Asparges: Care hjemme
 Subtropisk plante asparges importert til oss fra den gamle verden. Eksternt den ligner kjent for alle bregner, perfekt overlever huset krever nøye vedlikehold og tiltalende sine herrer frodig grønn vegetasjon. Asparges og bruke profesjonelle blomsterhandlere, sin elegante slanke grønne er de beste dekorerte blomsteroppsatser, lange fades og gir alle en bukett letthet og letthet. Bryr asparges blomst hjemme er ikke vanskelig, men husk at økende alle typer anlegg (Sprenger, pirchasta, sparzhevidnyy, halvmåne) bør være gradvis og kompetent.
 Voksende asparges hus
 I naturen, har forskerne ca 200 arter av planter, men vi har den mest populære asparges finnete og halvmåne.
 Betingelser for asparges hjemme lett, som blomsten i seg selv er beskjeden. I moderat vanning og konstant belysning anlegg er i stand til å glede deg med dusinvis av små og delikate farger fra blek rosa til lyse magenta farger når modne bær er dekorative.
 Asparges - varmekjære planter som elsker solen og diffuse dagslys, er det svært aktiv i vekst til sen høst, så noen fôr i løpet av våren og sommeren vil være hensiktsmessig. Men vinteren blomst bedre igjen alene i vannet som tørke bakken - 2-3 ganger i uken. Under "dvale" asparges er ikke anbefalt å sprøyte og gjødsle. Ved temperaturer under 12 ° C anlegget kan dø, så du må se opp for konstant lufttemperatur og beskyttet mot kalde vinder asparges, betyr at eieren ikke sette kjæledyret i vinduskarmen i vinter med en åpen kvatyrtsi.
 Funksjoner omsorg asparges
 Asparges - kanskje den eneste blomst som kresen om frisk luft, han liker å leve på balkongen på våren og sommeren (men ikke glem at første våren frost kan drepe planten).
 Blomst elsker fuktighet, så under den aktive vekstsesongen er anbefalt å spraye den hver dag og litt vann. Asparges umiddelbart reagerer på mangel på vann og mineraler gulnede blader. I det åpne feltet er han i stand til å vokse og bli en stor busk fordi noen ikke kan være andre blomster sete: asparges bare ødelegge dem, som han hadde et sterkt rotsystem. På grunn av den sterke og raskt voksende røtter blomst ofte transplantert fra potten i potten. Hvordan ta vare på asparges, så han ga ikke bare frodig løvverk, men ble stadig blomstrende plante? Svaret er enkelt: det krever konstant mineral dressing, hell på en dag som blomst i løpet av sin vekstsesongen. Vi minner om at asparges bremser veksten frem til midten av høsten.
 Optimal temperatur og vann regime asparges
 Ved romtemperatur under 25 ° C og en moderat daglig vanning blomst føles herlig. Anlegget må plasseres i potten veggen for å falle på ham spredte lysstråler. Earth ønskelig å kjøpe i butikken, bør det være litt surt og veldig løs. Hvis du har et område, kan du ta landet for å plante direkte fra drivhuset, og legger litt sand der. Når asparges er stoppet for vinteren i vekst, må den vannes som tørking av jorden i pannen, for å være dyp. Det er ikke anbefalt å holde asparges nærheten av varmeapparater, ved siden av en gasskomfyr eller batterier.
 Reproduksjon asparges
 Når potten er liten for blomstene trengs transplantasjon. For asparges er vanlig når det er transplantert 1-3 ganger i året. Det er implementert metoden for håndtering av potten i en pott, røttene av divisjon, stiklinger og frø. Den frø anlegget vises i løpet av 14 dager når den når 8 cm i vekst, må den være adskilt fra de andre og satt i et separat sted. Borekaks transplantasjon er også enkel og rask: det er behov for å håndtere i fjor, så hogg den på basen og sette i vannet før det slå rot. To uker senere, kan asparges bli transplantert inn i bakken som et komplett anlegg.  
Hvordan bruke torv potter yanymy?
