Date Palm CareDate Palm - gamle kultivert plante, kalt "dronningen av oaser", vanlig i tropene i Asia og Afrika. Av de 18 arter av palmer i innendørs hagebruk er ofte bare brukt tre. Takket være "gir like" lettpleid palm er en av de mest populære potteplanter.

God belysning for trær

Datoer elsker lys, så det burde gi maksimal lys gjennom hele året. Også palm liker frisk luft, avskyr stagnasjon og forråtnelse. Når det er varmt, det beste stedet for dette anlegget - dooryard eller balkong. I den kalde årstiden, prøv å vokse dato palm i et lyst rom med lufttemperaturen er 10-15 grader. Ikke glem fra tid til annen for å returnere den til lyskilden. Unge bladene bør alltid være i motsatt retning av lyskilden, med andre ord - det ytre rom.
Vanning dato palm
Som de fleste potteplanter, bør sommer palmetre vannes rikelig, prøv å unngå den endelige tørking jord. Men stagnasjon av vann i pannen også forkastelig, så ikke glem å periodisk drenere overflødig væske. Som et resultat av utilstrekkelig vanning palmeblader kan falle, og deretter aldri tilbake til sin tidligere stilling. Også tørking bakken kan føre dem til gulning. Samtidig, er rikelig fuktighet i stand til å føre til enda mer alvorlige konsekvenser, spesielt i vedlegget til den kalde luften. Et karakteristisk trekk ved våtmarker kan betraktes brune flekker på bladene. Hvis anlegget har begynt å bli mørkt, bør du umiddelbart stoppe vanning og transplantere det inn i et annet land, før det frarøvet ham råtne røtter.
I kaldt vær, behovet for å redusere vanning trær, med hovedfokus på romtemperaturen. Selv palme og upretensiøs refererer til fuktighet, men for tørr luft kan utløse tørking av blader. Derfor, i varmt vær, ikke glem å sprøyte så ofte som mulig.
Og likevel - dette vannet for vanning potteplante bør ikke være for vanskelig (om sommeren for det formålet bedre bruk av regnvann og vinter - smeltet snø) og absolutt romtemperatur.
Som et transplantert palm
I motsetning til andre potteplanter, varer ungdoms Datoer lenge nok. Derfor er de fem første år det skal bli transplantert regelmessig. Eldre anlegg kan transplanteres etter behov, vanligvis når røttene ikke er plassert i blomsterpotter og begynner å presse seg sammen med selve anlegget. I dette tilfellet er det bedre å kutte et par inches nedre grense lag av røtter og transplantasjon dato palm i en spesiell jordstruktur, som kan kjøpes i noen spesialitet butikken.
Date Palm - reproduksjon
Voksende trær fra frø - en svært lang prosess som kan ta alt fra 3 til 6 måneder, og noen ganger mer. Så, som ønsker å vokse dato palm så du må være tålmodig. Denne prosessen har en viktig rolle spiring temperatur. Det bør ikke falle under 25 til 30 grader i hele perioden for spiring. Når kaldere, prøv å gi maksimal oppvarming av frø. For eksempel, i fyringssesongen, kan du sette ved siden av batteriet. Ikke bekymre deg hvis du ikke kan gi riktig belysning frø, fordi på dette stadiet er det for dato palm er ikke så viktig.
Teknologien i seg selv å plante frø av dato svært enkel. Det kan plantes i torv, sand, perlite. Men substrat for landing var lett og godt å holde på fuktigheten. Før du blåse ankelen din i bakken, eksperter anbefaler å ødelegge den hardt skall slik du vil, for eksempel, nadpylyt den med en kniv. Men dette bør gjøres veldig nøye for å unngå skade på svært bein. Seat ankel daddelpalmer trenger oppreist, og pass på at den øverste delen av den til jordoverflaten forble avstand på ikke mindre enn en centimeter. Når vil spire, anlegg omgjøres i et lyst rom.
Gjødsling trær
I tillegg omsorg for dato palm gir obligatorisk, regelmessig fôring. Våren og sommeren finik bli matet hver 10-12 dager, vinter og høst nok en gang i måneden.
Den mest egnet gjødsel for plantene - organisk (du kan forberede deg, eller - kjøpe klar). Summer mulig finik matet kaliumnitrat, fortynnet i vann (fortrinnsvis ta 1 gram nitrat i 1 liter vann).  
Vanda Orchid CareWanda Reed - mer enn femti arter av orkideer. Det er i tropene, Indonesia, India, Sør-Kina, Filippinene, Nord-Australia. I naturen er det mange intergeneric og interspesifikk hybrider. De fleste av Vendes - en plante med store blader dekket med flukt, som når en meter eller mer. Disse orkideer er monopodial struktur, med andre ord - de vertikale aksen fotografere kontinuerlig økende.
Vanda Orkideer læraktige blader er grønne eller blå-grønn farge, som arrangeres vekselvis på stammene. Blomstrende orkide store blomster som har en lett søt smak og kan være hvit, blå-blå, oransje, rød og gul.
Har orkide omsorg Wanda
Vanda Orkideer - heller krevende planter i omsorg for dem du har til å opprettholde høy luftfuktighet, intens nok til å gi god belysning og ventilasjon.
Temperatur.Den optimale temperaturen for denne type orkideer i sommer er 20-25 grader Celsius i vintertemperatur bør ikke falle under seksten grader. Også unngå ekstreme temperaturer, men ikke glem at det fremmer blomstrende orkideer natt temperaturreduksjon.
Beliggenhet.Vanda Orchid - lys-anlegget. For normal vekst og vedlikehold av anlegget skal plasseres i en lys, godt ventilert, solrik plass. Den mest egnet til dette formålet sørlig, sør-østlige og sør-vestlige vinduer. Om våren og sommeren bør pritenyat plante å beskytte den mot solbrenthet. For vellykket vekst og blomstring orchid Vanda for varigheten av dagslys bør være mellom tolv til femten timer. Derfor, om vinteren er det behov for ytterligere kunstig lys som en skygge svekker planten.

