Chrysanthemum: planting, voksende og omsorg
 Krysantemum tilhører samme slekt - eller flerårige planter av familien Asteraceae eller Compositae (Asteraceae), anses de å være fødestedet til Kina og Japan. Denne fantastiske vakre blomster, de er universelle og harmonisk buketnыh i forskjellige komposisjoner på senger, kombinert med andre typer blomster.
 Generell informasjon
 Krysantemum er kjent verden over 3000 år, interessen for dem er ikke redusert, er de villige til å kreve dem dekorere hager, boulevarder, hager og parker, presenterte de en bukett og vokse for seg selv. På et tidspunkt utvalgs krysantemum lenge vært fokusert på å skape nye grandiflorum karakterer bare.
 Mer motstandsdyktig mot lav temperatur i praksis var dribnokvitkovi krysantemum ble utvidet og dyrking av blomster, nesten alle land på planeten vår. Spesielt praktisk for avl var koreanske krysantemum vokse godt i åpent terreng, ikke er i konflikt med andre lag planting planter og busker. Dette skiller monokultur gode dekorative egenskaper preget av langvarig blomstring til langt utpå høsten. Disse krysantemum er svært stabile withsharp inn og ut av jorda i en bukett kan holde ca 30 dager.
 I de senere årene, veldig populært innen hagebruk bruker Chrysanthemum Multyflora som er ønsket i hver hage på grunn av sin unike form. Denne variasjonen er fornem sfærisk form busk plantet i en blomster genetisk, er det karakteristisk for rikelig blomstring og en rekke farger i antrekket. Krysantemum denne typen dekorere terrasser, balkonger, hagestier og hage senger. Med utbruddet av frost krysantemum blomsterbed kan transplanteres fra en pott, vil den fortsette å vokse og blomstre i huset.
 Som en kultur guidet krysantemum blomstrer hele året. I vill anlegget regnes som "kort dag" begynner blomstrende periode i august eller begynnelsen av september og vil pågå til utpå høsten. Blomst som tåler frysing (up-70C) mens oppvarmingen fortsetter å blomstre.
 Utvendig krysantemum
 Høyden på stilkene av krysantemum kan variere innen 30 til 80 cm, avhengig av hvilken type blomst, og - sesongen, plassering og vekstforhold. Stammen er toppet med en enkel terry eller semi-dobbel blomsterstand som kan være representert i alle fargevalg. Fargen på forskjellige varianter av krysantemum svært mangfoldig, selv innenfor samme klasse kan se forskjellige farge planter. Generelt, krysantemum imponerende rekke karakterer, former og opprinnelige farger.
 Valget av landingsstedet
 Unge gartnere og blomsterelskere lett å forstå at krysantemum - en spesiell plante tolererer ikke fuktighet og skygge kjærlig og ikke trangt områder. Hun trengte plass, masse sol mennesker, god drenering. Dette kan gi et godt utvalg av blomster landingsstedet. Nok til å blåse krysantemum på en forhøyet område som hun fikk alt hun trenger for riktig vekst, utvikling og blomstring.
 I kabinen av denne blomsten påvirker også fuktighet, er sjansene for døden krysantemum med høy luftfuktighet. Hvis for lite lys krysantemum stammer stretch og tyngdekraften begynner å krype langs bakken. Denne blomsten begynner å svekkes, bryter syklusen av utvikling og blomstring. Alle varianter av krysantemum svært krevende og sensitive til jord. God vekst, balansert utvikling og frodige blomster i blomst dette er bare mulig hvis det er utstyrt med høy kvalitet jord.
 I en godt forberedt jord bør delta på en rekke næringsstoffer og sporstoffer er i stand til å gi full blomst krysantemum nødvendige organiske. I løs jord og volohopronyknyy ønskelig å plante en blomst, vil det vokse svak og ute av stand til å glede deg med sin skjønnhet og sjarmerende aroma. Forberedelse av kvaliteten på jordsmonnet mix - dette er den andre viktige spørsmålet når du velger landinger av denne blomsten.
