Asparges finnete (foto)Asparges finnete - lang busk eller Asparahusovыh familien Liliaceae. Totalt antall om 300 arter av asparges. Hjemland av anlegget anses Sør- og Øst-Afrika. Asparges vokser i subtropiske og tropiske skoger, det kan også bli funnet i savanner og elvedaler. I Europa ble denne busken først introdusert i slutten av det 19. århundre. Foreløpig er anlegget ganske vanlig i innendørs vekstforhold.
Utvendig fjærlett asparges
Asparges er et vintre, busk eller gress rhizom. Bladene vokser asparges i en tynn grønne stilker og kladodyy - blad eller ihlovidnyh skudd. Asparges blomstrer hvite blomster med seks kronblad, vagt minner om lilje. Det er derfor noen kaller dette anlegget liljefamilien. Frukt asparges Cirrus er liten rund boks av blå-svart med et stort frø inni.
Asparges finnete (foto)

Hans særegne måte å bygge et system løvfellende planter, har asparges en lys luftig utseende og ser fantastisk i dekorative potter eller hengende kurver. Det er derfor mange fans har valgt bush dyrking potteplanter.
Bryr asparges Feathered

For dyrking av asparges ikke trenger spesiell kunnskap og erfaring blomster dyrking. Det er ganske lite krevende anlegg at det er mulig å plante på balkongen. Asparges liker mye lys, men direkte sollys kan skade ham. Derfor er det bedre å plassere anlegget i nærheten av et vindu, og i sommer for å holde et åpent sted, unngå å treffe de lyse strålene fra solen.
Om vinteren er det bush anbefalt å sette på et kjølig mørkt sted, holde lufttemperaturen i regionen på 12 grader over null. Små svingninger asparges finnete tåle smerte. Men når temperaturen mer enn 15 grader anlegget kan tilbake kladodiyi og begynner å tørke opp. I dette tilfellet må du trimme den skadede stengler og redusere hyppigheten av vanning. Før våren aspargesstilker må være nye skudd.
Asparges finnete (foto)

Om våren og sommeren asparges trenger regelmessig og rikelig vanning. I innemiljøet ofte anbefalt å spraye asparges og fuktigere luft rundt seg. Gjødsling planter utføres en gang per måned - i vintersesongen, og hver uke i perioden fra våren til høsten. Som anbefalt fôring mineral og organisk gjødsel.
Asparges vokser veldig raskt, så han trenger en årlig transplantasjon. Den er utført som følger. Det er nødvendig å fjerne planten fra potten, riste av bakken og noen korn røtter. Deretter fjerne alle tørket eller skadet stengler og gamle skudd, deretter transplantert inn en ny pott med frisk jord.
Asparges finnete bli utsatt for å bekjempe sykdommer og skadedyr (edderkopp midd, bladlus, Quadraspidiotus perniciosus, grå mugg, etc.). Den behandling kjemikalier busk tåler dårlig fordi ofte etter sykdommen dør. Dette er en av de få ulempene ved denne type anlegg.
Reproduksjon fjærlett asparges
Asparges finnete (foto)

Reproduksjon asparges er gjort ved å dele busk eller frø. Vegetativt spredte plante måte bedre i vårmånedene. For dette vokst bush vinstokker fjernet fra potten, forsiktig ryste jorden fra røttene. Deretter kan du dele noen busker og sitter på pottene. Denne metoden for reproduksjon er ikke alltid vellykket fordi tryggere bare å så frøene av asparges. Foruten asparges frø spredd ganske enkelt.
Reproduksjon asparges frø holdt som følger. Tidlig på våren (slutten av februar-mars) frø sådd i en dybde i potter med en lett jord, vannet og satt i et varmt sted. Det anbefales å dekke pottene tonet glass. Ved romtemperatur, bør opprettholdes ikke mindre enn 23 ° C, og av og til spray jord. Når spirene vokse sterkere, de dykke i små bokser, og deretter inn i individuelle potter. Jordsmonnet i potten bør være rik på næringsstoffer. Du kan velge å forberede en blanding av humus jord, sand og blad.
Asparges finnete (foto)

