Decembrists - omsorg i hjemmet
 Dekrabyst - innendørs anlegg, også kjent under mange andre navn: rizdvyanyk, livmorhalskreft, zihokaktus Schlumbergera. Mange kaller det "bestemor blomst" fordi det har lenge vært kjent. Til tross for sin høye alder, til denne blomsten som en phoenix, gjenfødt etter en periode med forsømmelse bruke mer og mer populært.
 De som først så Decembrist sommer, lurer på hvordan dette kunne bli stygt plante så populære: en blomst - ikke blomst og kaktus - ikke en kaktus. Men hva med å endre deres sinn når de ser det i all sin prakt, blomstrende under julehøytiden! Med riktig pleie, er dette anlegget under blomstringen som et fyrverkeri med hvite eller røde blomster. Det er mange hekkefugl, fargen er mulig og blek rosa og lyse koraller. Blomster uvanlig form og rik farge blomst på alle sider og gir oss en dråpe kalde snørike vintrer og varme sommerstemning.
 For å få denne effekten som kreves skikkelig vare på blomst, betimelig vanning, kunnskap om funksjonene. Dyktige blomsterdekoratører vet en annen hemmelighet, kanskje det viktigste man - i tillegg til omsorg er nødvendig for å gi anlegget en litt kjærlighet og varme, og da vil du oppnå fantastiske resultater.
 Vedlikehold av blomster Decembrist hjemme
 Informasjon om stell av denne blomsten kan bli funnet på ulike fora, men vanligvis er det fragmentert og noen ganger motstridende. Så jeg prøvde å organisere all denne informasjonen kjent for meg. I tillegg, i denne artikkelen jeg stoler ikke bare på sine erfaringer, men ved hjelp av anbefalinger fra andre blomsterbutikker, godkjent i år.
 Jeg skal begynne med hva rizdvyanyk ikke krever særlig kompliserte manipulasjoner. Det er ganske krevende plante, til tross for at hans naturlige habitat - tropene, overlever det bra i leiligheten under normale lys og fuktighet. En vanlig feil - sette Decembrist under direkte sollys. I motsetning til kaktus som vokser i ørkenen, desembristene, deres relative skog, elsker svakt lys og høy fuktighet. Så la oss se på hvor temperaturen i hvilke deler av huset eller leiligheten han føler seg komfortabel:
 1. At vinduene som vender mot nord eller øst side, på et stativ. Nesten alle vinduer bør lukkes med tyll gardin, beskyttelse Decembrist nok.
 2. romtemperatur fra 19C til 26C - behagelig for personen og for desembristene, selv om temperaturforhold opp til 35C tolerert av dette anlegget er ganske stabil.
 3. I sommermånedene føles det godt i friluft, men alltid i skyggene, ikke i direkte sollys.
 4. Selv om dette anlegget elsker fuktighet, kan overdreven vanning føre til råtnende røtter. Vanning bør være moderat, oppsamlet vann ved romtemperatur.
 5. I sommermånedene er det bedre å fukte bladene Decembrist å bruke en spray, men hvis huset ditt er lav luftfuktighet - gjør det hele året.
 6. I en periode med hvile i høstmånedene, en gang i måneden for å lage gjødsel for sukkulenter og kaktuser. Du kan bruke blomstergjødsel.
 Det er faktisk alle anbefalinger for omsorg, men det er noen triks for å ta vare på Decembrist hjemme at han jevnlig blomstret i vinter og for å tilfreds sin eier.
 Hvorfor Decembrist blomstrer
Decembrists - omsorg i hjemmet
 I stedet for "zakarmlyvanyya gjødsel som er aktivt råder selgere til kjemiske anlegg, må" show "Decembrist blomstring sesongen. For å gjøre dette, en gang i begynnelsen av oktober, det bør plasseres i et kjølig rom. Legg merke til at den optimale temperatur + 15C og + 10C lavere knopper ikke er dannet i det hele tatt. Dette karantene varer i to måneder, og i løpet av denne tiden planten vannes minimal, og gjødsel er utelukket helt.