 Forberede jorda for krysantemum
 Tett og maloplodorodnuyu kan berede grunnen før planting stiklinger av krysantemum. For denne jord blanding bør gjøre en liten del perehnyvsheho gjødsel, torv eller kompost. Ikke bli involvert i gjødsel jord fordi store mengder næringsstoffer vil bidra for rask vekst av blomsten, noe som negativt påvirke sin blomstre.
 Også, bør jorda legge litt sand, renset for urenheter, rusk og skjell. Dette vil gi tilstrekkelig drenering tett jord fuktighet som forsinket det. Krysantemum krever litt surt (pH = 55-70) eller nøytral jord blanding - er den beste løsningen for god utvikling av anlegget og dets rotsystem.
 Fanger avl krysantemum, er det viktig å plotte reservert for dem, var lyse, romslige, solfylte, godt prohrevaemыm beskyttet mot trekk og kald vind. Bedre om det vil bli opphøyet sted noe mer hevet over vannspeilet enn andre områder.
 Landing
Chrysanthemum: planting, voksende og omsorg
 I likhet med mange andre blomster og planter, den mest gunstige for transplantasjons krysantemum periode er våren. Feature krysantemum at transplantasjon kan trygt ta imot opp til sen høst, de bærer stor forandring i jorda og plante nytt sted, fortsette å utvikle og blomstre. Men erfarne gartnere anbefaler ikke bry krysantemum fall de siste dagene fordi disse transplantasjoner redusere graden av frost blomster.
 Disse bøndene rådes til nøye transplantere krysantemum anser bunnen av blomsten. Dersom den ikke er synlig vegetative skudd - en svak plante som er usannsynlige å bevege kabinen. Vitenskapelig studie av skiltene er ikke der ennå, men det antas at en blomst ikke kan trygt slå rot. Også ønskelig transplantasjon høst krysantemum på tidspunktet for blomstring, spesielt på slutten av oktober. Dette kan føre til døden av en blomst.
 Av samme grunn planting materiale kjøpt på senhøsten, anbefales ikke for planting i åpent terreng. Det beste alternativet for blomst vil tørke hytte i kjelleren, der temperaturen ikke overstiger 50 ° C og luftfuktighet indeksen er mindre enn det nødvendige mark. Det er kjent at overskudd av fuktighet er ikke akseptabelt for hele livet av krysantemum.
 Den beste planting materiale av noen graderinger av krysantemum bør kjøpe i løpet av våren, er det bedre om det vil være forankret borekaks. Planting i åpent terreng gjøres best i andre halvdel av mai eller i løpet av det første tiåret av juni. I løpet av denne perioden, endelig vikende dager med frost på bakken, sakte men sikkert vokser opp temperaturindikator.
 Grave hullet dybde på 35-40 cm, så det er fylt med drenering og jord, ispedd Kompostering i et forhold på 20: 1. Det neste trinnet krysantemum blomst forsiktig dyppet ned i hullet og forsiktig dekket med jord. Det bør ikke være for dypt til å plante en blomst, fordi røttene ikke kan vokse som dybde og parallelt med bakkenivå. Sørg for å støtte krever store krysantemum varianter stammer de er svært tynn og skjør, men trenger støtte.
 Etter krysantemum plantet i bakken, kan du gjøre den første klemt - slette et punkt på plantevekst. Den andre pinnen der bør du fjerne den øverste delen av en shoot hvorpå 2-3 node utføres etter 2-3 uker etter planting. De første dagene etter planting Chrysanthemum ikke tolerere sterkt sollys, bør du sørge for kunstig planter skygge.
 Voksende og omsorg
 Ved å kreve krysantemum planter inkluderer komplisert, er det ganske lite krevende i forhold til andre svært lunefull hageplanter. Derfor ikke omsorg krysantemum krever ingen spesielle rettigheter vanlige daglige innsats eller overnaturlige forhold.
 Organisk jord bør gjøres på forhånd, gjerne når kompost, humus eller torv (per 10 kg / m2 1). Krysantemum lave varianter bør plantes i en avstand på 25-30 cm, andre varianter foretrekker en avstand på 50-60 cm.
 Amatør gartnere si at å plante disse plantene bedre vær er dyster og regnfull dag. Plante eller transplantere dem i varme dager som kreves tidlig på morgenen eller på ettermiddagen når solaktiviteten er redusert. Brønnene skal rikelig vannet vann.
