Gloxinia omsorgHloksiniya - svært populært i dag hjemmelaget plante. Du kan kjøpe nesten hvilken som helst blomsterbutikk eller supermarked, så mange mennesker får denne vakre blomsten. Ikke alle vet om detaljene hloksyniy omsorg i hjemmet, slik at anlegget er mindre tid gledelig sine eiere blomstring. Erfarne gartnere hevder at omsorgen hjemme hloksyniy ganske enkel og tilgjengelig for alle.
Gloxinia er en tuberous plante av familien hesneriyevyh. Det var disse blomstene fra Sør-Amerika, som påvirket forholdene der det er ønskelig å vokse. I dag, et stort antall hybrider avledet gloxinia, som hovedsakelig dyrkes i hjemmet.
Dyrking gloxinia
De fleste foretrekker å kjøpe allerede vokst gloxinia i et supermarked eller blomsterbutikk. Imidlertid kan denne blomsten vokse og hjemme.
Vokse fra frø voksen soverom gloxinia er vanskelig og ikke alle lykkes. For å oppnå tilfredsstillende resultater, er det nødvendig å gjøre mye arbeid og tidkrevende. Gloxinia frø selges i spesialiserte blomsterbutikker. Frø av planter er svært liten.
Etter planting de første skuddene vises hloksyniy hjem om en uke. Vanligvis de er ganske svak, og hvis ikke riktig omsorg dø raskt. Hvis du fortsatt klarer å vokse dem før blomstring forvente minst 7 måneder.
Vilkår voksende
Behandling av voksne planter mye enklere og tar ikke mye tid og krefter.
Som gloxinia opprinnelig fra Brasil, dette anlegget elsker varme og lys. Imidlertid er det anbefalt å holde det blir direkte sollys. Under blomstringen prøver å opprettholde en temperatur ikke lavere enn 21 grader, eller blomster kan blekne raskt og osypatysya. Om vinteren temperaturen bør ikke falle under 16-18 grader.
Selv om anlegget ikke liker kulden, for høy temperatur også påvirker vekst og utvikling gloxinia. Hvis temperaturen stiger over 28 grader, er det en rask visner blomstene, og selv ufortynnet knoppene begynner å falme uten rozpuskayuchys.
For gloxinia kan være skadelige utkast, så holde anlegget fra dem. Airing opp på rommet, holde potten med en blomst i vinduskarmen for å beskytte den mot utkast.
Denne blomsten vokser godt og glad farge, med forbehold om hyppig, neobylnыh vanning. Hell vann i pannen eller anbefalt kanten av potten. Det er ønskelig at vannet var ved romtemperatur 2-3 grader høyere. Overflødig vann i en gryte stekshye anbefales å helle en halv time etter vanning. Gloxinia vanning, unngå å få vann på bladene og knoller.

Fôring planter

Gloxinia anbefalte mate kompleks gjødsel for blomstrende planter. Fôrfabrikkene trenger hver 2. uke.
De første 1,5 måneder etter planting knollene trenger ingen sminke.
Overvintrer
I de fleste tilfeller gloxinia blomstrer fra november til februar. Høsten anlegget er i ferd med å miste blomster og i november er det bare tørre blader og stilk. For å beskytte anlegget fra utryddelse ansvarlig gå til hans forberedelse for vinteren.
Først rengjør nøye alle stammer fra de tørkede bladene til å forbli bare en liten stubbe. Gloxinia knollene forbli i bakken, så det er viktig å holde dem til våren. Om vinteren, er anlegget anbefales å bevege seg i et mørkt og kjølig sted og vannes sjeldnere enn vanlig, slik at jorda tørke mellom hver vanning.
På slutten av hvileperioden gloxinia transplantert inn en ny gryte og dekk med et lag med poteter på toppen av jorden 2 cm tykk. Ta deg god tid med de første vanning planter gir en våt øverste laget av jorden, var i stand til å slå seg ned.
Reproduksjon gloxinia
Det er tre muligheter formere gloxinia: blad borekaks, frø og deling av knoller. Det optimale tidspunktet for avl gloxinia er våren. På tidspunktet for reproduksjon gloxinia oppfordres til å gi mer intensiv behandling.
Plante frø gloxinia beste i februar eller mars. Det er viktig å sikre riktig temperatur, og hyppigheten av vanning frø for å øke muligheten for en stige. Siden de første trapper er veldig svak, kan de lett gå tapt i form av ikke-hjemmesykepleien. I denne forbindelse, som vokser fra frø gloxinia svært tidkrevende og de fleste gartnere forlate denne metoden.
Å forplante en plante blad borekaks, etterlater du trenger det. Det er lurt å velge dem på et tidspunkt da gloxinia dannet knopper. Håndtaket bør plasseres i et lite hull laget i jorden. Så en glasskrukke og dekke det med en pott håndtak, og dermed skape et lite drivhus for gloxinia. Holde potten i en krukke anbefales om en måned - så mye tid som blir brukt på anlegget gjenvekst av røtter og tillate deg selv å vokse.
Multiplisere distribusjons gloxinia knoller, må du tuber bør spirer. Prodezynfytsyrovannыm kniv nøye klippe det trenger noen deler. Steder skive overstrødd med pulverisert behov aktivert karbon, deretter sete av knoller i ulike potter. Fortrinnsvis før de første bladene av planten for å opprettholde en temperatur på omtrent 25 grader.

