Ardyziya. Ardisia crenata

 Ardyziya - En veldig uvanlig plante og fortjener å trofast omsorg for henne. Den vokser til 70 inches høy. Grener dekket med løv, bort fra de viktigste stammen; mørke skinnende grønne blader, oval, lengde på ca 5 cm.
 Ardyzyya blomstrer tidlig på sommeren. Små hvite, røde eller karmosinrød blomster er samlet i verhivochky eller axillaris knopper hengende. Bunter av blomster gradvis, erstattet av oransje-røde bær, der anlegget kan tjene som en flott dekorasjon av interiøret. Bær er ofte igjen på anlegget så lenge neste vår ikke vil bli dannet nye knopper.

 Betingelser for ardyzyy


 Lett : Full dagslys, men anlegget må beskyttes mot de varme strålene fra solen.
 Temperatur: vinter - minst 8 ° C. Sommer - på vanlig romtemperatur, selv om ardyzyya kan vokse ved en høyere temperatur. Bær er holdt lenger hvis temperaturen er mindre enn 15 på S.
 Vanning: sommer vanning anlegget 2-3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Om våren, når alle blomstene visne, la ardyzyyu uten vanning i 2-3 uker (hvileperiode). Sørg for god drenering.
 Fuktighet : Summer plante spray 3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Hvis luften er veldig tørr, sette potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling: vekst i løpet av våren og sommeren, ardyzyyu matet hver 2. uke med flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens anbefalinger.
 Jord: leire blanding.
 Transplantasjon : Hver vår. Planten blomstrer og bærer frukt bedre hvis den potten litt stramt.
 Vare på utseende: vanligvis ganske regelmessig, en gang i uken sprøyting. Hver måned kan du behandle bladene betyr for rengjøring og polering bladene til å bevare den dekorative planten.

 Funksjoner omsorg ardyziyeyu


 Hvis ardyzyya inneholdt i et varmt og tørt sted, gi ekstra fuktighet, sprøyting plante minst tre ganger i uken. Plasser potten på skuffen av våt småstein. Ikke la vannet berøre bunnen av potten, eller planterøttene vil råtne. Konstant fuktig jord, god drenering og regelmessig sprøyting - de nødvendige forutsetninger for å vokse sunne planter, selv om luften i rommet er varm og tørr.  
Care monsteroyMonstera - en plante som tilhører slekten av tropiske lianer. Spre det i ekvatorbeltet, i de tropiske skogene i Amerika, vokser nesten hele Brasil og Mexico. I det nittende århundre Monstera ble brakt til Sørøst-Asia.
Til dags dato, er dette anlegget svært vanlig i vårt land, gode overlever og vokser hjemme. Selv om ikke spesielt nøye med på det, plante noen år kan vokse til halve rommet. Derfor, som en regel, Monstera brukes for landskaps store bygninger - romslige kontorer og ulike rom. Hvis du bestemmer deg for å dyrke planter hjemme, så se til bestemmelse av tilstrekkelig plass for det, samt forsvarlig omsorg.

Monstera - vekstforhold


Det viktigste du må huske vokser denne planten - Monstera ikke liker utkast.
 De er dekket med bladene brune flekker eller pozhovtity. Også, ikke plassere Monstera å passere. Om det vil permanent påvirke folk er, er bladene revet og skadet.
Temperatur. Den mest behagelig temperatur for planter - 16-18 grader over null. Faktisk kan Monstera tåle noen temperaturendringer over tid. Når voksende planter bør vurdere følgende faktum - jo høyere temperaturen i rommet i løpet av året, uzorchatee og bladene blir større, raskere voksende Monstera selv.
Belysning. Naturligvis, for tropiske planter mest komfortable, i nærheten av regnskogen. Velge et sted å huse, husk at Monstera ikke liker direkte sollys. Så setter det bedre i delvis skygge eller under belysning med diffust lys.
Fuktighet. Monstera - en plante som krever svært høy luftfuktighet som hele tiden støttet. Hvis kunstig regulere luftfuktigheten i rommet kan du ikke, så hvordan kan tørke bladene av planten renere med en fuktig klut eller svamp og spray på rommet og selve anlegget med en atomizer. Hvis vinteren Monstera er ikke i et varmt rom, bør fuktighetsforhold reduseres ved å redusere fuktighet.
Jord. Den mest egnede jord sammensetning for Monstera, vokser i ditt hjem eller kontor, dette torv, hagejord, sand og humus, tatt i forhold til hverandre og godt blandet. I tillegg er det nødvendig å sikre god drenering.
Gjødsling.Monstera - anlegget krever omsorg og sesong fôring. Gjødsel bør gjennomføres fra mars til august, en gang i uken, med en miks for stueplanter. Hvis Monstera stor nok, vil ingen skade legge til jord humus (en gang i løpet av sommeren vil være nok). I stedet for kompost kan brukes til vanning av planter mullein infusjon.
Reproduksjon og transplantasjon Monstera
Plante omsorg hjemme involverer hans transplantasjon. Monstera transplantasjon bør utføres årlig, i tilfelle av unge planter, eller hver to eller tre år, når det kommer til planter som er eldre enn fire år. Imidlertid bør modne planter i potter byttes årlig øvre jordlaget.
Young Monstera vokser godt i bøtte, men for en voksen må bruke mer plass evne, for eksempel et trefat. For plantevekst er verdt å bruke ekstra støtte. Midt i potten eller badekar kan vkopaty kunstig stammen høyde på ca en meter. Motstand bør vikle Sphagnum, fikse det med hyssing eller wire. Pass på at mosen var konstant fuktig luft røtter Monstera vil få ham ekstra mat.
Planteformerings er mest egnet apikale borekaks og borekaks fra midten av stammer som har en nyre. Utrydde borekaks trenger i Sphagnum mose, sand eller vann. Å håndtere bedre verdsatt, dekk den med plastfolie eller en glasskrukke.
Sykdommer og skadedyr Monstera
Ved høye temperaturer og lav luftfuktighet har en tendens til å skade anlegget kolonier trips - små insekter som legger egg på bladene. Overflaten av bladene blir grå-brun med en sølvaktig skjær. Hvis dette skjer, er det nødvendig å sprøyte insektmidler.
Pest Monstera har også badevekt, edderkopp midd, mel ormer.  
Peleus. Omsorg hjemme

