Hvilke planter er kompatible med hverandre

 Praktisk plassering av planter i landet


 Hvilke planter vokser godt neste


 Kompatible planter i hagen


 Området kan ikke gå glipp av stedet, til alle slags plante som du ønsker å vokse, det var en tilstrekkelig avstand fra den andre, så kompatibilitet bør vurderes egen art. Nyttig nabolaget har en gunstig effekt på plantevekst og avling kvalitet. Noen planter ikke liker en bestemt nabolag. Derfor zasazhyvanyy hage trenger å vite om kompatibiliteten planter.
 Når du velger kompatible planter må ta hensyn til det faktum at hver plante har sin vekstsesongen, noe som kan vare tre uker tidlig planter ca 60 dager i planter med en gjennomsnittlig varighet på ca 180 dager, og i slutten. I tillegg har hver anlegget krever en viss mengde sollys. Noen studenter generelt foretrekker grønn nyanse.
 I alle fall, hovedprinsippet om at valgt naboer vil dykke dype røtter. Planter trenger ikke å slåss med hverandre for ressurser. Med riktig valg av planter vil absorbere næringsstoffer fra ulike dybder.
 Du kan også kombinere planter avhengig av hvor mye vann de absorberer. Ifølge dette prinsippet sammen med agurker og selleri kål fordelaktig sted.
 Jeg må si at en viss grad av positiv innvirkning på andre planter bestemmes av mange faktorer, blant annet en av de første stedene er vekstforhold. Noen ganger planter er gunstig for hver andre sekreter sine røtter. Forskere har funnet ut at planter med røtter delt mellom ulike stoffer. Dermed planter slags støtte hverandre. Spesielt stoffer utskilt av røttene Sennep hjelp av erter.
 Mulige felles planting poteter og agurk. Først påvist i bakken før 25. mai og knollene er plassert 30 cm i sengene og den avstand på 70 cm mellom dem. Planten vokser til 10 cm, etter som du kan plante agurker midtgangen i intervaller på 30 cm.
 Gulrøtter er gode naboer og løk. Gulrot frø nedgravd i bakken, slik at mellom dem var 25-30 cm plass mellom rader av gulrøtter og en frekvens på 8-10 cm plantet gressløk. Det er veldig lett å sette sammen senger og gulrøtter vil vente på modning. I tillegg vil tjenesten bøye seg, beskytte planting gulrot fluer.
 Av gulrot komprimering kan være å plante erter, rødbeter til-salat for samme formål, tomat og agurk - spinat eller salat. Fantastiske naboer er tomat og tidlig kål, tidlig poteter sent kål.
 Sammen med kirsebær kan plantes bringebær og aubergine perfekt eksistere sammen med bush bønner, som ikke liker potet bille. For aubergine nyttig nabo vil også velsmakende.
 Bønner er alltid glad hvis neste agurker, så det beste anlegget rundt den første sekund. Om belgfrukter skal behandles hver for seg fordi de er på grunn av deres natur er gode hjelpere rundt plantene. Belgfrukter har evnen til å binde nitrogen luft ved hjelp av tuberkel bakterier. Så hva bønne praktisk talt ikke krever nitrogen fôring. Og de gir stoffet av både seg selv og sine naboer. Det meste av nitrogenet er lagret i røttene av plantene og få tilgang til det bare når bønne dør, men uten den brøkdel av nitrogen sluppet levende belgfrukter, betydelig. Vanligvis god nabo spiller rollen som bush bønner, bønner noen ganger.
 Interessant, mange hage planting positiv innvirkning stoffer slippes ut i luften med aromatiske planter som lavendel, salvie, persille, etc. (Utility absolutt flertall av dem). Deres nyttige egenskaper kjent siden antikken, da de kalte oppsummert gress. Så de ringte og nå. Urter har et sett av medisinske og aromatiske stoffer brukes mye i matlagingen. Dessuten er de ofte vakre og foredlende utenfor området. De må være en del av hagen. Fet urter ikke bare helbreder andre planter, men kan endre smak. I denne forstand, basilikum "vil forbedre" tomater og dill - kål.