 Selvbergingsjordbruk i videste forstand - en av de eldste og kanskje den eldste menneskelig okkupasjon. For en så lang historie, har den gjennomgått mange faser og utvikling, og offentlige oppfatningen. Fra en nødsituasjon, når en håndskrevne voksende planteføde var den viktigste forutsetning for å overleve til forsømmelse ved graving i bakken ble ansett forbeholdt bare økonomisk sårbare mennesker og eldre, som virket som ikke er nok opptatt. I dag, derimot, beskjære, dyrking av grønnsaker, frukt, uansett deres grønne innsats opplever en ny runde med popularitet. Grunnlaget for det var mote for økologisk mat og offentlig protest mot kunstige komponenter blir stadig mer brukt i næringsmiddelindustrien. Da "koblet" masse frykt beryktede GMO. Han spilte en rolle og finanskrisen betydelig redusert evne til mange av våre medborgere randen lasting cart i supermarkedet tilberedt mat i fargerike pakker. Til slutt, med tid (noen-alder, noen under påvirkning av propaganda media) kommer en forståelse av det enkle faktum at det er ingen bedre mat enn de mest enkle og naturlige. Man trenger bare å gå på denne banen - og friske grønnsaker dyrket i hagen, begynner å virke hundre ganger mer smak slozhnosochinennymi restaurant måltider, mye av fordelen av mat og det er ingen mening å spre mysliyu: det er så opplagt. Spesielt om sommeren, når kroppen selv har en tendens til å bli renset, for å få så mye naturlige vitaminer, plantefibre og juice. Under slike omstendigheter, hagebruk akseptert av selv de som aldri i sitt liv hadde ikke tatt en hånd rake, og de modner tomater lært bare fra deres opptreden på hyller. Men for nybegynnere gartnere av moderne industri har skapt mange hjelpemidler. Alle slags enheter, verktøy og kjemikalier lette planting, dyrking, innhøsting omsorg slik at funksjonaliteten vurdert og erfarne dyrkere. En spesiell oppmerksomhet de har fått torv potter, som er sjelden komplett uten minst én vifte oppdrett hage. Og enkel, faktisk, ideen var så forresten, nå få frøplanter vokse uten. Hvis du ønsker å prøve det også? Ingenting er enklere: å behandle torv potter rett og slett, de er dyre og ikke tar opp mye plass enten i huset eller på stedet. Likevel, for best mulig resultat er det bedre å lære alle nyanser av hvordan du bruker torv potter. 
 Torv potter: funksjoner og egenskaper
 Torv potter - er relativt liten (størrelse kan variere, avhengig av hvilke mål) kopper eller bokser som er beregnet for dyrking av planter i dem. Den viktigste funksjonen i torv potter og deres største forskjellen fra andre beholdere av lignende er materialet som pottene er laget. På det er ikke vanskelig å gjette fra tittelen, men det er ikke 100% ren torv og torv blanding av tre masse eller humus, tørket, tett dyttes og dannet i en sirkulær eller firkantede beholdere. Sammensetningen av materialet for fremstilling valgt fordi det er det mest lett, sterk og effektiv med hensyn til funksjoner som er avhengige av det. Hver gartner vet om dem førstehånds, og for resten vi igjen minne om at de fleste frukt og prydplanter begynne sin livssyklus fra frøplante. Denne typen "barndom" planter, og det er, akkurat som mennesker, har en avgjørende betydning for den fremtidige liv av anlegget, dets utvikling, vekst, fruiting ytelse, etc..d. Derfor er det viktig å vokse frøplanter og gi det den nødvendige forsiktighet. Dette gir sammensetningen og strukturen av torv potter:
 1.  Rotsystemet er godt utstyrt med oksygen og vann gjennom porøse veggene i potten. Ingen spise eller puste voksende planter er ikke krenket.
   Etter landing i jorda gjennom røttene vokse fritt smidig og myk torv pot vegg, møte ingen motstand.
   Bunnen av potten er tilstrekkelig sterk til å tåle belastningen av frøplanter til bakken, og så lenge det er behov for.
   Torv potter, å komme inn i jord, som gradvis brytes ned seg selv blir en naturlig gjødsel for planter, slik at det forbedrer ernæring og vekst.
   Torv potter laget utelukkende av naturlige ingredienser som ikke skader verken frøplanter eller jord og gift innhøsting.
