Økende zucchini i bakken

 Hvordan å vokse zucchini. Hint og tips


 Før planting plantene i jorden trenger for å lage organisk gjødsel på frekvensen av humus eller kompost bøtte, en halv bøtte med chips og to spiseskjeer. l. aske per kvadratmeter. I så fall, hvis jorda er leire, lage 2 kg av torv og sagflis per kvadratmeter.
 Det anbefales å plante zucchini hvor tidligere dyrket kål, poteter, rødbeter, men squash, agurk forløpere er uønsket på grunn av sykdommer som påvirker medlemmer av gresskar. Sammen med zucchini kan plasseres planter som har en høy vekst som vil fungere som en barriere mot kald vind. Vind, i sin tur, negativt påvirke anlegget som utløser utvikling av mannlige blomster.
 Jeg må si at voksende zucchini vil være mer vellykket og produktiv dersom det gjøres ved hjelp av frøplanter. For å gjøre dette, er frøene sådd i andre halvdel av våren, og når anlegget vil komme ned tilstrekkelig (må passere en måned), plantet i åpent terreng. Og det er nødvendig å velge de mest kvalitet frø, som det er avhengig av suksess i voksende zucchini. Det vil si, før sådde frøene er sortert, fjerne defekte og syk.
 Til gikk bedre frø, bør de spire. Det antas at antall kvinnelige blomster, som vises og frukt vil øke hvis frøene for et par timer å varme opp på ca 45 ° C. Frøene spirer, holde dem i en rosa oppløsning av kaliumpermanganat i 5-6 timer. Deretter vikle en våt burlap for et par dager og tørket.
 Prikk beste i torv kopper eller beholdere høyde på 15 cm, som tidligere skal strø fuktig humus og torv, fylle kopper 2/3 full. Frø dyppet 2 cm. Plukke opp containere for frøplanter, må vi huske at dette anlegget ikke liker transplantasjoner og transplantasjon i jorda i senger rotsystemet skal ikke være skadet. Av denne grunn kan vi ikke tillate til jorden com kollapset transplantasjon som lett kan skje hvis frøplantene lagret i torv cup.
 Spesifisitet omsorg zucchini ser ut til at under modning å regelmessig klippe de gamle bladene. Dette gir bedre ventilasjon, for å sikre at solen og jorden forenkling av opыlyayuschyh insekter.
 Frøplanter dyrket ved en temperatur på ca. 21 ° C. Spirer proklyunutsya om en uke. Vanne plantene en gang i uken med varmt vann.
 Squash nødvendig for normal utvikling av lys solrik plass. Dette er nok til å plante 3-4 planter som er aktivt prolifererende og god frukt. Når spirene skal bo 30 dager, kan det bli plantet i sengene - mellom radene bør være en avstand på ca 60 cm, og plantene selv plassert en meter fra hverandre.
 Landing på randen tilbringe våren og sommeren på en overskyet dag eller i morgen og kveld. I slutten av mai frost er fortsatt mulig, anbefales det et par uker eller ly kjæledyr Fiber Spanbond.
 Hvis seeding er utført, så gjør det fra 1 mai til 10 juni med frøet kastet inn i preparerte hull to stykker, men slik at avstanden mellom dem var ca 5 cm. Hvis frøene ga hver stige, må de vidsadyty hverandre. Squash kan dyrkes i vinterlagring, i hvilket tilfelle frøene sådd på forsommeren i varm jord.
 Plantene skal vannes ukentlig i volum 5 liter per kvadratmeter (blomstrende). Vann bør falle strengt under roten. Når fruktene begynner å dannes, hell to ganger og to ganger mer. Vann bør være varm, ellers kanskje rotting eggstokkene. Hvis vannet erodert jord og bart rot, så må du lukke dette stedet et lag med torv eller humus. Siden vegetabilsk grunt rotsystem, jording og uønsket løsning.
 Å aktivt zapylyuvalysya blomster, noen vegetabilske agn bier - satt i et glass med honning, fortynnet med vann og sprute på anlegget i morgen. Alternativt, støv deg, berøre den mannlige blomst til den kvinnelige og utgifter på planteflater eller riste i morgen. Hvis den gamle, defekte og falt til bakken blader og gjøre dem kuttet fra hagen området, på grunn av - for deres mulig spredning av sykdom, i tillegg, de tjener som et tilfluktssted for snegler og slugs.
 Før blomsterplanter blir matet mullein infusjon i et forhold på 1: 10 eller fjærkregjødsel, med en tilsvarende andel, og urter. Re befruktning utført i blomstringsperioden, bruker samme sett, men med tillegg av to spiseskjeer. l. tre aske per plante. En annen dressing bestående av de samme ingrediensene som kreves når fruiting.
 Fruktene dukke opp innen 55 dager etter spiring trapper. Vanligvis squash rive når de når 15-30 cm lange og 5 til 15 cm i diameter. Men det avhenger av formålet som pub brukes. Når forming eggstokken, vises frukt svært raskt, litt over to dager for den tredje. Skjær av frukten av planter vi anbefaler at ny raskere nalyvalysya. Hvis grønnsak er ment å holde vinteren, er det avskåret fra stammen, og etterlater et segment lengde på 5 cm eller mer.  
Vaksinering av frukttrær

