Slik fastslår jord surhet

 Fastsettelse av jord surhet


 Slik fastslår jord surhet og generell jord for dyrking av planter på det


 Hver plante krever et bestemt sett av næringsstoffer, slik at in vivo i jord med forskjellig surhetsgrad dyrke forskjellige typer planter.
 Dette kan brukes til å bestemme surhetsgraden i jorda og på sitt sommerhus, ser ugress (tabell.).
 Tabellen.

 Preferanse ugress en jord surhet
 Sure jordsmonn

 Alkalisk jord


 a) sylnokyslaya og sur : Sedge, kjerringrokk, myr, lyng, Bilous, sorrel hest, Ivan da Marja, snikende smørblomst, shperhel, plantain, Veronica, fiolett tricolor, pickerel, zhabriy fargerik, vill mynte

 a) svakt alkalisk: bjørk, valmuefrø, hvit lur


 b) svak syrlig og nøytral : Felt bindweed, mor og stemor, starwort (skrukketroll), bregner, sofaen gress, løvetann, yahlytsya, tistler hage, Gjetertaske

 b) Alkaline: tusenfryd, hvitkløver, ugress, brennesle, vill nepe, malurt


 En indikasjon på at bakken:
? Fuktigheten vilt voksende kjerringrokk, hestehov, bedstraw;
? tørr - malurt og borrelås ezhevydnaya, snikende smørblomst, v'yunok felt;
? for rik på nitrogen - kylling hirse, brennesle, kamille, bedstraw;
? for rik på kalium - tistler Talabani felt;
? svært vanskelig - sofaen, v'yunok feltet.
 På andre måter og metoder for å bestemme jord surhet utseende her.  
Hvordan velge frø og forberede dem for planting

 Vanligvis blir frøene kjøpes, ikke krever forbehandling. Hvis ingen frø mel og ingen innlegg, er det nok til å suge dem i vann, er det best å thallium. Enda bedre, hvis du kan behandle dem vekst arrangører. Hvis innlagt frø eller liten, dustable, så de bør ikke være gjennomvåt, må de være plantet for å tørke.
 Best kjøpe frø i netto gårdsutsalg eller virtuelle butikker på internett. Vanligvis utbruddet av våren, sommeren innbyggere og gartnere tilbringe oversikt rester frø og skaffe nye.
 Alltid litt av en synd å kaste bort gamle frø, er det fortsatt håp om at kommer opp. Men du kan også sjekke hvor mange passende likheten, og kaste i noen øyeblikk. Dessverre, frø poser - en sjeldenhet, dessuten, de er dyre.
 Så ikke eksperimentere tselesoobrazno.Vыvod bedre å ha kunnskap hvor lenge er livet av frø av ulike avlinger, under noen omstendigheter, kan denne perioden vare, for ikke å bringe på våren, når tiden for såing.
Hvordan velge frø og forberede dem for planting
 Så:

 1) for å spare opp til 75% likhet kan lagres 6-8 år seedet squash, agurk, melon, gresskar og vannmelon;
 2) 75% kan lagres 5-6 år frø av erter, mais, bønner, bønner;
 3) til 75% kan lagres i 3-4 år reddik frø, artisjokker, rødbeter, reddiker, neper, rutabagas, asparges, kål, tomater;
 4) til 75% kan lagres i 2-3 år frø løk løk, pepper, persille, fennikel, sorrel;
 5) 75% likhet kan lagres 1-2 år pastinakk og selleri frø.
 Også på våre nettsider er artikkelen om hvordan å vokse agurker? og hvordan å plante poteter?


 Har noen frø kan plantes tre måter:


 - Kles  - Spiret  - Soaked.
 Fordelen med tørre frø som er plantet raskt, men gå tilbake i lang tid. Gjennomvåt og spiret frø stiger mye raskere enn tørr. Men prosessen med spirende eller soaking bør behandles med økt oppmerksomhet til frøene ble ikke tapt.
Hvordan velge frø og forberede dem for planting

 For å velge det beste alternativet, må du følge disse reglene. Planter som frøene spirer raskt, suge ingen mening. Disse representantene kan reddiker, neper, reddiker, etc. Det bør suge frøene er små eller pulverisert, men ikke suge frøene som kan danne slim kan bli et lysende eksempel basilikum.

 Hvordan velge frø og forberede dem for beskjære video


Hvordan beregne riktig mengde frø for planting

 Kjøp av frø for planting


 Hvor lenge bør jeg frø for såing


 Alt frø grønnsaker har en lagringstid, slik at det ikke er nødvendig å tilveiebringe eller kjøp altfor store mengder. Hvis for lite til å forberede frøene, kan de rett og slett ikke nok. Derfor er det best å lage mat eller kjøpe frø så lenge som nødvendig. Det er et perfekt tall er ganske lett å beregne ved hjelp seeding priser (tabell.).
 Standarder seeding noen avlinger


 Kultur

 Såing rente, g / m 2


 Vannmelon

 02


 Aubergine (rassadnyj)

 008


 Brokkoli (spirer)

 005


 Rosenkål (spirer)

 004


 Mugger

 04


 Kål (frøplanter)

 005


 Kålrabi (stiklinger)

