Bryr yukoyuYucca - eviggrønne. Den vokser naturlig på steder med lav luftfuktighet og rikelig med lys og anlegg som brukes til et lite antall av nedbør, og derfor vokser innendørs yucca bør utføres under de samme forholdene.
Funksjoner lys for Yucca
På grunn av sin fødeby, Yucca vant til sol og lite regn malovlazhnomu klima. Åpenbart for et behagelig liv av eviggrønne planter i hjemmet ditt, er det nødvendig å skape omtrent samme vilkår som i sin vante miljø. Bryr seg hjem yukoyu bør utføres i henhold til følgende regel: "Alt er som hjemme", men i dette tilfellet, vil det glede deg med sin velstand og vekst.
Pryvыkavshaya til lys, alltid krever det god belysning i tidlig alder og behov yucca mye høyere, så i utgangspunktet må du gi planten mye lys, men ikke i noe tilfelle skal den brennende stråler og direkte, ettersom de kan skade bladene.
Husk at selv om dette potteplante og lys-men i vinduskarmen med utsikt sørsiden, er det bedre ikke å avsløre.
Hvordan ta vare på vinteren yukoyu
Om vinteren bør du ikke bry mye plante små lys eller høy temperatur. Bladene av planten mister sin skjønnhet, rikdom og tetthet. På grunn av dette, vil disse bladene slike planter bli overdrevent svekkes, og de kan leve skadedyr. Som et resultat av deres utseende, anlegget gulne og til slutt smuldre.
Det finnes ulike typer yucca, og noen av dem liker ikke tørr luft. Omsorg for disse plantene hjemme bør omfatte sprøyting bladene kokt vann. I dette tilfellet, bedre ta vann ved romtemperatur, ellers risikerer du å skade blad yucca.
Hvordan ta vare på yukoyu sommer
I løpet av sommeren, bør anlegget skal vannes mer rikelig enn i vinter, selvfølgelig, etter det øverste nivået av jord (5 cm) berørings blir tørr.
Med en gjennomsnittstemperatur (ca. 20 grader) er ganske stor og voksen Yuku hjemme kan vannes bare en gang i uken. Vann, selvfølgelig, bør ha romtemperatur og avgjort på forhånd.
Det er heller ikke anbefalt zbryzkuvaty plante sommer i solen - på grunn av dannelse av flekker på bladene av brannskader. Å pokropyty anlegget i sommer, og ikke å skade ham og dermed gjør det til et mørkt rom (samme bad) og spray det der.
Imidlertid bør det bemerkes at de artene som er mest vanlig i vårt område (aloelistnaya, elefant), ikke krever en spray som gjør din voksende yucca hjemme er mye mer praktisk og enklere.
Ved feilbehandling yukoyu rom, blir bladene rullet og blir brune. Brown begynner ved kantene av arket, og begynner å spre seg til den på midten. Spesielt kan vises brune flekker som vil bli plassert i gull kanting. Disse flekker vanligvis resulterer i dannelse av brevet soppinfeksjon.
Gjødsling yucca
Yuka, så vel som andre planter trenger fôring. Vanligvis passende for denne sesongen er sommeren og våren. Yuku godt matet mullein infusjon, hestemøkk og absolutt Sheet humus. For fôring er også egnet Belarusian gjødsel »Oxide torv" - det er et produkt av behandlingen torv.
Det er forbudt å mate potteplante i løpet av sin sykdom
eller umiddelbart etter transplantasjonen.
Reproduksjon yucca
Innendørs yucca ofte vokser en trestamme, så å splitte det opp i flere grener trenger noen triks.
Så vi trenger unge, men forankret yucca, hvis lengde er minst 30 cm (mindre - ikke nødvendig, men jo mer - jo bedre). I vår- og sommerplanter bør kuttes i toppen av bladet eller skarp kniv. Høyde topper bør være 6-10 inches lang. Det er verdt å merke seg: den siste fat bør forbli blader, og bladene blir tykkere, jo bedre for selve anlegget. I avsnittene som ble opprettet etter inngrepet, er det best å strø pulveret fra knust kull. Topp at kuttet kan feste seg og det vil vokse, samt nytt tre og forlatt fat har satt opp flere grener (vanligvis 2-4).
Blomst avslørte bare om natten, og det pollinering gjennomført små møll. Etter det, som blomsten åpner, kommer lukten av natten og sommerfugl samler nektar. Et interessant faktum er at i hagen, hvor lignende typer sommerfugler ikke funnet, ikke yucca frukt. Denne symbiosen av planter og sommerfugler er unik.
