Hva nyttige egenskaper ha planter

 Hva er de medisinske og terapeutiske egenskaper er planter. Nyttige egenskaper potteplanter.
 Moderne sivilisasjon har gitt oss koselig og komfortabelt hjem for å leve. Men for slike ytelser til å betale, og spesielt deres helse. Det faktum at husholdningenes kjemikalier, moderne bygge og dekorasjonsmateriell, husholdningsapparater avgir i atmosfæren ulike skadelige stoffer (aceton, formaldehyd, fenol, tungmetaller, karbonmonoksid og nitrogenoksider, ammoniakk), og dermed stadig forurensende våre boliger og andre fasiliteter hvor vi har vært.
 Totalt er det om lag hundre giftige forbindelser og ca 80% fordeles primært for bygging og dekorasjonsmateriell.
 Man kan argumentere for at uteluften er forurenset langt mer enn i våre hjem, men i virkeligheten er det ikke. Forskerne fant at konsentrasjonen av farlige stoffer i innendørs 15-4 ganger konsentrasjonen av skadelige utslipp til luft gate.
 Moderne interiør overveldende med en rektangulær utforming som også har en negativ innvirkning på fysisk og mental helse.
 Output kan bli funnet, og ganske enkel. For å takle de negative virkningene av fordelene av sivilisasjonen, du trenger bare å ha en flat sunne planter. Potteplanter deres utseende i stand til å roe, lindrer stress og irritasjon. De har også en rekke nyttige funksjoner som hjelper nøytralisere de skadelige effektene av ting rundt oss.
? Nyttige i vannet for vanning eller sette sølv juveler som hun lærte av positiv energi.

 Planter absorbere giftige stoffer


 Moderne konstruksjon og etterbehandling materialer er en viktig årsak til luftforurensning innendørs så de slipper ut i atmosfæren ksylolon, formaldehyd, kloroform, aceton, benzen, ammoniakk, toluen, trikloretylen. Først av alt dette giftig miks farlig for barn og eldre, samt under påvirkning av skadelige elementer svekker helse og sviktende helse. Andre mennesker er utsatt for de negative effektene av kjemikalier som forårsaker allergiske reaksjoner, svimmelhet og hodepine, påvirke driften av indre organer.
 De fleste potteplanter er en slags naturlige filtre, blir de behandlet skadelige forbindelser som bidrar til forbedring av luft i huset. Det faktum at planter har spesielle biologiske egenskaper. Farlig for helsen vår kjemiske elementer ligge på bladene og røttene til planter, de fleste som de bruker for sitt levebrød. I planterøtter leve bakterier symbyontы absorberende del avgjort forurensing. Dermed kan vi si at plantene er for dem en slags biologisk barriere.
 Det første stedet for å rense luften av skadelige urenheter tar Chlorophytum crested. Dette anlegget som det er spesielt designet for forurenset luft, noe som føles fantastisk. For rom på 10 m2 nok Chlorophytum 4, som vil rense luften med 70-80%. Også Chlorophytum fukter perfekt luften med riktig pleie. Dessuten er det en vakker plante som ikke krever spesielle forhold. Med riktig stell vil det formere seg, noe som gir bart-prosesser. Også nyttig rengjøring egenskaper er aloe, spatyfyllum, eføy.
 Fra perfekt renser luften for giftstoffer spraglete dieffenbachia. Hvis vinduet på kontoret eller ute på anlegget, kjele, eller en trafikkert vei med biltrafikk, er det bedre å sette anlegget i vinduskarmen at det fungerte som en naturlig barriere.
 Med hjelp takle hloroforum formaldehyd, aloe, eføy, dieffenbachia, Philodendron (Monstera), Dracaena, spatyfyllum, Schefflera, Ficus, Chamaedorea.
 Toluen og xylen absorbere dieffenbachia, Chlorophytum, Anthurium, nefrolepis, ficus.
 Ammoniakk er nøytralisert arrowroot, Dracaena, ficus, azalea, Anthurium.
 Fra luften blir renset benzen Dracaena og eføy.
 Oksider av karbon og absorbere Chlorophytum эpypremnum.
 Fra trikloretylen avlaste luft Dracaena, eføy, spatyfyllum.