 Etter at anlegget, å være i en varm og lys plass, ser dette som begynnelsen på blomstringstid. I denne perioden trenger han rikelig vanning og jevn belysning, ellers vil det blomstre ensidig. Forresten, jevn belysning du trenger det for et år, og ellers bladene vil vokse skjev. Når knoppene vises - flytte og slå potten kan ikke, på dette tidspunktet er det elskling, krever daglig sprøyting og forsiktig vanning jorden i alle fall ikke tørr.
 I tillegg til daglig omsorg, som alle andre anlegg, desembristene, krever spesielle prosedyrer. Dette transplantasjon, topping, pest (om nødvendig) og reproduksjon.
 Transplant Decembrist
 Transplanterer bør plante i spredning som sitt rotsystem til å vokse og trives. Modne planter er transplantert hvert 3-4 år, slik det kreves, men ung for en slik prosedyre bør utføres hvert år i løpet av våren. Forresten, kan mangelen på plass for røttene forårsake motvilje "rozhdestvennyka blomst.
 Du kan ikke holde en transplantasjon fra overdreven jord blanding som inneholder torv, godt utprøvd blanding av sand, kompost, blad og torv land. Blad og gresskledd bedre kjøpe ferdig mix, som prosessen med "matlaging" lang og spesifikk, hvis det ikke er på lager - ta torv, men ikke mer enn 15% av blandingen. For transplantasjon bør brukes kun keramiske brede, men grunne potter og må ta hensyn til at de er en tredjedel fylt med drenerende masser, slik som grus.
 Topping - skjønnhetsbehandling?
 Decembrists - en flerårig plante, og hvis du ikke har tid til å ødelegge det, vil det glede deg minst 15 år. Men over tid, utseendet hans forverret krone opphører å være forgrenet og uniform. For å unngå dette, gjennomføre prosedyren topping, det vil si den nedre delen av stammen klemme fingrene på en hånd, og denne gangen den andre hånden grab det øvre segmentet av grenene, som hindrer laterale skudd og skarp roterende bevegelse skru den. Denne prosedyren er nødvendige og skadde eller forvrengt rømming.
 Conduct topping behov etter blomstring og i alle fall ikke beskjære segmenter skudd, men vri av! Det er sunnere planteskudd gjøre mer for neste år, og det vil gi deg rikelig blomstring.
 Skadedyrkontroll
 Rizdvyanyk lider ofte fra utseendet på edderkoppen midd, melete orm og Quadraspidiotus perniciosus. Fra min personlige erfaring sier jeg - Spider midd - skadedyr onde som kan gå på alle planter i huset. Ofte planten får huset allerede er smittet, slik at jeg alltid nye innbyggere holdt i karantene i et eget rom.
 Alle skadedyr kan transporteres fra ett anlegg til et annet ved hånden, så planter trenger å røre så lite som mulig, og rizdvyanyk ikke elsker det enda tørke støvet er ikke ønskelig, men bedre å vaske med varmt vann i dusjen. Ofte anbefalt å bekjempe skadedyr ved hjelp av teknisk sprit, velling av hvitløk og andre tradisjonelle metoder. Jeg selv om fienden kjemi, i så fall anbefaler jeg å umiddelbart kjøpe "aktelik", "fitoverm" eller tilsvarende - spesialverktøy for skadedyrbekjempelse. Men for forebygging - hvitløk lim og såpe løsning - en effektiv metode.
 Reproduksjon Decembrist
Decembrists - omsorg i hjemmet
 Dekabrist formeres ved stiklinger, så planting av nye planter om våren nok til å skille den øvre 2-3 fløyet til og dryss dem med kull, pre pidsushyvshy. Da kan de vkorinyuvaty i fuktig sand. Kanskje vokser nye planter fra frø eller ved pode, men stiklinger - den enkleste måten.
 Forankret engraftment bør dekke glasset og satt i skyggen. Det krever periodisk ventilasjon, det rett og slett fjernet banken på det tidspunktet.