 Vaksinering av frukttrær og busker


 Inoculation


 Så er sovende knopp pode. Det optimale tidspunktet for henne kommer når skuddene har dukket opp i år, slutte å vokse og deres tykkelse øker som et resultat av aktiv celledeling rodonachalnыh.
 Operasjonen utføres over og jevnaldrende, og over trærne, hvis jeg ikke kan kjøpe en plantesort nødvendig hvis du ønsker å øke motstanden mot lave temperaturer, bør byttes ut om ikke altfor dyrt eller dychok utvalg tilgjengelig på nettstedet.
 Til bedre plante motsetning lave temperaturer, er bare en motstandsdyktig variasjon ikke nok, spesielt sør. Grunnlaget (rotstokken) er lokale utvalg tilpasset vinteren, og utføre vaksinasjoner i shtamb eller krone. Med denne innrømmelse, podet trær er i stand til å tåle kulde ved 5-6 ° C høyere enn plantene ikke utsettes spirende.
 Vaksinasjoner gjør på scenen juice aktiv bevegelse i treet. På denne tiden bark skreller av lett fra tømmer. Hvis okulirovkoyu bremsen, stopper saften i bunnen av bevegelsen, som påvirker overlevelse. Hvis for pode travelt, er knoppene dannet for tidlig og vinter otmerzayut. Fordi grener som har gjennomgått okulirovtsi, ikke kutte i høst pryzhyvshuyusya nyre, eller du kan starte prosessen med oppvåkning. Podet trær beskjæres om våren, og på det sted hvor nyrene ikke sitter fast eller døde, injisere stammen.
 Før okulirovkoyu trenger å forberede seg. For dette varmt vær i noen tid før inokulering plante rikelig vannet for å styrke og forbedre bevegelsen av juice otslayvaemost skorpe. I området av vaksinen fjerne uønskede sideskudd og blader. Vanligvis gjøres dette i 15-30 cm fra bakken på stedet av den planlagte vaksineringen.
 På morgenen dagen for inokulering av planter som er valgt for reproduksjon, og er i den fasen av modning, kuttet tilstrekkelig utviklet skudd i år som har en nyre. I gresskledd vershinki skyter fjernet, blader og stipules, unntatt svært liten (5-10 cm) petioles. Kutt stilkene innpakket i en klut fuktet og vaksinasjoner er plassert i noen kapasitet, som er et kult sted å anskaffelser trusselen om tørking. Tykkelse pryzhyvaemoho flukt bør være 7,8 mm eller mer.
 Som et verktøy for spesielle operasjoner bruke okulirovochnyy knivblad som er litt på skrå ned. Verktøy grundig rengjort og skjerpe. I tre - basert på den ene siden (helst på nord) i en høyde på 2-25 m mark et sted for spirende. Det bør tørkes av med en våt klut for å sikre ren og glatt bark. Når podet inn sideskudd av trær, de foretrukne rømming i alderen 1-2 år, og stedet valgt øverste divisjonen.
Vaksinering av frukttrær