Transplanterer Yucca
Som du vet, omsorg yukoyu rommet inkluderer også hans transplantasjon. Denne prosessen er best å gjøre om våren. Ung spire vil vokse yucca best i jord drenering. Mens du transplantert Yuku godt være på bunnen helle et lag med drenering (perfekt tjene ekspandert leire), litt grus, eller du kan bruke strimlet murstein. Bakke mikser er bedre gjennomsnittet. I tilfelle du ønsker å bruke en blanding av leire, som er en del torv, bør dens nivået justeres til verdiene 5, 0-5, bør 5. Blandingen legge grov sand, men ikke mer enn tre deler. Dette vil hjelpe planten til å vokse litt raskere.
Så nå vet du nesten alt om omsorg for yukoyu rom. Så gjerne gå og heve sin egen Yuku!  
Anthurium CareAnthurium er med rette ansett som en av de mest elegante og vakre hjem farger. Dekorative Anthurium har uvanlige voksaktig blomster som blomstrer i lang tid og er i vannet, og skinnende lyse grønne blader. Også i naturen, finnes det varianter av Anthurium at i stedet for vakre blomster har like vakker fløyelsaktig blader med relieffmønstre.
Den mennesker Anthurium blir ofte kalt "flower-flamingo." Den tilhører en meget stor slekt av familien Myrkonglefamilien og har ca 1000 forskjellige arter, hvert år legge til nye individer. Fra det greske navnet "Anthurium" betyr "flower-tail". Spesiell og originalitet personlighet til dette anlegget gir sine ørepropper i en lys og voks blomsterblad. Men knopper og blader ser veldig imponerende, og det synes at dette er en stor blomst. Homeland anthuriums er mange tropiske skogene i Sør-og Mellom-Amerika. Over tid, noen individer var naturalyzovanы regnskogene i Sørøst-Asia.
Anthurium Care
Care-flamingo blomst - det er en enkel sak, som planten litt lunefull. Først av alt krav Anthurium velferd på grunn av hans spesielle kjærlighet til fuktig varm luft. Som du vet, klima mange byleiligheter veldig langt fra tropiske regnskoger.
Også nødvendig for krasyvotsvetuschyh Anthurium lys, men ikke direkte sollys. Med mangel på lys later deformerte planter og blomstrende verre. Blomster som er ekstremt dekorative blader så dårlig i sterkt lys er ikke nødvendig.
Bakken for Anthurium bør være strukturelle og humusrikt, velholdt som vann. Som den viktigste komponenten av jord er anbefalt å bruke torv. Som kan legge torv, perlite, mose, flis, strimlet bark, kokos fiber. Jord, som er dyrket blomst må være konstant fuktig, litt tørket helt før vanning. Vær imidlertid oppmerksom på at når vann stagnasjon i plantene begynner å utvikle soppsykdommer, så potten bør være god drenering. Også fra overdreven fuktighet blomst bladene begynner å gulne og visne.
Det er nyttig å skylle dusjen blomst. Denne prosedyren bidrar fuktighet antenne røtter og blader av planten og fjerne alle skadedyr blomster og blader. Skylling Anthurium bør bære en sterk stråle på begge sider av bladene.
I vinter, i et klima av Europa, begynner Anthurium å føle mangelen på lys, så det anbefales å redusere vanning til 1-2 måneder fordype anlegget i hvilefasen. Vi bør ikke glemme at minste tillatte temperatur innholdet må være minst 15 ° C, og i alle fall ikke lov til å lande under resten er helt tørt, ellers vil det ødelegge anlegget.
Anturyumu, har bodd i hjemmet, trenger regelmessig fôring. Du kan bruke flytende gjødsel for potteplanter som du ønsker å plante i en svak løsning av vann og en gang i måneden. Også god ytelse gjør granulater bremse dagens gjødsel for å bli lagt til jord når transplantere Anthurium.
Som for temperaturer, føles blomster flamingo komfortabel ved 15 ° C og over, spesielt for arter med store dekorative blader. Når senke lufttemperaturen til 10 ° C varme den nederste bladene begynner å gulne planter, og veksten avtar. Imidlertid kan Anthurium og heller ikke stå den intense varmen ved en temperatur på 32 ° C blomster er blek, rask fade og bladene vises solbrenthet.

