Hvordan ta vare på poteter

 Omsorg for planting poteter


 Hovedformålet med omsorg for poteter - å holde et rent område av ugress og løsnet tilstand fra planting til høsting.
 Perioden fra landing til spiring er 15-25 dager, og rader er låst etter 40 - 60 dager. På denne tiden gjennomført aktivt arbeid inkluderer pre-veksten og etter jordbearbeiding, gjødsling, beskyttelse mot frost, ugress, skadedyr og sykdommer, vanning og andre agronomiske tiltak.
 Etter 7-8 dager etter planting, er jorda behandlet med små jernrive. Hvis jorden er alvorlig tilstoppet, kan dette arrangementet gjentas til spiring, men vær veldig forsiktig så du ikke skader skuddene av poteter som er i overflatejord.
 Hvis etter regn skorpe som dannes på overflaten, jord bedre igjen løsne rake. Når disse trappene arbeid avsluttet, og bare etter vil være synlige rader, kan du sikkerhets Hoe forsiktig løsne jord mellom radene rundt hver busk, mens du fjerner ugress, røtter og jordstengler.
 Det er viktig å beskytte mot frost trapper. Med trusselen om frost om morgenen når temperaturen faller under + 2-3 ° C, er det nødvendig å skape et røykteppe. Hvis trappen er relativt små poteter, før utbruddet av frost (kveld) kan fylle dem med jord. Også beskytte planter fra frost kan kort Sprinkling i kveld, tilbringer 15-20 liter vann per 1 m 2. I de lange frost plantene vannes om natten.

 Beskytte poteter fra våren frost


 Å hindre tidlig potet spirer av våren frost og kvittering År avkastning på et tidligere tidspunkt for ly beplantning bruke plastfolie eller lutrasyl. Legg merke til at filmen ikke bør være basert på planter, eller de vil bli skadet av frost. Filmen kan være spredt over aviser, sikre styrene eller skinner.

 Hilling poteter og dressing


 I en høyde på 18-20 cm løvverk av potetplanter bakke. Spud bedre på ikke altfor fuktig jord.

 Hvordan å mate poteter


 Underutviklede planter på denne tiden er nyttig å mate flytende gjødsel, kylling gjødsel eller kunstgjødsel. I hver busk tilbringe 3-6 g superfosfat, 3-4 p - kaliumklorid eller kalium sulfate, 1-3 m - ammoniumnitrat eller urea, 5,10 m - tre aske eller 20-40 g torv aske. Å bruke flytende fôring er en bøtte med vann, to spiseskjeer av nitrogen og kalium, fosfor fire skjeer. Forbruk 15-2 liter løsning på en busk.
 Gode ​​resultater oppnås flytende fôring fugleskitt. For ganske fôring 50-80 g tørr gjødsel per 1 m 2 av området. Løsningen fremstilles i tanken, halvveis fylt med vann. Etter et par dager av fermenteringen begynner, hvoretter væsken blir fortynnet med vann i en mengde på 1:10. Den resulterende løsningen ble helt over jorda rundt anlegget, tilbringer 12-15 væske på en busk mens han prøver å unngå å få løsning på bladene for å unngå brannskader.
 Likeledes utfører mating og oppslemmingen, som ble fortynnet med vann (1: 5) og bruke 15-2 l løsning i en busk. Etter fôring må løsne jord eller planter bakke.
 Legge inn fjærfe gjødsel bør ikke mates mer og slurry, og vice versa. Ved hjelp av aske eliminerer behovet for gjødsling kalium og fosfat gjødsel.
 På tung loamy jord og våt før avsluttende topper utfører andre Hilling. Med en mangel på nitrogen i jorda mating poteter bruke nekornevuyu urea (2,3 g per 1 m 2) under spirende - blomstring. Dette øker utbyttet og innhold i knoller nitrogenholdige stoffer. Renseanlegget utføres i rolig tørt vær i morgen eller kveld timer.

 Vanning poteter


 Potet følsomme for mangel og overskudd av fuktighet i jordsmonnet. Under tørkeperioder, når plantene visne blader og jord i en dybde på 6-8 cm er tørt, vanning er nødvendig. Vanning planter i kveld med en hastighet på 2-3 liter vann per busk. Vanning oppførsel eller fure vanning. Neste dag, etter vanning, etter at vannet er absorbert, løsne jord med hånd hoes.

 Vekstregulatorer for poteter


 Å øke utbyttet, sykdomsresistens, negative miljøfaktorer og bedre produktkvalitet i potetplantevekstregulerende midler som brukes - Ymmunotsytafyt, Appin-Extra. Sprayet planter i de fleste tilfeller spirende.  
Kompost grop med hendene

 Hvordan lage kompost selv


 Kompost er vanligvis utarbeidet ved å bygge en kompost boks med ventilasjonsspor og en leaset vegg for enkel fjerning av de ferdige lavere lag. Det beste stedet for det er ikke mye sol og vindstille, at innholdet ikke er veldig rask vysushuvalosya og nedbrytende organismer det var behagelig.
 I kompostnyk utgjør mye bakken planterester (ugress uten frø, gress utklipp, døde blader, skrelle grønnsaker, løvverk, teblader, sagflis, halm) og eventuelt organisk gjødsel (husdyrgjødsel, slam, fjærfe gjødsel) til en høyde 30 cm.
 Ugress med frø, skudd, spray kjemiske løsninger mot skadedyr og sykdommer, kan syke planter ikke komposteres.
 Gulvkomposittmateriale for kompostering halm stack (til fuktigheten fordampe for fort).

