Brugmansia CareBrugmansia, eller som det kalles av folket "engleaktige rør" bare må vokse i hager sanne kjennere av fargerike eksotiske planter. Dette anlegget bevissthet risting hennes skjønnhet, former og dimensjoner. De som en gang var heldig å se det førstehånds anlegget vil aldri være i stand til å glemme det, fordi bruhmansyyu alle fall i kjærlighet ved første blikk.
Det bør bemerkes at selv om bruhmansyya og tilhører de hageplanter, men likevel kom hun til oss fra Sør og i midten bandet vokse i det åpne feltet kan bare om sommeren, om vinteren anlegget bør rydde opp i et varmt drivhus eller i et kjølig rom.
Hvordan Brugmansia
Dette anlegget er et tre-lignende busk av familien Solanaceae. Brugmansia - det er veldig vakker, mektig og rikt blomstrende plante høyde det kan nå fem meter. De enorme klokke lange rørformede blomster kan vokse til 50 cm og en diameter på ca 20 cm, med en behagelig smak som er forbedret på kvelden. Fargen på blomstene kan være svært variert - rosa, fersken, gul, krem, oransje, gul, grønn, rød og andre nyanser av disse fargene. Blomstene kan være enkelt - og multi-farge, semi-dobbel eller dobbel. Anlegget har avlange ovale blader som kan nå en lengde på 50 cm. Anlegget er et raskt voksende, gjenvekst av blomster, blader og stilker er eksponentielt.
Innhold Brugmansia sommer
Plassere i hagen for dette anlegget bør velge en solrik, åpen, beskyttet mot trekk. Imidlertid er direkte sollys ikke anbefalt bruhmansyya beste vil føle litt prytinene sted. Det faktum at bladene på plantene fordampe mye fuktighet, og derfor i formiddagsvarmen blomst vil lide, noe som kan føre til dårlig poblednenyyu blader og blomster. Unge skudd av planter krever ofte rekvisitter.
Bruhmansyya, som noen stor sørlige planten trenger lys fruktbar jord. Blandingen er best å fremstille selv med torv, kompost eller humus og fruktleirjord i et forhold på 2: 1: 1. Jorda blandingen bør være grundig blandet, satt i en gryte og hell godt med en svak løsning av kaliumpermanganat.
I varmt vær, trenger plantene vanning daglig, og i mørket - så langt som tørking av jorda. Når tørken anbefalt i kveld periodevis spray bladene, men sikre at vannet ikke ville påvirket blomsten. Waterlogging av jorda er farlig for planter - røtter kan begynne å råtne, mugg og gradvis spre seg til stammen. På dette problemet ikke blir fanget opp med din bruhmansyyu, bør jorda være godt drenert og vlahopronytsayuschym. På grunn av sin store størrelse bruhmansyya krever ukentlig fôring komplekse mineralgjødsel, og under blomstring anbefales å mate henne mer og potash og fosfatgjødsel.
Planter utføres tidlig på våren, senest midten av mars. Når beskjæring Y-formet løpere i alle fall ikke kan fjernes, ettersom de danner blomster stilker. Avskåret bare trenger å skadede og syke skudd, forkortet litt annerledes. Også, ikke trenger å berøre de små sidegreiner som vokser horisontalt på toppen av kronen, som det er takket være dem dannet en god krone paraply og de vokser nøkkel blomst.
Bryr Brugmansia vinter
Om våren, når natten temperaturen synker til + 5 + 7 ° C varme karet med anlegget bør flyttes inn i rommet. Vinter blomst har en kul, lyse rom, mens vanning bør være mindre intens enn i sommer. Ved høyere temperaturer og lite lys anlegget kan dø. Rommet bør luftes regelmessig, og samtidig unngå å bli kald trekk på anlegget. Gjødsling bør gjøres ikke mer enn en gang per måned i løpet av våren gjødsling beløpet bør økes for å forberede anlegget for sommeren.
Det beste alternativet ville være overvintrende varm drivhus eller leilighet, bør anlegget flytte det like før frost og sette vinduet. Med en så overvintrings blomster vil fortsette å ekspandere i løpet av resten vil ikke komme fordi anlegget vil trenge samme omsorg som sommeren. Gjødsling bør gjøres ukentlig og moderat vanning. I slike tilfeller vil anlegget være nok til å føle seg bra.
Vær oppmerksom på at selv om voksen bruhmansyya en sørstatsrock, men heller tolerant tolerere frost til -5 ° C. Selv om du ikke faller flytte karet inn i et varmt rom og grener av planter podmerznut, er det særlig fare ikke. Anlegget skal plasseres i et rom med en temperatur på + 10- + 12 ° C, klippe og moderat skadet skyter vannet gruppert vann. Etter en stund blomsten vil komme og vil fortsette å vokse normalt.
