Vanne hagen med hendene

 Hvordan å vanne hagen


 Vann er nødvendig for plantene. Uten det, vil de ikke vokse og dø. Så jeg må lære utenat hvordan å vanne hagen og hagen, når, hvor ofte, og bestemte typer av planter som skal vannes i øyeblikket.
 Vanligvis den beste tiden for vanning i varmt vær - en vindstille kveld når solen nesten borte, er ikke så varmt, reduserer fordampning. Du kan helle og tidlig morgen. Dersom alle tegn anlegget er lider av tørst, må du vanne den umiddelbart ved røttene, unngå vannsprut på bladene, eller mulige forbrenninger.
 Hvis regn, bør du sjekke om vannet sivet ned i jorda. Men selv regnet på en varm dag ikke eliminere behovet for å vanne plantene. Regn trenger ikke å være lang - ta noen timer, hvis ikke sterk. Da vannet når røttene av plantene. Å måle mengden av nedbør regnmåler kan brukes.
 Anleggs viser at det mangler vann hvis blader og knopper svak. Videre, ikke vann, vil de blir gule, tørke opp og faller av, så destruktive prosesser omfatte alle antenne deler. Når anlegget har tilgang til minst en liten mengde vann, kan du gjenopprette livet til vanning og bløtlegging. Hvis vissen rotsystem, så ingenting vil.
 Med mangel på vann og tid må prioritere.
 Kategorier planter som ikke kan overleve uten vanning:
 • frøplanter, som ble igjen i bakken;
 • planter som ble transplantert nylig;
 • planter i potter og kurver;
 • Drivhus planter;
 • nyplantede planter;
 • fabrikker i kystsonen, og vannplanter.
 I listen over prioriteringer for vanning planter okkupere den andre plassen, som for blomstring eller fruiting trenger vann. Til slutt, til noen planter som er ønskelig se live og i samsvar med målene Gard gartner. I varmen av vann skal lyse sand jorden, fordi de har evnen til raskt å tørke opp.
 Det er best å vanne den sjeldne, men kvalitativt. Dybden av fukte må være minst 60 cm, ellers rotsystemet ikke er kraftig. Hvis ikke er forventet at vannet i betongfabrikk tørke, så vi må prøve å ikke berøre bakken under det hele, ikke å øke fordampningen. Anbefales absolutt mulch jorda for å redusere hyppigheten av vanning.
 Planter i potter og kurver bedre vann ved å senke en beholder med vann. Så landet i potten helt impregnert, dessuten sparer ressurser. Vann beriket med næringsstoffer, vыmыvaemыmy av potter, og det kan brukes til vanning planter i hagen. Vanning ved nedsenkning er egnet i all slags vær. I tillegg til effektiv måte å gjenopplive den tørkede planten. Hvis vrыto planten i jorden, kan den brukes for gjenoppliving isbiter, som er anordnet på bakken og langsomt smelter, mette den. Potter og kurver kan bli satt i en gryte med vann hvis du ikke kan vanne dem. Slik at de holder på dag 3-4.
 Velge den vanning systemet er å gi preferanse å dryppe eller jet fremfor razbrыzhyvayuschym. Det første arbeidet i rute, strødd, fordele den nødvendige mengden av vann og levere det direkte til røttene av planter som skal vannes, men ikke alle på rad.
 Til vanning prydplanter, trær og busker som mulig behov for å bruke vann ved romtemperatur, gjenstår etter rengjøring, vaske retter eller dusj (resirkulert vann) fordi det er fosfater nytteplanter. Selvfølgelig, blekemiddel, blekemiddel og andre sterke kjemikalier bør ikke være. Hage og fruktplanter kan vannes slik vann, men bare hvis den anvendes økologiske vaskemidler.
 Regn og smelte vann til vanning er veldig bra, så ikke vondt å plassere på stedet kapasitet for sin samling.  
Folk rettsmidler for å bekjempe skadedyr og plantesykdommer

