Huernia

 Hvordan ta vare på huэrnyey? Huernia omsorg hjemme.

 Huernia PRYMULYNA (Huemia primulina)


 Huernia prymulyna - den eneste form for virkelig huэrnyy gule blomster i de fleste andre typer blandet farge blomster, et område som har røde, brune og kremtoner. Selv om denne planten tilhører gruppen huэrnyy (kalt * farge * med lukten av åtsler), er det egnet for dyrking hjemme, siden blomstene er ingen karakteristiske lukten av råtnende kjøtt. Anlegget er bestøves av fluer, men det er så diskret duft som er vanskelig å forstå hva som tiltrakk insekter. Stilkene av planter form (i naturen - liten gardin), fylle potten størrelse 10 cm; etter 3 eller 4 år med riktig innhold de vokser til en høyde på 5 cm.
 Annet: Huemia Zebrina med lyse røde og gule blomster, N. oculata shykoladno med brune og hvite blomster, N. hystrix fra grønn-gule og brune farger, P. hallii krem ​​- i gule blomster. All upretensiøs omsorg.

 Betingelser for huэrnyy


 Lett : Lush blomstring for å holde anlegget i en solrik vinduskarm eller i drivhuset (drivhus planter i midten av sommeren skygge fra direkte sollys).
 Temperatur: vinter - ikke under 4 ° C, men fortrinnsvis 10 ° C. I sommermånedene krever god ventilasjon.
 Vanning: våren, plasserer potten i en bøtte med vann og holde den der til jorda er ikke DAB gjennom. Så ikke vanning anlegget for en måned. Sommer vanning en gang hver 2. uke, i de fleste varmt vær - en gang i uken; Redusere vanning i høst. Vinter ved temperaturer under 13 ° C Hold planten i tørr; ved høyere temperaturer moderat vanning en gang i måneden (se. også Innledning).
 Gjødsling huэrnyy: i sommermånedene 2-3 lage gjødsel høy i kalium.
 Jord: fruktbar leire jord blanding for potteplanter eller ubekreftet underlaget med tillegg av 1/3 grov sand og fin grus.
 Huernia transplantasjon : Hver vår, jo større lav gryte eller bolle. Når den gamle stammen mister appell, fjerne den for transplantasjon, som blomster vises på unge stengler av året eller dannet et år tidligere.
 Huernia reproduksjon : Skarp kniv separat flytur i år på sin gren fra gamle stengler og Blås opp i en egen pott. Dele den store gruppen i mindre stilkene inneholder 3-4 stilker.

 Funksjoner omsorg huэrnyey


 Borekaks. Borekaks skille dem etter blomstring planter. Med en skarp kniv kuttet av den ene siden av den unge stilkene på sitt avlegger fra den gamle. Å beskytte planter fra infeksjon, dryss basis agn og kutte overflaten på gamle polet pulver rot hormoner. Renne håndtak i 2 dager, deretter legge i den tørre jord blanding. Separation Plant. I løpet av våren eller tidlig sommer kan deles "pute" av huэrnyy inn i grupper på 2-3 stengler. Fjerne anlegget fra kjelen, og fjerner jord fra bunnen av hovedstammen. Med en skarp kniv kuttet den viktigste stammen, skiller skudd. Halvparten av planter med røtter transplantert som vanlig. Den andre halvparten behandler samt bearbeidede borekaks før planting og la den i 2-3 dager, skal tørkes opp.  
Hva er de grunnleggende elementene til planter og ovochiam?