   Det følger at torv potter - virkelig nyttig oppfinnelse og nødvendig anskaffelse for dyrking av planter. Men fortsatt behandlet den samme uten dem? Selvfølgelig kan spirene vokse i andre beholdere. Våre mødre og bestemødre brukt til dette formålet bokser, vesker, krukker og kopper yoghurt, ost, rømme Ingen plager deg følge deres eksempel, men husk visse funksjoner og vanskelighetene i fortiden og fortsette å møte de som brukes for dyrking frøplante "improviserte materialer". For det første kan noen kultur med et svakt rotsystem av naturen (for eksempel agurk, squash, paprika, aubergine, etc.) være plantet og deretter dykke i boksene: de rett og slett ikke tåler slike tester. Sekund, fra pakking av meieriprodukter inneholder ofte rester av slike, og melkesyrebakterier aggressivt påvirke årsaken til skade og sykdom. Til slutt, røttene av frøplanter dyrket i solide beholdere uunngåelig skadet, som senere ikke kan påvirke planteutvikling. Alle disse farene kan unngås ved å bruke torv potter. For å velge dem så snart du kjøper, mener at:
  Hvordan bruke torv potter yanymy?
  1.  Formen på torv potter er runde og firkantet i diameter. Avgjørende for å lykkes med voksende planter den ikke gjør det, men det kan spare plass eller på annen måte påvirke brukervennlighet.
    Fit torv potter er forskjellige også, så ikke rush å kjøpe den første tilgjengelige, hvis det beløpet du tror er ikke helt praktisk. Se etter de som best dekker behovene og gi maksimal komfort og frøplanter vekst.
    Torv potter kan være individuell eller sydd inn i horisontale blokker med flere stykker. Jeg opprettholde, enklere å bruke kunstige torv potter. Hvis du forventer at en blokk, bryte i stykker, så gjør det forsiktig for ikke å forstyrre integriteten til de tilstøtende veggene i potten, med all sin styrke er ganske utsatt for mekanisk skade.
    Veggene torv potter prøve å velge mellom en og en halv millimeter tykk - erfaring viser at det er optimalt for de fleste typer frøplanter.
    Du må ikke forveksle torv potten av papp. De ser like ut, spesielt hvis malt papp, og skruppelløse produsenter bruker dette. Papp potter, i motsetning til torv, ikke oppløses i land, anlegg fôr og ikke la røttene å vokse fritt i jorda.
    Fordeler og ulemper med torv potter
    Huske falske torv potter, vi kommer i nærheten av selve temaet for sine mangler. Faktisk kan det være at det i noen, selv de mest enkle og praktisk enhet, ingen ulemper. Som for bruk torv potter ulemper også, og de har vært sett gartnere. Hvordan å behandle dem - alle bestemmer for seg selv, avhengig av dens evner, temperament og preferanser blant vegetabilske avlinger. Vi inviterer deg til å lære om vanskelighetene av andre gartnere, og uavhengig bestemme hvor viktig de er for deg personlig om de fortjener å forlate torv potter i det hele tatt, eller gjøre noen tiltak for å overvinne disse vanskelighetene:
   1.  Torv potter på grunn av slark av sine vegger kan ikke være tørr når den er fylt med fuktig jord. Hvis ja, så fuktigheten fordamper kontinuerlig, og landet i torv potten er tørr, tvinger frøplanter lider av tørst. "
     På den annen side, siden graden av styre fuktigheten og fordampning er meget vanskelig, er det alltid en risiko for vann frøplanter i torv potten for mye. Som et resultat, blir potten dekket med mugg, som strekker seg til underlaget, og de aller frøplanter.
     Fordampning fører uunngåelig til kjøling, dvs. umoden rotsystem som krever varme, begynner praksis å fryse, langsomt voksende og dårlig utviklet.
     Noen torvpotter ikke nedbrytes i jorden så raskt som nødvendig, og fremdeles han klumper, zamusoryvayuschymy jord og hindre andre planter. Oftest et tegn på dårlig kvalitet potter laget ikke fra torv, og papp og andre materialer.
     Noen ganger veggene i torv potten er for sterk til svake røtter, som bare ikke kan få gjennom ut. For eksempel, gresskar takle dette problemet, og pepper og stakk chahne.
     Hvordan å vokse frøplanter i torv pot
     Hvis de ovennevnte bivirkningene ikke har presset, og du ikke har gitt opp ideen om å vokse frøplanter i torv potten, det beste vil følge standard instruksjoner for bruk av torv potter. Og i den grad av komplikasjoner - bruke noen triks, som vi beskriver nedenfor. Uansett, torv potter føre til klager ikke alle gartnere, så det er mulig at det i ditt tilfelle alt går greit. Og sannsynligheten for et vellykket resultat ved hjelp av torv potter vil bli høyere, jo mer nøyaktig du følge disse trinnene:
    Hvordan bruke torv potter yanymy?
