Akantokalytsyum (Acamhocalycium)

 Akantokalytsyum - Slekt av kaktus fra Northern Argentina. Fans dyrke fire eller fem typer. Ofte er det veldig stikkende plante med stikkende blomsterknopper er lik i Thistle knopper.
 Globular kaktus vokse en uten å danne klynger (selv om noen ganger, etter ca 5 år, kan det være pigger) og nå 12-15 cm i diameter. Sine svarte, brune eller grå pigger plassert på de vertikale kantene av mørk grønne stilker. Disse kaktus krever året rundt i et meget godt lys. Hvis de holder et veldig mørkt sted, mister de sin form: den øvre delen er utvidet og pigger på toppen er svake.
 Kaktus blomst når vokser til 7-8 cm i diameter, som handler om en alder av fire år. For blomstring trenger de intenst sollys, så sommeren er best å holde dem i den lyse solen eller i drivhus. De krever sjelden store potter (over 13 cm), unntatt etter 8-10 år med vekst. Acanthocalycium violaceum har en lang, kurvet, gulbrun pigger som vises fra kjerner i løpet av våren og sommeren. Han har lilla blomster (uvanlig farge for en kaktus), andre varianter - hvit, rosa, oransje, rødt eller gult.
 Acanthocalycium brevispinum mindre vanlig enn A. violaceum. Han spines kortere og strammere og gule blomster som vokser på siden. I likhet med andre arter, anlegget krever nøye oppmerksomhet til vanning, som skal være stengt når temperaturen til 4 ° C. Noen av de mer sjeldne arter er bemerkelsesverdig: A. brevispinum eller A. thionanthum av langstrakte gule blomster og korte, stive pigger; A. spiniflorum med rosa blomster; A. klimpelianum med rene hvite blomster; A. peitscheranum, med hvite blomster, elegant rosa ottenennыmy; varierende farget blomster A. variiflorum spekter av farger fra gult til oransje-røde eller Carmine blomster.

 Betingelser for akantokalytsyuma


 Lett : Zatsviv til Cactus og dens torner var vakker og sterk, du trenger sterkt sollys. I sommermånedene er det bedre å holde anlegget utendørs, gradvis øke belysningen i vinter når lyset var ikke så veldig mye. Kaktus dyrket i veksthus, er skygge ikke nødvendig.
 Temperatur Om vinteren - ikke under 4 ° C; i sommermånedene holde temperaturen ikke er høyere enn 38 ° C og sikre god ventilasjon.
 Vanning : Vanning voldsomt kaktus (ovenfor, bortsett fra under blomstring). I sommermånedene - omtrent en gang hver 2. uke. Plante i en liten gryte (8 cm eller mindre) kan må vannes oftere. Før vanning, alltid inspisere prosohla nok jord etter forrige vanning. Ingen vanning i de kaldeste månedene 3, men topp spray hver 2 måneder.
 Gjødsling : Mate anlegget en gang i måneden i løpet av våren og sommeren gjødsel høy i kalium (for tomater).
 Jord: blande to deler leirjord for potteplanter eller utarmet jord blanding av en del grov sand (ingen bygningen og ingen havet).
 Transplantasjon: hver vår transplantert inn en potteplante til å være større enn den forrige, men ikke mer enn 13 cm potten. Videre transplantert bare hvis kaktus vokse din potten.
 Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr: dersom anlegget er støvete, dryss det på toppen av kraftig vannstråle. På ca 3 ganger i året i vann legge insektspray.

 Funksjoner bryr akantokalytsyumom


 Vokser fra frø. Forberede for våren pan frø eller små potter (opp til 5 cm). Fyll dem med jord blandet med sand for å plante frø eller gode frø for en blanding av leire eller skitt blanding for potteplanter. Dryss øverste laget av fin sand, og etterlot et mellomrom på 1 cm mellom overflaten og den øvre kanten av potten.
 Så frø i små tall på den klargjorte overflaten og trykk på sidene av potten (PAN) for å bedre stilnet. Deretter helles i bunnbrettet fungicid oppløsning ble fortynnet til en konsentrasjon som anbefales for behandling av trappen. Vent, når overflatejord blir våt i pannen. Å gi den nødvendige fuktighet nære potter eller plastpose pall, pall eller yngre pidvernuvshy tetningsbånd. La lyset (men ikke i solen) ved 21 ° C. Ingen vanning til kondens på polyetylen er tørr.
 Etter 6 måneder, eller som garanti neste vår spire skyter en egen 5-centimeter potter eller skuffer for spirende frø 1 cm fra hverandre.  
Aloe fargerik. Aloe variegata

 Aloe - Stor slekt av planter, som skjer for å tørre områder i Sør- og Øst-Afrika, og omfatter en rekke typer, fra store trær til bittesmå palm-sized planter. Liten aloe er egnet for dyrking i hjemmet eller i drivhuset og ble først valgt for dyrking på grunn av sin spektakulære flekkete fargelegger ark. Aloe vokser godt i solfylte vinduskarmer, og nådde 30 cm i høyden. Røde, gule eller rosa blomster rørformede figurer dukker opp i vinter eller våren; de er på en lang stilk, som i ville hyasinter. Blomstene er avslørt først i den laveste delen av stilkene, blomstring gradvis flyttet til toppen av det, så Peduncles ikke fjernes før det er helt tørt. Anlegget kan ikke være for rikelig vann, ellers kan det dø.
 Andre varianter av aloe: A. albiftora, A. descoingsii, A. hawopthioides, A. parvulla, A. somaliensis.

