Hvordan ta vare på hagen blomster i august

 Kalender omsorg for blomster i august


 Fungerer i blomsterhagen i august. Verkliste i blomsterhagen i August.
 Sommerjobb i blomsterbedet.

 Vedlikehold av hage blomster i august


 1. Hovedarbeidet i blomsterhagen i august - en ny plante stauder, samt transplantasjon blitt for gammel og foryngelse. Men fremfor alt må vi forberede et sted for planting og derfor takle transplantasjon eller kjøpe en ny planting materiale. De fleste gartnere kommer akkurat det motsatte. Sende en rekke utstillinger som finner sted på denne tiden, og kjøpe noe i øynene som stirret. Du kan plante ut igjen eller sette Astilba, riddersporer, kupenu, Ditsentra, phlox, bjeller, iris, badedrakt, Bergenia, pyrethrum, solidaho, peoner. Rhizomatous flerårig behovet obkopaty på alle sider, skru av anlegget med en klump av land på siden. En sterk vannstråle fra en slange grave jordstengler, frigjøre seg fra bakken. Rotstokker er kuttet med en skarp kniv bare de planter (f.eks Astilba, pyrethrum), der det er umulig å bryte fra hverandre armer. Dele nødvendig rhizome slik at hver hadde en nyre delenko utvinning. Seksjonene ble umiddelbart fylle tørr aske eller fett grønn maling eller hydrogen peroxide. Men du kan vaske sår og løsning av noen forberedelser som inneholder kobber. 
 2. Hvis peoner var brune flekker på bladene eller de sterkt rødlig, og spesielt hvis stilkene ble avskåret rett ved selve grunnlaget, som dannet svart råte, så peon det er nødvendig å grave og nøye sjekke rhizome som peon pasient Fusarium. Alle de råtne røtter bør være nøye kuttet, og enda bedre å dele en peon på noen ren delenko. Vask såret, som nevnt ovenfor, og strø dem med aske. Bare da kan transplantere peoner, og bedre på det nye stedet. Peon liker sur jord, stillestående vann, også tørr landingsplassen, leire. Du plante det i flere tiår, så planting hullet skal være minst størrelsen 60h60h60sm erfarne og godt råtnet kompost, men du kan ikke gjøre peon i husdyrgjødsel. Det bør ikke være plantet nærmere enn to meter fra veggene i bygninger eller store trestammer. Begrave rhizome bør være bare 4-5 cm. Peon elsker silisium. Sett delenku rett foran eller ull hanske eller pidsypte under landing i delenku håndfull fjær fra gamle puter. Ull og fjær - ren organisk silisium. Organisk silisium som inneholder narkotika "Эnerhen" og "Sylyplant", som, selvfølgelig, kan også bruke. Også, jeg gjør i peon nødvendigvis ss granulert gjødsel AVA, men du kan bruke fosfor-kalium gjødsel. Akkurat når du gjør AVA kan være i 3 år ikke mineral gjødsling. 
 Å forynge peon, og dette bør gjøres en gang hvert 10. år, må det obkopaty på alle sider og vri til siden. Alle ytterligere handlinger og oppførsel, som i grave pasient peoner. Men friske planter som blomstrer startet dårlig, kan du forynge bare kutte ut en del av det med én hånd spader akutt alvorlig slag. Da den avkuttede delen og vidsadyty grave, fylle deler aske. I den resulterende aske pit også gjøre (minst kopper) og fylle det grobunn. Et år senere, skal operasjonen gjentas på den andre siden av busken.