Vanning.
 De fleste arter av orkideer Vendes varierer i at de ikke har noen hvileperiode, slik at de må vannes gjennom hele året. På samme tid for å unngå akkumulering av fuktighet og gi planterøttene tørke ut mellom hver vanning. To ganger i uken, kan du suge røttene av orkideer Vendes i en gryte med varmt vann for ti til tjue minutter. Når temperaturen synker, bør frekvensen av vanning redusere.
Fuktighet. Anlegget krever høy luftfuktighet (minst 60-70 prosent). Hvis luften er for tørr, kan bladene tørr luft og røtter av orkideer og knopper obpasty ikke fullt rozkryvshys. Eksperter anbefaler å spraye bladene med en forstøver hver dag. Men den varme sommeren eller i løpet av fyringssesongen tredoble sprøyting kan ikke gi den nødvendige grad av fuktighet. Av denne grunn må du bruke andre metoder for å øke luftfuktigheten i rommet (du kan bruke dekorative fontener eller paller med fuktighet). Sammen med høy fuktighet, er det nødvendig å sikre god luftsirkulasjon. Om vinteren, bør fuktigheten reduseres.
Gjødsling. Vandam orkideer trenger rikelig med gjødsel, selv i forhold til andre typer orkideer. Under aktiv vekst er nødvendig for å mate spesiell gjødsel for orkideer en gang i uken. Winter nok gjødsel en gang i måneden. Ved mating følge søknaden instruksjoner blandinger. De anleggene som har fått utilstrekkelig mengde gjødsel vil ikke blomstre i full kraft. Men for mye gjødsel vil ikke nytte - plantene blir svake og strukket, og spissen er myknet og bøyd.
Avling. Hvis planten er for lang, er det bedre å kutte. Beskjæring er nødvendig og hvis orkide ser stygg eller mister nederste bladene. Kutte holdes den øvre halvdel av anlegget, som deretter plantet som en enkelt blomst. Kontroller at frastjålet minst tre eller fire friske røtter. Seksjonene bør dryss med pulverisert aktivert karbon. Den nedre delen av anlegget ikke behøver å kaste ut. Etter en stund vil den gi barnet ved bunnen av anlegget eller på toppen.
Transplanterer og reproduksjon orkideer Vanda
Transplant utført om våren avhengig av planter og substrat. Hjemme, er Vanda orkideer plantet i plast kurv med en bark eller i potter med sidehull. Når transplantere husk å ta hensyn til integriteten til røttene.
Reproduksjon planter også gjennomført i løpet av våren, for dette formålet apikale borekaks. Borekaks kan være moden apex av stammen sideskudd som har antenne røtter. For å få et tilstrekkelig antall lateral skyter på morplanter må fjerne terminal knopp. Lateral grener er tilgjengelig for borekaks i året.  
Dracaena CareOverraskende, planter rundt oss er i stand til å arbeide underverk. De gir oss styrke til å bekjempe en rekke plager. Psykologer har merket en direkte sammenheng mellom en person og er tett med ham blomster og planter.
Voksende planter - er ikke lett. Å mestre det kan ikke alle, men alle kan starte din erfaring med å dyrke blomster casual look. En av dem dracaena.
Care Dracena
Utad ser planten ut som en palme. Det er den samme stammen, men mye tynnere. Bladene er strukturelt det samme, men langstrakt opp i trær, de faller fritt. Men de er mer vekslande, og dermed blomst fikk sitt navn. Dracaena betyr "kvinnelig drage". Spesielt populære typer fargerike blomster. Hjemme plante nesten ingen blomster. Høyden kan være to og en halv meter, blader - tretti centimeter og har klыkovydnuyu skjema. Det begrunner også navnet på planten.
Care Dracena krever ingen spesielle prosedyrer eller tilgjengelighet av ferdigheter i voksende blomster. Nok til å vite hva som kjennetegner deres opprinnelse. Dette anlegget er innfødt til tropisk Afrika og Middelhavet. I disse regionene, lange timer dagslys, høy temperatur og luftfuktighet. Reproduksjon muligens frø og stiklinger. Du kan kjøpe ferdige anlegget, i dette tilfellet, trenger du bare å opprettholde betingelsene nødvendig vedlikehold.