 Peleus. Omsorg


 Peleus okruhlolystnaya (Pellaeaslekten rotundifolia)


 Mest bregner familie Pellaeaslekten - små planter og er best dyrkes i hengende kurver eller små kopper. Imidlertid kan P. rotundifolia dyrkes i potter. Tykt, glanset, med krympede kanter av bregne blader vokse tynne brune skudd. Etter en rund form bregne blader også kalt knapper.
 Peleus okruhlolystnaya - attraktiv, men kresen omsorg potteplante. Det bør holdes på et kjølig mørkt sted, og sørge for at jorden var alltid vått. Hos friske planter lyse blader uten brune flekker eller tørre kanter.

 Betingelser for Pele


 Lett : Diffust dagslys; anlegget ikke tåler direkte solen.
 Temperatur: vinter bregne tåler opp til 7 ° C, men den optimale temperatur - rundt 13 ° C. Maksimal sommertemperatur - ca 18 ° C. Vanning sommer vanning anlegget minst tre ganger i uken i vinter - 1-2 ganger i uken til jord forble våt hele tiden. Bare vannes jord, ikke selve anlegget, ellers vil den dø. Alltid helle overflødig vann fra skuffen.
 Fuktighet : Planter trenger tørr luft og god ventilasjon. Høy luftfuktighet tape. Ikke spray vann bregne.
 Gjødsling Pele : Fra tidlig vår til midten eller slutten) sommer bregne matet hver 2. uke med flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens anbefalinger.
 Jord: blanding av like deler av fruktbar leirjord, torv eller blad og fint smuldret kalkstein. Krever god drenering slik at vannet ikke stagnere i potten.
 Transfer Pelley : I denne svært liten bregne røtter, så det kan dyrkes i små potter (10 cm). Hvert 2. år Skift jord og dele planten hvis den vokser også.
 Bryr Pelley utseende: Fjern støv med en myk børste eller fjærkost. Ikke spray anlegget ikke tørke bladene.

