Blomster azalea omsorg som ikke avviker veldig komplisert, kjent for et stort utvalg av former og farger av blomster. Dette praktfulle busk trekker også oppmerksomhet til sin lange blomstringsperioden, inkludert i den kalde årstiden.
Azalea blomster - blomst omsorg i ulike perioder av blomstring

 Mest populære planter av Rhododendron (Rhododendron) gjelder også for azalyyam. Disse plantene elsker fuktighet, kan ikke stå varmen, og trenger konstant vanning og regelmessig vedlikehold. Azalea er delt på tidspunktet for blomstring. Ja, blomstring fra desember til januar referert til tidligere, tilhører middel asalea, spirende fra januar til mars, ifølge senere - fra februar til april. I vårt land de vanligste typer av indiske asalea og dets hybrider (Rhododendron simsii). gå nærmere disse artene.

 Velge blomster


 Når du velger et rom for å bedre asalea blomst, blomst bare kommer med masse hovne knopper. Transplantere anlegget først etter utløpet av perioden for blomstring.

 Plant Care


 Den optimale forhold for trivsel asalea er sur jord. Heldigvis, nå denne jord kan lett matche noen spesiell butikk. Det er i denne jord planten vokser godt og gode oppblomstringer.
Azalea blomster - blomst omsorg i ulike perioder av blomstring

 Vann til vanning er ønskelig for å fremme og forsvare kul i kjøleskapet. Planten liker ikke varmen og altfor varmt rom. I dette tilfellet, vann blomst på en daglig basis, andre ganger ganske rikelig vanning 2-3 ganger i uken. Jordsmonnet i potten bør alltid være fuktig - dette er det viktigste kriteriet for å bestemme hyppigheten av vanning.
 Best omgivelsestemperatur for asalea er 12-20 ° C. Det er klart at temperaturen i boliger er ofte litt høyere, så med riktig pleie anlegget tilpasser seg godt til det og tåler lav varme. Hvis det var en plage og mot høy temperatur anlegget begynte å falme, for å løse problemet ved hjelp av knust is, som kan pålegge en blomsterpotte på kanten. Denne fremgangsmåte for kjøling av jorden godt og ikke skader planterøttene. Et annet alternativ for å senke temperaturen på jorda - sette en pott med en plante i det iskalde vannet, må du sørge for at jorda selv er ikke i kontakt med kaldt vann. Du kan også pålegge troende bunnen av potten i en skål område.
 Hvis den utidige vanning jorda tørket hardt nok, kan du rette opp situasjonen som følger: en plante med pot nedsenket i kaldt vann, slik at bare vann på selve anlegget, og deretter trekker og gi vann til å renne godt. Ja, får azalea nødvendig fuktighet i riktig mengde.
 Som azalea elsker fuktighet, anbefales det å jevnlig spraye bladene med vann. Du kan også plassere en blomst på en egen skuff fylt med småstein. Brett fylt med vann til et nivå like under stenene, som ga ytterligere konstant fuktighet.

 Blomster azalea omsorg under blomstring


 I løpet av denne perioden, asalea trenger solrik farge. Men det trenger ikke å være direkte sollys bedre hvis lyset er diffust. Anlegget er ikke ønskelig å bevege bedre plassert en blomst på vinduene nærmere til rammen. Du kan ikke sette asalea nær batteriet eller annen varmekilde.
Azalea blomster - blomst omsorg i ulike perioder av blomstring

 Falmet blomst vri forsiktig best at det ikke er frø modning. Sprøyting er også nødvendig, men det bør ikke påvirke de hovne knopper.