For Dracaena nødvendig god belysning. Imidlertid er verdighet blomst som det kan eksistere i skyggene. Men fra tid til annen bør passe ham soling. Fremfor alt, stråler ikke faller direkte på anlegget, men utsvevende gjennom forhenget. Du kan bruke kunstig belysning fordi blomsten er populært med kontorarbeidere. Den har en sterk og attraktivt utseende, og blander godt med nesten alle interiør, noe som gjør det stilig og elegant.
Dracaena liker frisk luft, men kan ikke tolerere utkast. Om våren og sommeren, bør det gjøre gaten oftere, for eksempel til balkong. Den eneste innvendingen - skygge fra de lyse sol og skjul fra vinden.
På grunn av dracaena er varme land, er det vanlig for høye temperaturer, og med opp til tretti grader. Det er unikt for de få plantene. Den beste indikatoren - 24-27 grader, minst - 12 grader. Om vinteren kan du sette potter på vinduet, vil det være en ekstra varme varm luft batterier. Men i de fleste tilfeller er det ansett skadelig fordi tørker anlegget. Derfor må vi se til at i rommet var tilstrekkelig jord fuktighet og luft.
Vanning har også funksjoner. I varmere blomst vannes oftere i kaldt - mindre. Det er viktig å kontinuerlig overvåke fuktighetsnivået i jorda. For dette formålet vlahometr. Noen butikker tilbyr å kjøpe den på anlegget, spesielt hvis den er stor og krevende for fuktighet. Enheten er et glass pære, inne som er kjernen. Når fuktigheten den vokser opp og viser nivået på veggene av kolben. Enheten er enkel og lett å bruke.
Dracaena liker fuktig, men ikke sitt overskudd. I dette tilfellet, kan røttene bli syk eller begynne å råtne. Derfor, i visse tilfeller erstatte spray vanning. Jo flere blader av planten, jo mer fuktighet den trenger. Ofte er det nødvendig å tørke av med en fuktig klut støv. En gryte kan legges på den våte torv.
Dracaena anses ideelt dekorativ plante, det passer nesten alle jord. Den beste delen - torv, blad, lite torv og sand. Erfarne gartnere anbefaler å legge pulverisert kull for å hindre forfall, og murstein smuler, som bidrar til å bevare jorda.
Periodisk blomst kan mate gjødsel. Obligatorisk krav i voksende - drenering i bunnen av beholderen. Det vil ikke tillate planterøttene vokse gjennom ventilene. Dracaena anbefaler plante hvert tredje år.
Anlegget er ikke gjenstand for hyppige sykdommer. Ett stort problem - invasjonen av midd. De kan lett fjernes ved enkel såpeskum. Hun ble behandlet blader og bagasjerommet, som markerte oppgjørs skadedyr. Da overflaten er dekket med en oppløsning av insekticid. På samme måte kan du bekjempe andre skadedyr.

Problemer i økende Dracaena

Hvis planten har blomstret, indikerer det manglende omsorg. Peduncles å slette, og gjøre fôring mer intens.
I en ganske gammel plante blader blir gule og dør. Den gjennomsnittlige levetiden for et brev Dracaena er tre år.
Hvis tipsene og kantene av bladene mørkner, sier den tørr luft. Mest tilbringe sprøyting.
Når bladene er myke, curl, anlegg fryse. I så fall setter en høyere temperatur på innholdet.
Brune flekker bety vannmangel, hvitaktige flekker - solen brenner.
Med god hjemme Dracaena behage sine eiere lys grønn nesten hele året. Hvis du gjør det riktig, vil planten vokse og øke i størrelse. Når det sterkere, kan du gjøre det reproduksjon. Det er veldig enkelt. Du må nøye kutte toppen, dryss tre vinkel og sette i bakken, ikke glem å renne sterkt. Til bakterie fanget på, lage en gryte over et lite drivhus med en plastpose. Skjær til slutten av Dracaena snart vokse tilbake. Ofte, i stedet for en, to topper vises umiddelbart.  
Яндекс.Метрика