Den mest komfortable miljøet for planter

Med riktig pleie Anthurium kan glede sin blomstring når som helst på året, og noen ganger kan det også blomstre hele året uten å stoppe. Men hvordan å lage alle vilkårene for fritaket? I drivhuset botanisk hage i London Anthurium inneholde følgende vilkår: planter festet til bærebjelkene i mose og bark, røtter støtter farger i en fuktet tilstand, inneholder jord en stor mengde organisk stoff (humus), er konstant temperatur i drivhuset 25 ° C varme på relativ fuktighet på 85%. I vinter Anthurium sprayet og vannes hver dag, og i sommer to ganger om dagen. Fôring en gang i uken.
Basert på alle de ovennevnte vilkår for omsorg, kan vi konkludere med at hjemmemiljøet er best anlegget i sommer vil føle kjøkken med vindu mot øst eller vest (sør om vinteren) eller på badet. Disse innretningene i forhold til andre rom alltid ha en noe høyere temperatur og fuktighet.  
Stell av potte sitronFor første gang i Middelhavet sitron treet ble importert i tidlig ellevte århundre fra Sør-Øst Asia. Siden da har det blitt et andre hjem av de opprinnelige og utsøkt planter. Sitron tilhører de eviggrønne sitrusarter og tilhører familien til Rue. Dessverre, de ville sitron møller, er nesten ingenting kjent. Men hjemme sitron treet kan gi mer enn tjue frukt, avhengig av hvor gammel han er. Sitron brukes ikke bare som en frukt avling. Ofte er det utvannet som floral, dekorative og dekorativ løvskog-kultur. Ofte sett på som elegant tre på kontoret. Det er heller ikke sjelden brukt i folkemedisinen som et kultivert plante kjent for sine helbredende egenskaper.
Spring omsorg for potte sitron
Det mest avgjørende periode for omsorg for potte sitron er et tre Spring. I løpet av våren, som alle andre planten begynner å vokse sitron og entrer scenen av spirende. For den beste av knopper og mer nyttig eggstokk ønsket temperatur innen 14-18 ° C. Hvis temperaturen er høyere - anlegget vil begynne å miste knopper og slips, og deretter alt kan føre til døden av sitrontrær.
Når temperaturen utenfor vil være mer enn 12 ° C varme sitron treet kan gjøre ut, at det "puste frisk luft." Det kan bli satt på balkongen, i hagen eller på terrassen. Ikke utsett kulturen i ekstreme temperaturer. Om natten vkutuyte sitrontreet lyse tepper eller gasbind brettet to ganger - tre ganger. Først holde i skyggen av et tre, må ikke utsettes for direkte sollys penetrasjon. Lærer ham å tenne gradvis.

Voksende sitron hjemme

Den mest optimale temperaturen for vinteren perioden er 14-16 ° C varme. Denne luften må være moderat fuktig. Under disse forholdene bedre bevarte blader, frukt modnes, og generelt, kultur bringer perfekt vinteren. Hvis du podet på rotstokken tryfolyata sitron (sitron løvskog), slik det gjøres i subtropiske områder for forbedring frost, sørge for en kald lyst rom med en temperatur som ikke overstiger 12 ° C varme (ca 7-8 ° C).
Den viktigste faktoren i voksende avlinger sitron er god belysning. Sitron elsker solen, men i de varme sommerdagene bør la den ligge i skyggen for å unngå brannskader på bladene. Plasser sitron utenfor øst eller vest vinduet. Med riktig stell og til nødvendige skygge-tolerant modus sitroner kan holdes på den nordlige vinduer, og de vil fortsatt bære frukter også.
Sitron elsker fuktighet, så du bør alltid holde bakken fuktig. Våren og sommeren sitron skal vannes regelmessig og rikelig. Men ikke overdriv, av fuktighet sitron definitivt ikke bli bedre. Rot råtne starter, fører til død av anlegget. Om vinteren er vanning redusert til et minimum. På denne tiden, må den vannes umiddelbart når det øverste laget av jord blir tørr. Sikre at landet ikke er tørket opp mer enn en tomme fra overflaten. Ikke ta med planten tørke helt bakken, ellers bladene kan pozhovtity og osypatysya.
For vanning sitron må bruke god pooled vann. Hvis det er mulig, bruker regnvann og pidtalu. Temperaturen av dette vann bør være to til tre grader høyere enn omgivelsestemperatur. Våren sitron treet vannes tidlig om morgenen og sent på sommeren og høsten kveld. Om sommeren, for å unngå for stor fordampning og forbedre fuktighet, jord humus dekkark eller plantemateriale.

Gjødsling og gjødsel sitron

Til din sitron treet ga deg den forventede resultat - det må mates jevnlig. Avhengig av størrelsen på potten, staten av kultur, sesong og andre faktorer som er nødvendige for å oppfylle de vilkårene og mengde gjødsel. Fra mars til oktober, i perioden med aktiv vekst, sitron tre befruktet hver 10-14 dager. Denne plikten flytende organisk og mineral gjødsling. I et kaldt rom i vinter anlegget er ikke udobryuyutsya. Litt kjølig rom kan mate anlegget en gang i måneden i små porsjoner. Til en blanding av grunnleggende gjødsel mikro - og makro. Bruk ferdig mix gjødsel "Citrus" og "effekt". Men ikke fatten plantegjødsel. Fra overflødige næringsstoffer det kan bli veldig vondt.
Transfer sitron
Unge planter er transplantert hvert år i løpet av våren. I voksen sitron, kan du bare endre toppen av jorden, og transplantasjon prosedyre for å gjennomføre hvert tredje til fjerde år. Jord skal være løs og består av to deler torv land og en del humus og blad jord, torv og sand. Du kan også bruke en ferdig blanding av land for sitrusplanter. Når transplantere i alle fall ikke ødelegge com. Plasser frøplante i en ny bolle og dryss sin nye mix.
For å plante sitrontrær best egnet brent leire potter med et hull i bunnen. Hvis sitron for stor for pot - Bruk en trekasse, fortrinnsvis laget av eik eller bartre. Å vokse en sitron hjemme ikke bruke plast eller plast potter, som de sammensetning kan skade og så delikat og elegant plante.  
Яндекс.Метрика