Vi alle av og til spiser sitroner, gi dem litt te eller mat. Hvis butikken for deg denne sitrus lei av å gå, prøv å vokse en sitron treet rett hjemme. Du vil se, det er enkelt.
Hvordan kan du vokse hjemme med sitron frø?

 Hvordan å vokse?


 Hvis du bestemmer deg for å dyrke et sitrontre, er å bestemme nøyaktig hva du vil den vokse. Alternativet bare to:
 •  Frø. Det er enkelt. Våger seg inn i nærmeste butikk og så er det sitron. Men valget bør tas nøye. Frukt skal være glatt, uten flekker og skader moden. Fargen skal være jevn og intens. Det er bedre å ikke ta for store sitroner sannsynligvis er dyrket i laboratoriet eller "utstoppede" kjemikalier.

 •  Deling. Du kan ta det til en venn som allerede vokser sitron treet. Du kan gå til butikken. Og hvis du plutselig bestemmer seg for å gå til et varmt land, og der vil du se en ekte treet, "stjele" en kvist.

 •  Hva skal jeg velge? Det bør bemerkes at planter dyrket fra frø kan tilpasse seg ugunstige forhold og er mer hardfør, vokser hurtigere og bedre. Men frukttre vil begynne først etter 5-10 år, så prøv din egen sitron snart du ikke vil lykkes.
  Hvordan kan du vokse hjemme med sitron frø?

   I tillegg vil anlegget være litt forskjellig fra sin "foreldre" Vær klar. Som for borekaks, begynner planten å bære frukt tidligere (2-5 år), men vil bli lengre og kan bli syk. Men treet vil være nøyaktig den samme som den som ble tatt kvist.

   Dyrking av skjæring


  Hvordan kan du vokse hjemme med sitron frø?

   Hvis du bestemmer deg for å utvide treet med en stilk, så er det disse trinnene:
 •  Først velger og kutte skaftet. I en gren bør være 2-3 blader og omtrent samme nyre. Lengden av grenene skal være omtrent lik 10 cm, og den optimale tykkelse - 4,5 millimeter.

 •  Klipp av skaftet trenger rett på toppen av nyrene og nyre nederst.

 •  Bedre spray kvist vekst arrangører å gjøre det vokse raskere.

 •  Sette den i vann før det stupte med halvparten. I vann, bør skaftet bo 3 dager.

 •  Å håndtere forskanset, må du plante den i bakken, som består av en blanding av floral jord, humus og sand (grov bedre). Proporsjonene bør være lik. Kvist plasseres i jorden til en dybde på 3 inches. Jorda må kondensere.

 •  Siden de tidlige stadiene av å kutte ingen røtter, fuktigheten komme gjennom dem gjort, så du må hele tiden kvist (daglig) zbryzkuvaty vann, ellers vil planten dø.

 •  Den aller jord bør være ganske våt, men stillestående vann dannes det ikke burde.

 •  Optimal for fremveksten av røtter temperatur - 20-25 grader er ikke høyere.

 •  Full rooting vil foregå i omtrent en måned eller seks uker. Etter det, vil treet bli flyttet inn i en permanent pott der det vil vokse.

 •  Vokser fra frø


   Hvordan å vokse en sitron hjemme med ankelen? Dette big deal, faktisk ikke. Her er hva du bør gjøre:
 •  Slik starter du velger frø. Det må være et heltall, tett, intakt. Det er best å velge flere frø, som en eller flere kan rett og slett ikke spire.

 •  Plante frø trenger så snart de har blitt fjernet.

 •  Du kan plante frøene i små potter (en) eller ubestemt tid i en avstand på ca 5 inches hverandre og 3,4 cm fra veggene i boksen.

 •  Som jord bruke en blanding av floral jord og torv i like deler. Sørg for god drenering.

 •  Sett hvert frø ned i jorden til en dybde på 1 cm, jord lett å tette.