 Figur 1. Okulirovochnyy enn
 Spirende gjøre dette: flukt fra valgt for healing, nyre kutt skjold (gjennomsnitt av flukt - jevnaldrende, mest avanserte), treffer en liten ball av tre. Deretter i venstre hånd å holde seg selv og rømme på et punkt som ligger 15 mm under knoppen, hakk, da uten rykk oppover mot platen er kuttet, og hvor nyren. På litt presset enn at det gikk dypere og ikke skade henne. I samme nyre enn litt dypere slik at de ikke kutte seg. Under skjæreplaten presses mot bladet på en kniv tommel. Så venstre hånd vakt for blad bladstilken, og høyre hånd fortsatte å sette på kutt shtambyke frøplanter eller lateral unnslippe perepryvyvaemoho tre: første hakk i tverrgående retning av meslinger i dybden og deretter i lengderetningen av de tverrgående sporene gjør et snitt lengde på 25 mm, dvs. innhentet bokstaven "T". Ved hjelp av en kniv, skru ned hjørnene av cortex i et snitt plassert i sporet skjold øyet og trykk forsiktig ned det helt zadvyhaya et hulrom kutt. Deretter forsiktig innpakket spottransaksjoner PVC film, med nyre stammer fra ikke lukke. Vaksinasjoner må utføres raskt (Figur. 2). 
 Etter 12-15 dager for å være sikker på at fanget øyet. Hvis han blir fanget, skal petiole lett falle bort (i dette tilfellet svekke selen), da hans touch. Anlegget, som ikke er fanget flukt operere igjen, men på den annen side i samme høyde, eller noe lavere.
 Bones frukttrær vanligvis scheplyat fra to sider: fra nord og sør, men litt høyere. Minst én, og slå seg ned, og hvis to eller mindre utviklet må kutte.
 Når okulirovtsi modne trær i sideskudd i drift legger inn et element av isolasjon podet plass hvis det er gjennomført i området der vintrene er kalde. Som isolasjon kan brukes studs bjørk, willow bark, selv gran grener.
Vaksinering av frukttrær

 Figur 2. Spirende: A - skjold; b - kutt på rotstokken; - En kombinasjon av elementer; p - sette opp
 Tidlig på våren sele ren, pryzhyvshuyusya gren kutt på plasseringen av nyrene, er vertikale perepryvytыe skyter fjernet slik at de resterende liten pigg. Det vil knytte Escape (dens vekst bør sende opp) som vises med spiret knopper. Mid-summer pigg tørke opp (ett år etter operasjonen), skar ringen og behandlet hage banen.

 Kopulirovka


 Så er veien for pode borekaks. Den brukes i tilfeller av vesentlig samme diameter rotstokken og Scion. Ettersom aksje ta eller frøplante alder av ett år, eller en liten del av roten eller stilken, enten forankret eller ikke, eller frøplante av mislykket primære pode nyre eller tre i alderen 1-3 år pryvyvaemoe andre varianter. Pode unge grunnstammer kan gjøres i barnehagen eller i nyplanting av trær. Kopulirovka er den mest grunnleggende og populær teknologi fordi vaksinering.
 Fordi det er flere avsluttende kanter, så pryvyvaemыy rotstokken overlever uten problemer. Vanligvis kopulirovki brukt til frukttrær som pære, aprikos, plomme, kirsebær og druer, med unntak av noen som kvede og fersken der det skjer helbredelse. Det ville være bedre å bruke den spirende.
 I kopulyrovke skille to deler - rotstokken og Scion, otrezaemыe diagonalt, det vil hjelpe mer nøyaktig dokke deler. Imidlertid er rotstokken og Scion sentrum søm fortsatt ikke skjer. Av denne grunn er en ekstra skive tjene, regissert nesten parallelt med diagonal, for å skape et større område nedleggelse rodonachalnыh lag som rotstokken og Scion stengler. Så sikre en tett forbindelse og at de overordnede ansikt lag.
 Med den vellykkede operasjonen nevnt to spoluchatsya godt, vil det være tegn på hevelse og rasschepov. Clash rodonachalnыh (cambial) lag det mer viktig hvis mer rotstokken ætling eller vice versa. Etter tilkobling deler sted drift krever tett knytte bånd eller provoschenoho vev (Fig. 3).
Vaksinering av frukttrær