 Sporelementer - en substans som er nødvendig for plantevekst i minimale mengder. De må være i jorden, men i svært små mengder. For eksempel, bør nitrogeninnholdet i sand substrat være mellom 120 til 150 mg / l fosfor - 60 mg / l kalium - 150-200 mg / l jern - 5,10 mg / l sink - 1 mg / l, og bor, - 02 til 03 mg / l. Ettersom antallet av sporelementer som er nødvendige for planter inkludert svovel, jern, bor, molybden, kobber, mangan, sink, kobolt.
? Svovel er et vegetabilske proteiner, aminosyrer: metionin, cystin, cystein, enzymer, sennep og hvitløk smør. Svovel er involvert i nitrogen, karbohydratmetabolismen, prosessen av respirasjon, syntese av fett.
? Jern er en del av redox-enzymer som er involvert i syntesen av klorofyll, prosesser av respirasjon og metabolisme.
? Boron er involvert i reaksjoner av karbohydrat, protein, nukleinsyre metabolisme. Han har ikke reutylizuyetsya (ikke gjenbrukt) i anlegget på grunn av sin manglende rammer unge blader. Mangel på boron påvirker dannelsen av de reproduktive organer av planter.
? Molybden er gitt til en eksepsjonell rolle i nitrogen ernæring. Det er lokalisert hos unge voksende organer, er det mindre enn i stilkene og røtter, flere kloroplaster.
? Rollen av kobber er bestemt ved nærværet av en kobber-inneholdende sammensetning av proteiner, enzymer. Kobber er involvert i fotosyntese, karbohydrat og protein metabolismen.
? Den fysiologiske rollen til mangan er fastslått at det er en del av redox-enzymer som er involvert i prosessen med fotosyntese, karbohydrat og nitrogenmetabolismen. Mangan er hovedsakelig lokalisert i kloroplaster. Det øker den vannholdende kapasitet av vev, reduserer transpirasjon, forbedrer fruktdannelse.
? Sink påvirker metabolismen av anlegget som gjør innholdet i mer enn 30 enzymer.
? Kobolt er en del av vitamin B12, dens rolle er manifestert i den biologiske fiksering av molekylært nitrogen. Kobolt akkumuleres i frukt og blomster.

 I de fleste jordsmonn trenger mineraler?


 Tung leire og suhlystыe jordsmonn med en pH på 6 til 7 mer rik på humus og inneholder mer makro - og mikronæringsstoffer som er bundet tilstand - mangel på sporelementer i jord forekommer svært sjelden. På sandjord makro - og mikronæringsstoffer vasket, så de trenger gjødsling i vekstsesongen. På torv jord planter ofte mangler kalsium, magnesium, kobber, kobolt, molybden og bor.
 Hvis du trenger ytterligere kalking jorda for å gjøre kobber, mangan, bor.  
Som tydelig mangel på matvarer på planter?

 Når det gjelder utseendet av planter for å bestemme manglende mineraler?
 Planter absorberer batteriene i antall og andel som tilsvarer deres biologiske behov. Men, i strid med den fysiologiske tilstanden i anlegget under ulike påkjenninger (termisk, kjemisk, vann) mulige manifestasjoner av mangel eller overflødige elementer mineral ernæring.
 Spiseforstyrrelser handler på forskjellige organer i anlegget på forskjellige måter. Således underernæring nitrogen, fosfor, kalium og magnesium vises gamle eller eldre blader og organer, men disse elementer kan reutylyzyrovat planter.
 Alle sporelementer, kalsium, svovel, jern reutylyzyruyutsya vanskelig på grunn av mangel eller overskudd vises på unge blader, organer og vekstpunkter.
? Nitrogen. Mangel på nitrogen i agurkplanter vises på den nederste bladene, de er blek grønn, da, med start fra toppen, gul, brun, dø. Veksten av stengler og lateral skyter forsinket. Svøpe tynn men hard og rask drevesneveyut. Eggstokk raskt smuldre, blomstene visne, ikke rozkryvshys. Frukt forkortet, med spisse ender, blek farge. Bladene er små, tynne og skjøre stammen.
 Mangel på nitrogen i tomat ser ut til å begrense veksten. Plantene blir spinkel vane. Eldre bladene er lys grønn og deretter gult. På den motsatte side av platen langs hoved årer kan vises lilla farge. Blomstene er ikke avslørende, visne og falle av. Fruktene er små, men modnes raskt. Tar drevesneveyut.
? Fosfor. Mangel på fosfor i agurk sett hos unge blader av mørk grønn farge, i den gamle-grå-grønn. Senere på platen bladene vises ulikt fordelt store gul-brune flekker. De er nekroznыmy og tørr. Brev rynkete, skarpe kanter og bøyd oppover.
 I tomat med en mangel på fosfor i fase frøplanter vises fiolblader, stammer vike fra skrå vinkel. Hos voksne planter bremset vekst, bladene er mørk grønn, med rullende i rød, mørk, nesten svart i zasыhayuschyh blader. Blomstring er forsinket. Stammen er tynn.
? Kalium. Med mangel på kalium i agurk bladene blir gule gammel kant, så blir gule mellom venene, blir kantene av arket brettes ned.
 På kanten av den gamle tomat blader som brant, så chlorosis gjelde for yngre blader og gamle gule og faller av. Betydelig forsinket farge frukt og frukt vises i brune og sorte striper.
? Kalsium. Mangel på kalsium i agurk føre til utseendet på små bladene er mørkegrønne, korte internodes. Da kantene av de unge bladene lettere, og samtidig på platen etterlater mellom årer vises smale lysledere. De utvidet miste grønn, nekrozyruyutsya. Vener og tilstøtende deler av bladene holder intens grønn farge. Kantene på arket brettes ned.
 I de øvre bladene av tomat bøyd ned, fastspent, spent med tochkoobraznыmy nekroznыmy flekker. Disse flekkene koaleserer. Frukten råte påvirket toppunktet. Vekst punkt dør. Magnesium er involvert i dannelsen av klorofyll, så dens mangel manifestert som chlorosis på eldre blader, kantene av bladene blir gule. Midrib og vener rundt plate forblir grønne i tomat faller av blomstene, fruktene er små, modnes tidlig.
? Jern. Jernmangel er manifestert i en uniform chlorosis på unge blader, deretter flytter til den gamle. Tomatplanter trykt forkrøplet.
? Bor. Med mangel på boron dør apikale poenget med vekst. I agurk sterkt forkortede internodes og planter blir dverg arter av tomat vekst punkt dør og produserer mange stebarn, skaper en vane kuschovydnyy planter.
? Kobber. Kobber mangel forårsaker whitening tips av bladene på plantene mister turgor, visne. I tomat kobber mangel manifesterer seg tydeligst på 4-5 blad på toppen. Bladene er små, blå - grønn. Svake skudd, blomster og umoden eggstokk crumbling doobrazovanyya. Agurkplanter er dverg.
? Mangan. Med mangel på mangan brev blir blandet farge mønstret av chlorotic flekker manifestasjon mellom venene, men venene, selv den minste, forbli grønn. I agurk på plater av arket vises marmor plakett. Chlorosis er mest merkbar på kantene og tips av bladene, bladet lamina nekrozni ble synlig i form av poeng. Symptomer på mangan mangel forekommer oftere i gjennomsnitt med alder) blader. Symptomene ligner skader forårsaket av edderkopp midd. I den første tomat gule blad midtre lags plate og blader, mer fjerntliggende fra sentralvenen. Med sterk mangan mangel nekrozni små flekker selv nær hoved blodåre.
? Sink. Mangel på sink fører til gulning, blad spot og blad bronzovost passerer på årer, forlater asymmetrisk. I tomat blad morfologi endringer. De er smale, vridd i en spiral.
? Molybden. Med mangel på molybden observert svekke grønne fargen på bladene. Mangelen på dette elementet tilhørende brudd på nitrogen metabolisme. I tomat på gamle og middelpigmentflekker nye blader, bladkantene krølle opp. Finribbede mister farge, og mellom dem dannes flekker av lys gul farge.

