Gazania, Gazania

 I Sør-Afrika Gazania er en blomst - et symbol på solen tilbedelse. Dette anlegget er ideell for zaokonnыh boksene der selv regnet for å våt jord kan sjelden så mye som åpen balkong. Vanligvis dyrkes som ettårige, kan dette anlegget holdes fra år til år på et moderat vintertemperaturer; i områder med kalde vintre hazanyyu på sensommeren flytter bedre i et drivhus eller glassert loggia.
 Kjøp ikke altfor rikt vokst plante med saftige grønne blader, men ingen knopper - de skal bare vises etter transplantasjon hazanyy i potter eller små beholdere.
 Noen blomster Gasana kan nå størrelser på 10 cm i diameter, vanligvis spisse blader. Mot kvelden blomst planter er stengt, men ikke fullt ut. Blomster av mange varianter har mørk sirkulært mønster i sentrum av blomsterstanden - kurver. Bladene i basal utløp nå en høyde på 15-20 cm.

 Betingelser for hazanyy


 Letthet: planten liker sterkt sollys, så lys - som mulig.
 Temperatur: spirer frøene ved 18 ° C, deretter gradvis redusere temperaturen til gaten. Utendørsanlegg bærer en svært høy temperatur, men er redd for frost.
 Vanning Voksne planter trenger tørr. Derfor hazanyyu vanning voldsomt, men la jorda tørke ut nesten helt mellom hver vanning. Fuktighet: Ikke spray anlegget ovenfor.
 Jord : Clay jord næringsblanding eller blanding basert bespochvennoho underlaget.
 Gjødsling: hazanyyu matet hver 2. uke hvis den vokser i leire jord blanding, og en gang i uken ved hjelp bespochvennoho underlaget. Påfør gjødsel produsentens anbefalte konsentrasjon.
 Reproduksjon Om våren, når dagslyset begynner å vokse, så frø på overflaten av godt drenert, løs jord blanding for frøplanter. Strø frøene med et tynt lag av jorden (ca. 2 mm) og dekkes med mørkt papir. Frøene spirer i ca 10 dager. Hage frøplanter som de vokser ganske stor. I tillegg kan tidlige sommer borekaks plantes planter.
 Vare på utseende: Snitt visnet blomster på bunnen av stilkene. Prøv ikke å skade kronen av anlegget.

 Funksjoner omsorg hazanyey


 Borekaks. Med en skarp kniv skjære skyte kortsidelengde på omtrent 10 cm fra utsiden av hylsen. Otschipnite den laveste blad og dryss pulverisert rot slutten av flyturen hormoner.
 Sette en flukt i midten av potten (9 cm) fylt med skitt blanding for frøplanter. Godt hell og plassere potten utendørs ukryvshy den mot vind glass eller gjennomsiktig film strukket over en ramme. Zatenyte anlegget fra direkte sollys.
 Rooting vil ta 4 til 6 uker. I midten av høsten lage et hus plante, og holde på et kjølig, tørt rom med god ventilasjon. Tidlig vår transplantert inn i en stor gryte.  
Zhasmynovydna Gardenia, Gardenia jasminoides

 Gardenia zhasmynovydna - utrolig vakker blomstrende plante som ikke er lett å holde seg hjemme, men hans hvite, som porselen, duftende blomster på en bakgrunn av blanke mørkegrønne bladene er så bra at det rettferdiggjør noe forbruk av tid og krefter. Dessverre, gardenia knopper ofte faller nettopp i en tid da det ville virke, var de klar til å åpne. Vanligvis er dette på grunn av forurensning av jord med lime, ikke høy luftfuktighet og hypotermi planter. Gardenia svært lune: det er dårlig utviklet i kalkholdig jord, så det bør vannes bare bløtt vann, og du sazhyvat i jordblandinger som ikke inneholder kalk.
 Den relativt høy temperatur og luftfuktighet er viktige forutsetninger for å forfølge vår- og sommer blomstrende planter.

