Adromyshus Cooper (Adromischus cooperi)

 Hjemland adromyshusa - Sør-Afrika, så de hjemme eller klimaforhold planter trenger god sollys til blader kjøpt iboende farge (hvite flekker på oliven bakgrunn). På grunn av denne fargen adromyshus også kalt Egg plovers.
 Adromyshus Cooper vokser til 5 inches høy og 10-15 cm i diameter. Vanligvis han ikke trenger en større kapasitet enn diameteren skål 15 cm. Anlegget har tykke røtter, som underjordiske stengler. Hjemme, bør røttene holdes nær bakken eller litt handle på det, eller de kan råtne.
 Adromyshus ikke tolerere mange insektmidler slike karbofos. Sikre preparater basert på pyrethrum. Med riktig stell, sensommeren på anlegget vises lange Peduncles med blomster. Nye planter er lettest å få stiklinger av noen blader.
 Andre vanlige typer adromyshusa: Adromischus trigynus (ofte referert til som A. maculatus), A. marianae, A. og A. mammilaris triebneri.

 Betingelser for adromyshusa


 Lett : Iboende til utvikling og bevaring av plantefarge kompakt form bør i størst mulig sollys.
 Temperatur Om vinteren - ikke under 4 ° C om sommeren og innhold i drivhuset Sørg for god ventilasjon, holde temperaturen ikke er høyere enn 37 ° C.
 Vanning : Begynn kildevann hver 2. uke. Mellom hver vanning jord skal tørke ut. I varmt vær, vanning en gang i uken, og falle tilbake igjen i to uker. Holde anlegget i vinter tørrhet.
 Gjødsling: er ikke nødvendig, men hvis du transplanterte anlegget i sommer pidhoduyte det 1-2 ganger gjødsel høy i kalium.
 Jord Fruktleireblanding for potteplanter eller ernæringsmessig blanding med et høyt innhold av grov grov sand for å forbedre dreneringen (3 deler jord og 2 deler sand).
 Transplantasjon: Transplantert hver vår fabrikk i en gryte eller bolle på pivrozmiru over den forrige kapasitet. Vær forsiktig så du ikke skader dårlig holdt bladene. Plasser toppen av jevning rot over jorda til rot råtne har ikke begynt.

 Funksjoner omsorg adromyshusom


 Reproduksjon. Sen vår når nye blader, fjerne den gamle 3-4 blad nøye nær toppen av anlegget. Hold later to dager i en tom potten, slik at de tørket. Forberede en pott av skitt med en tørr blanding. Plassere bladene på jordoverflaten ned petioles, blader og topper hvile på kanten av potten eller pidsypte for dem et lite land at de var i en stabil posisjon.
 Ikke vann anlegget før de er sikker på at det er nye røtter. Unge skudd vokse fra bladet baser. Ikke fjern de gamle, visne blader før de endelig er tørr.
 Etter blomstring. Når blomstene visne, kuttet ved basen Peduncles skarp saks eller hagesaks. Eller vente - etter en stund kan det være lett å trekke hånden.
 Ta deg god tid, eller du kan skade anlegget.  
Venus Hair maiden (Adiantum capillus veneris)

 Venus maidenhair hår - Det mest populære bregne. Små grønne blader av plantene ser ut som miniatyrkopier tre bladene Girls 'hår. Hos friske planter tykk lyse - grønne blader uten noen form heller ikke var brune eller brune blader og blader med buede eller bøyde kanter.
 Den viktigste forutsetning for en god utvikling av bregne - Veldig fuktig luft. Venus Hår vokser vanligvis godt på kjøkkenet eller i et sterkt opplyst bad. Når anlegget akklimatisert innendørs, helst ikke lenger bære den fra rom til rom. Noen ganger går bregne visner; Da anlegget kan komme hvis avlingen skyter på bunnen, nær bakken. Hold den nødvendige fuktighet, og snart vil det være nye skudd.
 Anlegget tolererer ikke sigarettrøyk og luft forurenset forbrenningsgass.
 Maiden cuneatum, lignende bregne trenger samme omsorg, men bringer mer tørr luft.

