Araucaria raznolystnaya. Stuegran

 Langsomt voksende ape raznolystnaya - de eneste eviggrønne bartrær, som er egnet for dyrking hjemme. Hans fødested - Norfolk Island, som ligger nær Australia til Sør-Stillehavet, som treet er også kalt furu Norfolk Island. Som en representant for øya flora ape vokser bedre alene. Under naturlige forhold, når det en betydelig høyde, men hjemme dyrking av ikke mer enn fem meter. Denne type - relativ Monkeypox puslespill treet (A. Ahaysapa), vokser i Andesfjellene i Chile.
 Pine Island Norfolk vokser svært sakte, det ser bare én, minst - to nye filialer i spinnehjul år. Grenene danne en egen spinnehjul, som ligger på en betydelig avstand fra hverandre.
 Dekorative åler gir myk, som i likhet grenene bør alltid ser frisk og lyse. De viktigste betingelsene for god planteutvikling - frisk luft og kjølig.

 Betingelser for ape


 Lett : Ikke hold anlegget i sterkt sollys. Han trenger skygge, så det er best å plassere den i nærheten av et vindu som ikke går på solsiden. Om våren og sommeren, regelmessig, omtrent en gang i uken, slår anlegget.
 Temperatur Om vinteren - 5 til C, fortrinnsvis ikke høyere enn 16 ° C om sommeren
 Vanning: sommer - 2 ganger i uken, omtrent en gang hver vinter i 7-10 dager, for å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet.
 Fuktighet : Summer spray to ganger i uken i vinter - ukentlig, dersom anlegget er innendørs med sentralvarme.
 Gjødsling : Vekstsesongen, våren og sommeren, treet matet hver to uker gjødsel for potteplanter. Konsentrasjonen av oppløsningen bør være to ganger svakere enn det som anbefales av produsenten.
 Jord: rik jord blanding, helst leire.
 Transplantasjon: unge planter er transplantert hver vår. Når høyden på treet stiger 1m årlig erstatte bare frisk blanding matjord.

 Funksjoner bryr Araucaria


 De nederste greinene, som alle er smuldrer nåler, må du kutte. Skjær nakne greiner på steder hvor de drar fra stammen. Ikke la knop.  
Asplenioum (Kostenec) tsybulenosnyy. Asplenium bulbiferum

 Asplenioum tsybulenosnyy kalt foreldre bregner på grunn av den særegne modus for reproduksjon: unge planter dukke opp fra precocial knopper som vokser på kantene av morplanten voksne WAI (store finnete blader). Velutviklede knopper kan være pent separert og deretter vokse dem nye anlegget.
 Asplenioum krever en fuktig atmosfære, fordi det vokser best i lukkede veksthus. Fern elsker moderat varme og overlever selv ved svært lave (men absolutt ikke negative) temperaturer. Asplenioum kan bare kjøpe fra selgere med en pålitelig rykte siden anlegget fra hva som finnes i lav luftfuktighet, kan snart bli svart.

 Betingelser for Asplenioum


 Letthet: mykt diffust lys. Det anbefales å plassere anlegget i napivzatinenomu sted, men hvis det er for mørkt, Asplenioum slutte å vokse. Direkte sollys er farlig.
 Temperatur: vintertillatte temperaturer rundt 1 ° C, selv i disse forholdene planten slutter å vokse. Den beste året rundt for å holde temperaturen innen 10 til 18 ° C. Ved temperaturer over 18 ° C Asplenioum tørker raskt.
 Vanning : Sommer - 2-3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Overvåker jevnlig status på dreneringshull og helle ut overflødig vann fra skuffen etter vanning, ellers røttene vil råtne. Ved temperaturer under 10 ° C eller mindre rikelig vanning til jord mellom vanning nesten prosyhala
 Fuktighet Hvis bregne vokser i potten, ikke en lukket drivhus, sette potten på skuffen av våt småstein og spray anlegget hver dag.
 Gjødsling: ukentlig sommer bregne matet gjødsel for innendørs planter, oppløst i vann. Gjødsel utvannet to ganger svakere enn det produsenten anbefaler. Under utviklingen av unge planter i stedet for ukentlig bruk mat å mate bladene for å redusere den anbefalte konsentrasjonen av to ganger.
 Jord Torvblanding. For planter som er eldre enn to år, kan du bruke en blanding av 1 del leire jord og 2 deler ren torv. Unge planter dyrkes i en blanding av like deler av substratet for frø og fin sand.
 Transplantasjon Om våren, i en leire pott som en størrelse større enn den forrige. Transplantert bare hvis anlegget er sunt utseende. Sørg for at den nye jord blanding var ganske løs - en svært tett jord planterøttene vil råtne.
 Vare på utseende: spray eller myk kokt vann. Ikke bruk polish til bladene.