 •  Den optimale temperatur for spiring - er 18 til 22 grader.

 •  Vannes jord konstant at det var alltid vått. Men vann jorden står ikke husker det!

 •  Etter ca to uker bør proklyunutsya første skudd. Velg største, sterk og vakker.

 •  For spiring trenger en spesiell mikroklima som kan opprettes, dekker spire jar. Denne potten skal plasseres i en lett sted, men ikke i direkte sollys.

 •  Hver dag banken vil trenge litt tid til å rydde at luften oppdatert. Husk å alltid vanne spirer.

 •  Gjenta utvalget ved å velge de beste skuddene. Otsadyte dem i potten større. Det er viktig å holde torvblandingen og ryggrad.

 •  Som en annen bruk jord blande floral blanding og kompost.

 •  Når det koniske røret vil øke til 15-20 cm, kan det bli transplantert til en fast gryte.

 •  Videre dyrking


  Hvordan kan du vokse hjemme med sitron frø?

   Hva gjør jeg? Hvordan ta vare på planter riktig? La oss se på noen viktige punkter:
 •  Pot, jord. Det beste alternativet for en permanent "ly" tree - en leirgryte. Jorda bør være rik på næringsstoffer. Dette kan være en blanding av humus forstads land eller blomsterjord, kjøpt i butikken. På bunnen av potten vil sikkert profetere drenering. Det kan bestå av trekull eller utvidet leire.

 •  Vanning i ca 2 ganger i uken. Det er viktig at fuktighet ikke stagnere i jorda, det kan føre til forfall. Hvis dette skjer, bør bakken erstattes med en ny og frisk. Vannes jevnt hele veien, hvis noen av fuktighet vil ikke, og zachahnuty anlegget kan dø.

 •  Bestemme sted. Betjent økende behov for å velge umiddelbart og livslang planter, som en sitron tolererer ikke en karriere endring, og kan til og med dø. Det beste stedet i teknisk rom med utsikt mot sør.

 •  Belysning. Sitron elsker lys, så om to timer en dag, skal treet sole seg i solen. Resten av anlegget bør også være i et lyst sted, men som er beskyttet mot lys.

 •  Temperatur. Hvis du vokser en sitron hjemme, så se temperaturen. Best verdi - er 18-26 grader.

 •  Hvert år skal treet bli transplantert inn en ny pott som er 1-3 inches må være større enn den forrige. Earthen com butikken på røttene, den andre plassen fylle kjente bakken. Når potten vil ha et volum på 10 liter, er det mulig å mate anlegget eller endre den øverste jordlaget (gjøre dette to ganger i året).

 •  Sitron elsker fuktighet, så en gang i uken spraye bladene med vann. I vinter og i fyringssesongen å gjøre det hver dag.

 •  Under et slikt tre ikke liker, se på dette og lukke vinduet.

 •  Å danne en krone, først, snu treet for å tenne de ulike partene. Men gjør det gradvis, et par grader omsetning per dag. Sekund, kutte krone, festet til side knopper. Deretter kan du fjerne de lavere knopper som dannet over toppen. Du trenger også å handle med full grener. Totalt bør være ca 5 nivåer av grener, kan andre bli slettet.

 •  Etter noen år vil det være blomster. Å zav'yazalosya mer frukt, overføre pollen fra anther til de klebrige pollenbærere ved hjelp av en bomullspinne. Men for mye frukt bør ikke være, fordi anlegget kan tørke opp. En frukt ideelt sett ville utgjøre 10-15 blader, er andre frukter fjernet.


 •  La huset ditt vil være en del av solskinn i en vakker sitron treet.  
   Fioler - dette er de plantene som faller i smak hos de fleste, fordi som ikke ønsker å ha i sitt eget vindu søt blomst som blomstrer nesten hele året?
   Videre, i henhold til uttalelse fra erfarne fagfolk, ikke hjemme fiolett krever ikke mye oppmerksomhet og innsats fra sin herre arbeid, om så få en plante, kan du sikre deg den skjønnheten som fanger øyet og tar nesten ingen tid!
  Hvordan å vokse fioler rom?