 Betingelser for aloe


 Lett : Den maksimale mulig. Sollys er nødvendig for å plante staven og bladene var lyse.
 Temperatur: vinter - ikke under 7 ° C. Sørg for god ventilasjon - plantene trenger frisk luft. I sommer, da trusselen om frost går, kan du bringe anlegget til balkong.
 Vanning: planten ikke trenger høy luftfuktighet, så vinteren vanning det en gang i måneden. Våren gradvis begynne å vanne oftere om sommeren bringe vanningsfrekvensen til en gang i uken. Høst redusere vanning igjen.
 Gjødsling : Summer gang i måneden for å lage gjødsel høy i kalium; høst, slutte å mate.
 Jord: leire jord blanding for potteplanter eller blanding ca 1/3 av grov sand for å bedre drenering. Transplantasjon:. Hver vår anlegget er transplantert inn en større pott én størrelse til du trenger å pottens størrelse 18-20 cm Deretter transplantert inn en pott av samme størrelse eller i en gammel gryte med fersk skitt blanding.
 Reproduksjon: razmnozhayte anlegg basal skudd som vises på bakken eller på bunnen av hovedstammen.

 Funksjoner omsorg aloe


 Institutt for laterale skudd. I løpet av våren eller tidlig sommer når skuddene er 3-4 par blader, klippe dem med en skarp kniv fra morplanten. Det er lurt å skvette overflaten deler av rot hormon medisiner for å hindre mulig smitte. Deretter posushyte skyter 2 - 3 dager, og deretter sette dem i en tørr jord blanding.  
Amaranth tailed. Amaranthus caudatus

 Hjemland amaranth caudatus - India, men det vokser godt og land med temperert klima. Amaranth dyrkes både innendørs og på åpne balkonger. Bladene på plantene grønne med røde årer, hjerte synlig. Små røde blomster, samlet på en tynn fleksibel stammer blomst i avtagende peduncle. Blomstene er alltid tiltrekker bier danne en pittoresk børster som er så lang at når bakken - takket være dem amaranth caudatus og fikk sitt navn.
 Amaranth - Stor plante vokser og skygge raskt. Den vokser til en høyde på 60-90 cm hvis frøene spirer innendørs, og er litt lavere hvis plantet utenfor. Det er nødvendig å vurdere vekst amaranth i en beholder med andre planter, som det kan hemme deres mindre naboer. Som odnoletnykom, anlegg fall drept av frost. Det finnes flere varianter av amaranth vekslet fargede dusker. Blant kjente varianter av skitne-hvit farge.

 Betingelser for amaranth


 Lett : Den maksimale mulig lys.
 Temperatur: optimal temperatur - 21 ° C og over. Planten tåler kulde, men ikke kaldt.
 Vanning : Mild men hyppig; Jorda bør alltid være litt fuktig. Sørg for god drenering.
 Fuktighet : Ikke spray anlegget. Regnet vil ikke skade ham, selv om det vokser bedre i tørt vær.
 Jord: leire. Amaranth vokser godt i jord blanding med et meget høyt innhold av sand, men det anbefales å blande i like deler sand og fruktbar jord - denne blandingen vil understøtte veksten av harde topper av planter.
 Gjødsling: hver 10. dag, matet plante flytende gjødsel i konsentrasjonen anbefalt av produsenten.
 Reproduksjon : Plant reproduserer ved frø.
 Vare på utseende : En gang i uken Fjern alle gule blader under anlegget.

 Funksjoner bryr Amaranth


 Reproduksjon for dyrking på balkongen. Amaranth sådd fra midten til slutten av våren. Hell jord i beholderen i 24 timer før såing. Så frø i grupper på 2-3 stykker i en avstand på omtrent 30 cm fra gruppen av smuss og lett skvette blandingen, slik at det dekkes frøene. Om en uke etter såing trapper ser ut til å bli tynnet, forlater den sterkeste frøplante i hver gruppe.
 Reproduksjon for voksende innendørs. Så frø meget tynt på overflaten av jordsmonnet blandes gjennomsnittlige potten (9 cm) med god drenering. Når skuddene blir store nok til at de kunne plukke opp, spire dem i pannen i en avstand på 5 cm fra hverandre eller Blås opp en egen 9-centimeter potter.  
Яндекс.Метрика