 Betingelser for gardenia


 Lett : Full dagslys, i tillegg til direkte sollys på en varm sommer ettermiddag.
 Temperatur: utover våren og sommeren - om 18-21 ° c. Hvis rommet er forholdsvis høy fuktighet, kan anlegget holdes ved en temperatur på 24 ° C. I vinter minimumstemperatur - ca 10 ° C.
 Vanning : Vår og sommer vanning anlegget 2-3 ganger i uken, høst og vinter - en gang i uken til jord pidsyhala mellom hver vanning. Bruk bare lunkent bløtt vann.
 Fuktighet : Våren og sommeren sprayet planter daglig med varmt mykt vann. Ikke spray blomster og knopper. For å opprettholde en høy grad av fuktighet, sette potten på skuffen av våt småstein. Spesielt se nøye fuktighet under den kalde årstiden, når du arbeider varmeovner.
 Gjødsling: tidlig på våren helle plante preparat som inneholder jern, sommer gjenta. Deretter gardenia matet hver 2. uke med flytende gjødsel utvannet to ganger mindre enn det.
 Jord: syrlig blanding av torv land av furu, blandet halvparten med leire blanding som inneholder kalk.
 Transplantasjon: løpet av de første 3 år - hvert år i en størrelse større pott. Deretter transplantert anlegget bare hvis roten ballen er ganske kompakt og ikke overstiger størrelsen på potten 18 cm Deretter endrer bare det øverste laget av jord.
 Vare på utseende : Sprays nok for fuktighet. Å legge skinner hver 2. måned kan brukes til å polere bladene på grunnlag av vegetabilske oljer.

 Funksjoner gardenia omsorg


 Gardenia trenger høy luftfuktighet, spesielt om våren og sommeren. Hver dag, spray anlegget med bløtt vann, lukke blomst og knopper som de ikke får vann. Plasser potten på skuffen av våt småstein. Bunnen av potten bør ikke berøre vannet, eller planterøttene er oversvømt.  
Pittosporum. Omsorg hjemme

 Pittosporum. Omsorg


 Pittosporum å bry seg hjemme. Pytosporum: reproduksjon. Pittosporum: transplantasjon. Pittosporum i dyrking. Nødvendige betingelser for økende pyttosporuma.

 Pittosporum (Pittosporum tenuifolium)


 Pittosporum eller Australian bay - vakkert tre potteplante. Liten blek grønne blader hustorastut på lignified grener av laurbær. Spesielt attraktive spraglete former for planter.
 Pyttosporumu du trenger sterkt sollys, men det bærer ganske lave temperaturer om vinteren, slik at du kan holde i en lukket kjøle loggia. I sommer, vokser den veldig fort, så det er nødvendig å trimme grenene i våren. In vivo pittosporum når en høyde på ca 10 meter innendørs, men vokser til ca 1 m.
 Vinter kvister av denne planten zelenolystnoho ofte sett i nærheten av de avskårne blomster fordi de fleste blomsterbutikker bruker sin glatte tett løvverk til buketter. Laurbærblad Australian kjent for mange mennesker som aldri har sett selve anlegget.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse pyttosporuma


 Letthet: fullt sollys; hvis det er for mørkt, vil bladene faller av.
 Temperatur Om vinteren - ikke under 4 ° C; Hvis polyetylen plantedekke, kan den tåle en liten frost. Sommer - ikke over 24 ° C; Når innholdet av plantene innendørs trenger god ventilasjon og høy luftfuktighet.
 Vanning pyttosporuma : Hold alltid jordfuktighet, plante vanning i sommer 2-3 ganger i uken i vinter - en gang i uken. Hvis temperaturen faller til et minimum, holde anlegget i det tørre.
 Fuktighet vinter innendørs med sentralvarme og sommertemperaturer over 21 ° C spray anlegget hver dag. Under andre omstendigheter spray to ganger i uken.
 Gjødsling pyttosporuma : Sesongen vekst hver 2. uke lage flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet til konsentrasjoner er anbefalt av produsenten.
 Jord: leire blanding. Anlegget krever tung leirjord at det kan opprettholde en vertikal posisjon og ikke oprokydыvalos.
 Transfer pyttosporuma : Unge planter er transplantert hvert våren. Når pittosporum er for stor, endrer bare det øverste laget av jord (5-7 cm) etter fremveksten av nye blader.
 Vare på utseende : Regelmessig sprayet planter; En gang i måneden kan du bruke polish å rengjøre bladene.