   Likevel er det verdt å merke seg at en innenlandsk plante å vokse og oppnå kontinuerlig blomstring - ikke slik en lett oppgave, spesielt for nybegynnere gartnere. Noen eksperter sier at fiolett - lunefull blomst som uten å motta forsvarlig omsorg, streber raskt dø.
   Så hvem skal tro? Faktisk Saintpaulia, også kjent som rom fiolett, plante ganske upretensiøs, men, selvfølgelig, for å oppnå vakker og tykk blomstring, fortsatt trenger å vite de grunnleggende funksjonene i dette anlegget.
   Interessant, i hjemmet fiolett begynte å vokse ikke så lenge siden, noen hundre år siden, siden da har det blitt en favoritt av mange gartnere plante, og en rekke karakterer er i stand til å forføre nesten alle som gikk til blomsterbutikken.
   Hjem rom fioler krever spesiell forsiktighet hvis du følger alle spissfindigheter i dyrking, kan resultatet vokse en vakker, godt tempo, hele tiden og hell razmnozhayuscheesya blomstrende plante.

   Kjøpe et hjem fiolett


   Når du går til blomsterbutikken, har du sannsynligvis rozhubytesya, fordi før du har mange av de mest uvanlige og bisarre varianter, er fioler kantet med dobbel og knopper, blomster kan males en eneste skygge, og kan være farget, mønstret og overganger kombinere flere farger, natt eller dag.
  Hvordan å vokse fioler rom?

   Vanskelighetsgrad omsorgs fioler vil ikke variere med kompleksiteten i mønsteret, så gjerne for å velge bare en som likte.
   Når du har bestemt deg for karakteren, må du nøye undersøke skjønnhet, fordi det må være helt frisk og sterk som syke planter ikke kan vokse noen ganger selv de mest erfarne dyrkere.
   Sørg for å ta hensyn til bladene: de bør ikke være dekket av noen mistenkelige flekker eller lyse overganger, mest sannsynlig er det syke planter. Se på vekst punkt: det bør ikke være for stram, utmattet eller tegn til forfall.
   Det ville være fint å potten ble notert på variasjon og planting dato, er dette et viktig poeng, ellers så må søke etter navnet hans fiolette øyne.

   Husk, fiolett redd hypotermi, så om vinteren det er bedre ikke å kjøpe, og hvis du fortsatt har, så spør selgeren i 3-4 dager for å kjøpe ikke vanne den.
   Før transport pakke anlegg i flere lag med avis, så pakk i en plastpose. Hvis du etter å transportere noen blader poshkodylysya eller ødelagt, bør de fjernes forsiktig ut av kontakten.

   Hvor og hvordan du plasserer den nye elskling?


   Husk, fiolett - plante lys-men på samme tid, har de ikke tåler direkte sollys. Det er det ideelle stedet hvor prosessen med voksende vil være den enkleste måten, er østlige og nordlige vinduene i leiligheten, men ikke sør.
   Hvis du ikke kan sette en blomst på rett sted, deretter vest vindu vil mørkne, spesielt på ettermiddagen, er det best egnet for dette formålet vanlig tyll.
  Hvordan å vokse fioler rom?

