Hvordan velge et utvalg for å plante?


 Dessverre har oppdrettere ikke klart å bringe en universell form for jordbær, noe som ville organisk kombinere alle ønskene til dyrkere og kjøpere - high yield (og hele sommeren), gode smak og aroma egenskaper, utrolig motstandskraft mot sykdommer og skadedyr, hardførhet.
 Hver eksisterende sortere brukt sine "proffene" og "cons", så velger utvalg av bær, bør fokusere utelukkende på sine egne smakspreferanser, samt gartnere på hvor vanskelig vil ta vare på jordbær i et hjem infield. Forresten, erfarne gartnere anbefaler alle som ønsker å delta i dyrking av jordbær og bær til fest, ikke bare om sommeren, men i tidlig høst, ca 6-8 velg varianter med ulike modne ganger.
Jordbær og omsorg for henne

 Verdi varianter bør være noe sånt som dette:
 •  To varianter av druer med tidlig modning;

 •  til tre varianter av bær med gjennomsnittlig modning;

 •  Første valg bær med sen modning;

 •  til to Remontant varianter av bær (jordbær, som bærer frukt i mer enn en sesong).

 •  Hvordan er planting av jordbær?


   Teoretisk kan plantet frøplanter med røtter være stengt gjennom hele sesongen, det vil si fra april og slutter oktober. Men i praksis er det ganske vanskelig å gjennomføre fordi dyrkere rådes til å lande enten på våren eller sent på sommeren (for eksempel den russiske middel kjørefelt - begynnelsen av august). Men straks varslet at selv fra denne "riktige" plantet jordbær ikke forvent en anstendig avling i samme år.
   Frøplanter plantet i perioden, kan fint rot utvikle horn og gir umiddelbart mange knopper, noe som garanterer en høy avkastning for året som kommer. Måten å pryzhyvalasya jordbær, dyrket og modnet raskt, kan det bli kuttet med første blomst.
  Jordbær og omsorg for henne

   Selvfølgelig lokale varianter av jordbær har en sterk bøssing tykkelse på omtrent 50 cm i diameter, for å være komfortable busker vokse, bør den minste avstand mellom dem nå omtrent 50 cm. Optimal bredde av sengene - 85 til 90 cm (dette vil stikke forskjøvet i to rader).
  Jordbær og omsorg for henne

   Frøplanter plantet bare i tørre hull, så før planting kopper det bør være våt (det er best å plassere dem i 10 minutter i en bøtte med kaldt vann til samme tid bli kvitt luftbobler). Jordsmonnet for jordbær skal være løs, så må også leirjord blandet med torv eller sand. Natur- og mineralgjødsel ved planting gjør ikke trenger, eller jordbær kan da være syk i lang tid, men i de påfølgende dagene spirene kan befrukte foliar fôring typen Humystara. Etter planting, gartnere anbefaler å forsegle bakken (det er viktig ikke å dekke den økende poenget med jordbær) og dens vanning. Da frøplanter dekket Ahroteksom.

   Hvordan ta vare på jordbær senger?


   Tidlig på våren, så snart snøen smelter, er jordbær blader avskåret fjor (forresten, bart busker må regelmessig slette) og jorda grundig vzrыhlyaetsya. Når temperaturen stiger til 10 ° C og over, skikkelig vare på jordbær sprøyting det krever spesielle forberedelser. Deretter foliar fôring bør gjøres rutinemessig, hver uke (helst om kvelden).
   Det er viktig å opprettholde optimal fuktighet i busker, fordi jorden skal vannes slik at vann penetrert til 15 cm dybde.
   Til bærene modnes godt og ble ikke overrasket av råte, som oftest mistet mye av avlingen, jord i sitt utseende under busker vstylayetsya åler, fersk sagflis eller halm (selv erfarne gartnere mulch på bakken er hele sesongen).
  Jordbær og omsorg for henne

   Når jordbær slutte å bære frukt, etterlater alle, men noen svært unge bladene i kjeglen er kuttet av, og hvis sengen ble dekket i sommer, er dette gjort i september.
   Oppdater konvensjonell jordbærsorter bør være hvert tredje år, og hvert år remontant bush varianter. Med slike omsorg høste jordbær vil alltid fullstendig.

   For å dekke senger av jordbær?


   I vårt klima er alltid høy veroyanost at det meste av avlingen kan bli ødelagt ved røttene våren eller høsten frost. Derfor, i det første tilfellet, jordbær blomster dør, og med en sterk reduksjon av kvikksølv i høst før snøen faller, mistet nyre, som bør gis avling neste sesong.
   For å unngå et slikt tap kan skyldes rettidig Shelter jordbær senger med spesiell beskyttende materiale, slik som Ahroteksom med bestemt tykkelse ikke mindre enn 30 g / m?. Ahroteks lar deg trygt flytte jordbær busker svært lave temperaturer, og i sommer for å beskytte dem fra den brennende sollys, samt insekter og fugler, samtidig som den lar nok lys, luft og vann.

