Asplenioum (Kostenec) klynge. Asplenium nidus

 Asplenioum avlEller som det heter, Fugleredet Fern, fikk sitt navn på grunn av sin brede blader som vokser fra en sentral blad rosetter, danner et "reir" i midten av anlegget. Anbud unge bladene gradvis utvikle seg til voksne tykke og brede. Friske blader bør være lyse grønn, skinnende. Asplenioum avl i naturen vokser på trær som epifytter, får næringsstoffer fra regnvann og rotting mat fra omgivelsene. Hjemme, bør det være beskyttet mot direkte sollys. På bladverk plantene var frodig, må det holde en fuktig atmosfære. I strid med omsorg utenfor de gamle bladene dekket flekker, og de må kuttes på basen. I den skyggefulle drivhus eller i bushen bregne later voksne kan vokse til 15 meter i lengde.

 Betingelser for Asplenioum


 Lett for å bevare den form og farge av plantene trenger en myk diffust lys. I sterkt lys de unge bladene er blek.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 12 C på sommeren - i størrelsesorden 21-24 ° C.
 Vanning: sommer - 2 ganger i uken i vinter - hver 10. dag for å opprettholde en konstant fuktighet i jordsmonnet. På minimum vinter temperaturen på jorden bør være nesten helt tørke ut mellom hver vanning.
 Fuktighet: Sommer plante spray to ganger i uken i vinter - 1 per uke. Plasser potten på skuffen av våt småstein for å gi en høy grad av fuktighet.
 Gjødsling : Summer Asplenioum matet en gang i uken med flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i vann.
 Jord: torvblanding.
 Transplantasjon: Sjekk tilstanden på hver vår røtter. Hvis de vokser svært tett, slik at jorda er nesten usynlig, transplantere anlegget inn i en større en størrelse crock. Sammenlignet med andre bregner, har dette anlegg en liten rotsystem, og dens røtter er generelt ikke vokse gjennom avløpet. Plantehøyde 40 cm påkrevde 15 cm potten.
 Vare på utseende : Spray anlegget med bløtt vann, deretter forsiktig tørke bladene. Ikke bruk for rengjøring og polering blader.

 Funksjoner omsorg asplenyumom


 For å sikre høy luftfuktighet, sette potten på skuffen av våt småstein. Sørg for at bunnen av potten ikke gjelder for vann. Eller plassere potten med en plante i en større beholder fylt med fuktig torv.  
Astrophytum, Astrophytum

 Cactus slekten Astrophytum kommer fra ørkenen regioner i Nord-Amerika. Eksternt, ligner de en stjerne, for som han fikk navnet: aster på gresk - stjernen. Strukturen innbefatter et antall opprinnelige form, vakre arter skiller seg fra hverandre. Forskjellige typer av Astrophytum har forskjellige typer pigger. I A. ornatum lange rette, harde pigger, mens i A. capricorne - buede og flokete. A. myriostigna stedet for pigger er konveks, som det føltes pads tonkovolosystыe - areola, som er modifisert lateral knopper. Artene er svært forskjellige i størrelse: en svært liten diameter på 8-10 cm, den andre store, vokser i naturen til 2 meter i diameter eller mer.
 Den minste av Astrophytum - A. Asterias. Det er vanskelig å vokse i hjemmet, fordi det er svært dårlig tolerere platetypen. Han har ingen pigger, men åtte rader med sløve kanter er hvite, veldig vakkert woolly areoles.
 Astrophytum asterias blomstre rundt en alder av fem år til en størrelse på 8-10 cm i diameter, blomster nå nesten Med cm i diameter. Hvis kaktus er godt utviklet, vil den blomstre hele sommeren vakre gule blomster.
 Astrophytum capricorne - en annen saktevoksende skjema. Den når en høyde på 15-18 cm, om sommeren er det blomstrer vakre gule blomster.
 A. capricorne dekket med lange buede pigger, lik den sammenvevd wire.
 Annet: A. ornatum flott med skarpe gule pigger rett vokser raskere og er stor enn den andre - i naturen av anlegget etter 50 år, og nådde en høyde på ca 2 m blomstene kommer til syne i 5-6 år når det vokser kaktus. ca 10 cm i høyde og med samme størrelse i diameter. Den maksimale størrelsen på innendørs anlegg ca 30 cm.
 Astrophytum myriostigma, Cardinal Hat kaktus, ganske upretensiøs; ingen torner. Han vanligvis fem ribben, og alle grå-grønn overflate er dekket med små hvite hår. Omtrent 10 år senere kaktus vokser på størrelse med en liten melon. Hos friske planter er godt synlig på toppen av ny spiring. Blomster med en behagelig søt smak vises hele sommeren og blomstrer i 2-3 dager.

 Betingelser for Astrophytum


 Lett : Sunny vinduskarmen eller godt opplyst teplychka.
 Temperatur: vinter - ikke under 4 ° C om sommeren til 38 ° C; god ventilasjon.
 Vanning: vanning planter ikke veldig rike, spesielt A. Asterias. I sommer - vanning omtrent en gang hver 2 uker, en sterk tørr varme - en gang i uken; Hvis kaktus vokser i en liten gryte (8 cm eller mindre), sørg for at landet prosohla etter forrige vanning. Om vinteren, holde anlegget i en tørr, vann våren ikke lenge til solen begynner å varme.
 Gjødsling: sommer en gang i måneden lage gjødsel høy i kalium (for tomater).
 Jord: 3 av fruktbar leirjord og 2 deler grov sand (ikke marine konstruksjon og ikke) for A. asterias ta to deler jord leire og tre deler sand.
 Transplantasjon: unge planter er transplantert hvert år i en størrelse større pott. Når behovet potten diameter på 13 cm, kaktus transplantert hvert 2. år. Etter transplantasjonen ikke vannes for to uker.
 Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr: 2-3 ganger per år plante spray insektmiddel.

