Geranium CareNyttige tips for gartnere
Tips for omsorg av Pelargonium (geranium) og en interessant historie om de gode egenskapene av geranium.
Materialet kan brukes til blomsterbutikker - elskere.
I dagene av min barndom i min bestemor alle vinduene i huset ble foret med små potter av geranier. Det var alle slags farger. Tiden gikk, og nå jeg, også er i vinduskarmen geranium. Så vi kaller det. Men det riktige navnet ville høres ut som dette: Pelargonium. Det er nå oppdrettere brakt mange forskjellige nyanser. Men nesten alle vinduene er potter av røde og hvite blomster. Som folk sier, "Hvis du ønsker å redde ekteskapet -. Posisjoner i én pott, en av frøplanter av hvit og rød" Sjekket - fungerer!
Pelargoniums elsker i verden. Ja, dette er ikke overraskende. De er helt upretensiøs. Våren cut toppen, hvis du vil, sette i vann og litt tid kan plantes i bakken. Men dette er ikke nødvendig. Jeg har en geranium i vannet er ikke satt. Bare et stykke land, rikelig vannet, og det er godt forankret. Videre, i sommer plantet jeg geranier i hagen, og det vokser bedre og store blomster blomst. Høsten setter inn i huset igjen. Det er hvordan våre folks reiser blomst.
Vår hage var historie. Steward brakte meg en geranium. Og alt fordi jeg ikke la noe kaste. Jeg sier alltid og foreldre: "Hvis du ønsker å kaste noe, ta med oss ​​først. Kanskje i tilfelle galt! "Så, hun brakt oss en blomst, tynn, hungret viser at uten forsvarlig omsorg. Hva gjør jeg? Kutt topper, gir alle, ta, selvfølgelig, selv. En blomst hold en gruppe administrator, et annet hus plantet i hagen. Blomstret, kjekk! Alle fjor sommer fest rikelig blomster.
Hva annet kan sies om pelargonium? Hvis det er en solrik vinduskarm, blomstrer nesten uten avbrudd.
Jordsmonnet i potten bør alltid være hydrert. Unge skudd bør klype tilbake, mens bush er mer frodig. Overføre nødvendigvis våren. Med en mangel på lys - er fjernet.