Hvis bruhmansyy skapte de ovennevnte forholdene holder, så det må vannes samt sommer. Hvor lite lys og temperatur under bør redusere vanning, men unngå tørking bakken ikke er anbefalt. Dersom anlegget er i et varmt rom med oppvarmet tørr luft, må du spraye hver dag.
Merk: nehlazuryrovannыy terrakotta potten er ideell for bruhmansyy kapasitet, som sin porøse struktur vegger i stand til å passere luft godt, men er veldig dyrt og vanskelig å møte, slik at du kan gjøre de vanlige plast kar. En pott for planter bør være stort nok for minst 10-15 liter. Hvis du kommer til å vokse helårs anlegg i en pott uten sesong landing i åpent terreng, er det best å kjøpe dizhu lyse farger, som mørk plast har evnen til å varme opp i sola, og dette kan påvirke veksten av rotsystemet.  
Hvordan å plante en ananasAnanas spredd på to måter - gjennom smell og barn dannet etter blomstring voksne planter. Den enkleste alternativet - å sette smell pent kuttet fra innkjøpte frø hoder.
Når du kjøper en "frø" stammer må være spesielt oppmerksomme på kvalitet og sunn tilstand smell. Det bør ikke være podmorozhen, vi kan ikke tillate selv de minste råtne eller svertet blader, og viktigst av alt, for å være helt ren og sunn vekst punkt - de beste unge blader. Uønskede kjøpe frø hoder til dette formålet i høst eller vinter. Beste resultatene gi ananas, kjøpt i sommer.
Avskåret smell bør være godt skjerpet kniv i krysset med masse (masse bør ikke stå på håndtaket). Slettede rader 3-4 nederste bladene å forbli nakne stammen omtrent en tomme i lengde.
Deretter er det nødvendig å håndtere tørt i luft i 2-3 uker før såret ikke tørker ut. Denne gangen skal plasseres vertikalt smell, men den nederste kutt bør ikke røre noe. Hvis du planter direkte i underlaget holder, råtner det i de fleste tilfeller ikke å slå rot.
I en liten gryte på bunnen helles et sjikt av grus tykkelse på 2-3 cm for drenering, og substrat, bestående av torv og elvesand i like proporsjoner. En uke før landing smell underlaget bør kaste kokende vann for desinfisering. Når vil kalle eksponering, stiklinger plantet i underlaget til en dybde på 1 cm på toppen og dekk med en plastpose, en flaske, og best av alt - en glasskrukke, som det tilslører den minste anlegget. Denne strukturen bør settes i et lyst sted, men ikke i direkte sollys, betyr lyse sol ikke kommer til å håndtere enda et par timer om dagen.
Root smell og en halv måned. I løpet av denne tiden skal det være fire ganger spray bladene med varmt vann, men vann jordsmonnet bare når du trenger det tørke helt. Etter smell gå inn i vekst, må du transplantere det i en litt større retter, og to uker etter omlasting kan begynne å gradvis fjerne hetten. Denne operasjonen er helt ansvarlig, fordi en for plutselig endring i mikroklima, kan anlegget tørke raskt. Først Bank å sette kampene i to dager - en blyant, et par dager senere - på standen, heve den til 4 inches etc. Da ville bli hevet bredden til halvparten av sin høyde, kan den fjernes helt.
Ananas - veldig lett og tørke-resistent plante. For tidlig blomstring er best å holde det på gaten, åpen balkong eller sør vinduet. Vanning må sjeldne, men rikelig vannreserver i axils av lavere blader. Fôring - en gang i måneden mullein infusjon. Du kan legge superfosfat til halve dosen beregnet for andre planter. Ikke i noe tilfelle bør ikke få lov til å slippe temperaturer under 10 C. Vanning og sprøyte plantene trenger bromeliads varmt vann.
Med godt vare på ananas blomstringen skjer innen 3 år. Under modnings frukt, planter trenger forbedret fôring. Etter fruiting plante sakte dør, etterlater noen unge skuddene som og formere seg. Prosesser bør sitte separat. Grown planter er sterkere og er ofte fortsatt blomstre.
Hyacinth omsorg i hjemmetHyacinth - blomst av liljefamilien. Hjemland av anlegget er Middelhavet og Lilleasia. Hyacinth dyrking av flerårige pærer. Blomster av planter som samles i et lite brød, som ligger ved peduncle 15-30 cm høye blomster som bjeller av lyleynыmy blomster med skarpe kanter. Vanligvis peduncle opp til 8 blomster.
Planting Hyacinth
Planting Hyacinth krever litt trening å plante blomstring kunne glede henne.
På bunnen av potten skal plasseres drenering. På toppen av laget stabelen det sure jord, slik som ferdig mix fra butikken eller uavhengig forberedt blanding av kompost, torv og blad av torv og sand. På bakken er det anbefalt å helle litt sand lag og blåse på det, Hyacinth pærer bunnen.
