 cm, avhengig av størrelsen på pærene). Med denne metoden for planting innen tre år trenger ikke noen dressinger. Tre år senere har du fortsatt melkolukovichnye baksetet.
 7. Ved midten av måneden er fortsatt mulig å plante liljer og påskeliljer plantet og transplanterte. På slutten plantet vanligvis tulipaner, svibler og rype. Prinsipp landing nøyaktig det samme som for fine - oppsvulmede planter. Bare dybden av hullet man foreta en pinne bør være minst 15 cm. Utdype behovet for å gjøre to spiseskjeer med kompost og sand og deretter lage to pellet gjødsel AVA (eller 2 ts aske), og et lag med torv etasje landing bør være minst 7-8 cm. Før planting pærer bør nøye undersøke og hensynsløst fjerne alle syke eller påvirket av skadedyr.
 8. I september fortsetter å vokse roser. Ikke kutt knopper eller blomster med lange stilker å sette dem i vann. Dette withsharp vil vokse nye skudd, som er dårlig, fordi anlegget skal bli klar for vinteren. Blomster og knopper bare klemme av, roser fôring fosfor og kalium (klor misliker) frekvensen av en spiseskje hver zarыhlyt rundt busken i matjord. Eller bruk et glass aske under en busk. Videre må vi okuchit planter til en høyde på 10 til 12 cm.
 9. Ved slutten av måneden skal grave gladioler tidlig karakterer. Eldre varianter bør grave i begynnelsen av oktober for å gi pærene modnes skikkelig, husker bare at de bør okuchenы. Ikke kutte av den grønne presse alle i strømpebukse og strømper derfra også lå et stykke tinn lokk fra alle flasker. Lokket må presse kulepenn forhåndsinnstilt nummer i postene indikerte variasjonen. Holde planter for "hale", skyll med vann i en tønne. Senk i 15 minutter i en løsning karbofosom å drepe trips, og deretter sette i 15 minutter i varm rosa løsning av kaliumpermanganat, så kan du skjære av "haler", og etterlater en stubbe på 2-3 cm og uten å fjerne fra strømper hang til tørk på en varm tørr. Når du er helt tørre pærer i dem uten noen innsats av den gamle lyspæren med røtter. Jeg foretrekker tørket pærer ikke pålegge noen skalaer, fordi til tross karbofos under sine egg kan overleve thrips. Gjenopplivet vinter larver suge saft fra pærer, og du blir overrasket over å finne vårløker i stedet krympet mumie. Vi må kaste dem, fordi de sikkert ikke kommer ned. Når du fjerner pærer i hver rekke separat, nadpyshit de antall og variasjon sammen med barna igjen gjøre det samme nylonstrømpe, peresypavshy pærer knust tablett av noe narkotika mot betennelser, som aspirin. Du kan bruke medisin holdbarheten som er allerede ute. Alle strømper kan henges på oppbevaringsboks bak forhenget fangst eller drepe et slikt utvidet. I glasset temperaturen alltid mye lavere på grunn av fjær pærer til å være i de riktige temperaturbetingelser. Du kan sikkert holde dem i kjøleskapet, nå i en åpen papirpose. 
 10. Ved utgangen av september, endte sitt liv årbøker, bør du umiddelbart fjerne sine ynkelige restene. Jordsmonnet bør vannes etter "Fytosporynom" pluss "Gumi" eller pollinere aske. Det desinfeksjon, og i å gjøre "Fitosporynu" og "Rubber" er også en fantastisk fylling av organisk materiale i jord. Med jevnlig vanning av jorda med disse legemidlene bare to ganger i året (vår og høst) gjør du jord i blomsterbed fruktbare og gratis fra sopp og bakterielle patogener nyttig. Jeg har aldri gravd jord i området, men bare litt løsne det øverste laget. Jeg forsikrer dere om at jeg wreckers ikke mer og ikke mindre enn om våren og høsten grave bakken. Og uten perekopok mye mindre. Landet er hardt rammet av perekopok og ble ufruktbar.
 11. Luftig deler av flerårige blomster jeg vanligvis ikke kutter også, og la den. Den første frosten vil drepe den, stammer nadlomyv på basen. Ponyknuv, skjuler hun fra frost egne røtter, og ytterligere forsinke snø. Dette er spesielt viktig for anlegg med hule stengler, for eksempel for å delfynyumov. I deres stammer withsharp vann i løpet av høstregnet skal helles i et hult rør, forårsaker råte røtter. Hvis antennen del av plantene led noe, deretter forsiktig helle den på toppen "Fytosporynom" høyere konsentrasjon enn vanlig eller crimson løsning av kaliumpermanganat. Spring kurs arbeid vil følge, vil ha vidhrebty alle døde fra sentrene for busker som ikke hindre de unge skuddene. Men jeg ikke fjerner våren planterester, og bare obezzarazhyvayu deres "Fytosporynom" eller kaliumpermanganat eller Bordeaux blanding. Skriv inn litt tid i bedene, ærlig, stygg. Men holdt ut til midten av mai, og vokser opp grønt alt skjult fra visningen, og plantene vil ha nok av sin egen organisk vekst og utvikling. Tross alt, hva som skjer i naturen, og derfor er det ikke faller jordas fruktbarhet, som vi gjør, og vokser. 
 12. peoner kutte deg eller ikke, og fortsatt har for hver av dem helle flere bøtter med torv. Hvis det er puss, kan du helle på omkretsen av busken (men ikke i sentrum!) Halv en bøtte. Dette vil bidra til å bedre overvintringsjordstengler, og det er, forresten, fortsetter å få næringsstoffer for fremtidig bruk.
 Forfatter: Galina Kyzyma  
Kalender planting hageplanter

