Hinura Sarmentoza. Dyrking, stell, avl

 Hvordan å vokse hynyru Sarmentozu (Gynura sarmentosa)
 Hinura sarmentoza - en prydplante, ser ut som en klassisk brennesle, men typiske fiolette blader og stilker er dekket med fine hår, ikke la ledningen å forvirre med noen annen plante. Hun har små, ubehagelige luktende gule blomster, som må fjernes, da de forsinke utviklingen av hurtigvoksende blader. Ung plante ser bra ut i blandede plantings der fargen på bladene er en skarp kontrast med zelenoly offiserer planter. Når hinura aldring, er grenene pakket ut, og det mister sin dekorativ effekt, som hvert 2. år, er det tilrådelig å vokse unge planter, ta stiklinger fra den gamle.
 Hinura ganske upretensiøs, men trenger godt lys. Det kan gi en vakker kustystuyu skjema pryschypuyuchy slutten langstrakte stengler, eller vokse som snikende plante i hengende kurver; moleno stammer også krøller rundt buen.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse hinura. Betingelser for hinura


 Letthet: planten utvikler vel i fullt sollys, bladene blir intens fiolett farge.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 15 ° C. Sommer - ikke mer enn 21 på S.
 Vanning hinura : Sommer - en dag i vinter - en gang i uken. Ingen vanning når temperaturen falt til 13 ° C. Rist ut overflødig blader dråpe vann til anlegget ikke bli solbrent. Fuktighet: ønskelig å sette potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling hinura : Vekstsesongen, våren og sommeren, gjødsle en gang i måneden hinura gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Bakken for hinura : Clay jord blanding. Transplant: transplantasjon anlegget i begynnelsen av den andre år med vekst. Hvis du vokser det som en etterfølgende anlegg i hengende kurver, kan du trenger støtte.
 Vare på utseende hinura : Spray anlegget hver 3-4 uker, å velge denne overskyet dag. Fjern støv med en myk børste.

 Funksjoner omsorg hynuroy


 Borekaks. Skjær tuppen av en sunn stamme, inkludert to par blader og vekst punkt. Slette noen stammer under bladene, og det nedre par av blader for å eksponere plottet stengler. Ved planting bladene bør være over jord nivå. Dekker potten med en plastpose. Innen 3 uker anlegget for å holde varmen (ca 18 ° C) og kontinuerlig opprettholde fuktigheten i jordsmonnet. Hver dag, åpne posen i 5 minutter.  
Hippeastrum. Dyrking, stell, avl

 Hvordan å vokse Hippeastrum (Hippeastrum hortorum)? Alt om økende hyppeastruma.
 Hippeastrum noen ganger feilaktig kalt amaryllysom, men disse plantene danne sin egen familie, selv tilhører familien Amaryllidaceae. I hyppeastruma eller Barbados lilje, store, som liljer, duftende blomster, og nådde 30 cm i diameter. De kommer i ulike nyanser av rødt, oransje, hvit og rosa. På den lange, opp til 60 cm i høyde, peduncle oppløst fra 3 til 6 blomster, men bladene ikke vokse før blomstring nesten helt over. Dersom alle vilkårene for blomstene vil bli åpnet en etter en og blomst i flere uker.
 Vanligvis hyppeastruma pærer selges plantet i potter, og til plantene begynte å vokse, de trenger bare varme og vann. Det er utarbeidet bare for en enkelt blomst, men hvis ubehandlede pærer uavhengig trekke fra blomsterpotter og deretter igjen, vil de blomstre i ytterligere 3-5 år.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse hyppeastruma