 Hvordan man skal håndtere skadedyr og sykdommer


 Sykdommer og skadedyr

 Hjem rettsmidler til å kontrollere skadedyr og sykdommer


 Gartnere alltid står overfor problemer med bevaring av planteskadegjørere og sykdommer. Men det er bedre å bruke velprøvde verktøy og oppskrifter hjemme i stedet for å kjøpe travyaschye annen sak.
 Såpe brukes til å bekjempe bladlus. I 10 liter vann fortynnes med 200 g av såpe, deretter ble den resulterende oppløsningen behandlet planter.
 Naftalen brukes til å avskrekke kål loppe biller og fluer. Den er sprøytet på jordoverflaten rundt plantene ved en hastighet på 30 g pr 10 m2.
 Barskog konsentrat brukes mot bladlus, Codling møll til en kurs på fire. l. 10 liter vann.
 Såpe-alkohol løsningen brukes til å kontrollere schitovkoy og mealybug. 20 g såpe oppløst i 1 liter vann, avkjøles, tilsett 20 ml alkohol. LØSNING smurt skjold skadedyr.
 Eggeskall brukt mot medvedok. Shell oppsamlet, malt til pulver, våte en liten mengde av solsikkeolje og dispergert i å grave i jorden.
 Kaliumpermanganat brukes til poteter, kål, reddiker, rips, tomater og poteter, etc. For fortynnet 10 g kaliumpermanganat og 2 g kobbersulfat per 10 liter vann, det beskytter potetene fra slutten av sykdom på planter. Dyrket før planting poteter - 200 ml per 10 kg av knoller. For kål, neper, reddiker med sine sykdommer ved hjelp av forskjellige vanning løsning - 3 g mangan per 10 liter vann. For agurker, squash, tomater før planting for jord dekontaminering samt hell 1 liter løsning på frekvensen av 2 g mangan per 10 liter vann.
 Hvitløk hjelper også mot skadedyr. Infusjon av hvitløk beskytter mot bladlus, midd, medyanyts. 200 gram rå hvitløk hoder helle 2 liter kokende vann for en dag, ble filtrert, fortynnet med 8 liter vann og 20 g såpe. Før påføring av oppløsningen i tillegg som kreves for å oppløse den 10 liter vann. Suppen av hvitløk brukes til å bekjempe jordbær midd. Buljong 700 g knust hvitløk helle 10 liter kokende vann, kok i 2 minutter, avkjølt, filtrert, fortynnet 1 del løsning syvende deler vann og drysset med jordbær.
 Poteter brukes av lystohrыzuschey bladlus, midd. 4 kg av grønne blader helt fylle med vann, kok i 30 minutter, kule, filter. Før bruk, fortynne en del buljong i tre deler vann og sprøyte plantene.
 Kamille brukes til å kontrollere bladlus, edderkopp midd, larver. 100 g friske kamilleblomster insisterer i 1 liter varmt vann i 12 timer, deretter fortynnes før bruk ekstrakt 1: 3 med vann, sprøytes plantene.  
Beskjæring i hagen

 Vilkår for beskjæring


 Beskjæring og pin trær og busker i landet


 Regelmessig beskjæring er ett av elementene i omsorg hage trær og busker. Det er viktig for planter. Avhengig av metode, omfang og tidspunkt for alder og tilstand av plantene, værforhold og tilbehør av høy kvalitet, kan omskjæring oppnå ulike effekter.
? Ifølge Guinness World Records, har den største eple i verden økt størrelsen på en fotball. Massen av vakker rød frukt var 18 kg. Apple ble dyrket i den japanske byen Hyrosaky bonde Chysato Iwasaki.

 Hva bør gjøres for beskjæring trær og busker


 Det finnes flere typer beskjæring
 1. formativ beskjæring. Den er utført oftere hos unge trær. Den er støpt i heltre skjelett med jevnt fordelte grener. Omskjæring er utsatt napivskeletni og samle kvister. De gamle tretoppene fjernet. Etter en lett beskjæring trekroner i å forbedre og trærne begynner å bære frukter tidligere.
 2. Beskjæring forbedrer utbyttet. Denne type beskjæring er oppdatert samle kvister. Etter hennes trær gir gjennomgående god avling.
 3. Anti beskjæring. Den er utført i trærne som vokser lenger.
 4. Fornybar beskjæring. Held i tilfelle at treet skadet av frost eller mekanisk skade skjedd krone. Beskjæring gjenoppretter trærne.
 5. Sanitær kutting. Dette fjerning av tørre og ødelagte, syke greiner og deres deler.
 Unge planter kuttet grener å danne kronen hos voksne - for å holde seg i form krone, fjerne tørre greiner og pasienter. Gamle trær og busker beskjæres siden Foryngelse formål. Mange verdifulle varianter av frukttrær for en god avling året avling er nødvendig.
 Beskjæring reduserer plantehøyde, antall skadelige insekter på dem og forekomst av sykdom. Det gjør fruiting perioder med trær og busker mer ensartet. Den totale innhøstingen av frukt i omskjæring kan redusere, men størrelsen og kvaliteten på fruktdyrking. For eksempel forbedret farge frukt. Etter beskjæring forbedrer den generelle tilstanden av plantene er optimalisert lys-luft-modus. Det gjør trær og busker mer motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer uten bruk av kjemikalier.

