Aryokarpus. Ariocarpus

 Aryokarpusы kalt fossil kaktus eller "levende steiner". Disse plantene, den eldste i den meksikanske ørkenen, vokser sakte og når en moden alder, hentet fra et annet kontinent eksemplarer er ofte mye eldre enn sine eiere, noen ganger hundre år eller mer.
 I øyet er vanskelig å etablere levedyktigheten til plantene brakt.
 Krever en stor opplevelse å avgjøre om stand tørr, som nepe røtter gi en ny frisk vekst.
 Så sjekk før du kjøper er i sentrum av anlegget følte friske tegn pubescence.
 På eksamen, vær forsiktig så du ikke skader røttene av store anlegg, og hvis de er skadet, tømme dem og sjenerøst dryss med pulverisert rot hormoner.
 Kaktus er dyrket fra frø importert mye mindre vill kaktus, og en annen ser akkurat det samme. Foreløpig er de vokst i spesielle planteskoler for å bevare og beskytte vill kaktus. Unge frøplanter av planter du vil skape mindre av et problem bortsett fra det faktum at de vokser svært langsomt og kan ta 20 år å lage kaktus under 15 cm i diameter. Større vekst bidrar til vaksinering, og bedre å gjøre det tidlig voksende frøplanter.
 Ariocarpus furfuraceus kan vokse opp til 18 cm i diameter. Den danner en trekantet papiller, som tykke bladene samlet i å spre kontakten. Store hvite blomsten vokser fra de nye gul-brunt hår i sentrum av anlegget; Oppdatering pubescence er et tegn på at anlegget vil blomstre.
 Ariocarpus kotschoubeyanus maloroslыh tilhører en gruppe av planter, kan det sjelden være behov potten større enn 10 cm.
 Hvit eller Crimson-rosa blomster vises i A. kotschoubeyanus sensommeren eller høsten. Ikke vann anlegget til jord blandingen tørker etter forrige vanning i vinter og holde på et tørt kaktus. Ariocarpus Uoydii vokser til ca. 18 cm i diameter. Denne arten har gråaktig papiller med uttalt kanter, som en diamant; knopper er tett sammen, og anordnet i en spiral som fører til sentrum av puberteten.
 I en sunn kaktus ved senteret hvert år er det en ny pubescence. I fullt sollys anlegget vil blomstre på sensommeren eller høsten.
 Blomstrende varer i ca 3 dager.
 Aryokarpusы delt i to grupper. Den første er de større artene, er beskrevet av A. lloydii, A. furfuraceus med hvite blomster og A. trigonus med gult. Planter som tilhører den andre gruppen, sjelden blir 10 cm gryte. Av disse kotschobeyanus den vanligste A.; A. agavoides (noen ganger kalt Neogomesia agavoides) og A. scapharostrus - planter for blomsterdyrkere med mer erfaring.

 Betingelser for aryokarpusa


 Lett : Den maksimale mulig. Holde potten i en solrik vinduskarm eller i drivhuset nezatenennye.
 Temperatur: ikke under 4 ° C; i sommermånedene for å holde temperaturen på 38 ° C og godt ventilert rom.
 Vanning: sommer vanning bare en gang hver 2. uke. Hold kaktus i vinter tørrhet. Spray anlegget er ikke nødvendig.
 Gjødsling : Ikke nødvendig, men det øker veksttakten; bruke en gjødsel med et høyt innhold av kalium (for tomater).
 Jord: blanding av 3 deler grov sand (ingen bygg- og ingen sjø) med en del bespochvennoho substrat eller god leire blanding.
 Transplantasjon : Unge planter er transplantert på våren potten én størrelse større enn den forrige. Voksen kaktus (8-10 cm i diameter) er transplantert hvert 3. år. En hyppigere transplantasjon kan skade planterøttene.
 Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr: lett spray anlegget hvis det er støvete, rent og ryddig pubescent når planten tørker. 3 eller 4 ganger i året, og legger til vann spray insektmidler.