 Figur 3. Kopulirovka

 Ablaktyrovka


 Alle gartnere er godt kjent gammel og pålitelig metode for vegetativ formering av planter - vaksinasjon konvergens (ablaktyrovka).
 Den brukes til å danne riktig trærne. Denne tynne grener som vokser inne i trærne, tvunnet tau og tykke greiner som forbinder ablakatuvannyam. I et år eller to zrostutsya de.
 Transplant trær i en alder av 10 år kan gjøre i ett år. Gamle trær i alderen 25 år perepryvyvayut for to år i to hendelser (det første året av en halv greiner, og i det andre året - den andre halvparten). Trær over 25 perepryvyvat ikke.
? Når podet flight våkner og begynner å vokse, må du ta treet under spesiell kontroll. På den ene side er det skadedyr glade for å sluke den skjøre blader, på den annen side, veksten av farlig som å snakke i lengde og tykkelse. Film forsinket og dempet steder, som kan føre til brudd vaksinasjon.
 Hagen kan gjøres ved ablaktyrovky levende ufremkommelig gjerde. For dette spesielt dyrket prydbusker, hagtorn, akasie, som vridd eller zroschuyut hverandre ablakatuvannyam.
 Denne metoden for vaksinering, noen gartnere amatør dyrkere frøplanter i blomsterpotter, ved hjelp av greiner og skudd som vaksinasjon. Disse frøplanter er forvandlet til kulturell treet og i fremtiden vil gi god frukt. Noen ganger ville frøplanter å hjelpe fikse den stygge treet og bringe en ny rekke avlinger.
 I tinn og hagebruk stlantsevom ablaktyrovka er den største og viktigste type vaksine, da man kan vokse hardt voksende planter og trær, krone tåle fra ett tre til et annet, lage uvanlige former av trær.
 De fleste gartnere hager liten størrelse. Derfor, i dette tilfellet kjøpt for planting dverg frukttrær. Disse frøplanter kan oppnås ved å pode på rotstokken slaboroslyh. I dette tilfellet, akselererer pode fruiting bonsai, og de første fruktene av dem vises i 2-3 år.
 I innendørs hagebruk ablakatuvannyam vokse mange planter. Hovedsakelig brukes vaksinasjon eller inokulasjon vpryklad kile. Spesielt denne metoden er effektiv for kaktus. Valget av metode avhenger av typen av vaksine planter, status og utviklingsperioden.
 I naturen ofte sett naturlig plantevekst. Eneste mannen lånte denne teknikken fra naturen og hell brukt det i deres liv.
 Den enkleste ablaktyrovka ser ut som ganske pereplesty kvist og en flukt fra stammen og knytte dem rullet materiale. Imidlertid vil de vokse sammen lang nok slik at skorpen vil forhindre dannelse av bindevev. Å fremskynde prosessen med fusjon, ved hjelp av vaksinasjon vpryklad.
 For å gjøre dette, må du kutte strimler av bark på rotstokken av samme størrelse og plassere dem brakt til (4-6 cm), presset sammen tett vikle stropping materialet frakk med en hage banen og la til sammenvoksing av grener. For stropping materialet moleno bruk urin eller hyssing. Det er viktig å følge §§ overlapper hverandre, og tilkoblingen var sterk.
 Hvis alt er gjort riktig, er dannet ved krysset av den totale solid materiale. Når akselen zrostetsya med lager, blir den skilt fra, er bandasjen fjernes. Resten rotstokken podet del av kuttet og den nye frøplante klar for planting på plass forberedt for ham.
 Hvis grenene er tykk og lang, vil vindkast ikke fast koble grenene. Fusjonsprosessen er komplisert og langvarig. Derfor, i disse tilfellene, bruke fanene på monterings seksjoner. For dette er det nødvendig å fjerne kniv strimler av bark på begge grener Do rasschepы på rotstokken rotstokk, og slik at deres forbindelse med en tunge gikk den andre. Fremstilt på denne måten kutt så nøyaktig som mulig kombinere. Deretter plasserer en forbindelse til liten spiker til å forsegle tett bind stropping materiale og smøre hage pitch (Fig. 4).
Vaksinering av frukttrær

 Figur 4. Ablaktyrovka
 Hvis det er nødvendig å tette de små og store gren (for eksempel for å øke vekten av rotsystemet), og deretter gjøre kutt på rotstokken, dybden av hvilke avhenger av tykkelsen av grenene, og lengden av kuttelengden av grenene. Leddene må feste negler, og pålegge stram bandasje er også belagt med en hage banen. Hvis formidler en tykk gren, deretter stammen og grenene gjør pryvyvaemoy trekantede kiler som kobles til hverandre så nøyaktig som mulig. Deretter bandasje og sted for den belagte hagen banen.
 Vaksinasjon krever periodisk vedlikehold, som er overordnet bandasje. Det må være nødvendig hver 2-3 dager for å slappe av, for å hindre innrykk eller skade på samme plantevevet. Du må gjøre kutt bandasje.
 For ablaktyrovky ønskelig å velge en gang at det var noe regn eller tørke, så vel akklimatisert vaksinasjon bare i varmt vær. Gjør det må være rask nok til å forhindre uttørking stoff skjæring. Borekaks Den bruker sterk og godt utviklet. Trimme stilkene på forhånd og oppbevares i en spesiell kaldt at det var ingen bud, forårsaker visner vaksinasjon. De beste resultater oppnås i fjær vaksinering under en opptreden juice. Men erfarne gartnere gjør det hele vegetative perioden. For våren vaksinasjoner bruker fjorårets skudd.
 For eldre vaksinasjons brukt skår, som er dekket med tre synge. De er mer slitesterke stoffer. For å unngå uttørking, beskytte dem fra de varme solstrålene, innpakket i hvitt papir, og hvis vaksiner gjør skyte på toppen av stammen, i stedet for vaksinasjon sette bomull ull. Lagre dem i en glasskolbe med vann, som er festet til en skygge av grener og trestammer av planter. Dersom vaksinasjon er gjort på forsommeren, mest sannsynlig, vil det ikke slå rot fordi skuddene kom fra cellene i nyrene, kan ikke stå vinterkulda og dø.
 Høst vaksinering praktisk talt aldri slå rot.
 I hagebruk, ablaktyrovku hardt arbeidende gartnere brukes til frukttrær samt busker pode (rips, stikkelsbær). Men ikke veldig ofte, fordi det er enklere måter vaksinasjoner (inokulasjon og vaksinasjon i live).
 Metode ablaktyrovky uunnværlig når andre metoder ikke kan vaksineres.
 For eksempel, hvis treet rammet av noen sykdom eller skadet av frost, kan du lagre og gjenopprette perepryvyvkamy dekket. Nok for to skudd ablaktyrovky til trærne igjen var en av de sterkeste skuddene. Hvis vill flukt å innpode kulturell klasse tre, kan du få en kultivert plante med en ny krone. Lag en ny krone kan dekkes uten. Det er nok å stampe bark er i stand til å pode på hennes unge stiklinger, koble dem ablakatuvannyam.

