Aubergine. Voksende

 Hvordan å vokse aubergine i landet?


 Hva er de nødvendige betingelser for dyrking av aubergine


 Den første fasen av voksende aubergine - en valg av varianter av aubergine, Så voksende seedlings og planting frøplanter i jorda.
 Aubergine - krevende å jord og ernæringsforhold Kultur. Høy avkastning kan oppnås bare på lyse, jordstruktur, næringsrike planter i en lett tilgjengelig form. Den beste jorda for det - svart, lys leirjord og sandholdig leirjord med et høyt innhold av organisk materiale. På tung jord aubergine vokser dårlig. Optimal reaksjonsmedium - nøytral eller nær nøytral (pH 66-70). Aubergine svarer godt til anvendelse av organisk og mineralgjødsel.
 Denne kulturen for sin utvikling krever mye nitrogen, slik at doser av nitrogengjødsel høy. Nitrogen er laget for å mate bedre brukt til å danne avling enn nitrogengjødsel kjerne.
 Med en mangel på denne delen av den vegetative veksten av planter bremse dramatisk. Men høye doser av nitrogengjødsel treg frukt formasjon. Fosfat gjødsel bidrar til vekst av røtter, dannelsen av generative organer, akselerere modning. Med mangel på fosfor i jord voksende aubergine suspendert. Anlegget er liten, knopper faller av, dårlig utviklede eggstokkene. Fosfat ernæring aubergine er nødvendig i hele vekstsesongen. Potash gjødsel øke plante motstand mot sykdom. Med mangel på kalium veksten bremser ned, vises kantene på bladene og fruktene av aubergine brune flekker. Sporstoffer i form av salter av molybden, bor, kobber planter trenger for vekst, utvikling og fruiting.
 Aubergine elsker varme i vekstsesongen. Ved krevende å varme den overgår selv den tomat og pepper.
 Den minimale temperatur for frøspiring + 13 ° C, den optimale - + 20-26 ° C, ved hvilken skyter ut på 8-12 dag. Ved en temperatur på + 10 ° C og under aubergine frøene ikke spirer. Imidlertid, hvis deres hodet (tåle 10-15 dager ved + 10 ° C, og ved forhøyet temperatur + 18-22 ° C), synes de vennlige skjøt 3-7 dag, planter raskt utvikle og produsere betydelig større avkastning frukt. Den optimale for plantevekst og utvikling temperatur 20-30 ° C Ved høyere temperaturer stopper plantevekst, og ved + 13 ° C og under - stopper plantene gradvis blir gule og dør.
 I de første to ukene av vekst eggplanter er meget følsom for temperatursenkning. Dermed når temperaturen synker til + 8-10 ° C stiger planter dø innen noen få (3-5) dager. Langvarig frysing, selv mindre (-05 ° C), kan aubergine ikke tolerere. Spesielt følsomme aubergine å senke temperaturen under dannelsen av knopper og blomster. Etter transplantasjonen i det åpne bakken ofte de første blomstene faller av så snart temperaturen synker under 15 ° C. Ved lav temperatur, særlig om natten, faller generative organer (blomster, eggstokker) i midten - og sene sorter sterkere enn rask.
 Aubergine veldig kresen om fuktighet. Optimal fuktighet for aubergine er ca 60%. Fruiting er en kritisk periode i vannforbruket. Med mangel på fuktighet plantene slutter å vokse sine blomster og unge eggstokker fall, trenger fruktene ikke nå normal størrelse blir stygg form, kraftig lavere avkastning. Kortsiktig tørrhet i jord fører også abscission av knopper, blomster og eggstokker. I kaldt overskyet vær med et overskudd av fuktighet bremser utviklingen av planter, økte avsnøring av blomster og eggstokker. Varmt, tørt vær fører også til avsnøring av blomster og eggstokker. Under en varm våren er de mindre påvirket av høye temperaturer om sommeren.
 Aubergine i rassadnyj tidkrevende mye vann. Med en stor overflate av blader, aubergine planter fordampe en betydelig mengde fuktighet, og krever hyppig vanning.
 Planter krever intens sollys. De er korotkodnevnыm eller nøytral til dag lengde former. Spesielt følsomme for korte dager aubergine i den første perioden av vekst - fra 10 dager gammel for å blomstre. Kort dag på denne tiden påskynder utvikling. Under 12-timers dag i vekst frøplante plantevekst kan bli fremskyndet for 10-35 dager. Etter blomstring, kan det fort utvikle seg i løpet lange dager. Utilstrekkelig belysning forsinker plantevekst er forsinket forgrening og tidlig blomstring. Når vokser i skyggefulle områder aubergine ingen frukt.