Plantesykdommer

Som andre planter, gloxinia utsatt for ulike sykdommer som utvikler seg i visse omstendigheter, som bør unngås.
Det er ikke ønskelig å inkludere et anlegg for tørt miljø. Blomsten tolererer ikke tørr luft og reagerer på det å anskaffe brune blader. Til fuktigere luft, sette en pott ved siden av en bolle med vann.
Også rikelig vanning planter kan utløse rotting knoller. For å unngå dette, vanne planten mer, men mindre enn helle en gryte med vann. Hvis Rotting startet ennå, kan du fortsatt spare blomsten når transplantert inn i en annen gryte med intakte knoller.  
Ehmeya omsorgEhmeya - betydelig størrelse potteplante med familie bromelievyh at selv uten hans storslåtte blomstring stammer tiltrekker seg oppmerksomhet for sine vakre spraglete blader.
Ark socket dannet en slags trakt. Interessant, i naturen av trakten samler vann som senere blandes med alle slags rusk faller skogen. Hjemme, disse trenger tid til å rydde trakt for å forhindre råtnende planter. Generelt, å plante god mold, må du legge forholdene til rette for dette og gi forsiktig sykepleie.
Og den trenger følgende.
Belysning for Ehmeya
Disse plantene liker rikelig med lys, men i prinsippet kan vokse i skyggen av trærne, noe som gjør dem allsidig plassering i huset. Men hvis du ønsker å plante føler seg mest komfortabel - sette den i vinduskarmen på vest eller østsiden. I dette tilfellet Ehmeya får så mye lys og varme som det er behov for normal vekst. De eneste unntakene er planter med harde, tykke og kjøttfulle blader som kan vokse stille og på sørsiden uten å føle ubehag. Videre, i skyggen, og enda mer ved høy luftfuktighet, bladene av denne arten kan miste sin appell og dekorative, vedta grønn farge.
Men planter med myke blader (kjedelig røde, Vaylbaha) foretrekker ikke altfor sterkt lys og skygger i lyse solfylte dager.
Om sommeren, eksperter anbefaler å gjøre dem på verandaen, balkong, balkong eller godt opplyst terrasse. Denne måten kan du gradvis venne sine plantlets for sterkt sollys.
Temperaturen for Ehmeya
I praksis for de fleste varianter av denne planten er den beste temperaturen i sommer er 21-25 grader, og i vinter om 16-19 grader. Å plante føler deg komfortabel i leiligheten, om vinteren bør den plasseres i varmere forhold. Men om natten er det ønskelig å redusere temperaturen ved 6-8 ° natten. Et sted hvor det er planter ofte behov for å ventilere.
Vanning Ehmeya
Merk at jorda må holdes fuktig. Vann anlegget regelmessig oppsamlet vann rundt romtemperatur tørking ytre lag av substratet.
Vann helles å starte en rosett av blader, og til slutt vannes og jord selv. Kort tørketid jorden bringer ingen betydelige skader, men lang tørking skadelig. Om høsten redusere vanning og vanning om vinteren enda mindre, særlig hvis temperaturen er over 18 grader.
Spesielle hensyn må blad rosett at vaske med kaldt vann, da plutselig hun samlet en masse rusk og støv.
Fuktighet for Ehmeya
I faktum, er anlegget i stand til å frakte nok tørr luft, men for sin behagelig tilstand, fortsatt sterkt anbefalt å holde luften fuktigere, spesielt om vinteren. Råde daglig blomst spray med varmt kokt vann (om vinteren ved temperaturer over 17 grader). For å øke fuktigheten i sommer potten potteplante kan settes på sudoku med en fuktig småstein der vannstanden når bunnen av potten med en blomst.
Gjødsling Ehmeya
Bruk en spesiell gjødsel for bromelievyh eller andre som legger blomstrende planter, i en dose på 1/2. Fôring gjøre 2-4 uker på våren og sommeren perioder inntil begynnelsen av august.
Bakken for Ehmeya
Det viktigste for plantene til land var fruktbare og løs. Det er best å dyrke den i gjødselen med kompost (humus jord) blandes i like deler med knuste blader og mose bakken, og tillegg av sand. De fleste ganske enkelt å fremstille en slik blanding av en del lys derenы, en del torv, en del blad, blandet med sand og en del kompost. Eller bruk kjøpet jord blanding for bromelievyh. Du kan også vokse og blomst i ren torv (myr).
Overførings spirer
Og skuddene er transplantert i et år og gir god drenering. Husk at potten for planting i prinsippet ikke bør være for dypt. Kapasitet faktisk trenger en blomst holder oppreist. Når du planter transplantert 2-3 dager uten vanning det bedre og holde på et skyggefullt sted. Det er nødvendig at røttene var i stand til å komme seg.
Blomstrende Ehmeya
Fra planting til blomstring spire er ett til to år. Vilkår blomst avhenger av en rekke blomster. I løpet av våren, som begynner rundt april-mai, blomster varianter Vaylbaha, buede, Lyuddemana, pubescent, bladene, Chantyna. Og fra mai og hele sommeren frem til august, blomst holostebelnyy, Orlando, stripete. Vel, er vinteren blomstrende varianter bare raggete, himmelblå, mens Vigonza - i Vaylbaha og Orlando.
Og ta med hjem i begynnelsen av blomstrende planter эtylenovыm gass kommer fra modne epler eller sitrus. For dette anlegget er plassert på ett eller maksimalt to uker i en gjennomsiktig pose og sette noen modne epler på toppen og bandt det veldig stramt.
Etter dette oksidasjon bad, bare fire måneder Ehmeya nødvendigvis blomstre!  
Яндекс.Метрика