 Peleus. Funksjoner omsorg


 Vanning og omsorg for utseende. At vannet ikke ville påvirket blader, plante vanning fra bunnen. Hell vann i en gryte og don under 15 minutter, drenere overflødig vann fra den. Legg gjødsel til vannet for vanning. Nøye ren vayi børste støv eller fjærkost. Ikke spray anlegget med vann.  
Money Tree CareKrasulya eller Jade er kjent som en pengetreet - en svært populær potteplanter. Dette dekorative løvverk plante tilhører slekten sukkulenter. Mens hjemme er det sjelden, er penger treet i stand til å blomstre.
Hjemland av anlegget er vest og sør-Afrika, Sør-Arabia og Madagaskar. Det er ganske tørt land fordi penger treet er i stand til å samle en masse fuktighet i bladene.
Forplantning og planting
Dette vanligvis spredd av blad borekaks treet eller grener. De trenger å tørke i noen dager, og deretter implantat i jorda. En mer pålitelig, selv om rommet er en lang vei stiklinger i vann til utseendet på røttene, og deretter sette dem i en pre-forberedt jord.
For pengetreet er den beste jorda for kaktus. Du kan forberede deg ved å blande sand, torv og jord ark i forholdet 1: 1: 3. Det er ønskelig å legge til det litt kompost, ask, murstein chips og leire. Imidlertid er anlegget i stand til å vokse og i den ordinære universell jord. Tolstyanky svært viktig for god drenering.
Transplantasjon penger treet som er nødvendig til sin vekst. Vanligvis må ha for å endre ikke oftere enn en gang hvert femte år. Selvfølgelig, hvis anlegget blir overfylt, kan du gjøre dette og mer. Fordi rotsystemet av et tre kan ikke alltid holde den i en gryte, må du plante den i dyp og tung potteplante som vil gi stabilitet og vil beskytte det mot fall og skader.
Det er best å forplante anlegget og plante om våren eller sommeren, siden på denne tiden risikoen for død blomst minimal.
Funksjoner omsorg
Money Tree Care presenterer ingen problemer, noe som bidro til populariteten til dette anlegget.
Sommer må vannes rikelig penger treet. Mellom hver vanning jord skal tørke ut, som platetypen kan være skadelig for planter. Dette er spesielt viktig under veksten av planter. Når anlegget settes i uvirksom, bør vanning frekvensen reduseres. Jorda bør være tørr og vannes blomst anbefales med noen måneders mellomrom.
For pengene treet er ikke særlig viktig fuktighet, da det er vant til å tørke luften. Behovet for sprøyting enten. Det eneste som er nyttig til anlegget - bladene gni mot støv og hyppig lufting.
Den optimale temperaturen for den årlige treet er 20-22 grader. Om vinteren er det ønskelig å holde anlegget på et kjølig. Den optimale temperatur - 10 til 12 grader, redusert til 6.
Et år penger treet trengte et godt lys, så det er lurt å holde det utelukkende i vinduskarmen. Det er viktig ikke å holde den i direkte sollys, slik at anlegget kan få omsorg. Helst pritenyat det er nødvendig for å skape lys fra omgivelsene.
Penger treet bør mate 1-2 ganger i måneden. For dette formålet er stor gjødsel for kaktus og sukkulenter. I den sovende perioden anlegget trenger ikke sminke, men i en periode med vekst er svært viktig, så ikke overse det.
For tolstyanky viktig å arrangere en hvileperiode fra september og slutter februar-mars. På denne tiden, må anlegget bli fjernet i et kjølig sted og sjelden vannes hver månedene.
I sommer plantene bør sørge for frisk luft og varme. Ideelt sett bør forholdene være så nær naturlig for planter.
Takket være riktig modus for fred og godt vare sommer tolstyanka vil vokse godt, og gamle planter kan blomstre selv om hjemme er sjelden.
Vanskeligheten i økende penger treet
Sommeren treet plutselig falt blader - et første signal mangel på fuktighet. Likeledes reagerer anlegget til vanning svært kaldt vann. Prøve vannes med vann ved romtemperatur.
Vinteren overflødig fuktighet bladene begynner å visne og visne. Imidlertid, da det reagerer med resten av året. Hvis plantene begynner å lage et skjevt ansikt og mørkne gradvis miste glans, sier det utilstrekkelig vanning. Fjern skadede blader fra planten og hell den. Viktig å raskt kunne svare på signaler om vanning planter for å redde den.
Et annet tegn på mangel på fuktighet er tørre brune flekker på bladene. Hvis stedene er brun, men de er ganske myk, betyr det ødeleggelse sopp. I slike tilfeller må anlegget behandles antisoppmidler, og sørge for sin hyppig lufting.
Hvis bunnen av stammen tre begynte å råtne, det meste snakker om rot råtne, for å håndtere det som er vanskelig. Prøv å rette opp denne situasjonen kan bare hvis røttene har ikke mørkt og ikke myk, er det live. I dette tilfellet, avskåret alle de råtne røtter og transplantert blomst i et nytt land og en ny ren gryte. Hvis ikke, kuttet toppen av anlegget og prøv igjen vokse et tre.
Hvis planten har lenge vært i en mangel på lys, men også pereuvlazhneno vinteren, vokser stammen stygg og lang.

Hvordan få et tre

I de fleste tilfeller tolstyanka er bush. Hvis du ønsker å få ut av det hele treet, bør du først øke til ses hen til det. Å skape en vakker krone, er det nødvendig å alltid fjerne sideskudd til anlegget henter ikke til ønsket høyde, for eksempel, kan bare stammen være 15 cm, og den totale plantehøyde er 25-30 cm. Etter dette nip av tuppen for å utløse en økning i antall laterale skudd. Til treet er ikke hylylosya i en sidepott med jevne mellomrom for å bli returnert til den andre siden av verden.
Noen egne penger treet vokser i form av et tre, og behovet for ytterligere tiltak der.  
Яндекс.Метрика