 Betingelser for maidenhair


 Letthet: diffust eller skyggelagt sollys. Hvis det er mulig bare kunstig belysning - bruk spesiell belysning enhet for innendørs planter eller lysrør.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 10 ° C i sommer - ikke over 21 ° C.
 Vanning: 2 ganger i uken ved en temperatur over 18 ° C, og en gang i uken i kjøligere vær å opprettholde nødvendig fuktighet. Dersom anlegget er innendørs med sentralvarme, vann to ganger i uken gjennom hele året. Overdried planten vannes, og i den nedre bassenget av vann og holde den så lenge ingen luftbobler slutte å stige, deretter fjerne potten og la det renne mye vann.
 Fuktighet: spray daglig med varmt mykt vann bregne. Plasser potten på skuffen av våt småstein eller satt i en stor kasse med fuktig torv. Holde anlegget unna varmeovner.
 Gjødsling: bregne fôret bare i sommer tid i to uker gjødsel for innendørs planter, oppløst i vann. Konsentrasjonen av oppløsningen bør være to ganger lavere enn de som anbefales av produsenten.
 Jord: utarmet jord blanding som inneholder gjødsel klar.
 Transplantasjon: hvert 2. år i en pott av samme materiale som den forrige potten, da dette anlegget, så å si, "bundet" til potten. Transplantert i løs jord, prøver å kondensere det så lite som mulig rundt de grunn klumper. Krever svært god drenering, så pass på å sette i potten keramikkskår eller småstein.
 Vare på utseende: nyttig plante skånsom sprøyting varmt vann. Ikke bruk for rengjøring og polering blader.

 Funksjoner omsorg maidenhair


 Tørket plante kan fortsette. Skjær stilkene med saks nær jordoverflaten. I stedet for vanning fordype potten i en bøtte med vann; Gjenta to ganger i uken og daglig spray bregne varm myk vann. Gjødsle ikke før du ser nye blader.  
Akalyfa schetynystovolosaya (Acalypha hispida)

 Hjemland akalyfы - Stillehavsøyene (Fiji, Fransk Polynesia). De to mest populære typer Acalypha, som brukes i innendørs hagebruk, tydeligvis ikke liker hverandre, men til det gode for dem trenger de samme forholdene. I Akalyfы schetynystovolosoy små grønne blader og lange, som haler, spike blomsterstanden av små blomster. Derav et annet navn akalyfы - revehale.
 Hos friske planter lyse grønne blader og tykke sideskudd jevnt bort fra spindelen langs hele sin lengde. Akalyfa schetynystovolosaya blomstrer sent i sommer, lyse rødt og skarlagen hånd nå en lengde på 45-50 cm.
 En annen type akalyfы, Kobber plater (Acalypha mlkesiana), en oval grønn - gylne blader med kobberrøde flekker.

 Betingelser for akalyfы


 Lett : Full dagslys, ellers i kobber ark vil ikke utvikle sin iboende farge og Akalyfa schetynystovolosaya vil ikke blomstre godt. I sommer, ikke holde plantene i den lyse solen.
 Temperatur : Prøv å opprettholde denne temperaturen i vinter - ikke mindre enn 16 ° C i sommer - ikke over 27 ° C.
 Vanning 2-3 ganger i uken i løpet av våren og forsommeren; Hold jorden til å forbli vått hele tiden. Samtidig prøver å unngå vannmettet. Pass på å helle ut overflødig vann fra skuffen. Under blomstringen ganske vannes en gang i uken. Vinter og vanning en gang i uken.
 Fuktighet Om våren og sommeren, før blomstring, spray anlegget hver 2 dager; Sette potten på skuffen av våt småstein. Winter spray en gang i uken, spesielt i et rom med sentralvarme.
 Gjødsling: hver 2. uke i løpet av våren og sommeren blomstring eller til flytende fôr gjødsel for innendørs planter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Jord : En blanding av like deler av torvfiber torv jord, sand og blad eller leirjord blandes med tillegg av torv og sand.
 Transplantasjon : Utvikle bedre å plante tidlig på våren avskåret hans topp 30 cm fra bunnen av later seg. Transplantert anlegget i potten størrelse 13 cm med god drenering. Et par år når anlegget mister appell, anbefales det å vokse med nye stiklinger.
 Vare på utseende : Ganske regelmessig sprøyting.