 Funksjoner bryr aryokarpusom


 Behandling av skadede røtter. Hvis kaktus røtter er skadet, kan de råtne og planten dør. Skadede røtter - myke lesjoner oransje eller brun. Skjær den skadede området slik at eneste gjenværende sunt, tett vev uten flekker. Liberalt dryss kuttet roten hormon stoffet inneholder soppdreper og sted for 2-3 uker i en tom potten, er røttene godt tørket før overføring i frisk jord blanding.  
Komme bjørk sap. Lagring bjørk sapVåren kom og begynte å våkne natur. Når de varme dagene i trærne begynner å bevege seg væske. Det er på tide å samle bjørk sap. Naturlige naturlige matvarer rike på vitaminer og sukker - det er en kilde til helse.
Får bjørk sap begynner i midten kjørefelt nærmere mai. Han begynner å løpe når en gjennomsnittlig daglig temperaturer nærmere 5 ° C. På denne tiden, er nyrene om klar til å briste. Hvordan komme bjørk sap uten å forårsake alvorlig skade på treet?
For å gjøre dette, finne passende bjørk. I en høyde på 35-40 cm fra jord rense et lite område av sylinderen cortex. Gimlet eller syl, lage et lite hull i bagasjerommet. Dens diameter bør være ca 1 cm og dybde - 2-3 cm. Du må være av en pre-laget fra blikkbokser (fra hermetisert) groove. Fra dette juice vil tilflyte rengjøre retter. Hvis sporet der, ta en bjørk kvist, vikle henne tråden, som senker tuppen av flasken. Fra det flyte fritt juice i en bolle.
Hvis du gjør et hull i banken på nordsiden, vil saften være mer. Daglig voksen bjørk kan gi opp til 10 liter juice, men for hele våren - opp til 170 liter. Oppsigelse tildeling juice etter løvverk.
Etter ekstraksjon av bjørk sap er ferdig, ikke glem å legge leire eller plugghull. Når du trenger mer juice - bare åpne hullet og ta og mer. Ellers bjørk som ga deg en velsmakende og sunn drikk, bare dø.
Få vet hvordan å få bjørk sap. Hvordan å bevare denne naturlige drikke? Det beste alternativet - hermetisering. For å gjøre dette, sette en beholder med juice sitronsyre og sukker. Det er bevist sirup til en byll og press gjennom cheesecloth. I varme flasker og forseglet stramt stoppere. Etter det, bør flasken videre steriliseres ved 90 C i 15 minutter.
Hermetisering bjørk sap - den eneste måten å redde det for bruk i sommer. Du kan anbefale gjæring som en enklere metode. Du må anstrenge saften gjennom cheesecloth og hell i steriliserte flasker. De trenger å bli satt i uoppvarmede rom med temperaturer i 10-15ºS. Beholdere må lukkes for dem ingen fremmedlegemer og insekter. Etter 2-3 uker med gjæring få en drink, myk og har en fantastisk smak. Det er noe sånt som en brygge. Bjørk kvass kan spare opp til midten av sommeren, hvis du fjerner tanken med ham i kjelleren eller et annet kjølig sted.
Lykke til!  
Trillebår å gi. Hvilken du skal velge?Moderne camper overrasket. Og han fortsatt hadde på seg alt på hånden, og ikke brukes til dette trillebår? Det er spesielt relevant for eiere av store områder som brukes til å arbeide hardt på gården. Til arbeid var moro, bør trillebår velges for seg selv.
Kapasitet
Kapasiteten målt i liter trillebårer og kapasitet i kilo. Dette målt i liter bulk materialer og stykkgods i kilo. For eksempel, 150 liter sand - 380 kg netto vekt. Dagens modeller er designet for 100-200 kilo. Legg mer vekt spesifisert av selgeren ikke gir mening. Selv om trillebår faller fra hverandre, har du fortsatt ikke vil være i stand til å rulle.
Antall hjul