 Sådd frø. Vilkår for seeding


 Når man skal plante stiklinger. Vilkår plante hageplanter


 Når du plante spirene? Kalender voksende seedlings
 Det optimale tidspunktet for planting - når månen er under horisonten, har det ikke allerede er borte eller borte, unngå spesielt øst og vestenfor måne.
 For best avling krem ​​sår frøene i bakken under den voksende månedene - fra nymåne til fullmåne, helst nærmere månen. Men i New Moon, denne gangen i frø levedyktighet minst, de kan ikke vokse. Du kan gjøre planting frøene spirer lang dag for to til månen.
 Perioden to dager før den nye månen og sju dager etter at den nye månen - det beste for å plante frø som spirer og stiger veldig fort eller veldig lenge. Tredje kvartal månen - den beste tiden for såing frø som spirer og spire moderat lang.
 Svært gode avlinger røtter du får hvis du plante til avtagende måne eller to dager før fullmåne.
 Noen avling for lagring bedre samles på avtagende måne i dagene når månen er i en av de "uproduktive" tegn i dyrekretsen.
 Dig poteter er best for minkende månen, nymåne og nærmere der det er i Væren, Tvillingene, Skytten, Steinbukken, Vannmannen. For eksempel, når månen er i Leo, Jomfruen. Skorpionen, Krepsen, Fiskene - poteter dårlig lagret og nevkusen.
 Blant produktive dyrekretsen skiltene merket "våt" når de fleste planter aktivt absorbere vann og samle det i de grønne delene. Dette er Krepsen, Vekten, Skorpionen, Fiskene. Når månen i disse skiltene, den mest effektive vanning. Men skaffe lokalt dyrkede produkter på lager (hermetisering, salting, beising, tørking, oppbevaring av juice og vin) er effektive i å øke månen når det er tegn Steinbukken, Skorpionen, Tyren. Mindre effektive, men akseptabelt - med Gemini, Væren, Løven, Skytten, Fiskene, Krepsen, Jomfruen. Det anbefales ikke - på månen i Vannmannen.

 Kalender av planting frøplanter av vegetabilske avlinger
 Kultur

 Planting frøplanter

 Planting (eller seeding) i det åpne bakken


 Anis


 25,4 til 15,5


 Basilikum

 15,3 til 10,4

 10.05 til 10.06


 Aubergine

 10,2 til 15,3

 5 til 25,5 (må kanskje dekke)


 Bønner


 10,4 til 15,5 (må kanskje dekke)


 Kålrabistappe

 20,4 til 5,5

 20,4 til 15,6 (vokst som frøplanter og bezrozsadnym vei)


 Erter


 15,4 til 5,7 (avhengig av jord oppvarming enn 6 grader)


 Sennep blad


 10.04 til 10.08


 Melon

 1 til 15,4

 10 til 30,5 (forutsatt jord oppvarming over 15 grader)


 Strawberry

 01.02 til 01.04

 15,7 til 5,9


 Squash, Zucchini

 25,4 til 15,5

 20,5 til 10,6 (forutsatt jord oppvarming over 11 grader)