 Flower Care etter blomstring periode


 Etter blomstring asalea kan overføres til en balkong eller prikopat hage i en skyggefull del av det. Anlegget er ikke redd for trekk og føles store utendørs hvis nattetemperaturer ikke faller under 6 grader. Hovedvilkåret - mangel på direkte sollys.
 Endring i den nye potten gjøres best i slutten av våren. Et godt valg vil være ikke dypt, men bred potten, fordi rotsystemet av planten overflate. Unge planter krever årlig transplantasjon og voksen nok til å endre blomsterpotte ett hvert 3. år. som modne planter å beskjære rett etter blomstring, fjerne svake greiner, skytende skudd. anlegget også kan tynne ut. Vanlig omsorg Azalea sikre sin vekst og rikelig blomstring i den kalde årstiden.  
Omsorg for AsaleaAzalea - en potteplante som har vakre farger. Mange blomsterbutikker har i min samling flere typer merkelige blomster, men også mange bare kan drømme om å vokse og asalea, som ikke alle sår er en vakker grønn ocharovatelneyshuyu og de kunne ikke. Problemet er at azalea er svært lune i omsorg. Derfor, for å vokse i sitt hus dette miraklet blomst, er det nødvendig å vite alle detaljer og regler for omsorg.
Azalea tilhører familien av lyng, er det skoler i Kina og Japan. Det representerer en flerårig plante i form av en busk. Oderevenevshyy stammer asalea kan vokse til 35-50 cm høy. Hver blomst av denne planten blomstrer i ca 30-45 dager. Varianter asalea hverandre ulike former av blomster, plantehøyde, farge og form på busken. Den vanligste er japansk og indisk azalea.
I tilfelle av feil vare anlegget kan slutte å vokse eller dø. Men spesiell oppmerksomhet til det, vil azalea glede sin herre frodig farge og riktig form.
Omsorg for Asalea
La oss starte med belysning - Azalea foretrekker lyse ambient lys eller delvis skygge, direkte sollys for henne dårlig, men dyp skygge vil bringe nytte. Også blomsten liker ikke altfor varmt rom, det hadde en behagelig temperatur 15-18 ° C, så sommer asalea bør holdes i skyggen utendørs.
Vær oppmerksom på at når anlegget er falmet, du ønsker å kutte alle blomstene falmet. Beskjæring bør gjøres skudd på forsommeren. Beskjæring er nødvendig for å bush dannet god form. Og bør klemme tilbake før blomstring skudd.
Vanning Azalea beste bløtt vann, er det anbefalt å bruke regnvann eller smeltevann. Hvis du bruker vann fra springen, bør det i det minste stå opp dagen, som klor som den inneholder, er dødelig for anlegget. Å myke opp vann, kan du 10 liter vann legge 3,4 g. Av kalk. Når vanning skal beregnes som en del av jorden var alltid fuktig, men ikke overdrevet. Ikke i noe tilfelle tillater ikke uttørking av jorda - det vil ødelegge asalea. Vinter og sommer vanning bør være jevnt og rikelig, og i høst hvor mange ganger bør reduseres. Dette gjøres for å stimulere dannelsen av nye knopper.
Det anbefales også kontinuerlig sprøyting planter, vann bør filtreres eller kokt til. Under skal sprayes nøye blomstrende asalea, prøver ikke å falle på samme blomst. For bedre metning av jordfuktighet er anbefalt å senke azalea potten direkte i vannet i 10-15 minutter.
Om våren og sommeren skal gjødsle asalea spesiell gjødsel for denne type anlegg. Dette kan være ammoniumsulfat, superfosfat, ammoniumnitrat, kaliumsulfat.
Unge planter bør transplantert hvert år, og asalea voksen nok til å transplantere en gang i 2-3 år. Potter for asalea egnet bred og lav form. Når transplantere anbefales ikke å bryte jorden rundt røttene com. Jorda for planter å være løs og syrlig, et substrat kan kjøpes i butikken (jord for asalea), eller forberede deg. For å gjøre dette, blandet barskog jord, sand og torv i forholdet 12:58 til en.
Sykdommer asalea
Vær oppmerksom på at azalea bør alltid være på samme side av lyset. Endre posisjon kan utløse opadanie blader. Også bladene kan falle på grunn av de svært høye romtemperaturer og tørr luft. Hvis bladene blir gule og plutselig begynte å dø, kan årsaken ligge i mangel på jern. Hvor anlegget kontrakt edderkopp midd, bør bladene vaskes og dryss med pepper kjøttkraft, løk, hvitløk og så videre. Også mulig behandling og kjemikalier, men i et boligområde er uønsket oppførsel.