 Lett : Good diffus belysning. Blomst skygge fra direkte sollys.
 Etter blomstring trenger full sollys å utvikle blader og modne pærer.
 Temperatur : Season vekst - ca 16-24 ° C, men blomstene vare lenger ved lavere temperaturer. Pærer lagret ved 10 ° C.
 Vanning: jorde hele tiden skal være fuktig, så vann anlegget 2-3 ganger i uken, og i varmt vær og under blomstring - oftere. Ikke hell i hvileperioden.
 Fuktighet: dersom anlegget er innendørs med tørr luft, kan du fukte knoppene på toppen. Aldri spray blomster eller blader. Ikke spray pærer under dvalen.
 Gjødsling hyppeastruma: en gang i uken gjør flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet til konsentrasjoner er anbefalt av produsenten. Begynne å fôre en gang åpnet knopper, og avslutte det når bladene vil visne. Jord: leire blanding. Hvis du har tenkt å bruke pærer neste år, ikke bruk spesiell fibersubstratet for pærene.
 Funksjoner omsorg hyppeastrumom
 Senvinteren Plant pærer i individuelle potter som måler 12 cm til 1/3 de sto over jordoverflaten. Hyperastrumы vil blomstre 1 år uten fôring.
 Hvis du vil ha dem til å blomstre neste år, gjødsle plantene så vel som fremtidige knoppene begynner å danne når blomstene dø. Etter blomstring. Ikke kutt stilken til den er helt tørr. Vanning gradvis redusert og til slutt helt slutte å vanne planten. Hvileperiode skal vare 6-8 uker. Deretter fjerne pære, separate "barn" og transplantert morplanten. Sette "barna" i den fruktbare jord blanding for potteplanter. De vil være klar til å blomstre i 2-3 år.  
Gladiolus. Dyrking, stell, avl

 Hvordan å vokse Gladiolus (Gladiolus colvillei)? Alt om voksende gladioler.
 Den majestetiske hage Gladiolus pigg blomsterstanden svært populært i blomsterdekorasjoner. På en rekke graderinger av lysstyrke og farge Gladiolus bedre enn mange andre flerårige hageplanter, men hvis du har en uteplass, drivhus eller solfylte vinduskarmen, noen varianter av Gladiolus kan dyrkes i potter, og de er lange nok til å dekorere interiøret.
 Å holde seg hjemme er best å velge Gladiolus colvillei. Denne type dverg gladioler blomster med omtrent 50 forskjellige nyanser vokser til en høyde på 45-60 cm, noe som gjør anlegget egnet for gryter og beholdere. Få klubnelukovytsы Gladiolus colvillei og tidlig høst Sett dem én etter én i en fuktig jord blanding i en dybde på 7 cm i størrelse 11 cm potter. 8 uker holde dem på et kjølig, mørkt sted, og når frøene begynner å vises skudd, flytte pottene med gladioler i kulden, men lyse rom. Planter skal blomstre om våren.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse Gladiolus


 Lett : Total mørket etter planting pærer, deretter full sollys; det er best å plassere anlegget i en solrik vinduskarm.
 Temperatur: når anlegget er i mørket, bør temperaturen ikke overstige 5-7 ° C. For god blomstrende plante tak på ca 13 ° C, siden blomstene holdes kjølig lenger.
 Som vann gladioler: klubnelukovytsы Plant i fuktig jord og ikke vanne dem før de begynner å stige. Under blomstring Øke hyppigheten av vanning 2-3 ganger i uken. Jorda bør alltid være fuktig.
 Fuktighet : Plant bør holdes i kaldt og tørt. Ikke spray det.
 Gjødsling for gladioler: Hvis du skal holde på blomstrende planter klubnelukovytsu og sette henne i neste år, begynne å fôre så snart toppen av blomsten stilken vises klubnelukovytsы. En gang i uken gjør hagegjødsel utvannet to ganger mindre enn anbefalt av produsenten. Å fortsette å gi til høsten bladene er ikke pozhovknut. Jord: leire jord blanding eller blande høy i godt siktet sand.
 Funksjoner bryr gladioler
 Institutt for "barn". Når rundt klubnelukovytsы vil "kids", fjerne dem fra potten og vente til de er helt tørre. Deretter forsiktig dele stengelknoller og sette dem fra hverandre. I god jord blanding bør de blomstrer innen 2 år.
 Etter blomstring, kutte blomsten stilken etter alle blomstene visne. Gi bladene tørke ut naturlig og fortsette å vanne en gang i uken og fôrfabrikk. Når bladene dø, skjær dem på bakkenivå og plassere potten på et kjølig mørkt sted. Høst fjern klubnelukovytsu, separate "barn" og føre dem eller lagre dem på et sikkert sted pest til neste vår og landing i et åpent pund.  
Gloxinia. Dyrking, stell, avl