 Kål tidlig

 1 til 15,3

 15,4 til 10,5


 Kål

 15,4 til 5,5

 20,5 til 25,6


 Kål sent

 25,3 til 15,4

 10 til 25,5


 Brokkoli

 1,3 til 25,5

 25.4 (må kanskje dekke) -30,6


 Kål

 25,3 til 25,4

 15,5 til 15,6


 Kål kålrabi

 1,3 til 15,7

 5.4 (du må kanskje dekke) -20,8


 Kål kålrabi lagring

 20,5 til 10,6

 20,6 til 10,7


 Kål blad

 10,5 til 30,6

 10,6 til 30,7


 Blomkål

 1,3 til 15,6

 25.4 (må kanskje dekke) -25,7


 Tidlig poteter


 20 til 30,4 (lagt jord oppvarming enn 9 grader)


 Potet

 1 til 10,4

 8 til 20,5


 Koriander


 20,4 til 10,8


 Karse


 10.4 (må kanskje dekke) -10,9


 Løk fra frø

 1 til 30,3

 15,4 til 10,5


 Walisisk løk


 15,4 til 15,7 og 10,9


 Leek

 10.03 til 05.04

 1 til 30,5


 Scallion


 15,4 (kan være nødvendig) og oktober


 Merian

 20,3 til 10,4

 15,5 til 15,6


 Melissa

 05.03 til 10.04

 20,4 til 20,5


 Tidlige gulrøtter


 10.4 (må kanskje dekke) - 5.8


 Svart Carrot lagring


 20,5 til 5,6


 Peppermynte

 Mars

 April (og høst)


 Agurker, drivhus

 5 til 30,4

 1 til 25,5 (uslovyyprohreva bakken på 12 grader)


 Agurker, åpne bakken

 1 til 15,5

 20.5 (må kanskje dekke: uslovyyprohreva jord på mer enn 12 grader


 Pastinakk


 10.4 (må kanskje dekke) -25,4


 Squash

 20,4 til 10,5

 20,5 til 10,6 (forutsatt jord oppvarming over 11 grader)

 Kultur

 Planting frøplanter

 Planting (eller seeding) i det åpne bakken


 Bulgarsk pepper

 10,2 til 15,3

 5 til 25,5


 Persille

 Mars

 April og (eller) oktober


 Rabarbra

 10.04 til 10.05

 1 til 15,9


 Reddiker


 10,4 til 25,5


 Reddiker sent for lagring


 25,7 til 10,8


 Reddik, våren og sommeren varianter


 25,4 til 20,5


 Reddik, sommer og høst varianter


 10.06 til 10.07


 Nepe


 20.4 (må kanskje dekke) -10,5


 Ripa lagring


 5 til 20,7


 Salat salat

 15,3 til 20,7

 10.4 (må kanskje dekke) -20,8


 Lettuce Leaf

 15,3 til 20,7

 10.4 (må kanskje dekke) - 20.8


 Alminnelig bete

 10 til 25,4

 20.4 (kanskje må dekke, lagt jord varmer opp til 8 grader) - 20.6


 Bete lagring


 10 til 15,5


 Selleri røtter

 5 til 20,2

 25,4 til 10,5


 Ark selleri

 1,3 til 15,4

 01.05 til 10.06


 Asparges

 25,2 til 10,6

 01.05 til 10.07


 Spisskummen


 April eller oktober


 Tomater tidlig

 10 til 25,4

 25,5 til 10,6


 Tomater på zasolku


 20,5 til 10,6


 Artisjokk


 April


 Gresskar vanlig

 5,5 til 25,5

 25,5 til 15,6 (forutsatt jord oppvarming over 11 grader)


 Cucurbita moschata

 10 til 30,5

 1 til 15,6 (forutsatt jord oppvarming over 13 grader)


 Dill


 1,4 til 31,7


 Dill vinter


 1510-3011


 Bønner i korn

 20,4 til 20,5

 15,5 til 15,6


 Bønner høy, krøllete


 20 til 30,5


 Pepperrot


 April


 Hvitløk Vinter


 10,9 til 510 (avhengig av jord oppvarming til + 4 °)


 Spring hvitløk


 17,4 til 15,5


 Sorrel


 Fra april til juli


 Spinat

 20 til 30,3

 10.4 (må kanskje dekke) - 20.7


 Endive

 Mars

 1 til 15,6


 Estragon

 10.02 til 05.05

 5,4 til 30,6  
Яндекс.Метрика