Typer av Pelargonium:
duftende, zonal, Ampel, og til og med kongelig. Mer geranium har en terapeutisk effekt. Hvordan - En gang i klassen vi snakket om geranier. Pustet i hennes duft, så, gnidd håndterer blader. Og her er min menighet Dasha sier: "Og meg mamma behandler slike blader. Det gjør bladet røret og setter inn en nål. Eyelet opphører å vondt! »
Her er en fantastisk enkel i utseende Pelargonium. Plante denne blomsten, og han vil takke deg luksuriøse og duftende blomster.  
Hvorfor gul geranium?Prøv å finne ut hvorfor gul geranium? Dette er en ganske vanlig plante som er i nesten hver leilighet. Geranium eller Pelargonium har ca hundre arter skiller seg fra hverandre. Geranium er ikke så kresen omsorg, det er ganske enkelt multipliserer. Anlegget kan ha en høyde på fem meter. Så hvorfor geranier kan være problemet? Her er noen grunner.
Hvorfor gul geranium, årsaker til sykdom
Mangel på gjødsel og fôring fører gulnede blader. De nederste bladene begynner å gulne geranium. Det er nødvendig å sprøyte bladene gjødsel, men innenfor det normale mate anbefales i to uker, inntil symptomene forsvinner.
Store mengder gjødsel og gjødsling er heller ikke ønskelig. Fra dette anlegget virker utad sunt, grønt og knopper vises. For å løse problemet må du vanne plantene uten fôring i flere dager. Overskytende gjødsel oppløses og går ned til bunnen av potten.
Årsaken til de gulnede blader av geranium kan også være kalde netter, selv når bladene er røde og rød. Dette skjer vanligvis når en blomst er plantet i gatene tidlig, selv når temperaturen er lav om natten. Du må vente til temperaturen varmes opp i løpet av natten til pluss 5-10.
Problemet kan bli alvorlig varme på dagtid. På grunn av dette geranium blomstrer. Men det er noen typer geranier som er enkle å tolerere varmen. Derfor, for hver art for å velge et egnet sted.
Geranium pozhovtity kan ikke blomstre innendørs hvis det ikke er en behagelig miljø. For eksempel i jord for mye nitrogen i rommet var lys, når natt og dag temperaturen er forskjellig. Sett i et godt opplyst geranium sted og stoppe fôring. Noen ganger er det nødvendig å lysstoffrør. Gerani tar ca seks timer med direkte kontakt med lys.
Planter kan også forverres på grunn av deres jevning, sterk vekst. Det bør tynnes geranium eller hennes sete.
Hvis overdreven vanning kan også være problemer med geranier. På grunn av knopper faller av, tørr, ute av stand til å blomstre. Kanskje føre til altfor godt i høy luftfuktighet. Det er nødvendig å justere tiden mellom hver vanning.
Upassende jord kan også forårsake sykdom geranier. For eksempel, hvis det hyperaciditet. Ideell for geranier surhet - pH 6,5.
Også geranium bladene blir gule eller visner når størrelsen på potten er for liten. Det bør bli transplantert inn en pott geranium mer.
Roten råte påvirker demme geranier.
Mars planter og Viklere larver, pochkoeda geranier.
Ofte årsaken til sykdom blomster er midd, bladlus, melete skala insekter, whiteflies etc.
Hvordan å vokse geranier
Geranium kan dyrkes fra frø eller stiklinger.
Tenk det første alternativet. Sow geranium kreves i februar og mars. Ta frø, grunne potten, egnet jord og et stykke glass eller plastpose. Land kan kjøpes i butikken, klar til å blande torv underlaget med konvensjonell land med hage og elv sand. Proporsjoner: 2: 2: 1.
Helst gryte kokende prosessen. Frø bør vaskes i en løsning av kaliumpermanganat, kan du også suge i flere timer. Sett i potten jorda litt prymnit det og hell. Frø bare lå på bakken og prysypayuchy det. Toppdeksel glass. Sett i en lys plass, men ikke i direkte sollys.
Hvis for mye vann under glasset, må du slå eller bevege seg litt. Men vi kan ikke tillate tørking jord. Noen ganger kan du lufte anlegget i 15 minutter. Kveldene vil kreve ekstra kunstig belysning. I tillegg må potten bli returnert til lette forskjellige fat.
Klar frøplanter (når de allerede har 1-2 par blader) bør være nøye sitte i egne potter. For å gjøre dette, lage en liten fordypning i bakken og til å overføre anlegget. Roten bør ikke bøye hvis den er for lang, kan det være litt prischipnut. Vokt dere for stammen svært skjøre. Hold frøplanter par dager i skyggen, deretter utsettes for lys.
Det andre alternativet er økende geranier - fra borekaks. Du må bruke toppene av stilkene modne planter lengde på ca 7,10 inches. De nederste bladene skal kuttes. Deling rot om tre uker.
Medisinske egenskaper av geranium
Geranium har mange medisinske og nyttige egenskaper. Det hjelper på sykdommer i luftveissykdommer, hoste, mellomørebetennelse, for å normalisere trykket med radikulitt, for tannpine, kutt, sår, stimulerer blodsirkulasjonen, regulerer fordøyelseskanalen, hjelper med galleblæren sykdom, gastritt med høy surhet og mange andre problemer .  
 Denne vakre blomsten kommer til oss fra kysten av Middelhavet, er det fortsatt vokser Cyclamen sanne som kan skilte med rosa, hvit og blek lilla blomster.
 Cyclamen, som nå kan kjøpes i våre blomsterbutikker - en hybrid av Middelhavet familie, preget av et stort antall tette mørkegrønne blader på lange stilker med sølvfargede striper eller flekker og utrolig blomstring, som ved enkelt kan huske en flokk sommerfugler som flagrer løpet grønn busk.
Hvordan å vokse Cyclamen blomst hjemme?

 In hybrider blomstre mye mer mangfoldig: her kan du finne lilla, rødt, lilla, rosa, hvit og selv pastellfarger som ofte kombinert med kontrast kjerne.
 Grow et mirakel blomst på sin terskel er ikke vanskelig, selv om alle de skeptiske amatør gartnere som en eller annen måte tror at cyclamen - lunefull og lune plante.
 Hvis ikke redd for slike tanker, kan du unne deg en ekte sol i vinduskarmen, spesielt i de kalde og grå vinterdager, fordi i denne perioden aktivt blomstrende cyclamen. Men hvordan man skal oppnå en slik rik blomstring hjemme? Hvordan å vokse Cyclamen? Hva du trenger for å opprettholde det slik at det så lenge som mulig, for å behage sine eiere med sine mirakel sommerfugler? Alt dette og mer vi diskutere i denne artikkelen.

 Fottur i blomsterbutikk


 For en sunn og sterk plante som vil glede deg med sin opptreden i mange år, må starte med den rette kjøper den. Inspisere nøye anlegget, bør det ikke være svak, og bladene skal være full av grønt, kanskje nærvær av sølv striper.
Hvordan å vokse Cyclamen blomst hjemme?

 Vær oppmerksom på knollene av Cyclamen, bør det titte lett på overflaten, så lenge det ikke var krøllet. Hvis du ønsker å plante litt tid gledet deg rask blomstring, er det best å kjøpe det tidlig i sesongen, at et sted i oktober eller november. Vær oppmerksom på at knoppene var mer enn blomster.