 Hvordan ta vare på aubergine i hagen


 Plant omsorg er å opprettholde ønsket temperatur, vanning, fôring, beskytte dem fra frost, skadedyr og patogener.
 Aubergine - korotkodnevnoe anlegget begynner å blomst når lengden av dagslys timer ikke mer enn 14 timer. I forhold til sentrale aubergine begynner å blomstre bare en gang om dagen begynner å avta. Redusere lengden på dag 10-12 timer (ved høy lysintensitet) kan fremskynde fruiting. Nesten dagslys timer forkorte følger: set ramme av planter som dekker ugjennomsiktig materiale. Hans eneste av dag for 10-12 timer (for eksempel fra 7 am til 18 pm). Denne prosedyren blir utført daglig. Uregelmessig formørkelsen vil bare skade planter.
 Temperaturen på solfylte dager skal ikke overstige + 24-28 ° C, og om natten opuskatymetsya under + 12-15 ° C. Når frost planter i veksthus ekstra deksel (høyet, lutrasilom, spunbond).
 Hvordan vann aubergine? Aubergine vannes regelmessig, hindrer uttørking eller fukte jorda. Etter vanning drivhuset bør luftes. I form av drivhus noen ganger dårlig bundet av. I dette tilfelle utføre kunstig pollinering. For å gjøre dette, med modne gule pollenknapper av en blomst pollen pensel brukes til stigmatisering av en annen blomst. Det beste er å pollinere blomsten pollen nedtrekk.
 I å gjøre anlegget, velger tre sterkeste skudd og individuelt knyttet til espalier. I fremtiden, alle de nye skuddene er ikke lenger enn 5,8 cm er fjernet.
 Etter dannelsen av 8-9 ekte blader vises sideskudd og store knopper. I store enkle blomster, kan aubergine danne blomsterstanden av 2-3 blomster. Fjern en ikke burde, fordi de måtte dukke opp standard resultater.
 De fleste i denne kulturen som aubergine er nødvendig for dannelsen av en god høst for mye lys. Dagtid plantene bør slippe skygger fra skyene. Andre minste skyggelegging - nabobygninger og drivhus planter - fører til en nedgang i yield. Men langvarig skyggelegging kan vanligvis spare deg en sjanse til å prøve sin aubergine.
 Så, aubergine frukt bånd bare når blomsten utsettes for direkte sollys. Derfor må dannelsen av plantene fjernes og etterlater zatinyuyuchi blomst.
 Siden begynnelsen av fruiting doser av mineralgjødsel økte fôring to ganger.
 Når du begynner å samle aubergine? Lagring harvest aubergine
 Rengjøring frukt begynne når de er i en fase av teknisk modenhet og når en karakteristisk for klassestørrelse og fargestoffer. Plukke frukt regelmessig hver 5-7 dager, nøye kutte av deres kniv eller saks med stammen. Samle frukt fortsatte frem til den første frosten.
 Standard aubergine frukt skal være frisk, ren, sunn, typisk for det mangfoldet av form og farge, uten mekanisk skade av stammen. Kjøtt av frukt å være frodig, smidig, uten hulrom, frø slot - med ubebygde hvite frø. Fruktene er langstrakte lengde må være minst 10 cm, og frukten av en annen form - den største tverrgående diameter på minst 5 cm.
 Captured frukt kan lagres i et tørt og kjølig sted for en måned.  
Type gjødsel

 Hva er gjødsel


 Gjødsel for hagen. Lines


 For å dyrke planter også, bør de være jevne mellomrom for å mate gjødsel som inneholder primært nitrogen, fosfor og kalium.
 Alt gjødsel delt inn i organisk og mineral. Opprinnelig de kan være både naturlige og kjemisk avledet.
 De mest brukte naturlig organisk gjødsel inkluderer kompost, husdyrgjødsel, kylling gjødsel og torv. Disse gjødningsstoffer inneholde alle nødvendige plantemateriale i sin helhet. Sammen med inngåelse av en bakken de forbedre sin struktur.

 Husdyrgjødsel


 Husdyrgjødsel er en verdifull organisk gjødsel. I frisk er det ikke anbefalt å bringe jorda, da den inneholder stoffer som er nødvendige for planter i utilgjengelige skjema. Dekomponeringen av gjødsel i jordsmonnet ut mye varme for planter og giftige gasser. Det kan være ugressfrø. I denne sammenheng må gjødsel først perepret. For dette fersk gjødsel er stablet på toppen og dekker med et lag av torv tykkelse på 15 til 20 cm og lagret på en slik måte 4-6 måneder. Halv forfalt husdyrgjødsel i noen tilfeller kan brukes som gjødsel. 10 kg gjødsel inneholder omtrent 50 g av nitrogen, fosfor, 25 g og 60 g kalium.
 Gjødsel ofte før du gjør jord blandet med gjødsel. På 1 tonn husdyrgjødsel lagt 15-25 kg enkel superfosfat, 50 - 60 kg fosfor mel. Jord gjødslet med husdyrgjødsel vanligvis en gang hvert 2-3 år. Gjør det mens grave området. 1 m 2 av land gjør 4-6 kg av husdyrgjødsel.