Så det er nødvendig å se på denne skjønnheten, så hvis du ikke er redd for arbeid som er nevnt ovenfor, så ikke nøl med å avvikle seg selv er en fantastisk plante. Tillit, respekt for din azalea alle være takknemlig du frodige og vakre blomstene og gi hjemmet ditt en behagelig energi.  
Slik Care for AsaleaAzalea, rhododendron eller (Rhododendron), - en av de mest prydplanter, er en familie av lyng. Azalea blomstrer brightly midt i den mørkeste tiden av året, dekorere huset og behagelig for øyet. Denne rekke fine og vakre blomster og varigheten av blomstring tiltrekker gartnere. Omsorg for dette anlegget er ikke lett, men dette faktum er absolutt ikke redd for hans ekte fans.
Azalea - er en eviggrønn busk, med mange grener, som er eggformet, blader lansettformede elliptiske, pubescent på begge sider. Det er hybrider med doble og semi-doble blomster i form av klokkene i forskjellige farger. Grupper varianter er de viktigste forskjellene i tidspunkt for blomstring: pizno-, medium - og ranokvitnuchi. Etter å ha samlet en samling av varianter blomstring til forskjellige tider, det meste av året du kan beundre deres skjønnhet. De fleste asalea blomster, håndkle og enkel, ren, malt i nyanser av rødt, rosa, Surikov, lilla og mursteinsrød. Utgang også varianter med svært fargerike blomster dekorert med mørke røde striper. Med god omsorg azalea bladene forsvinne under mye blomster.
Varianter
Å holde seg hjemme er ofte asalea avledet fra en av disse artene (helst den andre), etterfulgt av lettstelt:
- Rhododedron obtusum (Rhododendron sløv) - Japansk azalea;
- Rhododendron simsii (Rhododendron Sims) - indisk azalea;
Disse to typer planter nå 40 til 50 cm i høyde og har en spredning krone.
De fleste asalea følgende:
- Avenir (Abner) - høy spre busk;
- Advents-Glocken (Adventshloken) - kompakt, men høy busk;
- Albert Elisabeth (Elizabeth Albert) - viltvoksende, høy busk;
- Apollo (Apollo) - ikke-bulk høy busk;
- Vervaeneana (Vervenyana) og Vervaeneana mitterfuch (Vervenyana mytterfuh) - vakre planter sredneroslye;
- Gerojam voyni (Heroes) mellomstore busk;
- John Haerens (Joy Herens) høy spredning medium - og piznotsvitlyy bush;
- Niobe (Niobe) - kompakt, men høy busk;
- Pink Pearl (Pearl Pink) - en dekorativ busk srednerosloe.
Hvordan ta vare på asalea og gi det anstendig belysning
Azalea har etablert seg som en ganske lunefull potteplanter. Mest behagelig det skygget eller lyspunkt, alltid med diffust lys, med direkte sollys azalea syk. Under den varme sommermånedene bringe bedre asalea i frisk luft, eller enda prikopat i en skyggefull del av hagen.
Slik Care for Asalea - Vanning
Å leve i leiligheten asalea svært viktig nivå av fuktighet, må det være høy. Vannes plantene dine hver morgen og spray bladene. Samtidig uakseptabelt platetypen og stagnasjon av vann i pannen, ellers anlegget vil dø. For vanning asalea bruker bare mykt vann (smeltet, kokt), og i løpet av blomstrende plante er ønskelig å pålegge snø (hvis tilgjengelig) eller is. Noen referansebøker anbefales pidkyslyaty vann med noen få krystaller av sitronsyre.
Slik Care for Asalea - lufttemperatur
I vinter og høst for alle asalea trenger å opprettholde en kul nok temperatur på ca + 12 + 14 ° C, men med forbehold om andre innstillinger for omsorg, de føler seg vel og til en høyere temperatur.
Hvordan ta vare på asalea - sammensetningen av jordsmonnet
Azalea blant plantene, som trenger surt habitat, bør pH i jorda være ca 4 - 4, 5. Perfect - vereskovuyu til bakken, men du kan bruke en blanding av torv og furu land i forholdet 1: 2, som du ønsker å legge til litt elv sand. Komfortabel og asalea i hydroponics.
Hvordan å mate og omsorg for asalea
Fôrfabrikk skal våren og sommeren uke en gang. I løpet av sommermånedene, som brukes for spesialisert azalea gjødsel, kalium sulfitt, ammoniumnitrat, ammoniumsulfat, superfosfat i like proporsjoner. I høst og vinter (under knopp dannelse) løsning strømmet superfosfat (for 5 liter vann 8G).