 Når man skal gjøre beskjæring trær og busker


 Beskjæring trær og busker er utført på ulike vilkår. Tidlig vår omskjæring gjort i mars - for å kjøre juice planter. Ellers anlegget vil miste mye av næringsstoffer i omskjæring og svak. På denne tiden, er omskjæring vanligvis utsatt for en kornavlinger (pære, eple). Røde og sorte rips kuttet en gang redusert snødybde.
 Fra mars til mai, for det meste mars til april, kuttet det meste av frukttrær. Opprinnelig bønner, deretter stein frukt avlinger.
 Eldre trær kan bli kuttet og på et senere tidspunkt - fra mai til juni. De klippe selv under blomstring og etter. Reduksjon av kronen i voksne trær reduserer kostnadene ved utvinning og vekst av vinteren.
 Noen frukttrær som aprikoser, kan kuttes i sommer. Som et resultat, neste år vil de blomstre senere. Dette vil bidra til å beskytte avlingen fra våren frost.
 I sommer, fra juni til juli, tilbringer topping (pyntsyrovku) og vыlomku skudd. Dette fjerner uønskede skudd. De vil bli helt fjernet i løpet av neste vår beskjæring.
 Høsten er vanligvis utføres sanitær og foryngende beskjæring. Bære dem etter begynnelsen av november. Den høsten kutte gamle trær og løping, og bærbusker - alle typer rips, bringebær, stikkelsbær, etc.
 Vinter frukttrær beskjæres kun i de sørlige områdene, der det ikke er sannsynligheten for frostskader på trær. I det sentrale Russland i vinter noen ganger bære nøds beskjæring trær. Dette etterlater på greiner verneområder. Med en slik beskjæring fjerner skadede bivirkninger (sterk vind, regn med Icing, etc.) grener av trærne. Dette reduserer belastningen på treet og forhindrer feil og splitting grener fremtiden.
 Beskjæring trær og busker utført med følgende mål:
? få litt sunn tre med kompakt krone, noe som ville være fin frukt: hvert år;
? lage et tre med sterke bein - jevnt fordelt i verdensrommet grener;
? apparatets størrelse av kronen på et bestemt nivå;
? etableringen i kronen av et godt lys;
? regulering av vekst og fruiting, redusere høyden av planter og frukt osypaemost;
? øke frukt kvalitet - masse og størrelse, farge;
? lette høsting;
? reduksjon i forekomsten av og antallet av skadedyr;
? skape forhold for den fysiologiske balansen mellom vekst og fruiting i ulike perioder av plantelivet; øke tilførselen av næringsstoffer til resten av vev av trær;
? forynge og forlenge levetiden på treet.
 Hvis du ikke justere høyden på trærne, vil de være svært høy, og fruktene blir knust. Minske og deres hardførhet.
 Beskjæring trær og busker er gjort på to måter:
 1) tynning eller hakk (fig. 1). Med denne metoden for beskjæring fjerner konkurransedyktige, mymobizhni grener og svært tett linjeavstand og tangential. Fortynning gjøres ved "ring" eller overføring til en lateral gren. Når du kutter ut "ringen" gjorde kuttet ved foten av grener på ring tilstrømningen. Stump uten permisjon. Gjøre kutt dypere ring tilstrømningen bør ikke, da dette gir et stort sår overflate som helbreder lenger.
 Når fjerne store greiner å bruke metoden for "tre brukt på drikke." Første gren rasp under en fjerdedel av tykkelsen. Propyl laget i en avstand på 20-30 cm fra stammen. Deretter skar ned en gren fra oven. Denne tredje propyl- bør være fem inches bort fra stammen enn den nedre. Deretter kuttet ned trestubbe. Dette gradvis saging og splitting hindrer stripping barken, etterlater minimal sår som leges godt;
Beskjæring i hagen