 Rett løvetann produserer etylen, som akselererer utseendet av innhøstingen, derfor er det nyttig å ha noen epletrær og andre avlinger.
 Ofte forholdet mellom planter svært tynne og vanskelige å oppdage dem. Forskere vet ennå ikke detaljene i mange av dem. I studien av egenskapene til planter gjør en stor innsats for å gartnere og blomsterdekoratører som i århundrer har observert dyrene og trekke konklusjoner.
 De fant at nesle forsterker virkningen av aromatiske urter, for eksempel antall aromatiske oljer i mint økt med 2 ganger, planter av ordren perfekt sameksistere med selleri løk. Hvit og svart reddik er nyttig for andre grønnsaker. Reddiker går god kvalitet (store, velsmakende, uten ormer) når plantet blant bush bønne. I tillegg er den beskyttet av en svært ubehagelige kål fluer. Reddiker trenger å plante et par uker tidligere, hadde han tid til å vokse, eller bønner kan undertrykke den.
 En god nabo for de fleste vegetabilske avlinger er spinat, hvis røtter inneholder stoffer som bidrar til å absorbere næringsstoffer fra bakken. Naturligvis er de fordelaktig til de omliggende planter, rødbeter, poteter og så videre. D. Blant andre ting, spinat deres store blader som dekker bakken, mister den minste fuktighet, hindrer sammenpressing og kirkoutvorennya.
 Støtte vil bush bønner kål og selleri. Selleri hindrer også utseendet på bakken loppe biller. Hvis du ønsker å beskytte kål fra larver, bladlus og samtidig forbedre smaken, deretter radene er plantet dill. Også kål ville være hyggelig å være i nærheten av agurkurt, som gir generelle gunstige effekter, og avskrekker snegler hans hårete blader. Generelt, noen salater er ønskelig følges kål som gjennomfører forebyggende tiltak mot jord loppe biller. Ved hjelp av urter perebyvayuschyh lukten av kål, unngår det invasjonen av kål sommerfugler.
 Poteter oppfordres til å vokse blant andre planter som har en gunstig innflytelse på ham, lage sunnere og ikke ødeleggende. De beste potetene anses naboer spinat, bush bønner (som vokser mellom radene, metter den bakken med nitrogen og beskytter mot Colorado potet bille) og bønner.
 Men som gode naboer for poteter er kål, salat, mais, reddiker, kanskje, pepperrot, selv om meninger variere på ham. Mot Colorado potet bille hjelp nepeta, koriander, nasturtium og andre.
 Rødbeter er nyttig for nabo kål, salat, reddiker og reddik, mens beste rødbeter vokse sammen med løk, spinat salat. Det er en teori at røttene av rødbeter har antibiotiske egenskaper, slik at den kan helbrede omliggende planter.
 Det bør bemerkes at det er mange planter som kan beskytte hverandre. Her er et eksempel på et slikt samarbeid: de nederste grenene på epletrær er som regel fri for skadedyr når vokser i nærheten av fennikel, tomat eller andre medier volatile. Et interessant faktum er at hvis hagen vokser mellom radene av mais, så det og på den kulturen som det er, svært få skadedyr. Dette fenomenet er klart manifestert i zasazhyvanyy plass mellom radene av vill hamp hvor volatile slik at nok for alle skadedyr.
 Spesiell omtale bør være kontroversielle tema Omgivelser grønnsaker ugress. Noen forskere mener at kontinuerlig luking skadelig, for ikke å nevne bruken av kjemikalier. Etter deres syn, nyttige ugress som bidrar til dannelse av fruktbar jord lag og er fullverdige deltakere i plantesamfunn. De bør bare bremse veksten.
 I fuktig klima grønnsaker kan godt sameksistere med ugress. Grønnsaksfrø kan lå på bakken, og deretter utføre bioklipp kutte ugress.
 Den første gangen du trenger å kutte ugresset at de druknet dyrke grønnsaker, men deretter grønnsaker kunne konkurrere med dem. Som et resultat av slakte grønnsaker minst under normale forhold, og ulike typer frukt smaken.  
Hvordan å vokse en god avling av tomater