 Innendørs luft desinfeksjon utføres


 Under en serie eksperimenter i 1960 Forskere gjennomførte sentral republikanske Botanical Garden of Academy of Sciences i Ukraina, ble det funnet at de fleste av innendørs planter produserer spesielle stoffer som bidrar til å fjerne skadelige patogener.. Disse stoffene kalles flyktige, det er også et annet begrep: phytoorganic flyktige stoffer eller LFOV.
 Forside planter produserer og avgir næringsstoffer som fenoler, alkoholer, estere og terpener som bekjemper bakterier, sopp, virus (stoppe deres vekst og reproduksjon). Du kan bare sette noen potter i rommet med potte blomster, og de vil bidra til å redusere antall mikroorganismer som lever i sin luft.
 Denne funksjonen er nyttig potteplanter som effektiv luftrensing, fordi de har en bestemt funksjon for å fange opp endringer i omgivelsesluften. Kjemikaliene som forurenser luften, å skade ikke bare mennesker, men også planter. Som et resultat, har de omfattet en slags forsvarsmekanisme, og de med hell takle rense luften. Noen skadelige elementer som brukes av planter for å opprettholde sitt livsgrunnlag.
 Store kamper med mugg sopp, i luften, stikkende pære. Denne type kaktus stilkene å danne karbonader. Opuntia 6-7 ganger reduserer skadelige sopp. Soppdrepende planter anses som sitron, eføy, laurbær, kaffe treet. Sopp ofte fikk i en mørk og fuktige områder, fordi det er i slike rom og data bør plasseres planter.
 Strukturen består av myrt essensielle oljen til å rydde luften av bakterier som forårsaker bronkitt, forkjølelse og lungesykdom. Fra myrt blir lettere å puste.
 Redusere antall mikrober i luften hjelper leiligheter slike planter: rosmarin, begonia, dieffenbachia, Anthurium, Pelargonium, sanhezyya, piley, myrt, pellyonyya, Jade (penger treet), seder, milkweed strålende aukuba, Eucalyptus, эpypremnum, sypress, Spiderwort, Aglaonema, ficus, fig, ofyopohon, tsissus, sanseviyeriya, oleander, Coleus, eføy, buksbom, Durante, euonymus, agave, tetrastyhma (rom druer), aloe, laurbær, laurbær.
 Ved å plassere de mange innendørs anlegg leilighet eller kontor, kan redusere antall sykdomsfremkallende mikroorganismer. Ja, m2 rommet størrelse 15-25 nok til å ha 5-7 planter til luft forble ren og frisk.