  Jordbær og omsorg for henne
   Svart og rips - en av de mest vanlige og populære busker i våre land, på grunn av sin beskjedne natur og mye av fruktbarhet, er det i stand til å vokse selv den mest uerfarne gartner.
   Men, selvfølgelig, rips krever spesiell omsorg og konstant oppmerksomhet, men for å bli rik avling av store og velsmakende bær egentlig burde være litt vanskelig. I utgangspunktet, ripsbuskene plantet i egnet jord for dem, de rike og kunstgjødsel, er i stand til å leve og bære frukt hver år over 15-20 år.
  Hvordan å behandle solbær

   Men på slutten av begrepet bush blir syk, mindre behagelig høst, jord under er helt utladet i en slik grad at ingen gjødsel og foryngelse ikke vil hjelpe. Det er derfor det er viktig å overvåke tilstanden til bushen, og, om nødvendig, i tid for å endre plasseringen.
   Rips refererer til et vanlig land av landet vårt, reisende som besøkte vår region i XV-XVI århundrer stadig nevnt og vektlagt himmelsk sødme av saftige bær og produktive, inkludert, merket og rips.
   Rundt samme tid en interesse for sine medisinske egenskaper, med tid, fikk hun en massefordeling i Vest-Europa, spesielt i England. Det er tre hovedtyper av rips rød, hvit og svart, hver og en har sin egen karakteristiske smak og krav til avl.

   Nyttige egenskaper Solbær


   Ikke rart, røde og sorte rips er populære blant gartnere og dyrkere, fordi disse bær busker bredt spekter av nyttig og viktig for den menneskelige kroppen stoffer.
   Først, det kan skryte av et høyt innhold av vitamin C, og i bær er godt bevart i lang tid hvis de holder Dypfryst eller most med masse sukker.
   I tillegg, bær, ripsbusk full av vitamin B, C, D, og ​​pektin og stoffer som bidrar til normalisering av nyrene og leveren, koagulering av blodårer.
   Forresten, rips varianter er svært nyttig for eldre. Blader og solbær knopper kan legges til te, gir det ikke bare en behagelig aroma, men er en utmerket diaphoretic middel.

   Til bær av denne planten egentlig vel fruited og brakte glede til sine eiere, er det nødvendig å vite hvordan du skal ta vare på solbær, hvis du kommer til å vokse er en slik variasjon.
   Ferd med å vokse rips har også visse retningslinjer og regler, etter som du kan få en deilig, saftig og store høste bær på den andre sesongen etter planting!

   Planting og stell av solbær


   I utgangspunktet, bjørnebær avl på to måter: gjennom borekaks og pilking. Den første metoden er hovedsakelig brukt i tilfeller hvor den overordnede anlegget er langt unna.
   Først må vi forberede borekaks med 2-3 år gamle skudd, som skjæres av fra voksne planter. Vanligvis er deres lengde 20-25 cm, som er 5-6 knopper. Begravet akselen i en vinkel på 60 ° i forhold til jord, slik at det på overflaten er det bare to nyrer.
  Hvordan å behandle solbær

   Ikke glem å forhånds befrukte land ved hjelp av organisk og mineralgjødsel, og velg en plassering til bush vokste opp på en liten høyde. Rips som "frisk luft", så liten, selv kunstig ås det nødvendig, kreve konstant sol og vindbeskyttelse.
   Reproduksjon pilking er også gjort tidlig høst, en sidegren bush må signere en pre-forberedt grøft dybde bør være tilstrekkelig til å vidvodok brøt vekk fra jorden.
   Overflaten skal være 2-3 knopper, og jo lenger en del vil bli begravet, jo sterkere vil busk. Separat ung plante fra forelder kan bare være for neste år, den har hatt tid til å vokse seg sterk og slå rot. Care rips våren er litt forskjellig fra høsten og sommeren.
   I løpet av våren bør nøye undersøke for tilstedeværelse av flåttbårne plante knopper (de ikke åpne, til slutt hovne opp og bli som popcorn).
   Hvis den grenen av 2-3 omdreininger de bare fjernes hvis mer så må du beskjære gren og fullstendig som mulig, brenne. Sent i høst eller tidlig på våren bør kvitte seg med de gamle, syke og tørre greiner.
   Etter dette primærhelsetjenesten er til periodisk å løsne jord, som solbær liker å "puste" og permanent fjerning av ugress. Selv solbær - en plante heller motstandsdyktig mot alle slags parasitter fenomen, vil fortsatt 2-3 ganger per sesong være noen skade å spraye det med en løsning av kobbersulfat eller Bordeaux blanding.
   Sammenlignet med rips, svart mer vann-elskende, fordi dens røtter er ikke så dypt i jorden, og ofte ikke når grunnvannet. Nærmere bestemt fikk bjørnebær den nødvendige mengde fuktighet under dannelse av eggstokkene (vanligvis i begynnelsen av sommeren) og omfattende plantevekst, frukt fylling. Det er viktig å ikke glemme å vanne plantene etter innhøsting og tørr i vinter.

   Stell av rips


   Grunnleggende omsorg for rips er at tidlig på våren, før knoppene som rozpustyatsya, må sende beskjæring busker.
   I ung, for å enkelt biennalen beskjæring nødvendig eksponere hver shoot, forlater dem bare 2-3 knopper utviklet. Året etter, med de sterkeste null grener som vokser fra roten, kan du la i 3-4 stykker, og alle andre igjen fjernet.
  Hvordan å behandle solbær

   Eldre anlegg er utsatt for sanitær beskjæring, i henhold til hvilke bør forlate bare 3-4 utviklet basal skudd, andre er fjernet ved basen, som i 4-5 år for å danne en komplett og fruktbar bush. Modne planter bør bestå av 10-15 skjelett grener med ulik alder i omtrent like mengder.
   Det er viktig i de første tre årene, ikke glem å holde liv i en plante på denne tiden er de unge skudd og røtter. Ikke glem permanent fjerning av ugress og bygge rekvisitter som vil støtte tunge greiner med bær.
   Husk at rips liker "sosednychat" med svart, men med stikkelsbær føles ganske behagelig.

   Det er også viktig å merke seg at dette anlegget ikke liker sur jord og altfor stram og løgn om grunnvann (dybde på 50-60 cm bør være).  
  Яндекс.Метрика