 Hva om mangelen på elementer som finnes i anlegget?


 Det er nødvendig å fremstille en liten næringsoppløsning konsentrasjon på 02-03%, eller 10 liter til 20 til 30 g av gjødsel nødvendig. Ofte er det en mangel på elementer på de fattige i humusjord, men i slike jord farlig innføring av høye doser av mineralgjødsel, da dette kan forårsake forgiftning planter. God effekt er sprøyting bladene (blad fôring) svak gjødselløsning (10 g per 10 liter).

 Kan overskytende gjødsel føre til at noen andre feil?


 De fleste planter svare på nitrogen og kalium ubalanse. Med overflødig nitrogen planter "zhiruyut", dvs. de dannet store blader, sterk stilk, det er rikelig blomstring, men binde blomster oppstår senere, sakte modning frukt. Forhøyede nivåer av kalium i jord fører til akselerasjon av blomstring og fruiting, og plantene er små, er det samlede utbyttet redusert. Det høye innholdet av kalsium i jorda fører til redusert opptak av mangan, kobber og sink.

 Hva grønnsak avlinger er mest følsomme for klor?


 Disse avlingene er agurker, paprika, tomater, poteter. I disse kulturene er uønsket å gjøre kaliumsalt og kaliumklorid. De bør være erstattet med kaliumnitrat eller kaliumsulfat. Du kan bruke komplekse gjødsel som ikke inneholder klor.

 Hva er effekten av gjødsel på kvaliteten av grønnsaker?


 Bladgrønnsaker med en mangel på nitrogen dramatisk redusere avlingen, bladene er tøff, røff, og overflødig nitrogengjødsel med en mangel på fosfor og kalium og lite lys resulterer i akkumulering av nitrater, kål dårlig bevart. Når overflødig nitrogen ernæring avtar raskt bevaring av rot avlinger.
 Høyere doser av fosfatgjødsel forbedre kvaliteten på fersk og syltet agurk og tomater. I tomat med tilstrekkelige mengder av kalium i jordsmonnet øket smak.  
Яндекс.Метрика