Takk sand Hyacinth røtter vil ikke råtne. Prøv å plante løker ganske tett, men prøv at de ikke berører kanten av potten og hverandre. Pærer trenger litt choke i bakken, men i alle fall ikke vri. Deretter dekkes de med jord, slik at overflaten av de venstre apex pærer.
Etter landing pærer bør de gis tid til å hvile. Hyacinth etter planting bør plasseres i mørket på ca 5, maks 7 grader, og holde den opp til 2-2,5 måneder. Periodisk følge jordfuktighet er viktig at den ikke tørker opp. Med riktig pleie er vellykket landing og ta rot pærer.
Skape de nødvendige temperaturforhold kan være annerledes. For eksempel kan du lukke papir potter og sette dem på loggia eller i garasjen, satt i kjøleskap eller kjeller.
Bryr Hyacinth hjemme
Hyacinth må flytte fra et kaldt sted når fullt ta roten pærer og skyter nå en høyde på 2-2,5 cm. Hyacinth flytte lyset i rommet lufttemperatur er ca femten grader, og enda bedre - 10-12. Etter utseendet av blomsterknopper må flytte igjen, denne gangen ha en fast plass. Det må beskyttes mot varme og utkast batteriene og være godt opplyst. Temperaturen i løpet av denne perioden bør ikke stige over 20 grader.
På denne viktige tiden å vanne blomsten å blomstre, fortsatte han. Holde bakken konstant fuktig. Når vanning prøve å vann er ikke fanget i et bladfeste og løk, så det er bedre å helle vann inn i kanten av potten.
Sørg for at blomsten vokste peer, må det være jevne roteres til den andre siden av verden. Forbedre tilstanden til anlegget kan fås ved å mate flere og kveldslyset.
De ovennevnte forholdene er ideelle, slik Hyacinth vokser best. Selvfølgelig, for å oppnå dem er vanskelig, så ikke vær redd hvis de er litt annerledes. Dette kan være noe påvirke plantene, forverring ham en blomst er svakere, kan ikke blomstre eller blomstre kort tid. Den ene tingen uten noe som det ikke kan gjøre anlegget - "kald" perioden etter planting pærer. Hvis ikke tåle løk sannsynlig til å mislykkes.
Hvis ønskelig, kan heise dyrkes i jord, og ikke i vann eller sand. For å gjøre dette, legg pære planter i en beholder fylt med vann. Det er ønskelig at vannet var regn eller fra filteret. Plukke kapasitet for planting, sjekk for å se at pære rører litt i bunnen av vannet, ikke bade i den. For slike formål er best smale glass eller glass med en bjelle. Etter å ha bygget løkene i en beholder med vann, bør det bli mørkt papir og plassere anleggs uvirksom på samme måte som ved planting i jorden. Holde vann-nivået i tanken og, om nødvendig, hell den. Ettervern for "vann" Hyacinth er ikke forskjellig fra plantet erter.
Dyrking av hyasinter
Når anlegget er falmet, kan du prøve å vokse med nye plante pærer. Avl Hyacinth ganske enkel, så ikke gi opp dette alternativet.
Etter blomstring planter trenger å klippe det og fortsette å vanne blomster til det øyeblikket når bladene ikke svekkes. I løpet av denne perioden, løk og økende vekt, noen ganger dannet datterselskap pærer. Deretter må du fjerne pære fra bakken, kuttet de tørkede blader og tørk det. Datterselskaper pærer kan skilles dersom de bryter lett og sitter godt litt bedre ikke løsner.
Falmede høst pærer kan plantes på et sted beskyttet mot direkte sollys og vind. Om et år senere hun igjen gi farge.
Funksjoner hyasinter
Vanligvis Hyacinth er ikke veldig lunefulle og bringer betydelige problemer.
Velge Hyacinth pærer for planting, prøv å velge en sunn og stor. Fra små pærer er ikke alltid en blomstrende plante, noen ganger de gir bare blader.
Slippe en pott noen pærer, hyasint, velger slik at de er like store for å øke sjansen for samtidige blomstrende planter. Gjennomgang løk, dekket med søppel råte. De må ødelegges. Hvis mulig, behandle pærene før planting et desinfeksjonsmiddel.
Unn Responsibly holde periode med hvile. Dersom anlegget overføring i lyse og varme rom til fremveksten av skudd, vil det blomstre dårlig og henger etter i vekst. I tilfelle av overeksponering hyasint i mørket i kontakt med de lyse bladene begynner å vokse veldig fort, men sakte blomstring. Hvis Hyacinth tåler temperaturer over + 7 grader, kan blomstene være stygg og deformert, hvis ikke vil de ikke.  
Яндекс.Метрика