Det bør bemerkes at asparges finnete refererer til giftige planter, så i alle fall det ikke kan avles i barnehager, skoler og barnehager.  
Planter for en alpin lysbildeMed vakkert dekorerte fjellhagen kan du dekorere noen hageområde. Men, som ønsker å skape et sant mesterverk for alpine hageplanter skal velges basert på spesifikke krav.
Velger planter for alpin lysbilde
Det er hemmeligheter å skape en alpin lysbilde, og vite at du kan gjøre det en reell dekorasjon av din hageflekk. Velge henne blomster, gress, busker, bør forlate dem som trenger spesiell omsorg, samt planter som er dårlig eksistere sammen med sin kamerat (inkludert Aubrieta, rezuhy, hornfels, mylnyanka). Mange problemer i stand til å levere blomster rock garden som trenger å skjule fra vinterkulden eller glohet sommersolen.
Når du oppretter en stein hage er bedre å velge lav voksende planter. Også i dette tilfellet er det viktig å finne stedet der du skal lage en alpin lysbilde. Merk at noen blomster foretrekker å leve i skyggen, mens andre, mer som solsiden av hagen.
Gjør din vakre alpine lysbilde, kan du bruke tysyacholitnyka planting, atsenы, vannskille, konvensjonelle asters, katten sitater. I tillegg er disse plantene anses upretensiøs og krever ikke ekstra omsorg. Like attraktiv vil se ut på din steinhager furu, azalea, oppsvulmede planter.
Stauder for alpin lysbilde
De er mest populært med vakre farger og uvanlige formen på bladene. Hvis flerårig alpine blomster skomponyrovat klokt, vil de i sin tur blomst fra tidlig vår til utbruddet av kaldt vær, som gleder deg med fargerike maling.
Planter for en alpin lysbilde

Den største fordelen med disse blomstene - sin enkelhet, minimalt vedlikehold, og det faktum at de ikke trenger å plante ut hvert år. Men ta vare på dem, men likevel nødvendig.
Etter planting disse plantene trenger hyppig vanning, jord behandling. Men hvert år behovet for slike manipulasjoner er redusert.
Vanligvis, i steinbed med stauder plantet oppsvulmede planter. Du kan foretrekker krokus, Hyacinth eller tulipan. Sine blomster er ikke bare veldig lyst, men har en uvanlig form.
Planter for en alpin lysbilde

Også i steinhager kan plantes dekorativ sløyfe - det ser ganske attraktive, ikke verre blomster. Videre baugen også skryte av et bredt fargespekter. Selvfølgelig, det ideelle - det edelweiss, med sølv blomster i form av stjerner.
Hvor alpine hage som ligger i skyggen av hagen, vil det sikkert være utsmykket mai lilje eller Hvitveis. De vil glede deg med vakre blomster på bakken og skape et tykt teppe av vegetasjon.
Planter for en alpin lysbilde

Og fans av eksotisk kan lande trygt på sine japanske rock hager eller Amur aryzemu, med originale knopper.
Ground planter alpin lysbilde
Planter for en alpin lysbilde

De er preget av relativt lange skudd, og opptar en stor plass rock garden. Når du velger alpine blomster nellik notat, tusenfryd, timian, johannesurt, jordbær. De kan skilte med rask vekst, imidlertid, og vil se etter dem mer nøye. Til deres vekst var mindre rask regelmessig gjør foryngende hårklipp.
Før planting ground planter som er for lange antenner, er det bedre å fullstendig kutte. Hvis de er skudd i jorda, være oppmerksom på at det vil være vanskelig for dem å opprettholde. Dette gjelder først og fremst den østlige hypericum, toadflax, ryllik. Hvis du ikke har tid i tide til å kutte sine stengler, rozrostutsya de raskt over fjellet.
Hvis det er mulig, er det bedre ikke å plante ved siden av ulike typer alpine blomster. Den vellykkede kombinasjonen kan kalles nabolaget ground og lok, som er lett å vedlikeholde.
Planter for en alpin lysbilde

