Calathea. Omsorg hjemme

 Calathea hvordan å ta vare på hjemmet. Calathea: reproduksjon. Calathea: transplantasjon. Calathea: voksende. Nødvendige betingelser for dyrking Calathea.

 Calathea (Calathea lancifolia)


 Calathea er veldig vakker, men lunefull omsorg. Det kalles også be plante: later Calathea som matter at muslimer brukt under bønn; og selv bøye den forlater likner menneskehender bønn. Pekte oppdaget Calathea later vokse på lang, 15 cm stilker. Den øvre overflaten av bladene har et karakteristisk bilde som fremkommer mindre tydelig fra bunnen, rødaktig, partiet. I sommer blomst stilken er det små hvite blomster, men sikkert vokst i en meget vakre blader. I andre arter Calathea, S. makouapa, litt avrundet, dekorert med lyse flekker av blader. Begge stammer fra Sør-Amerika. Calathea blir ofte forvekslet med nær dem og faktisk svært lik, men høyere arrowroot.

 Betingelser for Calathea


 Lett : Fullfør diffust lys, men ikke direkte sollys. I sommer, ikke plassere anlegget i en solrik vinduskarm.
 Temperatur: vinter - ikke mindre enn 16 ° C. Summer bringer temperaturen til 30 ° C i høy luftfuktighet.
 Calathea vanning: Sommer plante vanning 2-3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Aldri la jorda tørke helt ut, men på ca 16 ° C avstå fra vanning.
 Fuktighet : Summer spray anlegget hver dag i vinter - bare 2 ganger i uken. Plasser potten på skuffen av våt småstein. Hele tiden opprettholde høy luftfuktighet.
 Calathea fôr : Vekstsesongen Kalat matet hver 2. uke flytende gjødsel for innendørs planter, fortynne med vann. Kast dem to ganger mindre enn anbefalt av produsenten. Jord: torv jord blanding, lys og løs.
 Calathea transplantasjon: hver vår. Hvis planten er altfor store skillet.
 Vare på utseende Calathea : For å holde bladene ren, tørk dem av og til med en fuktig svamp.

 Calathea funksjoner i omsorg


 Holde fuktighet. Calathea trenger høy luftfuktighet. I sommer, spray anlegget hver dag i vinter - 2 ganger i uken. Å sikre konstant fuktighet rundt anlegget, sette potten på skuffen av våt småstein, men vær forsiktig med å ikke bekymring bunnen av potten av vann.  
Kodieum. Croton. Omsorg hjemme

 Croton hvordan å ta vare på hjemmet. Kodieum: reproduksjon. Kodieum: transplantasjon. Croton: voksende. Nødvendige betingelser for dyrking av Croton.

 Codiaeum variegatum (Codiaeum vatiegatum)


 Codiaeum variegatum - en av de mest fargerike potteplanter. Blomsterbutikker kaller det Croton (Croton). Kodieum blader med lyse gule, røde og grønne flekker og striper kontrastnshy forskjellige i form og er smale og lange eller oval. Unge bladene er vanligvis grønne, spraglete fargelegge dem for å utvikle seg som vekst.
 Innkjøpte planter bør være sterke blanke blader som vokser fra bunnen av stammen.
 Til bladene normalt utviklet og ervervet sin iboende dekormaling, planter trenger veldig god belysning. I tillegg kodieum vanskelig å holde seg hjemme i løpet av vinteren, så det er best å ta sin plante en sesong. Voksen kodieum vokser godt i et separat potten, på den annen side, må den høye fuktighet som oppstår i blandings beplantning.

 Croton. Fengselsforhold


 Lett : Den maksimale mulig. Anlegget kan være hele dagen i solen hvis det regelmessig sprøytet.
 Temperatur: vinter - ikke mindre enn 15 ° C i sommer - ikke over 27 ° C. Planten utvikler bedre i en stabil temperatur.
 Croton vanning : Summer vanning anlegget 2-3 ganger i uken i vinter - hver 4-5 dager med varmt vann. Ikke la jorda tørke helt ut.
 Fuktighet: sommer spray anlegget hver dag (men ikke i direkte sollys). Winter spray en gang i uken. For å øke luftfuktigheten sette en pott på skuffen av våt småstein. Sørg for at bunnen av potten ikke gjelder for vann.
 Croton dressing: en sesong av vekst om våren og sommeren, hver 2. uke kodieum feed gjødsel for innendørs planter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner. Jord: leirjord blanding. Transplantasjon: Hvert år sent på våren når anlegget overlevde en vinter. Kodieum bedre utviklet hvis potten det litt for stramt.
 Bryr Croton utseende: Tørk av med en fuktig svamp eller månedlig plante spray renere blader.

 Croton. Funksjoner omsorg


 Høy luftfuktighet. Sommer spray kodieum daglig i vinter - en gang i uken. For å øke luftfuktigheten sette en pott på brettet med småstein eller utvidet leire. Hell vann i skuffen slik at den nesten helt dekket småstein, men ikke berøre bunnen av potten, eller planterøttene vil råtne og zamoknut.  
Ktenante. Omsorg

 Ktenante. Omsorg hjemme


 Ktenante å bry seg hjemme. Ktenante: reproduksjon. Ktenante: transplantasjon. Ktenante: voksende. Nødvendige betingelser for økende ktenante.