 Funksjoner omsorg asplenyumom


 Reproduksjon. Når de unge plantene er bare å begynne å vises ukentlig Asplenioum spray gjødsel for bladene, redusere den anbefalte konsentrasjonen av to ganger. Ta deg god tid med endring - klar til å forgrene "barn" må ha pedicle og to par av flygeblader. Forberede en liten pott med en dreneringslag og fuktig næringsrik blanding av like deler av fin sand og torv. Lag en liten fordypning i bakken. Koble nøye fingrene ung plante fra den overordnede brev og sette ham på potte. Jorda rundt det lett å forsegle.  
Aporokaktus. Aporocactus

 Blant de halvt dusin arter zpyfytnыh Aporokaktus stammer fra det sørlige Mexico, de vanligste Aporocactus flagelliformis. Den dyrkes på vinduskarmene, og han er også kjent som rotte hale kaktus på grunn av sin mild form, stammer hengende. I andre typer stevner fastere, men likevel ser flott ut i hengende kurver og sommer dress å dekorere balkonger, uteplass og terrasser. Blomster Aporokaktus ligger langs sin lengde og det er stilkene tidlig på våren. I tillegg er noen svært attraktive blomstrende hybrider fås ved krysset som fødsel Aporokaktus og Эpyfyllyum (kjent som Aporofyllyumы) og andre lang blomstrende arter. Disse plantene er spenstig, fleksible stammer og inngår i konsern poluvysyachyh planter som er for stor for hengende kurver og potter. Blooming de vanligvis artet.
 Aporofyllyum Rosemary - Hybrid Aporokaktus og Эpyfyllyuma. Hans indre petals rosa og eksterne - rosa - oransje. Som typer fast Aporokaktus, er planten best å holde i hengende kurver. Aporocactus flagelliformis har stilker som under ideelle forhold kan øke med fem år til to meter i lengde. Imidlertid stammer ofte er om en i lengde. I en frisk plante stammer elongating hvert år. Tidlig på våren blomstrer de rosa - rød blomster, hver blomstre 4-5 dager. Cvetkov vanligvis mye; beskjeden blomstring indikerer at anlegget ikke er nok lys.
 Andre Aporokaktus : Bortsett A. flagelliformis kan bli funnet, for eksempel, flagriformis A. og A. Conzatti. Men de er mindre interessant enn hybrider, farge på blomster som varierer fra blek rosa til mørk rød.

 Betingelser for Aporokaktus


 Letthet: det er best å velge en solrik vinduskarm eller henge anlegget på toppen slik at det kunne sikkert stammer henge ned og dermed ble godt dekket. Når dyrket i drivhus anlegget pritenyat litt siden sommeren lyse solen som skinner gjennom glasset, kan brenne stilkene.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn ca 4 C i sommer - ikke over 38 C. å ventilere rommet godt i sommermånedene.
 Vanning: våren og sommeren vanning ukentlig, når jorda er tørr etter forrige vanning i vinter - temperert, men slik at jorda ikke er peresyhav (ca en gang hver 3-4 uker).
 Fuktighet På våren og sommeren spray anlegget en gang i uken i vinter - en gang i 6-8 uker.
 Jord : Nutrient blanding basert bespochvennoho underlaget inneholder sand.
 Transplantasjon : Hver vår, en størrelse større pott til potten eller kurv vil trenge en størrelse 15 cm. Da hvert år blir transplantert inn i beholderen av samme størrelse, men med en frisk blanding av smuss, fjerne all gammel jord. Etter transplantasjonen ikke vannes for to uker. Hvis planten er for stor for sin container og tar opp mer plass enn du kan ta det, må du slette noen stengler. De kan brukes som borekaks.
 Gjødsling: våren og sommeren fôr anlegget en gang i måneden med en gjødsel høy i kalium.
 Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr: våren og sommeren ukentlig spray vann for å fjerne oppsamlet støv, vinter spray hver 6-8 uker. Legg insektmidler i vann spray 2-3 ganger i året.