   Hvis vinduet motsatt, nesten blottet for sollys, er det best å utstyre stativet med kunstig belysning, slik at et lite område å plassere ganske mange planter. Samlet, fiolett bør få dagslys i 10-12 timer om dagen, husk at den manglende dekning for slike blomster som ødeleggende som sitt overskudd.
   Når du har bestemt deg for et sted for de nye plantene, er det nødvendig å ta hensyn til den potten der kom det. Mange erfarne blomsterdekoratører anbefaler å foretrekke plast potter - og billige og praktiske, men passform og keramiske potter, er det så å si, riktig verten.
   Mange spirende blomsterbutikker kan ikke forstå hvorfor fiolett tapt, fordi alle vilkårene er oppfylt, og det vokser dårlig og ønsker ikke å blomstre. Kanskje hele greia i feil container, ideelt sett, ung blomsterpotte diameter bør ikke overstige 5-6 cm, og nok uttak for voksne 10-12 cm.
   Ikke forveksle som forlater hengende utenfor av potten, og kontakten over tre ganger, er det helt greit, men i slike tilfeller fiolett kan fullt utvikle og blomstre.

   Jord og gjødsling


   Dyrk en vakker fiolett hjemme faktisk viktigst, ta behørig hensyn til jord blanding, er det virkelig oppnå gode resultater bare hvis retten til å velge sammensetningen av jordsmonnet. For eksempel er den vanlige vegetabilske land ikke er egnet, er meget tett og tungt, noe som gjør at kontakten utvikle seg normalt, og gir vakre blomster.
  Hvordan å vokse fioler rom?

   Jordsmonnet er ideelt for dyrking av fioler skal være løs, lys og god luft stramt. For disse formålene, blomsterbutikker selger klar jord blanding, kan du lage det selv, i forholdet 5: 3: 1 blanding humus, torv og sand.
   For å tilveiebringe drenering i bunnen av potten, plasserer et lag av grus eller ekspandert leire, som hindrer stillestående vann, som i sin tur kan føre til råte planterøtter.
   Husk at alle nødvendige næringsstoffer som sikrer normal utvikling av planter, tar fiolett fullt fra jorda.

   Sammensetningen av jordsmonnet, eventuelt svekkes og komprimeres, noe som påvirker anlegget, slik at det er viktig å utføre sin transplantasjon.
   Skal mate fiolett som: i vinter flere organisk gjødsel og mineral våren og høsten, ikke mer enn tre ganger. Generelt bør du alltid se på utseende og tilstand av plantene hvis fôring ikke er nødvendig, er det best å ikke prøve.

   Vanning og temperatur


   Den ideelle sommertemperatur - 21 ° -24 °, i vinter - 18 °. Sørg for å kvitte seg med utkast, som de skadelig for dette anlegget. En full omsorg av fioler, selvfølgelig, ikke uten skikkelig vanning.
   Husk at blomstene skal vannes forsiktig, bør vannet ikke falle på knopper og blader, spesielt under blomstringen.

   For vanning, kan du bruke kaldt vann, ideelt - er avgjort vann et par grader varmere enn lufttemperaturen. Nær nok til å vanne plantene to ganger i uken, kan du helle vann direkte inn i pannen, viktigst, ikke glem å lage et lite hull i bunnen av potten, hvis dette ikke var.

   Hvordan å formere fiolett?


   Den enkleste måten til å utføre denne prosessen ved å kutte heie fiolett, er det tilstrekkelig å skille bladet fra bunnen av den andre raden, kuttet skarpt blad med en vinkel på 45 ° og lagt i vann. I vannet kan du legge til en tablett av aktivt kull som prosessen med å heie brevet vil være raskere.
   Etter lange røtter nå 1,5-2 cm, blad transplantert inn torv, med følger nøye planting dybde - mindre enn en centimeter. Leaf satt i en varm og lys plass, dekkpakke.
   Så snart bladet vil bli to par av nye blader, kan plante ut og transplantert inn i individuelle beholdere vanligvis anvendes for dette plastkopper.

   Jord skal være løs og lett, er det nødvendig å tilveiebringe et høyt innhold av torv og perlitt. I borekaks kan gjengi fiolett stilker eller frø, men disse metodene er svært tidkrevende og ikke umiddelbart utsatt for selv erfarne dyrkere.  
  Яндекс.Метрика