 KTENANTE Oppenheim (ctenanthe oppenheimiana)


 Ktenante Oppenheim - kunst og lystnoe Søramerikansk plante som er en fjern slektning av arrowroot og tilhører familien Marantovyh men ser annerledes ut. Noen ganger solgt som plante Fiskene. Ktenante navnet kommer fra det greske ordet for kam, og er assosiert med formen på blomstene, som bare vises i modne planter. Bladene ktenante utplassert i rett vinkel på lager av deres stammer, og er parallelt med bakken.
 Dimensjoner sunne planter kan nå 90 centimeter lange blader - 30-35 cm, selv om de fleste kommersielt tilgjengelige eksemplarer har en høyde på bare ca 30 cm. Salg og fant en annen type, ctenanthe lubbersiana. Det er en hardfør plante som har blader med lys - grønn og krem ​​prikker.

 Hva er de nødvendige betingelser for økende ktenante


 Lett : Intens belysning er uønsket; Ikke hold anlegget i den lyse solen. Ktenante kan holdes i skyggen, men i vinter belysning skal være komplett.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 16 ° C, selv om anlegget overlever og ved en temperatur på 10 ° C, og holder den i den tørre. Sommer med høy luftfuktighet temperatur kan stige til 27-29 ° C.
 Vanning: jord blanding bør holdes svært fuktig. Sommer vanning anlegget 2-3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Vinteren på ca 10 ° C vanning hver 10-12 dager.
 Fuktighet: til anlegget blomstret, krever høy luftfuktighet. Sommer spray det hver dag i vinter - 2 ganger i uken. Plasser potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling : Sommer, sesongen av vekst, hver 2. uke lage flytende gjødsel for potteplanter utvannet to ganger svakere konsentrasjoner anbefalt av produsenten. Jord: lys og løs torv jord blanding.
 Transplantasjon : En gang i året, i slutten av våren. Sørg for god drenering og ikke for mye uplotnyayte jord blanding.
 Vare på utseende å støtte høye dekorative kvaliteter heller spray; hvis bladene av planten støvete, tørk dem med en fuktig svamp. Ikke bruk polish til bladene.

 Ktenante. Funksjoner omsorg


 Holde fuktighet. Ktenante trenger høy luftfuktighet som luft og jord. Plasser potten på skuffen med småstein eller utvidet leire, halv oversvømmet; Hold bunnen av potten som ikke gjelder for vann, eller planterøttene vil råtne. I varmt vær daglig spray anlegget og vannet den så snart jorda begynner å tørke.  
Hvordan ta vare på China Rose? Grunnleggende regler og omsorg tips
 Planter er en flott dekorasjon interiør, ren luft innendørs og en fest for øynene. Sannsynligvis ikke folk som ville noensinne har tenkt å få en grønn kjæledyr. Og ofte valget faller på blomstrende planter i en pott. For eksempel roser.
 Videre i dag på jakt etter hagearbeid lov til å flytte til neste nivå og klasse før "street" planter for dyrking i leiligheten ble normen.
 Men noen skjønnhet består av kvalitet omsorg.
 Kina Rose er ikke bare en vakker plante, stand til å ta sitt metnings grønn hele året, men svært milde. Men underlagt noen enkle regler, spørsmålet om hvordan man skal ta vare på China Rose, vil ikke være så vanskelig.
 • Transplant
 Midten av våren - det er på tide å transplantere voksen hibiscus. Du må få en stor pott og kvalitet land uten urenheter.
 Alle skuddene bør fjernes, så lange grener med en tredjedel avling å tillate en ung grønne skudd dukke opp.
 • gjødsling
 I løpet av de aktive blomstrende roser bør være godt vannes jord i potten. Dessuten er det nyttig å jevne mate blomstergjødsel.
 Vakre makeup kommer fra sukker. Et glass vann er nok til ufullstendig teskje sukker. Bland alt - og nyttig gjødsel for ditt kjæledyr green're gjort! Så rart som det kan høres, hibiscus bryr seg om gjødsel fra dyreblod. Derfor, hvis tining av kjøtt forlot henne litt fortynnet i vann og hell i jorden av en blomst. Næringsstoffer i blodet vil kun bli brukt for roser.
 • Belysning
 Hibiscus-anlegget elsker varme og lys. Imidlertid kan de direkte stråler av den varme solen forårsake brannsår og selv fullstendig ødelegge blomsten. Optimalt-rom, hvor det ikke er tilgang middagssolen. Anlegget kan holdes på gaten, på balkongen, under et tak, men det bør være dekket fra den brennende stråler.
 Hvis det fortsatt brenner kinesisk rose blader, bør de umiddelbart behandlet søt løsning. Dette bør gjøres hver dag, i hvert fall inntil den endelige restaureringen.
 Anlegget i minutter fullt absorbere sukker vann og irriterende mygg (drozofylov) vises.
 • Vanning og omsorg
 Under blomstring kinesisk rose skal bare vannes med lunkent vann. I sommervarmen sprøyting planter er avgjørende.
 I vinterkulda hibiscus bør holdes på et kjølig sted, men med en konstant kunstig belysning. På denne tiden kjæledyret for hyppig vanning ikke er nødvendig.
 Praktiske råd
 Bukett i en gryte i vinter eller sen høst? Dette er ikke science fiction. Rose blomstrer kan kontrolleres, og når innholdet i hjemmet. Til Hibiscus zatsviv høst eller vinter, eller transplantert avling bør være i mai. Og til dags dato, bør kinesisk Rose være i fullstendig hvile og polyvatysya moderat. Gjentatte beskjæring planter bør holdes i juli. Under følgende anbefalinger for omsorg for kinesisk rose vil blomstre i vinter og høst.
 Riktig og konstant pleie - de viktigste begrepene og ignorere dem hvis du tok en grønn pet, ikke. Hvis gunstige forhold for forvaring, begynner den kinesiske Rose å blomstre tidlig på våren og sent høsten blomstrende ferdig. I godt lys anlegget kan ta sine vakre og velduftende blomster hele året.
Яндекс.Метрика