 Funksjoner bryr Aporokaktus


 Borekaks. Når anlegget vidtsvite, skarp kniv skjære endene av stilkene 5-8 cm lange borekaks (Skjær stilkene på skrå).
 Dryss slutten av borekaks og kutt på stilkene rot hormon pulver som inneholder soppdreper. Gi borekaks å tørke i minst 2 dager.
 Forberede en pott på 5 eller 8 cm, fylt med skitt blanding for potteplanter og slippe håndtaket på overflaten. Dryss håndtak bakken at han ble holdt i posisjon, eller sagt på en annen spiss til halen kanten av potten. Innen 2-3 uker før de begynner å vokse røtter grep på lyset (men ikke direkte sol). Deretter begynne å vanne. Når røttene fyller potten, transplantere anlegget.  
Artrotserus. Arthrocereus

 Cacti av denne typen - Kompakt, stolbovydnыe høyde på ca 15 cm - som stammer fra Sør-Amerika. De sjelden vokse potten størrelse 10 cm. De er avlange, som en smal trakt duftende blomster, for det meste hvit, åpnet kvelden. Betale mer oppmerksomhet til planter og omsorg, og de fleste av dem vil vokse godt og blomstre, og blomstene vises når plantene nå en høyde på kun 8,10 cm.
 Du kan velge mellom et dusin plantearter, inkludert de som er vanligvis klassifisert som Pygmaeocereus eller Setiechinopsis. De fleste av dem kan kun kjøpes "spesialiserte barnehager, unntatt Arthrocereus (eller Setiechinopsis) mirabilis.
 Over sommeren på Arthrocereus (eller Setiechinopsis) mirabilis blomstre suksessivt fra 3 til 5 blomster som vokser på lange stilker. Blomster blomstre med en krydret smak bare én natt. Når blomsterknopper er dannet, hver kveld sjekk ikke blomstre eller blomst. Vanligvis de åpnet kvelden med ca 20 til 22 timer. Hvis blomsten er obpylenoyu og igjen på anlegget, vil du få frø som kan brukes i avl. Annet: A. rondonianus blomstrer lilla-røde blomster. Hans korte gul-brun pigger, tynn, tykk finger stilken som vokser til 30 inches høy. A. Campos portoi vanskelig å holde seg hjemme, men han utvikler bra hvis innpode den med en annen kaktus. Litt lettere å vokse og A. micmsphaericus. Begge typer hvite blomster. To eller tre typer Pygmaeocereus mindre krevende omsorg, og i spesielle barnehager kan vanligvis kjøpe Arthrocereus (eller Pygmaeocereus) bylesianus eller akersii. Disse plantene avlang hvite blomster, men de blomstrer bare på en svært god sollys. I Arthrocereus (eller Pygmaeocereus) bylesianus hvit blomst vises så lange stilker 2-3 ganger i løpet av sommeren. De kommer ut om natten når den vill farge og lukt tiltrekker insekter natt. 

 Betingelser for artrotserusa


 Lett : For å bevare anlegget skjema årlig blomstret, og han er godt voksen pigger, trenger intens sollys. Det er best å plassere den i en solrik vinduskarm.
 Temperatur: vinteren - minst 4 ° C i fravær av vanning i sommermånedene for å holde temperaturen på 38 ° C og sikre god ventilasjon.
 Vanning: i sommermånedene vanning en gang i uken tidlig høst redusere vanning til en gang i måneden, og i løpet av de kaldeste vintermånedene for å holde anlegget i tørrhet. Igjen begynner kildevann, gradvis bringe hyppigheten av vanning om sommeren. Månedlig kaktus spray toppen.
 Gjødsling: våren og sommeren en gang i måneden, kan du bruke en gjødsel høy i kalium (for tomater). Jord: mix 2 deler grov sand (ingen bygningen og ingen sjø) med 3 deler bespochvennoho substrat eller mer fruktbar leirjord blanding.
 Transplantasjon : Hver vår transplantert inn frisk jord blanding etter transplantasjon ikke vannes for to uker. Bruk en pott av samme størrelse (eller den samme), så lenge som planten vokser ikke det. Vær forsiktig, prøver ikke å skade røttene; Hvis dette har skjedd, dryss pulverisert rot skadet sete hormoner som inneholder et soppmiddel som ikke er råtne røtter.
 Omsorg og beskyttelse mot skadedyr : En gang i måneden klinkende sprøyte plantene ovenfra, at de ikke er akkumulert støv. Å bekjempe skadedyr 2-3 ganger i året når sprøyting insektmiddel tilsett vannet.

 Funksjoner omsorg artrotserusom


 Samle frø. Når blomsten visner, det eggstokk begynner å hovne opp og fortsetter å vokse som hvordan det utviklet frø. Etter et par uker hun avslørt inne er svarte frø. Samle nøye frø og stek pan eller en liten pott av leire eller ubegrunnet underlaget miks for stueplanter; matjord blanding hell et lag med sand. Så frø direkte på overflaten av sanden.  
Яндекс.Метрика