 3. Separasjon phlox - nødvendig hendelse hvert 3-4 år. Det faktum at rhizome akkumulerer årlig phlox unge forgrenede røtter direkte til roten av halsen. Nyrene er i utvinningen av stiftelsen fjorårets skudd, er praktisk talt på jordoverflaten. Påløper årlig, begynner rotsystemet til å bule opp og knopper med utvinning synes utsatt for frost. Også, gradvis ødelagt ustarevayuschaya midten av bush. Bush skal grave opp, vasket med vann og røtter for å dele opp anlegget, skjæres den gamle midten. Hvis floral passer deg, og du ikke vil at det skal endre seg, bare endre jord under phlox og plantet dem på sin plass. Det viktigste - ikke glem våren og høsten helle frisk næringsrik jord phlox i. Med god omsorg, fôring og vanning timet perfekt phlox kan vokse på ett sted opp til 7 år. En indikasjon på sin trivsel er neusыhayuschaya grønn på bunnen av stilkene. Men hvis phlox under krympe og vokse dverg skudd om våren, de umiddelbart delta i, uten å vente på august, eller risikere å miste planter. Phlox trenger fruktbar nøytral, alltid moderat fuktig jord. På en solrik beliggenhet phlox blomstre tidligere, men heller kaste. Best egnet penumbra. I skyggen av mye berørt med pulveraktig mugg. 
 4. Når Astilba også piggete jord, ellers vil det ikke blomstre eller blomst er skrøpelig. Rhizome vokser opp og renovering knopper som er på selve grunnlaget for fjorårets stilkene er over bakken. Seat, dele og gjenplante sitt beste i august. Anlegget er upretensiøs og takknemlig. Med minimal omsorg blomstrer voldsomt, fortsatte i mange år på ett sted. Du må forynge busken, akkurat som peoner.
 Astilba vokser godt i delvis skygge eller skygge, solen raskt kaste det. Den foretrekker litt sur jord, svært følsomme for mineral dressing, men aske er bedre ikke å bli involvert. Tidlige våren skudd kan våren frostskader, men det er ikke forferdelig, men er ny fiskeri. Farge-knopper kan dø hvis du ikke piggete jord under buskene.
 Som alle Shade planter Astilba liker fuktighet, men det betyr ikke at de kan plantes i lav, fylt med vann steder. Heldigvis kombinert med vodosboramy og rue og Badan fra de samme miljøforhold, i tillegg har denne gruppen av planter blomstrer nesten hele sesongen, en etter en. De kan også falle til plante asters og solidaho om begge gruppene foretrekker den siste solrik beliggenhet, men i penumbra vokse og blomstre, men noe senere enn i en solfylt ås.
 5. I august blomstrende lilje tilhører de østlige hybrider, samt såkalt saranki (tiger, leopard). Saranki - lite krevende planter. Reproduksjon er air-babyer pærer som vises på stilkene. Når de begynner å bryte eggeskallet roten, fjerne dem fra stilkene og otsadyte en barnehage for pidroschuvannya. Planting dybde 3-4 cm og i vinter skal de dekke og fjern dekselet tidlig på våren. Følgende August, transplantere dem på plass. Orientalske hybrider i Nordvest - planter problem. Som jeg skrev før, har de ikke tåler kulde vått vær, men her hun er slik under blomstring. Derfor, de vanligvis lider botrytisom. Ikke vent til bladene vises rustne flekker og striper, starter proaktivt med de første dagene av august ukentlig spray planting liljer narkotika "Zircon". For å hindre tilstrekkelig til å fremstille en løsning av 2 dråper "zirkon" og en liter vann. Og ved første tegn på sykdommen løsningen må ta høyere konsentrasjoner (4-5 dråper per 1 liter vann). Det er nødvendig for å redde bladene, eller pære er restaurert og neste år, og anlegget kan ikke komme unna. Rozkopavshy jord i dette stedet, vil du finne et stort, men helt livløs kjød, som kan deponeres. 
 Vinteren orientalske hybrider har å skjule. Hvis du zasыplete sine torv i en høyde på ca 20 cm, vil det være nok, men de må ta utgangspunkt i torv (eller annet cover) for å slippe før, ellers vil de gå tidlig begynnelse knopper og falle under fryse.