Velge denne type anlegg, husk at de vokser svært bredt, tett dekker bakken og hindre spredning av ugress. Fordi du ikke trenger ofte luke rock garden.
For vekst av vegetasjon ikke trenger noen spesielle forhold, har de ikke trenger ekstra transplantasjon. Men det er de som vokser svært sakte. Derfor trenger de mer planting planting materiale.
Bartrær for alpin lysbilde
Planter for en alpin lysbilde

Med bartrær kan bruke ulike typer gran, blå, selvfølgelig, stikkende. Opprinnelig vil se etter steinhager dverg varianter av gran, furu og ulike fossefall som spektakulært faller ned.
Hvis lysbildet plantet steiner, kan du dekorere det med europeisk og japansk lerk. Det vil være attraktivt selv i den kalde årstiden, som har en tendens til å slippe noen av sine nåler.
Planter for en alpin lysbilde

Som for einer, kan å lage rock garden brukes nesten alle varianter av bush, men best egnet for dette formålet tuevyk eller gran.

Anbefalinger for å plante planter i alpinbakke

Hvis du ønsker å dekorere store bakke alpine planter, er det best å ta dem til et sted nærmere de store steiner, men liten, men bør plasseres i nærheten av småstein. Nær skråningen av rock garden er godt vant bunndekkende blomster.
Ground planter vel med dverg oppsvulmede som blomstrer tidligere. De må vannes ovenfra, slik at vannet rant ned bakken og nådde røttene.
Hvis blomstene tåler skygge, så er det bedre å plante i de østlige og nordlige sider. Og de som elsker sol, den beste jorda på solsiden eller toppen av bakken.
Også under dannelsen av rock garden må vurderes når blomstre visse blomster. Hvis de velger riktig, kan du nyte nesten konstant blomstring. I tillegg er det viktig å følge visse proporsjoner, blir store planter best plantet i nærheten av store steiner. Men flertallet av stein hager plantet på lave, grasiøse blomster at de ikke skaper en skygge for en, ikke dekker steiner. Vi bør ikke glemme at en del av rock garden kan være i skyggen, avhengig av beliggenheten.
Av spesiell notatet er en flerårig vegetasjon fordi det krever nøye utvalg av seter for landing. I tillegg er disse blomstene har muligheten til å vokse raskt og derfor i stand til å skade andre beboere alpin lysbilde, frata dem sollys.
I sprekker og forkastninger kan plantes skjemmende, lave blomster. Sentralt i steinhager bør gis lyse stauder som vil være den dominerende element i sammensetningen.
Hvis du bestemmer deg for å dekorere dine rocke hage busker, tenk på deres valg med stort ansvar, nøye plukke dem på plass. Stoppe valg på japansk lønn, Eric, asalea, hvite kunstgress, Forsythia, rosmarin, dverg rose.
I løpet av våren og høsten lysbilder bør fjerne løv, undergrunnen liv etter gnagere, sørg for at alle steinene forsvarlig inngjerdet. Det er viktig ikke å gå glipp av et øyeblikk av den første visningen av ugress og umiddelbart ta opp deres eliminering.
I sommer, bør plantene være godt vannet, så hvis det er mulig det er best å utstyre din rock hage med automatisk vanning.
Før utbruddet av kaldt vær blomster, busker trenger å gjemme seg under tykk plastfolie eller tørt løv og barnåler skam. Å designe ikke båret bort av vinden, styrke den med tau garn, fast på kantene av steinene.
Med riktig stell og omsorg rock garden vil glede deg hele året, noe som gjør din hageflekk enda mer slående og uvanlig.  
Яндекс.Метрика