 Hvordan å vokse gloxinia (Sinningia speciosa)? Alt om økende gloxinia.
 Flerårig tuberous planter gloxinia (som egentlig heter synnynhyey) er svært vanlig i innendørs hagebruk. Den viktigste grunnen til populariteten hloksyniy - utrolig vakker og variert fargeblomster grammofoner, store, på lange peduncles. Gloxinia vokser og blomstrer nesten hele sommeren, Otmiraya ca oktober. Gloxinia kan uten mye arbeid for å dyrke bygningen i flere år. Men etter 2-3 år størrelsen og antall blomster er redusert, slik at du bør oppgradere anlegget. Men husk at gloxinia svært vanskelig å transportere fordi det forkortet pubescent blader på slanke stilker lett brekke av og skadet. I hloksyniy nydelig fløyel blomster isolert i form av fonografen, vokser med 20-tommers peduncles og bred mørkegrønne kjøttfulle blader med veldefinerte årer. Fargen på blomstene er svært variert og inkluderer rosa, rød, hvit, lilla og flerfarget skjemaer. De unge planter dyrket fra frø eller stiklinger transplantasjon i det første året av vekst 2-3. Gamle knollene er transplantert hvert år i frisk jord etter vinter dvalen periode. Ikke ta neste størrelse potten til Bulba ikke vil lukke. Tuber bør begrave i bakken bare halvparten, forlater den øverste åpen. 

 Nødvendige forutsetninger for å vokse gloxinia


 Lett : Full belysning, med unntak for direkte sollys.
 Temperatur : Årlig temperatur - ca 15-21 ° C. Høsten bakken del av planten dør og knoller bør lagres på et tørt og kjølig sted med temperaturer under 6 ° C. For spirende knoller i tidlig på våren flytte inn i rommet med en temperatur på 21 ° C.
 Vanning gloxinia : Sommer - 3 ganger i uken. Redusere vanning for å falle og stoppe vanning når bakken deler visne bort. Vann vanning bør ikke falle inn i sentrum av anlegget.
 Fuktighet : Mellom vekst daglig med varmt vann sprayet planter, som dekker en blomst. For å opprettholde den nødvendige dose av fuktighet, sette potten på skuffen av våt småstein eller sette den i en container fylt med fuktig torv. Unngå vannmettet.
 Gjødsling for gloxinia Om våren og sommeren ukentlig gloxinia feed gjødsel for innendørs planter, fortynnet i henhold til produsentens anbefalinger.
 Vare på utseende : Ukentlig nok, veldig lett dryss nødvendig for å opprettholde fuktighet.
Gloxinia. Dyrking, stell, avl

 Funksjoner omsorg hloksyniy
 Overførings knoller. Knollene blir transplantert tidlig på våren. Ta en pott denne størrelsen til tuppen av tuber til kanten av potten var ikke mindre enn 3 cm som er nødvendig for full vekst av røtter og stengler av planter. Sørg for god drenering og fylle potten fruktbar torvblanding. Legg potetene i jorden, utdype sin halvdel. Forsegle jorda rundt tuber. Forlater anlegget i 2-3 dager uten vanning. Deretter rikelig hell og sette potten på et varmt sted å stimulere skuddvekst. Vannes en gang i uken. Når skuddene vokse betydelig, øker vanning 2-3 ganger i uken, slik at jorda var alltid fuktig, men ikke for våt.  
Яндекс.Метрика