 Funksjoner omsorg astrofytumom


 Moderat vanning. Hell aldri Astrophytum altfor ofte og rikelig.  
Blomst, tagetes patula

 Marigold innfødt til Mexico, så de tåler varmen og ikke krever rikelig vanning. Marigold varianter med enkle blomster faktisk ikke bli syk på grunn av platetypen (selv i åpen balkong i regnvær), men kan ikke motstå selv svake frost.
 Marigolds er vanligvis busker opp til 25 cm Bortsett dvergformer, de er mer egnet for balkong beholdere enn for vedlikehold i rommet. Blomstene er gul eller oransje, kan være rød eller rødbrun prikker. Avhengig av variasjon, blomstene er enkle eller doble.
 Varianter : Med enkle blomster - Verdifull bar; med lyse gule blomster - Pascal, Suzie Wong; Raffl Red; med dobbel - gylne ball Orange skjønnhet, dronning Sophie, Gold, kid.
Blomst, tagetes patula

 I tillegg til den populære T. patula, vanligvis dyrket to typer Marigolds: T. signata - med små blomster, dverg; T. eruta, afrikanske ringblomster - høy, med store doble blomster.

 Betingelser for marigolds


 Lett : Den maksimale mulig; Anlegget må ikke være mer enn 2-3 timer i skyggen, forutsatt at andre tider av dagen vil det være lys.
 Temperatur: marigolds ikke tolerere frost.
 Vanning: Trapper bør vokse i fuktig jord. Modne planter våte dårlig fordi jorda må tørke helt ut mellom hver vanning.
 Fuktighet: Holde anlegget i tørr luft. Terry gjorde ikke blomst spray, eller de kan råtne.
 Jord Fruktbar leire blanding.
 Gjødsling: månedlige marigolds matet med flytende gjødsel utvannet to ganger svakere enn det produsenten anbefaler. Kan brukes som gjødsel pinner.
 Reproduksjon : Marigold frø er stor og lett å gå. Sår dem tidlig på våren beholder, tildekking med et lag av jord. Avlinger holde ved 16 ° C. Frøene spirer ca 3 dager. Etter ca 10 dager etter planting frøplanter i bokser eller trapper alene i individuelle potter. Gi gode belysningsanlegg og frisk luft. Plantet i balkong containere når trusselen om frost passerer.
 Vare på utseende: fjerne visnet blomstene til å vokse nye blomster snart.

 Funksjoner bryr Chornobryvtsi


 Marigolds kan ikke tolerere hypotermi, slik at de må beskyttes mot kulde, veldig nøye - de unge plantene før frosten. I uoppvarmede glaserte uteplass og nær uteplyte ramme. Hvis marigolds vokse på en åpen balkong, dekkende planter pappesker eller biter av skum.  
Springfrø Waller, Impatiens walleriana

 Hjemland balsam (et annet navn - nærtagende) - tropisk Asia og Afrika. Springfrø Waller - en av de mest prisgunstige for dyrking av planter hjemme. Det tar rot i vann, vokser raskt og har en fargerike blomst. Det kan oppbevares i flere år, men i dette tilfellet anlegget er vanligvis ekstraheres, sprer seg og formløs. Derfor anbefales det hver vår vokse ny balsam av stiklinger eller frø. I sommer planten blomstrer mye lyse blomster. Blomstene kommer i alle nyanser av balsam og rose rød, nye varianter har blitt avlet med rødlige fargede eller spraglete blader. Siste krever samme omsorg som vanlig Balsamine, men om vinteren må de holde ved høyere temperaturer.

 Betingelser for balsam


 Lett : Planter trenger sterkt sollys. Et ideelt sted for det - solrik vinduskarm.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 13 ° C, optimal temperatur - ca 18 ° C. Sommer - ikke mer enn 22 på S.
 Vanning: sommer vanning anlegget 2-3 ganger i uken. Vinter - hver 10. dag. Redusere vanning når temperaturen synker.
 Fuktighet : Ikke spray anlegget, da det kan føre til soppsykdommer, og blomstene vises skjemmende flekker. Ved en temperatur på 22 ° C og over, sette potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling: sommer, under aktiv vekst, mate balsam en gang i uken gjødsel for innendørs planter, oppløst i vann. Konsentrasjonen bør være to ganger lavere enn anbefalt av produsenten.
 Jord: balsam foretrekker leirjord blanding.
 Transplantasjon : Etter det første året med vekst - årlig; balsam blomst bedre hvis potten det litt stramt, så bli transplantert anlegget er veldig stor pott. Bedre hver vår vokse ny balsam.
 Vare på utseende : Plant ren myk børste eller fjærkost. Om sommeren anlegget kan vaske i dusjen, deretter riste med vanndråper ham. Ikke bruk for rengjøring og polering blader.
Springfrø Waller, Impatiens walleriana

 Funksjoner omsorg balsam


 Borekaks. Borekaks Balsam røtter i vann.
 Ta en liten bank, 2/3 fylt med vann i bunnen satt i 3 - 4 stykker av trekull. Dekk glassene med folie, folie sikker viskelær og lage et hull i den for å kutte. Avskåret fra hovedstammen lateral shoot lengde på ca 8 cm. Plasser håndtaket i vannet, slippe den gjennom hull i folien. Når vil danne nye røtter, transplantere anlegget i en liten gryte og dekk den til 3-4 dager med polyetylen for å gi en høy grad av fuktighet.  
Яндекс.Метрика