 Oppdrett praksis for omsorg for krysantemum redusert til en standard hagearbeid:
 - Regelmessig vanning;
 - Løsne jord;
 - Regelmessig luking for å fjerne ugress;
 - Sprøyting å beskytte mot parasitter;
 - Periodiske gjødsel planter med mineral og organisk gjødsel.
 Under vekst og utvikling av krysantemum skyter de trenger for å binde opp, bør dette ta vare på forhånd produmavshy støttesystem.
 Bortsett fra det faktum at disse hageplanter ikke tåler høy fuktighet, de har også en negativ holdning og mangel på fuktighet i atmosfæren og jord. Sjelden vanning vil resultere i oderevenenyyu stengler, vil blomstring redusere kvaliteten og utseende på blomstene. Vanligvis krysantemum vanning avhenger av typen av anlegget.
 For eksempel, krysantemum sfærisk vanning avhengig av været. I tørre dager bør vannes rikelig, på en regnfull dag, har de ikke trenger vanning. Krysantemum Multyflora liker å være moderat våt jord, men ikke gjennomgår fuktighet. Gartnere anbefaler ikke å forlate hytta på denne typen krysantemum over to år på ett sted, fordi de endres til det verre, de raskt mister sin opprinnelige form, og er ikke så bra. Med regularitet en gang i to år bør de være transplantert til nye steder.
 Ikke overse gjødsling anstrøk av mullein (andel - 01:10), før knoppene vises på anlegget, kan jorda mate potash og fosfatgjødsel. Gode ​​resultater oppnås ved å mate nitrogengjødsel. Enhver bør amming avbrytes på tidspunktet for blomstrende krysantemum.
 I Russland krysantemum stakk på grunn av sin motstand mot kulde. Imidlertid bør dette eksperimentet ikke være bedre å ta vare på denne vakre plantevern eve vinter til tidlig vår til overs sin død. Hjelpe dem til vinteren vinter bare for dette settet over dem solid ramme, og etter hans vanlige stram plastfolie.
 Når det gjelder de nordlige delene av Russland, stilkene før frosten bør kutte krysantemum, forlater stubber høyde på 12-15 cm Da bør de okuchit lag med torv (mindre enn 10 cm) fra toppdekselet lag av løv og knuse grener til denne strukturen ikke sterk vind blåste. Ved våren krysantemum vil gjerne sove varm.
 Sykdommer og skadedyr
Chrysanthemum: planting, voksende og omsorg
 Krysantemum, som andre hageplanter er ofte påvirket av ulike hage skadedyr og sykdommer. Forebygging kostnaden mindre smertefull for planter og billigere for eieren av hagen.
 Vanning Chrysanthemum nødvendig ikke bare fordi de liker fuktig jord, men også fordi det er et hinder for utvikling av ulike bestander av skadelige insekter. Oftest krysantemum påvirke ulike typer midd og bladlus. Disse skadedyr tåler ikke fuktighet, vanning krysantemum kvalitetsgaranti beskyttelse mot dem.
 Patogener ulike sykdommer og skadelige for planter organismer er alltid til stede i hagejord. Vind, regn, og andre insekter, fugler og husdyr bidra til deres reproduksjon og formidling i hagen. I denne forbindelse bør krysantemum behandles med spesielle løsninger.
 For eksempel verktøy som "Kvadris", "Previkur" et al., Utmerket jobb med beskyttelse av planter mot patogener. Mot rotråte effektivt kan håndtere "Fitosporynu", bør et verktøy legges til hver fôring for krysantemum.
 Det bør bekjempe skadedyr som er glad for å spise de stengler, blader, knopper og blomster av krysantemum. Disse inkluderer bladlus, sommerfugllarver, trips, midd, snegler, lystoviyok og andre parasitter. En små larvene kan ødelegge bare en natt flere knopper. Anlegget er svekket, bremse veksten, er det problemer med blomster, blomster vag og svak.
 For å unngå dette, kan du bruke et spesialverktøy for skadedyrbekjempelse, i dag salg av et bredt spekter av narkotika - "aktellikom", "Fitoverm", "Ratibor", "Spark", "Aktara" og andre.  
Яндекс.Метрика