 Hvordan å behandle kompost pit


 For kompost pit krever litt omsorg:
? skape fuktig miljø (jevnlig vanning, men under kraftig regnvær bør det dekke, ellers vil vannet bli for mye, dessuten vaske betydelig mengde næringsstoffer fra boksen);
? Tilgang oksygen (ikke å kompostere zahnyvav og nedbrutt raskere, trenger du 1-2 ganger i uken spade innholdet i boksen). Fullt omgjort til kompost kompost jord etter 1 år, men prosessen kan fremskyndes ved å legge det gjødsel eller kylling gjødsel, og etter å ha fått det meitemark. Ferdig kompost lukter av fuktig jord, ser ut som en brun smuldrete masse med subtile sprut av rester.

 Hvordan å fremskynde modning av kompost


 Å kompostere modnes raskere, kan du:
? ofte grave eller gaffel til å stikke hull i underlaget til å trenge mer oksygen;
? å plante meitemark;
? legge til gjødsel, fjærfe gjødsel eller gjødsel flytende vann;
? EM økende produkter (med effektive mikroorganismer);
? når et stort antall sjetonger og / eller halm underlaget vil være nyttig å legge nitrogengjødsel;
? klar til å bruke narkotika akseleratorer kompost modning (f.eks "Humisol", "effekt")  
Hvordan forberede frø for planting

 Hvordan forberede frø for såing


 Utarbeidelse av frø for såing


 Frø for såing vanligvis utarbeidet i februar at de kom raskt, vil anlegget være sterk og holdbar, og innhøstingen - og høy kvalitet.
 1. Sjekk for frøspiring.
 2. Sorter frø. Valgte store, deformerte og netravmyrovannыe frø. Man kan bruke sikten med de relevante celler, hvis form og størrelse av frø mulig.
 3. oppvarming er tørre frø bidra til å øke deres likhet. Det kan gjøres passivt eller aktivt, dvs. varme eller noen timer på batteriet eller over en kjele med kokende vann, eller noen dager i vinduskarmen eller zalyttyam varmt vann i termos håndfull frø.
 4. Behandling. Det er kjent at noen plantesykdommer spres gjennom frø. For å unngå dette, kan de renses før soaking på noen måte, for eksempel:
? å plassere en 1% løsning av kaliumpermanganat i 15 minutter etterfulgt av vasking;
? rom i aloe juice for en time;
? plassere en oppslemming av hvitløk (30 g per 100 ml vann) i 1 time, etterfulgt av vasking. Også desinfeksjon kan betraktes intens oppvarming.
 5. Sug frøene. Det er nødvendig å hastighet spiring, spesielt behov for frø av gulrot, persille. De er dyppet i varmt vann (romtemperatur), skifter vann hver 4. time.
 Avhengig av typen av anlegg, kan den totale varighet av soaking være forskjellige (Tabell.).
 Tabellen. Varigheten av soaking frø


 Kultur

 Tid


 Erter, bønner

 4 timer


 Kål, agurk, squash, gresskar

 12 timer


 Tomater, paprika, rødbeter

 24 timer


 Gulrøtter, persille, dill

 48 timer


 Det er nyttig å først suge frøene er ikke i rent vann, og biologisk aktive ekstrakter. Veletablert:
? løsning av aloe juice (saften av to store blader i 1 liter vann);
? kamille infusjon (2 ss l til 1 liter vann..);
? vendelrot tinktur (2 ss l til 1 liter vann..);
? infusjon av eik bark (1. l til 1 liter vann.);
? mullein infusjon (.. ss 1 liter til 1 liter vann);
? innkjøps stimulatorer.
 Soaking frø plasseres i en pose gasbind, dyppes i oppløsningen og holdt fra 30 minutter til 2 timer, avhengig av størrelsen og tykkelsen av frø i shkarlupky. Hvis den totale tiden slikker to timer, og deretter fortsette å suge i vanlig vann.
 Etter bløtlegging frøene er lagt ut på et flatt underlag og tørket.
 6. herding. Det er vanligvis utføres for frøene av varmekjære vekster (tomater, agurk, paprika, aubergine, squash, osv) til frøplanter fra dem var mer tilpasset temperaturen i det åpne bakken. I tillegg er disse frøene, som opplevelsen av mange gartnere, stiger raskere nezahartovanyh sine kolleger. Etter bløtlegging frøene plassert i et kjøleskap i 6 timer på grenen der temperaturen holdes rundt 1 ° C og tomater og holder ikke for en uke i fryseren.

 Hvor å øke antall frøplanter materiale


 Hvis du trenger mer antall skudd og frø er svært liten, kan du øke med frøplanter. Når det vokser til en meget stor størrelse, bør hver busk trimme lengden på 7-10 cm og sette i vann for røtter - deretter frøplanter vil ha 2 ganger mer enn tidligere.

 Hvordan kan barbotyrovanye frø


 Å bløte frøene gir ikke alltid det ønskede resultat, er det fremdeles en del av frøet kan ikke gå eller de gjør samtidig. Seed montert så vennlig som mulig, kan du bruke en mer effektiv måte å trene - barbotyrovanye. Det er en soaking frø i vann zbahachuvaniy luft. Dette bruker normalt en kompressor akvarium. Frø innpakket i en romslig kulechek og midt i en beholder fylt med vann ved romtemperatur, som er plassert forstøveren kompressor.
 Hver vegetabilske avlinger, forskjellige tids boblende, erter og reddiker - ca 12 timer, gulrøtter, agurker, tomater - 18 og paprika - opp til 24 timer.  
Яндекс.Метрика