 Planter bære luft ionisering


 Ionisering av luft, eller aeroionization kalles metoden tar sikte på å forbedre atmosfæren i bolig, industrielle og offentlige områder. Dette skjer på grunn av metning av luftforurensning negative ioner (ioner), som er elektrisk ladede gassmolekyler. Forskere har vist at ved å endre sammensetningen av luften og beriker det med negative ioner oppdaget en positiv innvirkning på mennesker. Ionisering av luft er bra for luftveiene, hjerte og nervesystemet, reduserer smerte, raskere healing sår, lindrer allergiske reaksjoner. Hvis du regelmessig behandlinger ionisert luft, da dette vil forbedre den generelle helsen, øke ytelsen, stiger humøret. Ionisert luft er også i stand til å legge til rette i løpet av mange sykdommer, lindre hodepine. Den positive effekten av ionisert luft er observert i bronkial astma, søvnløshet, høyt blodtrykk, overbelastning, stress. 
 Det er spesielle enheter - Aeroionizer at kunstig mette luften med negative ioner. Det er nok til å slå en enhet på natten og la vinduet åpent.
? Du kan velge planter som passer den spesifikke dyrekretsen. I dette tilfellet, kraftverk og mennesker flette inn en og vil støtte hverandre.
 Prosedyrene for rehabilitering ionisert luft utføres på sanatorier og hvilehjem. Men ikke alltid, og ikke alle har mulighet til å dra dit. Det finnes mange naturlige systemer med en høy konsentrasjon av ionisert luft. Negative ioner i store mengder i luften fjellområder nær fossefall, skoger og parker, samt på kysten. I store byer, er konsentrasjonen av ionisert luft som finnes i grønne områder og parkområder.
 Medisinske og helseinstitusjoner og leirer hovedsakelig lokalisert i distriktene eller i utkanten av byer nær skog. Dette er fordi i furu, gran, eik skoger og steder der det er selje, einer og rogn, et økt innhold av negative ioner i luften. Siden de fleste planter godt ionisere luften, plantet de gatene, svingete i boliger og offentlige områder.
 Planter bidra til å ionisere luften innendørs. Resultatet er en livspotteplanter oksygen, noe som gjør luften ionisering, som har gunstig effekt på menneskers helse. Planter og øke lette ioner i luften og redusere antallet av tunge ioner. I forurenset luft inneholder svært lite lys negative ioner, og fordi de øker vitalitet, regulere syre-base-balansen i blodet, styrke immunforsvaret og stimulerer åndedretts enzymer som reduserer blodtrykket.
 I områder hvor det er TV-apparater og maskiner, er det en svært lav mengde lys negative ioner. Berike luft hjelpe dem kaktus og bartrær (sypress, sedertre). De nøytralisere den negative strålingspådrivet dataskjerm og TV tube.

 Hvilke planter øke luftfuktigheten?


 Alle planter øke luftfuktigheten. Vannet slippes gjennom bladene til plantene, og dermed er en fordamper. Nesten alle planter returnert til atmosfæren 90% absorbert fuktighet dem til å opprettholde sitt livsgrunnlag, de bruker bare 10%.
 Under fordampning planter i sommer er det en nedgang i lufttemperaturen et par grader og fuktigheten øker med 10-20%.
 Gir mye fuktighet følgende planter: sparmaniya, dverg ficus, hibiscus, fatsiya, Dracaena.
 Tsiperus fukter perfekt luften, i tillegg har Phytoncidic egenskaper.
 Dieffenbachia etterlater et stort område, noe som resulterer i økt vann- og gassutveksling i rommet.
 Nefrolepis stand til å betydelig øke luftfuktigheten. Også dette anlegget er veldig vakker og kan brukes for enkelt overnatting i interiøret.
 Sparmaniya fremmer fuktighet og luft ionisering.
 Fatsiya godt fukter luften, veldig hardfør, er høyden 14 m, i innlandet kan det brukes til enkel bruk.
 Monstera, sypress, sedertre er ikke bare perfekt fukte luften, men også absorbere formaldehyd. Asparges, Anthurium, Aralia, maidenhair, rose absorbere tungmetaller, bidrar til å bekjempe irritabilitet, tretthet, stress og økt fuktighet i leiligheten.

 Hvilke planter samle støv?


 Kilder til husstøv er døde celler av den menneskelige huden, pollen potteplanter, bøker, hår, puter og tepper, kjæledyr dander, stoppede møbler. Fra husstøv kan ikke bli kvitt helt, fordi dens kilde er alltid til stede i leiligheten. Derfor har man bare å støv fra overflaten, vises det umiddelbart.
 Skape en spesiell atmosfære og klima i leiligheten for å hjelpe planter som er også utmerket jobb med støv absorbere en del av det. Å plante et godt kjempet med støv, bør de vannes jevnlig, tørke bladene fuktig bomullsdott eller klut, spray antenne deler.
 Å håndtere støv hjelper planter som aloe, Chlorophytum, eføy, Dracaena, geranium.