 Funksjoner bryr akalyfoy


 Reproduksjon. Tidlig på våren, forberede en liten pott med en dreneringslag og jord blanding bestående av sand og leire jord (50:50). Skjær tuppen av stammen lengde 8-10 cm minst to par blader (blad node direkte Cut). Ta av bunnen par blader. Dryss kutt rotenden forberedelse hormoner. Lag et hull i jorda miks og lavere håndtere det. Skjær av enden må være i nærheten av dreneringshull i bunnen av potten, nederste bladene - liggende på jordoverflaten. Vel helle plante og dekke den med en gjennomsiktig plastpose. Holde lys og varme (ca. 22 ° C), åpningen dag pakken i 5 minutter, oppdatering av luften. Når akselen vkorenytsya og vokser, fjerne den fra plastposen og transplantere anlegget inn i en større pott.  
Avføringsmiddel Allamanda (Allamanda cathartica)

 Allamanda avføringsmiddel eller gylne rop- En eviggrønn klatreanlegg med attraktive gule blomster i form av et rør eller horn.
 Hjemland av anlegget - de amerikanske tropene.
 I salget av unge planter vanligvis gjør ca 30-45 cm i høyden: 4 år, men de kan vokse til en høyde på 3 m Størrelsen på planter trenger støtte i form av stolper eller arrays..
 Gull munnstykket kan dyrkes enkelt, best - i drivhuset, selv om høy luftfuktighet det vil trives i rommet.
 Etter blomstring, de fleste av plantene for å beskjære til ved midtvinters (sovende periode) var bare en del av den gamle stive stengler.
 Allamandu kan ikke holdes på radiatorer og varmeovner, og fyll opp med vann, som i det siste tilfellet rundt røttene vil danne stillestående sone, og de begynner å råtne.

 Betingelser for allamandy


 Lett : Sommer - full belysning; vinteren ved temperaturer under 16 grader, lett pritenyat planter.
 Temperatur : Summer opprettholde 21-27 ° C, om vinteren temperaturen bør være under (minimum 13 ° C).
 Vanning: rikelig. I sesongen økning jord bør alltid være fuktig, vanning i varmt vær nesten hver dag. Begynnelsen på sensommeren og tidlig på våren vanning en gang i uken eller enda mindre. Før vanning Påse at jorda er helt tørr.
 Fuktighet: om våren og sommeren spray anlegget hver 2 dager for å forbli fuktig luft. Ikke spray blomsten. Plasser potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling: våren og sommeren, når planten blomstrer, så gi ham en gang i uken. Bruk en flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Jord 2 av leirholdig jord blanding, en del torv og trekull eller grov sand og litt perehnyvsheho kumøkk hvis du kan få det.
 Transplantasjon: Transplantert ung plante hver gang, når sine røtter spire gjennom drenerings potten (ca en gang i måneden for de første 3 månedene). Hver gang ta potten én størrelse større enn den forrige. Vel uplotnyayte jord rundt de gamle rot klumper. Starter neste år, transplantert hvert år, så snart ny vekst. Stopp transplantasjon etter en plante vil bli plantet i 15-cm potten.
 Vare på utseende: strø med varm bløtt vann alle planter unntatt blomsten. Ikke bruk for rengjøring og polering blader.

 Funksjoner bryr allamandoyu


 Til anlegget fortsatte å blomstre godt, er det nødvendig å trimme hvert 2-3 år tidlig på våren. Kutte stammen like over bladnoder i en høyde av 15 cm fra jordoverflaten.  
Яндекс.Метрика