    1.  Pass på at det kommer til å bruke torv-humus potter - og gjøre det bedre selv når du kjøper, studerte nøye sammensetningen av produktemballasjen og i detalj forespørsel selger.
      Fyll torv potter som passer for hver enkelt type frøplante jorden fuktig og næringsrik tidligere.
      Litt forsegle jord, men ikke mye å frøplanter var i stand til å bryte gjennom bakken og få nok oksygen.
      Så frø direkte i jord i potten, vtopit pærer i bakken "på skuldrene", stiklinger og frøplanter Plant, avhengig av størrelsen.
      Plasser potter med frøplanter i en bred panne. For det første kan flytte dem tett, og så langt som veksten av rotsystemet skyver hverandre for å tilveiebringe tilstrekkelig plass, lett og lufting.
      Hold land i torv potter var alltid fuktig. Vannes direkte eller gjennom skuffen.
      Unngå å tørke torv potter i bakken: det truer ikke bare tørkeanlegget, men krystallisering av salter som ytterligere skade umodne frøplanter.
      Liberalt helle frøplanter i torv potter om en dag før planting den i åpent terreng.
      Frøplanter, klar for planting i bakken, fjerne fra torv potter og begravet i bakken med dem. Dybde torv potter i jord avhenger av størrelsen.
      Holde toppen av torv potten var i flukt med bakken eller litt dypere (ikke mer enn 1-2 cm dyp).
      Som du kan se, teknologien for voksende planter i torv potter virkelig enkle og logiske, både i teori og i praksis. Den største fordelen er ikke å måtte fjerne spirene fra solid container ved landing i en blomst seng og dermed skade den skjøre røttene. Spesielt godt i torv potter blomster slå rot, selv de lunefulle som en miniatyr løve munn. Men å overse svakhetene torv potter også umulig. Derfor foreslår vi at du ikke lukke øynene for det motsatte, se på sidene ser ut av situasjonen og ta noen niceties identifisert driftige gartnere i bruk torv potter.
      Secrets bruke torv potter
      Hver gartner velger hvilke enheter bruke i sitt arbeid - god finne, velge og kjøpe i dag kan bokstavelig talt noe verktøy. Lytte til andres synspunkter, bør i det minste en gang å oppleve voksende seedlings i torv potter til å danne sine egne meninger. Men hvis du bruker torv potter du ikke liker, og du kjøpte dem på forhånd, og med et lager, ikke rush opprørt og regnes som "kastet bort" penger. Gården er aldri overflødige ting, og nå vil vi bevise det for deg igjen eksempelet med torv potter:
     1.  Punch, syl eller annen skarp gjenstand gjøre umiddelbart på bunn og vegger av torv potten noen hull. Deretter enklere måte ut planterøttene.
       Fuktigheten fordampe gjennom veggene i torv potten frøplanter og ikke avkjølt, pakk hver pott med plastfolie eller pakke. Før planting i åpent terreng ikke glem å slette polyetylen.
       Før du setter i torv potter for planter jord, mette løsning av mineralgjødsel. Dette vil trolig oppløse veggene i potter i jord og planter vil gi ekstra mat.
       Til torv potten ikke vil forme, spray det med en spesiell forberedelse, for eksempel fundazolom. Skadelig effekt på frøplante er ikke.
       Til slutt kan du bruke torv potter ikke for hele frøplanter, men for de mest holdbare og sterk - for eksempel den samme gresskar, hvis røtter kan lett trenge gjennom vegger av torv muggsopp.
       Spenning rundt torv potter, som ofte skjer, sterkt overdrevet. Med alle de fordelene de har og ulemper, som imidlertid ikke er vanskelig å forholde seg til en liten andel av rasjonelle relasjoner. Men de er enkle og trygge for miljøet og ser ikke mye bedre enn den plastemballasje av assortert oste desserter. Du kan starte og fortsette å vokse i torv potter for frøplanter av alle landbruks, ornamentale, hagebruk avlinger, eller permanent forlate dem, finne en passende måte. Med andre ord, og hagesesongen og en god avling er ikke avhengig av torv potter, og av dine ferdigheter og relasjoner. Det er ingen hemmelighet at levende organismer og planter i naturen sensitive til den psykologiske stemningen rundt. Derfor bruker torv potter og andre hageredskaper lett med et smil og godt humør, så trappen vil være en glede!  
Яндекс.Метрика