 Vaksinasjoner for meslinger


 Noen ganger kan en trekrone dannet blanks (for eksempel led noen grener fra kulden). I dette tilfellet gjelder også vaksinasjon for meslinger. For å gjøre dette, må en skrå kutt på en gren eller fly, og skorpen kuttet med bokstaven T. Deretter slutten av flyturen eller grener introdusert i denne delen, tett bundet en bandasje og smør hage banen. Borekaks for denne vaksinen er slank å presse kunne enkelt plassere skiver.
 I skrå side pode borekaks ved endene do to skrå kuttet med en vinkel på omtrent 40 °, og grenen skrå innsnitt dybde er litt større enn lengden av den side av kilen på bunnen av spindelen. I den resulterende gap føres inn i sjakten. Deretter plasserer tie vaksinasjon stropping materiale, og plasser voks (Fig. 5).
 På et tidspunkt da barken lett separeres fra trevirke kan brukes i meslingvaksinasjonen metoden har L-formet snitt. I dette tilfellet, på den ene side gjør en skrå klippet lengde på 3-4 cm, og den andre korte kutt. Den delen i form av en omvendt L og dermed bør være i en vinkel til aksen av grenen. Overdel i en vinkel større enn 90 °, og en vinkel på akselen fast styrket i form av jordskorpen. Kontroller at kambiumet lag sammenfaller med hverandre. For pålitelighet de trenger for å fikse neglene, binde en bandasje og frakk med hage banen.
Vaksinering av frukttrær

 Figur 5. Vaksinasjon for meslinger
 Vaksinering er også et gap på et tidspunkt da epler og pærer barken lett separeres fra tømmeret. Deling er valgt for denne vaksinering er veldig tynn. Ved basen kile skåret 2-3 cm, og grenene gjøre kutt lengde på 5 cm holderen montert i sporet slik at den forble 6-8 for dannelse av føtale nyre grener. Med denne metoden, må gapet bli behandlet hage banen, og sette opp og spiker feste tilbehør er valgfritt.
? Borekaks som er ment å brukes til vaksinasjon, den beste avling på senhøsten (de siste dagene av oktober - begynnelsen av november). Skjær dem modne skyter opp til 1 år til å vokse og sørlige sider av trær og busker.

 Vaksinasjon Side slakting


 Denne teknologien er utbredt. Det er optimalt på våren vaksinasjoner. Denne vaksinen bør utføres umiddelbart etter at plantene vil bli testet, utsatt spirende. Operasjonen ble utført av en spesiell pryvyvochnыm kniv med en rett blad. Ifølge erfarne gartnere, er det best gjøres i april til knoppene på rotstokken uåpnet.
 Prosedyren er som følger. Å håndtere trær bære to små flate kutt som ser ut som to linjer kobler kile ned. Imidlertid står de hverandre på siden av stammen. Så snilt av dihedral vinkel. Lengden av kuttet bør være 3-5 ganger større enn diameteren av skjære nadrezaemoho. Ovenfor kuttet er to nyrer, og som vil være utgangspunkt for videre oppfølging.
 Otmerivayut 1 cm opp fra de beste knopper og kutte den andre delen. Således er det nødvendig å under nyre nødvendigvis plassert på den ytre siden av skivene. Det vil si, det bør være i nærheten av sin øvre ende.
 
 

 

 


 
 

 


 

 Fig.
 

 
 
   
Яндекс.Метрика