 Funksjoner og omsorg


 Så du har hentet hjem blomst som videre med saken å gjøre? Den viktigste og mest avgjørende forutsetning for innholdet som er viktig å huske omsorg for cyclamen, er å opprettholde riktig temperatur. Potte Cyclamen liker ikke varme, de har merhnut og kan begynne å falme, så sørg for at du hadde noe sted å sette en blomst i løpet av sommeren oppvarming.
 Avhengig av variasjon og utført innendørs forhold, kan planten begynner å blomstre fra midten av oktober til mars hvis føles behagelig.
Hvordan å vokse Cyclamen blomst hjemme?

 I løpet av de aktive blomstrende planter trenger lys og kjølig rom, men direkte sollys ikke liker cyclamen. Hvis plass til å sette den hvor som helst, noen ganger spesielt for dette formålet, små vinduer sydd stoff gardiner som skaper den vanlige svak belysning.
 Som for vanning, det avhenger også av den perioden av plantelivet: under blomstring vanning blomst å være vesentlig, men selvsagt uten betydelige våtmarker.
 Vanning planter bør være forsiktig vannet ikke får sine blomster i midten av rosett av blader, er det best å helle vann direkte inn i skuffen, og potten kan settes direkte inn i mosen.
 Forresten, bør vann til vanning være veldig myk, er bare Kranen er ikke egnet fortrinnsvis sin pre-filter eller forsvare.

 Denne modusen for vanning som skal følges under aktiv blomstring, men i løpet av resten Cyclamen vannes så langt som tørking av jorda, er det veldig viktig å ikke påvirke knoller og skudd.
Hvordan å vokse Cyclamen blomst hjemme?

 Ved høy omgivelsestemperatur, bør anlegget sprayes hver dag, men følge de samme reglene som for vanning, bør vanndråper ikke falle på tuberous sone, og derfor lettere å strø om vann i nærheten av anlegget, i stedet for direkte på den.
 Gjennom mesteparten av resten forlater dø, og anlegget er bedre å bevege seg i skyggen, vekk fra vinduer. Som for temperaturer under aktiv blomstring bør det varierer innen 12 ° -16 °. Selvfølgelig, så er det om sommeren vanskelig å sikre at temperaturen, men det er ønskelig at i det minste det ikke steg over 25 °.

 Transplanterer og reproduksjon


 Den vanskeligste veien hjem cyclamen reproduksjon - er det vokser fra frø. Fremgangsmåten er veldig vanskelig, egnet hovedsakelig bare de mest aktive støtte. Hans ætt han gjemmer seg i spesielle bokser, som de må samle og tørre. Allerede i juli og august planting utføres fortrinnsvis i en spesielt forberedt jord blandet med torv.
Hvordan å vokse Cyclamen blomst hjemme?

 Frø er sådd i tid og plassert i et drivhus, og bare om en måned, skal vises første stigen. Etter dette ubevist skuddene er transplantert inn i potter. Men, som vi sa, er okkupasjonen ikke for ekte fans mye lettere å forplante seg gjennom plante knollene.
 Det er ingenting komplisert der, vanligvis i høst, til nye knopper, som er nødvendige sitte i en annen gryte. Som for transplantasjon, er det vanligvis utføres i løpet av sommeren, mot slutten, når de unge bladene begynner å vises.
 Pot plukke en liten avstand mellom knollene og vegger bør ikke være mer enn 2-3 cm. Tuber bør se ut på overflaten, anlegget vanligvis transplantert fra knollene langs bakken. Etter Cyclamen er bedre å sette en lys og kjølig sted og gjenoppta vanning og fôring.

 Hvis blomst syk?


 Hjemme, de mest dyrket Cyclamen er to hovedtyper - persisk og europeiske. I de første blomstene er litt større, og den andre er lettere å rengjøre enn persisk. Men sykdommen i disse skjønnhetene som kan bære deres helse, omtrent det samme.
 For eksempel kan årsaken til svak gulning og bladene være for høy romtemperatur eller solskinn. Råtnende løv, mest sannsynlig som følge av vannmettet jord eller vann spruting på knollene blomst.
Hvordan å vokse Cyclamen blomst hjemme?

 Tilstedeværelsen av små og deformerte blader, først av alt, sier parasittiske skadedyr, for eksempel bladlus eller midd tsiklamenovoho. Når denne pest er nødvendig å vaske bladene daglig spesielle insekticid løsning.
 Noen ganger blomsten opphører å behage sin herre lang blomstring, i dette tilfellet, kan den sannsynlige årsaken være feil vanning eller for tørr luft. Ikke glem at i blomstrings blomst bør regelmessig matet.  
Яндекс.Метрика