 Hvis den er kjøpt i tidlige vårløker å plante i klima østerlendingene, de naturlig blomstre tidligere. Like lett å tolerere transplantasjon liljer blomstrer i form, kan de plantes i åpent terreng på tidspunktet for intensive vekst knopper. Det viktigste - transplantasjon ikke å skade røttene og holde dem opp zahnutysya. I dette tilfellet, ute av stand til å gjøre uten botrytisu som blomstring konto for slutten av juli. Men ly, vinteren vil naturlig. Spring torv ikke fjernes så snart skuddene, og deretter grave peresalyte i drivhuset. Interessant, i alle liljer (som, ja, mange andre farger) kan med "Zirkon" forbedre og selv endre til en mørkere farge på blomster. Ja, kan gule liljer lage brun blomst. I peoner og roser hvite blomster gjør rosa og rosa - mørk crimson. For hele denne kapselen "Zirkon" rastvoryaete i 1 liter vann og oprыskyvaete planter på tidspunktet for dannelsen av knopper. Men vær klar over at slik underholdning er ikke for nytteplanter. Derfor bør du ikke bruke "Zirkon" i høy konsentrasjon årlig på de samme plantene, selv om det er svært interessante eksperimenter. 
 Samtidig må vi grave og transplantasjons liljer asiatiske arter hybrider. Hver dannet et par år reir gravd godt. Og du skal vite at lilje pærer kan avvike fra, så start obkopku sporet bort fra stilkene, eller spade kan kutte eller skade gaffel pærer. Jord fra røttene må riste hendene forsiktig dele pærer. Hvis de øvre skalaer råtten eller dekket med brune flekker, bør de være atskilt og kast. Liljer ikke tørke tvert imot, bør de være umiddelbart etter graving transplantert til et nytt sted. Det eneste du kan gjøre er å holde dem før ombordstigning 30 minutter i en løsning av "Maxim", "Fitosporynu" eller rosa mangan. Hvis du ikke er forberedt for deres landing sted, kan du forsiktig skjærer røtter, knoller holde for en kort tid i åpne bokser eller plastposer i fuktig torvmose eller. Pærer lett miste spiring under tørking røtter. Derfor kjøper plante materiale, ta hensyn til tilstanden til røttene av knoller. Hvis tørkede røtter, bør pærer ikke kjøpe. Plante løker gjort i august, men du kan våren. Forresten, kan alle typer liljer spres sunne vekter "pærer. De bør skilles fra moren pære, stokk i sanden bunnen og hell "Kornevynom". 
 Slitasje topp krukke. Fortsetter å helle direkte på topp bokser. Dette gjøres best i drivhuset.
 6. Pidhoduyte høst asters, gladioler, helenium, rudbeckia, haylardiyi, georginer, roser potash og fosfatgjødsel (en spiseskje hver 10 liter vann per 10 kvadratmeter. M).
 7. blomstrende roser i august bør ikke fjerne blomsten ottsvetayuschye ikke å forårsake dannelse av nye skudd.
 8. ettårige bør alltid vaske pryv'yali blomster for å forlenge blomstringen. La bare en håndfull av blomster for sine frø. Jeg husker at hybrider ikke gi en full avkom, så samle frø fra dem ikke fornuftig.
 9. Ta vare på stauder og dvuletnykah tidlig tidspunkt for blomstring (tusenfryd, armeriyi, sildre, kusymre, pechenotsnytsa, alisum), samt av ground planter. De dannet mange nye uttaket. Til deres sete, transplantasjon og formere seg, må vi grave (unntatt ground) sin helhet, demontere, bryte hender jordstengler, og sitte ned. Dette er spesielt sant kusymre, siden disse plantene er maloletnykamy. Hvis de ikke deler annethvert år, de bare forsvinner. Det samme gjelder delfynyumov. De er sikker på å plante ut hvert tredje år, eller du risikere å miste. Ground gi stikkontakter i endene Usov. Forankret utløp heller avskåret fra morplanten og vidsadyty til et nytt sted uten å forstyrre den overordnede.  
Яндекс.Метрика