 006


 Corn Sugar

 24


 Løk på nepe

 06


 Gulrøtter

 05


 Agurker

 8


 Pepper (frøplanter)

 01


 Persille

 06


 Reddiker

 15


 Salat

 03


 Bete

 16


 Tomater (stiklinger)

 05


 Gresskar

 03


 Dill på grønn

 25


 Bønner

 10


 Sorrel

 4


 Hvis du vet det nødvendige antall frø kan beregnes ut fra antall planter som kan samle det nødvendige antall frø (tab.).
 Antall frø som kan fås fra en plante shoot


 Kultur


 Vekt av frø fra en flytur, m Erter


 5-50 Kål


 20-53 Løk


 2-10 Gulrøtter


 3-20 Agurker


 5-15 Persille


 3-7 Reddiker


 10-30 Salat


 2-5 Bete


 10-100 Tomater


 2-3 Dill


 3-10  
Fastsettelse av jord surhet

 Hvorfor skal bestemme surhetsgraden i jorda


 Hvordan å bestemme på egen jord surhet

 Hva er surheten i jordsmonnet, og hvordan man kan måle


 Surheten av jord - Et mål som indikerer antallet av frie hydrogenioner i forhold til basene i jordsmonnet. Normen er pH 7 og endre den til en indikerer en tidobling eller redusere surhet.
? Hvis pH mindre enn 4 - sylnokyslaya jord;
? pH 4 til 5 - jorda er sur;
? pH 5 til 6 - litt syre;
? pH på 6 til 7 - nøytral;
? pH på mer enn 8 - sylnoschelochnoy jord;
? pH 7 til 8 - alkalisk.
 Ulike typer jord først tilbøyelig til en viss surhet på grunn av sin grunnleggende struktur, for eksempel, stadig våte, torv, skog grå, podzolic jord er vanligvis syrlig leire - alkaliske jord - nøytrale. Dette er på grunn av forskjellige jordblanding evne til å tiltrekke visse elementer.
 Imidlertid, under påvirkning av ytre faktorer kan endre sin jord surhet, slik som oksidert med konstant påføring av mineralgjødsel av skadelige kunstige stoffer i en regntiden.
 Noen gartnere mener at surhetsgraden i jorda - ikke deres virksomhet, la forskerne måle, og vi vokser og så ". Men husk, aldri var når du putter vakre friske planter, nøye vannes det, skjermet fra frost og generelt slitt det som en kylling med egg, og hun døde uten noen åpenbar grunn? Her kan mistenkes avvik jord surhet anlegget. Fordi omsorg gartnere fortsatt ser på denne indikatoren.
 Metoder for måling av jord surhet
 Mål surhet på forskjellige måter
 1) analyse i laboratoriet. Resultatene er svært nøyaktig, men bør ta tilbake landet, så får resultatene, i tillegg til et ladet service;
 2) måling med en pH tester eller elektrisk meter av jord. De sistnevnte Instrumentet måler ikke bare surhet, men også fuktighet, temperatur.
Fastsettelse av jord surhet

 Å fjerne indikasjoner pH tester må fjernes ca 5 cm lag av jord, løsne hullet, tilsett vann og bland godt til væskeoppslemningen. Bedre ennå, ta slike prøver fra ulike steder stasjon. Sondeanordningen satt inn i hullet og holde i minst 2 minutter. Ved bruk av strømmåleren grave ingenting annet, ganske lett fukte jorda;
 3) uavhengig analyse ved hjelp av lakmuspapir. De kan kjøpes på dyrebutikken (det lakmus solgt til amatører å måle pH i vann) eller som klar selhozmahazyye sett for jord analyse.
 For å måle surhetsgraden i jorda lakmus behov for å teste bakken, grave en liten ball av dybde på ca 30 cm i flere steder på forskjellige dybder til veggene i bryst 1-2 ss. l. jord. Legg til i favoritter prøve 1/4 kopp regn vann, bland og slippe inn den resulterende suspensjonen lakmustest.
 Hva rosa, rød lakmus blir, jo surere jord, heller enn blå eller grønnere - den schelochnee;
 4) Hvis du ikke ønsker å kjøpe noen spesielle enheter og apparater og trenger ikke eksakte tall, kan du bruke n rostыmy hjem rettsmidler som minst en viss forståelse for at surheten i jordsmonnet:
? ta jordprøver på samme måte som for måling lakmus jevnt fordelt over overflaten av glass og hell en liten mengde enkle 9% eddik. Hvis ikke skummende, alkalisk jord, hvis et lite skum - nøytral, og hvis det er rikelig - surt;
? Hell 5-7 blader av solbær med varmt vann, la stå i 20 minutter. Ta prøver av jord og legg den i infusjonen. Hvis det ble grønt, nøytral eller alkalisk jord, og hvis slått blå - surt;
? i tåteflasker med smokk fylljordprøver og dekk med vann i forholdet 1: 4 tilsett 1 dess. l. knust kritt (eller to knuste tabletter av kalsiumglukonat) og sette rullet ruller brystvorte. Deretter blandes aktivt pobultыhat noen minutter for å øke hastigheten på en kjemisk reaksjon, som resulterte bør, avhengig av graden av surhet tildelt en viss mengde karbondioksyd. Jo mer han blåses brystvorten, det sur jord vilje.  
Яндекс.Метрика