 Figur 1. Tynning
 2) forkorting (fig. 2). I denne metoden fjerner den endelige kuttet av grenene. Etter trimming bedre ernæring og gi gjenværende fuktighet grener, henholdsvis fra nyrene til henne. Derfor har forkorting en stimulerende effekt på evnen pobehoobrazovatelnuyu treet. Det reduserer størrelsen av kronen og gjør treet som resulterer i en forgrenet. Avkortning er laget av "nyrene." Kutt tråden skrått over nyrene. Dette kuttet skal ikke være for skråstilte, eller nyre kan tørke ut eller svak vil flykte. Ved å forkorte grener som stikker ut i saken ikke har blitt gjort på en riktig måte deres klesklype.
Beskjæring i hagen

 Figur 2. Avkortning
 I å utføre beskjæring er nødvendig for å overholde følgende regler
 1. Når saging av store, lange og tunge greiner må opprettholdes for hånd.
 2. Snittet bør ikke være i flukt med stammen eller viktigste grenen.
 3. På grenene kan ikke la store toppene.
 4. Grener kutte ned litt på skrå i forhold til en linje parallell til den viktigste grenen.
 5. Når du sager store og tunge knop lette deres tidligere (fjern mindre grener). Det anbefales å fjerne dem stykkevis.
 6. Heavy beskjæring store grener bør være lavere etter bruk av tau. Dette vil hindre skade på tilstøtende trær og planter. Pre øverste enden av tauet er festet på spylyvaemoy gren, og bunnen - på spylyvaemoy grener nær stammen.
 7. Kantene på kutt med en diameter på mer enn 2 cm bør rydde opp, prosess desinfeksjonsmidler og dekke isolerende lag.
 8. Seksjonene bør ikke være spor, fordi de kan samle seg fuktighet og rotting tre.
 9. Ikke la etter Beskjæring store stubber. De vokser ikke som fullverdige grener og dø gradvis. Som et resultat, er i deres sted dannet suchchya.
 10. Du kan ikke slette en gang et stort antall store grener, da dette vil forsinke veksten av tre eller føre til hans død. De fjernet en 1-2 år
 11. Når beskjæring i saktevoksende trær (eple, lind, alm, lønn) fjerne 20-50% økning det siste året. I trær som vokser raskt (poppel, ask grønn, lønn yasenelystyy) fjerne 60-70% økning.
 Topping plante eller pintsyrovka - fjerning av det økende skuddtoppen (fig. 3). Det fører til vekstarrest grener i 2-3 uker.
Beskjæring i hagen

 Figur 3. klesklype Escape
 Topping bære våpen eller hagesaks. Det gjennomføres først og fremst for dannelse av kronen av unge trær. Med grener sopodchynennыmy gjør topping, hindre vekst av skudd på upassende steder. Tilbring topping før odrev'yaniyut skudd.
 På unge trær hver vår shoot fortsetter skjelett grener, er det konkurrerende shoots. De reduserer strømmen av saften til hoved skyte og har kraft til omfanget av. Fotograferer konkurrerende klype eller bryte ut når de når 10-12 cm. Etter topping vekst skuddene er for 1-2 år frukt - de begynner å bære frukter. Dette skyldes det faktum at etter manipulering skyter øker lavere nyre utvikling. Når under topping flere sterke skudd gren kutt av de sterkeste av dem. Han skyter de rester klype 3-5 m blad. I dannelsen av en lang flytur kutte ham over 3-5 th blad. I dannelsen av flere korte skudd sitter igjen. Også fjerne unødvendige skudd og topper. I fremtiden vil de være for obskure krone, så la de bør ikke være. Dersom det på slutten av sommeren skyter ikke har fullført sin vekst, til motstand frost treet avtar. Så skyte tips og klemme toscha er lignification årsskudd. 
 Viktigst, topping da vokst frøplanter av frukttrær. Det er gjennomført ved slutten av sommeren ettårige planter. Dette hjelper dem til å modnes bedre. I de toårige frøplanter gjennom topping bagasjerommet og øke kapasiteten på skjelettet grener. Dette skyldes det faktum at veksten av skuddene svekket konkurrenter og justert plassering skjelett grener.  
Яндекс.Метрика