 Sykdommer og deres årsaker
 1. Anlegget tilbake knopper - skadedyr, flytt potten eller krenkelse av sin vanning. Hvis landet er tørr og sprø - utilstrekkelig vanning hvis bunten - svært rikelig.
 2. gulaktig skjær shoots eller blek - for mye sol eller utsettes for direkte sollys.
 3. Brune flekker på bladene - et tegn Quadraspidiotus perniciosus.
 4. Silver tråd på bladene, hovedsakelig bunn - edderkopp midd plukket anlegget ditt.
 5. gråaktig våte flekker og deretter en skarp døende og fallende grener - sopp eller andre bakteriesykdommer. Dessverre, i et slikt tilfelle er sjelden å hjelpe, så det er best å kaste planten eller flytte det til karantene og behandle antibakterielle midler.
 Vel, det er nok alle vet aliens fra tropene i Brasil, blomstrende i sommersesongen i Sør-Amerika, selv om vinduet - frost.  
Hvorfor ikke Anthurium blomstrer?Hvorfor ikke Anthurium blomstrer når han betalte mye oppmerksomhet? Noen ganger er det ikke Florist flid, og i den lunefulle naturen av anlegget. Hjemme, er det svært vanskelig å vokse en blomst, mange arter hvorav bare slå rot i oppvarmede drivhus. Men gambling mann, er ingenting umulig, fordi Anthurium og avgjort på en standard vinduskarmen.
Krevende Anthurium: reproduksjon
Det finnes mer enn 800 arter av planter som tilhører slekten Anthurium. Blant dem er epiphytes, bakken urter og til og med vinstokker, fordelt i den nye verden i tropene. Mesteparten av blomsten formeres ved såing frø eller vegetative borekaks fra både stilker og blader fra.
Funksjoner reproduksjon:
Frø. Ganske komplisert metode som krever spiring av frø umiddelbart etter sin samling. Men du kan bare få dem gjennom kunstig pollinering ren pensel. Vыsevanye i lett jord nødvendigvis ledsaget av å opprettholde høy luftfuktighet. På tidspunktet for dannelsen av stilkene og bladene av temperaturen bør være mellom 25-26 ° C. Den riktige tilnærmingen for å sikre blomstring anturyumu tre år etter planting.
Delingen av bush (vegetative vei). Stilk etterkommere er atskilt fra hoved bush i mars og april, da dannet et godt rotsystem i de nye skuddene. Borekaks kan oppstå ikke bare på stilkene, men bladene eller de øverste topper av anlegget. Hvis det ikke er noen røtter eller raffinement "dårlig", etterkommerne ønskelig å implantat i perlite eller sand. Transparenter toppen sikre bevaring av høy luftfuktighet.
Rom Anthurium blomst: hvordan å ta vare
Det viktigste for planter - en modus av fuktighet og lys. Med mangel på vanning jordbær blomstrer, som er kjent for sin robusthet til jord, for å si ingenting av innendørs anturyume kjent for sin utfordrende natur. God plante omsorg vil nyte den blomstrer med varme våren til midten av høsten.
Prinsipper for Anthurium dyrking:
Beliggenhet. Best brukes på øst og nord-vest for huset. God belysning uten direkte sollys er det beste miljøet for blomsten. Alle medlemmer av slekten Anthurium som å holde varm hele året uten et snev av utkast. Om sommeren er det nødvendig å opprettholde temperaturen innen 20 til 28 ° C (18 ° C - minimum terskel), og vinter - i området fra 15 til 16 ° C. Starter i september, kan du gradvis kjøle den omkringliggende luften til ønsket verdi.
Vanning og fuktighet. Rikelig vanning, i mellom der matjord tørker, utført med varmt vann og mild. De fleste er kokt godt samlet. Høy luftfuktighet blir opprettholdt ved å spraye bladene med vann. Dermed er det nødvendig å omgå prylystnыe blader som å få dem våte fører til mørke flekker. Et annet alternativ - å pålegge Sphagnum mose anlegget stammer eller annet hygroskopisk materiale som skal sprøytes regelmessig.