 Voksende tomater


 Tips for å vokse tomater


 Hemmeligheter voksende tomater


 De som i mange år engasjert i dyrking av grønnsaker, samler observasjoner, triks, hemmeligheter. Her er noen av dem. Selv tomater er ganske lite krevende når de begynner og tillate dem å fange sykdom på planter, de innsatte dø i et par dager.
 Først av alt må vi passe på at spirene var sterk, sterk og sunn.
 Ved oppdrett i det åpne feltet, bør ikke i drivhuset anlegget dekke Spanbond, men når temperaturen i det miljø som er erstattet med polyetylen, mens varmer endring tilbake.
 Jeg må si at mens Tomat seedlings ikke nådd sitt optimale utviklingstrinn (utdanning blomst knopp på den første hånden), det plantet i åpent terreng ikke kan. Men denne forsinkelsen er heller ikke anbefalt fordi nedozrevanye perezrivannya frøplanter og påvirke kvaliteten på avlingen. Det viser seg at designet for veksthus å vokse seedlings bør startes tidligere enn dette for den åpne bakken. Omtrentlig gjøres i praksis ved metoden for prøving og feiling, men Moskva-regionen og naboregionene i mars for første kvartal og siste kvartal veksthus mars for åpent terreng, men med de samme egenskapene av variasjon.
 Altfor lenge vært i bokser frøplanter kan strekke i så fall de øvre delene av plantene 20-25 cm i lengde kan stoppe og sette i noen kapasitet. Etter et par dager med dinglende røtter vil begynne å dukke opp, og da er det fornuftig å transplantere den i bakken. Ingen negativ effekt av slike prosedyrer vil ikke. Følgelig, som kan gjøres med plantedelen otlomyvsheysya under landing. Anlegget vil vokse akkurat som alle andre.
 Forbudte tett plantet tomater. Avstanden fra ett anlegg til et annet, må være 60 cm eller mer. Med mangel på land ved siden av tomater kan plantes purre. Disse to anleggene hell eksistere sammen med hverandre.
 Som tomatene vil vokse, vil bladene ansikt og la det ikke er nødvendig - bladene er kuttet av. Også frustrerende de som bukket til bakken. Ikke forsinke pasыnkovanyem, fjerning av skudd som vokser fra røttene. Hvert blad på anlegget bør være fri til å drikke for mye - så reduserer sannsynligheten for sent sykdom på planter.
 Når plante tomater utdype anbefales å demme opp for ytterligere vokste sine røtter.
 Tomater som mangan, er det ønskelig å kontinuerlig vann dem lys rosa løsningen hvorfra fruktene blir søt smak og øker deres evne til å motstå sykdom. Men når plantene begynner å modne, kan du slutte å vanne dem, med mindre det er tørt vær.
 Organisk gjødsel tomater ikke ta for - det er bedre å lage gjødsel med sporstoffer.
 Unngå overdreven bruk av kjemikalier mot slutten av sykdom på planter, må en plante kontinuerlig overvåke. På de første symptomene på sykdommen for tilstrekkelige forberedelser, men ikke i regnet.
 Også, mer risiko hvis nærheten tomater vokser poteter, som er direkte involvert i spredningen av Phytophthora.
? Utbyttet av tomater kan reduseres mens utseendet av knopper, blomstring, frukt sett vann dem i intervaller på 9 ~ 12 dager, og i løpet av modning - i intervaller på 15 - 20 dager.
 Empirisk har det blitt funnet at lav karakter tomater er mye verre enn planter av middels og høy vekst. Det faktum at den sistnevnte er mindre utsatt for sykdommen, har høye utbytter, og bare deilig. Selv om de ser litt hardere, lønner det seg vakkert. Ikke glem å knytte dem siden på grunn av deres vekst, ønsker de å falle.
 Uten å vente på ankomsten av direkte frost, høye plantesorter med lite nok nappe frukt anbefalt av røttene og henge i alle rom opp igjen - om en måned fra disse buskene fortsatt være fordeler i form av en avling av tomater.
 Døde plantedeler, er enhver organisk avfall best å la komposten. Men anlegget stradavshee av farlige infeksjoner tilrådelig å brenne, og riktig, trekker topper, tørket bort fra levende planter og deretter brent på noen hevet over bakken objekt, slik som metall, omsluttet av murstein. I dette tilfelle, på overflaten av jorden ikke brenne ut. Etter denne prosedyren, kan du samle asken og brukes som gjødsel for alle planter, unntatt solanaceae.  
Яндекс.Метрика