Hvordan ta vare på blomstrende asalea

Siden mai, i tide til å klippe ut og klemme stammen, er det svært viktig. Visne eller alvorlig spiret grener skal spre seg (spesielt vokser inne i rommet) eller svak. I en frodig busk blomster er mye mindre. Pryschypuyuchy shoots, forlater 4-6 blader. Hvis du ser nye skudd direkte på blomsterknopper, sørg for å løfte dem.
Azalea blomstrer lenger på et kjølig sted. Under blomstringen planter er fjernet fra kapselen for å spare strøm. Blomstring azalea, i motsetning til andre blomstrende planter kan flyttes og roteres. Etter blomstring asalea slå i sin vanlige plass og posisjon (i hva det var i knopp).
Ta nøye vare på kjæledyret ditt, og hvert år vil det blomstre hele storslåtte og frodig. Når vidtsvite azalea, kuttet tykkere og falmet blomster. Å skape en frodig busk på forsommeren, trimme grenene flere ganger. Ikke glem å klemme tilbake alle skuddene under blomstring og før kampen.
Hvordan ta vare på planter og danne sin krone
Det finnes to typer krone formasjon:. Bush - lett å bære og en mer naturlig og shtamb - mer dekorativ form av en liten trestamme med en høyde på ca 30 cm Tidlige varianter kuttet til tidlig på våren og sent i begynnelsen av sommeren. Hovedformålet med dannelse - en vakker prydplante med knopper jevnt dannet. I hjertet av hver beskjæring er å fjerne svak, ekstra (om å vokse) og fjorårets skudd.
Hvordan å danne en sfærisk krone og omsorg for henne
Ved å velge den sterkeste og lik gren (fremtiden stammen bush), fjerne alle unødvendige skudd. Se opp for stigende stammen, kuttet sideskudd, fest fat pinner til potten og slå på sin akse for å skape en jevn bagasjerommet. Kode stammen når en høyde 20-30sm (eller en hvilken som helst ønsket) smart anlegget, vil det tjene som et signal for forgrening. Det vil være 3-5 grener av den første bestillingen, de - grunnlag av design planter hjelpe dem å vokse uniform, deretter vaksinasjon. Etter voksende skuddene av andre orden, tredje, etc. Slå asalea, rettidig klype og du får en god sfærisk krone.
Hvordan å danne en busk og omsorg for ham
Dele de unge planter trenger å innpode i en høyde på 10 cm, deretter danne grener av den første bestillingen pryschypuyuchy toppen av hver, og så videre, helt jevnt obrazuetsya blomstring busk.
Hvordan ta vare på asalea under transplantasjon
Unge planter kan bli transplantert hvert år, voksne hvert 3. år. Prøv å holde intakt skrøpelige under transplantasjon, eller gjøre trans legge nytt underlag. Bruk bare flate potter fordi azalea er overfladisk rotsystem.
Hvordan ta vare på asalea i hekketiden
Formeres ved frø azalea, pode, og dele bush borekaks. Å forplante plante frø, nødvendig erfaring og flid, som prosessen er ganske komplisert, praktiseres hovedsakelig av profesjonelle blomsterhandlere. Hjemme bedre, men også veldig vanskelig å forplante asalea stammen borekaks, halvt stive, lengde på ca 7 cm. Reproduksjon oppstå i de varmeste månedene av året. Raskt og bedre rot azalea i underlaget med syre indeksen i Sphagnum torv eller furu land.
Uvitknit akselen til en dybde på 2 cm og dekkes med en plastposen eller glasskrukke, spray og regelmessig vanning. Ved en konstant temperatur på ca 25 grader stiklinger per måned. Nøye dele bush asalea vokst fra hverandre.
Sjeldne plantesorter og de med vanskeligheter rot, multipliser med pode. For denne rotstokken (plante-base-vaksine) bør være i live om 17 cm i lengde, utviklet et sterkt rotsystem, og behandle ukorenyayuschemusya godt utvalg. Prischepa (pryvyvaemыy aksel) er hentet fra cellen, under omskjæring av unge planter. For vaksinering gjøre de samme skrå skiver på både planter, kombinere dem og pakk polyetylen. Deretter plasserer asalea podet inn i et lite drivhus, noen ganger lufte ofte spray og regelmessig vanning.
Hvor syk azalea
De vanligste skadedyr innenlandske varianter asalea vokser i veksthus, rillet snutebillen, azalyevaya mol Oranzhereina whitefly, sitrus mealybug, og enda noen typer midd, insekter og bløtdyr.
Mulige problemer
* Dersom bladene zmorschylysya - plante vannes nok. Dyppet et par ganger i uken med azalea potten i en bolle med vann til full metning. En annen grunn kan være for lav luftfuktighet i rommet.
* For kort blomstrende periode indikerer uriktig temperaturforhold og mangel på fuktighet. Anlegget er varmt, fjerne det fra den lyse sol og regelmessig vanning.
* Å se på dine asalea gulnede blader, bytte av land og vann til vanning - de mest sannsynlig inneholdt leire.  
Яндекс.Метрика