Jord. Tilgjengelig i en blomsterbutikk eller lage selv. I et 2: 1: 1: 0, 5 blandet humus, torv, grov sand og blad. I tillegg er mengden av 10 til 15% av den grove fraksjon (knust murstein, kull, knust skum). Alt dette bidrar til god luft - og vanntetthet.
Gjødsling. Advance gjødsel utvannet en hver 2-3 uke. Varianten ukentlig foliar fôring på bladene.
Metoder forsiktighet. Anthurium er i seg selv toksisk, så vare på dem ønskelig å gjennomføre hansker. Fra barn er best holdt unna, eller ta kontakt med bladene kan føre til oppkast, diaré, kontakteksem.
Sprø Anthurium: transplantasjon
Når plantene dannet 5-6 blader, bør det bli transplantert inn i en liten beholder med en diameter på 7-9 cm. På den nederste linjen dreneringslaget høyde på omtrent 3 cm. Første potteplanter Anthurium transplantert hvert år, plukke opp potten med massevis av løftehøyde drenering lag. Men de voksne eksemplarer beholdes for varig opphold "i 2-3 år.
I løpet av denne overføringen må være i samsvar med anbefalingene fra erfarne gartnere:
Støtte rotsystemet. Skjøre røttene krever forsiktighet og nøyaktighet. Earth lett drysset på toppen, tetting sine evner. Deretter ordne strømpebånd til støttene.
Kjennetegn på potten. Blomsten vokser best i plast potter, ikke keramiske - det holder temperaturen på jordtemperatur. På den ene side, er det anbefalt å velge en liten beholder med en høy dreneringssjikt. På den andre - container planting bør la mye rom for røttene, slik at diameteren av potten 24-32 cm i lav høyde vil være akkurat.
Vilkår rooting. Aktiv vekst av blomsten er avhengig av jevnlig vanning, sprøyting og skyggelegging fra solen. Den varme og beskyttet mot utkast beliggenheten er ideell.
Hvorfor ikke Anthurium blomstrer
Veldig hyggelig når du begynner å blomstre i vinduskarmen planter. Når Kalachoe blomstrer, kan situasjonen bli korrigert ganske enkelt. Men Anthurium er kjent for sine quirks, så er ikke alltid umiddelbart fastslå årsaken til hans "kjedsomhet".
Blant de mest kjente feilene som førte til dannelsen av inflorescences i fravær av anthuriums, er følgende:
Mangel lyse ambient lys. Direkte sollys katastrofalt for både stilker og blader og blomster til å plante. Men mangelen på lys - ikke den beste løsningen. Under blomstring potensialet i kunstig belysning kan legges til støtte Anthurium.
Lav omgivelsestemperatur under blomstringen. Blomsterknopper av plantene er plassert ved 22 ° C (eller høyere), så reduserer det påvirker anlegget.
Høy temperatur om vinteren. Bokmerker knopper stimulerer primært i dvalemodus med temperaturer 15-16 ° C. Hyppig miss - fortsette å lagre temperatur på 20-22 ° C.
Problemer med vanning. Tørking av jord eller stillestående vann fører til visner Anthurium. Hvis den vanlige vanning vann ikke velge, bør du tenke på en endring. Snarere tilfelle i en liten drenerings høyde i en blomsterpotte eller dårlig kvalitet jord. Inntil problemet er løst med jord, vanning etablere en ønsket modus er usannsynlig å lykkes.
Lav luftfuktighet. Anthurium på sine tropiske opprinnelse liker høy luftfuktighet, tørr luft fordi de ikke liker.
Finne falmet blomsterstander per plante. Kjegler Anthurium, som falmet begynner å danne frø, svekke planten. For å støtte hver blomstrende knopper, som begynner å falme ytterligere, må det klippes med en skarp kniv eller Clippers.
Rom Anthurium - en real utfordring for blomsterdekoratører, men du kan gå med verdighet med riktig trening.  
Яндекс.Метрика