 Pittosporum. Funksjoner omsorg


 Pyttosporumu trenger høy luftfuktighet. I varmt vær daglig spray anlegget og sette potten på skuffen av våt småstein eller grus. Sørg for at bunnen av potten ikke gjelder for vann, ellers røttene vil dø.  
Rebutsiy. Omsorg

 Rebutsiy. Omsorg hjemme


 Rebutsiy (Rebutia) Planting og omsorg


 Rebutsiy - best for nybegynnere gartnere kaktus: de vokser godt i en solrik vinduskarm og lett blomstre, økende til bare 25 inches høy. Rebutsiy voksende grupper, danner en slags pute skudd; de sjelden mer enn 13 cm potten. Torner i disse kaktusene er tynn og fleksibel, og blomstene er røde, oransje, rosa, gul og hvit. Nylig introdusert til kultur Rebutia Perplex er nå utbredt.
 Rebutia albiflora var lite kjent for 20 år siden, men fikk raskt popularitet. Små skudd av planter er dekket med hvite stritt pigger. Kaktus blomst lett i alderen 1-2 år i størrelse bare ca 1 cm. Denne typen rebutsiy godt spredd lett skilles, svakt festet generasjoner, men det ofte forundrer rød edderkopp midd.
 Rebutia flavistyla - nydelig, nylig avledet plante nå tilgjengelig for fans. Det blomstrer nydelige rødoransje blomster har 2-3 år med vekst med en diameter på ca 3 cm. Rebutia haagei - plante med rebutsiy grupper, noen ganger kjent Mediolobivia. Brun-grå stilkene vokser tette grupper på mange skudd blomstrende blomster av en rekke varme farger - fra mørk oransje til oransje-rosa milde. Hver blomst varer ca en uke. Disse rebutsiy blomst på 2-3 år, og nådde en størrelse på ca 25 cm. I R. perplexa liten, voksende gruppe, grønn hode-skudd med gule pigger.
 Vakre rosa blomster vises rundt bunnen av plantene for nesten et år, pozdnevesennee blomstring varer fra en uke til en måned. En sunn anlegget har en ny fargerike pigger i midten av hver hodet. Som med all rebutsyyah på det ofte starter rød edderkopp midd. Hvis huden blir brun planter, betyr dette at pest har allerede truffet kaktus.
 For tiden i spesialiserte barnehager for voksende kaktus er dyrket over 50 arter rebutsiy.

 Rebutsiy. Omsorg hjemme


 Letthet: fullt sollys; Legg anlegget på en solrik vinduskarm.
 Temperatur Hvis holdes tørt kaktus, tar han på temperaturen under ° C, men i vinter optimal temperatur - omtrent 4 ° C. I sommer, holde temperaturen under 38 ° C og sikre god ventilasjon.
 Vanning: sommer vanning anlegget en gang i uken eller en gang hver to uker hvis kaktus vokser i en stor gryte). Høsten og våren nok vann en gang i måneden om vinteren for å holde kaktus tørrhet.
 Gjødsling: 3-4 ganger i løpet av våren og sommeren fôr rebutsyyu gjødsel høy i kalium (for tomater).
 Jord: 3 deler næringsstoff jord blanding for potteplanter og en del grov grov sand (ingen bygningen og ingen havet).
 Transplantasjon : Cactus transplantert hvert år i en gryte eller bolle neste størrelse til du trenger å pottens størrelse 15 cm. Neste år, fortrinnsvis i vår, endre jord blanding og plantet en plante i en pott samme størrelse til kaktusen ikke vil vokse det.
 Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr : Bearbeiding kaktus fra støv, bare en gang i måneden for å sprøyte vann godt. Legg insektmiddel for å sprøyte vann 2-3 ganger i året. Husk at de fleste rebutsiy påvirket av røde edderkopp midd og melete skala insekter.  
Яндекс.Метрика