 Kompost


 Kompost er den beste naturlig organisk gjødsel. Ferdig kompost er en homogen mørk smuldrete masse. Bruk den som en form. For å gjøre det, tildele en spesiell del 15-2 av partene. Det øverste laget av jord fjernes til en dybde på 20 cm, den resulterende hullet dekket med tykt lag med torv 10-15 cm kan helle et lag av jord tykkelse på 5-10 cm. Dette stedet gjør deretter ulike organiske materialer og avfall. Hvert lag tykkelse på 20-30 cm helle flytende gjødsel, vann, fugleskitt lå der og strø et tynt lag jord. Du kan legge til en komposthaug og gjødsel. Avfallshåndtering å bruke så lang haug når en høyde på 1-15 m.
 Til bedre perehnyvala organisk materiale, kompost haug med jevne fuktet. Hver 1-2 måneder rive henne gaffel. I løpet av sommeren kompost i 3-4 måneder er klar. Den kan brukes for gjødsel senger. Sagflis, barnåler brytes svært sakte på grunn av dem kompost er egnet for bruk i 1-2 år.

 Fugleskitt


 Fugleskitt på deres kjemiske sammensetning rikere i næringsstoffer for planter rolle enn husdyrgjødsel. Han gjør raskt sin virkning. Pure bidra til jord bare ved å grave. Dette gjøres på våren og høsten. 1 m 2 jordsmonn tilbringe 02-03 kg fugleskitt. For plantenæring fjærfe gjødsel fortynnet med vann. De fyller beholderen og hell 1/3 til randen med vann. Insister fjærfe gjødsel i 2-4 dager mens tidvis rørt. Da den resulterende gjødsel fortynnet med vann 3-4 ganger, og brukes til vanning. 1 m 2 av land bruker 1-15 bøtter med flytende gjødsel.
 Du kan lage gjødsel med fjærfe gjødsel ellers. I en bøtte med vann fortynnet med 1,2 kg fjærkregjødsel. Da de strømmet rader og furer på 15 liter per 1 m 2. Deretter strø hagejord.

 Torv


 Pure torv brukes til å mate planter upassende. I torv nitrogen er trudnousvayvaemoy skjema for planter. Den inneholder skadelig for planter zakysnыe tilkobling, så det har høy surhetsgrad.
 Noen ganger torv gjort i lys sandholdig leirjord og tung jord for å forbedre sin struktur. Men pre nøytralisere surheten av torv. For dette formålet, 100 kg av torv tilsett 2-3 kg av kalk eller 3-4 kg av tre aske. Lowland torv før bruk airs. Dette reduserer sin fuktighet helt oksidert og oksidert materiale.

 Gjødsel


 Mineralgjødsel øke jordas fruktbarhet og bedre plantenæring. De inneholder mineraler. Sammensetningen de er oppdelt i enkle og komplekse. Enkle gjødsel som inneholder en av de næringsstoffer (nitrogen, kalium, fosfor, kobber, etc.). Komplekse gjødsel som inneholder to eller flere næringsstoffer. Komplekse gjødsel er delt på antall av næringsstoffer.
 Som det viser seg mangelen av kjemiske elementer i planter
 Dersom anlegget mangler noen viktige kjemiske elementer, det begynner å gjøre vondt. I hvert fall er det visse tegn som du kan bestemme nøyaktig hvilke element mangler anlegg. Mangel kan fylles opp ved hjelp av kunstgjødsel (tabell. 1).
 Tabell 1. Tegn på mangel av kjemiske elementer i planter


 Tegn

 Årsaken

 Gjødsel


 Anlegget ser svak, den nederste bladene er små, gul, blomstrende dårlig.

 Mangel på nitrogen (N)

 Urea, alger, nitrat, ammoniumsulfat


 Eldre bladene er små, med rødt eller lilla fringing, tidlig overfly. Anlegget er mørk grønn, det er stunting

 Mangel av fosfor (P)

 Alger, benmel, superfosfat, mineral fosfater


 Kantene av bladene ser ut som brent, bladene, spesielt deres topp er omertvevshaya stoff

 Mangel på kalium (K)

 Tre aske, kaliumnitrat, kaliumsulfat


 Skyte tips og unge bladene krøller innover, rynkete, dø

 Mangel på kalsium (Ca)

 Gips, kalk, kritt, kalsiumforbindelser


 I eldre bladene var dødt vev flekker, kanter krølle opp blader, petioles svake

 Mangel på magnesium (Mg) eller et overskudd av kalium (K)

 Dolomitt kalkstein, kyzeryt, magnesiumsulfat, Epsom salt


 Unge bladene blir gul eller fargeløs, blad venene forbli grønn stund. Anlegget er forkrøplet.

 Mangel på jern (Fe)

 Sekvestryn, magnesium sulfat  
Яндекс.Метрика