Biler kan være odnokolesnыmy og to hjul. Den første - mer manøvrerbare. De navigere den smale stier dacha. Men belastningen i dette tilfellet er i armer og skuldre, og dette er negativ. Foruten biler med ett hjul mer presset til overflaten og skåret inn i den, og flytte dem hardere. To hjul biler og kan huse større og enklere å flytte. Belastningen på bakken er liten, er det lettere å presse. Av de minuser - er det mindre manøvrerbare.
Hage trillebårer Hjul på støpt gummi i designet bruker lys og sterkt metall. Hvis du flytter tung bulk eller kunstige materialer ikke gjør det, så kan du gjøre med en trillebår hjul. Store mengder, for eksempel når det er et reelt behov to hjul trillebår. Forresten, trillebår, som selv veier 35 pounds, veldig vanskelig å presse. Derfor velger en "hjelper", ta hensyn til vekten hennes.  
Hva kultivatorer velge?Behandle jorden med bare hendene - ikke en god idé. I hagene i Krasnoyarsk Territory dyrking og land har lenge vært engasjert kultivatorer. Grunnet plass noen hage land, kan teknologien ikke klare seg uten. Men hvordan du skal velge?
Motor - en spesiell enhet som håndterer land med spesielle kniver. Den brukes for behandling av bløt jord, virker i et drivhus eller et drivhus, løsne jorden til en dybde på 35 cm. Klart pluss harv - er kompakthet og letthet. Han kan bruke både kvinner og eldre. Motor aktivt bruker eiere bynære områder, men ikke nødvendigvis med et stort område. Han vil utføre sin tjeneste og tradisjonelle 6 dekar. I denne enheten er det en "storebror" - walk-bak traktoren. Ved første øyekast, deres funksjoner er identiske, men den jordfreser er mindre strøm og færre vedlegg. For eksempel kan du sette både vognen, pumpe system, men bare egnede roterende snegouborshchik motorblokker. Små "hengende" Tiller funksjoner gjør mer overkommelig. De fleste enhetene er delt inn i klasser pro-
bulke på strømmen av tyngdekraften.
I den første gruppen kan omfatte kultivatorer med motor kapasitet opptil 4 hestekrefter og veier opp til 30 kg Dybde jordfreser så vil se maksimalt 15-18. Den optimale bruksområde er forberedelse og såing grønnsaker. En lett vekt og portabilitet gjør dem svært behagelig å jobbe i små hager.
Den andre gruppen - kultivatorer som veier fra 50 til 100 kg kapasitet 5-7 hestekrefter.
ing styrker. I tillegg har de øket bredde møller, noe som gjør dem mer produktiv enn den første gruppe. Med en slik jordfreser kan øke dybden og hastigheten på jordbearbeiding.
Den tredje gruppen - en tung kultivatorer som veier over 100 kg og en strøm av åtte hestekrefter. Dette er teknikken for fagfolk, bønder og ansatte i offentlige tjenester. Disse enhetene kan operere lenge uten avbrudd og store områder. I tillegg vindyrkerne i denne gruppen er flere vedlegg. De kan være, for eksempel, en spesiell børste for å rense sporet.
Velge den jordfreser er avhengig av området av hagen plott. Hvis det er 3-10 dekar, er det fornuftig å bruke en liten jordfreser. Dekker et område på 10-50 dekar takle gjennomsnitt, og dersom beløpet overstiger 50 hektar tomt, er det behov for den mest slagkraftig enhet. Legg merke til at med den voksende makt kultivator og drivstoffkostnader.
Før du velger jordfreser rente området du har tenkt å håndtere dem, og muligheten for å kjøpe sine finansielle evner. Etter å kjøpe store stokilohramovoho tiller til 5 dekar er ikke lønnsomt. Jo mer som en enkel spade vil bidra til å løse ikke bare foreldrene, men også formen.  
Яндекс.Метрика