 Hva plantene frastøte insekter?


 Mange planter har evnen til å skremme bort insekter. For eksempel, mosquitoes er svært følsomme for lukten av mynte. Derfor kan leiligheten vokst plektrantus som har en behagelig mint smak. Det er det folk er kalt "mint rom." Du kan også bruke friske blader og stilker av denne planten, spre dem rundt i leiligheten. Å hindre myggstikk, anbefales det å gni huden forlater plektrantusa. I noen planter, som for eksempel klosteret inneholdt kamfer, som er ekstremt irriterende mygg.
 Blant innendørs planter som frastøter mygg, inkluderer myrt, Pelargonium og rosmarin. På kvelden er det anbefalt å rister forsiktig på potter med planter, så de fyller rommet og lukten avskrekker insekter.
 Også for mygg kontroll ved hjelp av essensielle oljer av geranium, camphor laurbær, eukalyptus, te og kaffetrær, rosmarin. Effektivt avskrekker myggen eterisk olje som finnes i sitrus. Du kan dryppe litt olje av sitron aroma lampe og gå å sove med vinduet åpent. Ikke bare sparer dette rommet for mygg, men vil fylle rommet en behagelig lukt, noe som bidrar til å slappe av og roe ned. Imidlertid må bruken av essensielle oljer i samsvar med, som en overdose kan føre til kvalme og hodepine.
 Mange insekter tåler ikke lukten av eukalyptus, geranium. Eteriske oljer av disse plantene, smøre huden for å forhindre insektbitt. Du kan også sette noen dråper på en bomullsdott og satt i vinduskarmen, så insekter vil ikke fly inn i leiligheten gjennom et vindu. I geranier inneholder stoffer som mygg er redd fordi deres antall avtar raskt i områder hvor dette anlegget er.
 Geranium essensielle oljen også brukes for oljebrenneren. For rom spredt en fin sterk smak, som mygg bare ikke kan stå.
 Mot fluer og kakerlakker essensielle oljer er perfekt innendørs bartrær (Thuja, sypress).
 Skremme dem med sitron blader er også vurdert, oleander blomst (som blant annet henviser til giftige planter). Insekter liker ikke lukten av Pelargonium (geranium), som er det populære navnet "muhohon." Fraråder insekter ved hjelp røyk fra tørkede sypress nåler og kjegler ham.
 Takle invasjonen av insekter også hjelpe geranium rosa nåler og blader av arborvitae, sitron frukt, Hedera helix. Avkok av dem kan tørkes ansiktet og hendene hans for å beskytte mot insektbitt.
 Petunia og rosmarin er også brukt som et verktøy mot insekter. Nok til å plassere på flate potter med disse fargene så kraftig redusert antall insekter. Mole hater lukten av pepper og geranium. Ved siden av skapet, som huser vinterklær, sette pepper rom. Plektrantus (soverom mint) også kjent som "muldvarp tree", i sitt brev inneholder en eterisk olje, ubehagelig for møll. Slipte blader av planter avgir en krydret duft som fraråder muldvarp.
 For å stimulere plantevekst ved hjelp av størrelsen på potten. Jo større potten, jo mer planten utvikler røtter og derfor er det betydelig økt.

 Innendørs planter hjelpe til smaken lokalene


 Ikke alle tenker på det, men alle slags lukter er en integrert del av våre liv. Den menneskelige nese er i stand til å skjelne ca 10.000 forskjellige luktene. Mange dufter gjøre en stor innvirkning på vår fysiske og mentale helse, forbedre og vedlikeholde kroppen i god form. Det er derfor det er så viktig for oss i hverdagen omgitt av hyggelige aromaer. Dette kan oppnås ved å dyrke stueplanter, da er vårt liv vil bli mer lykkelig og sunt.
 Planter som har en vedvarende lukt, ikke bare fylle leiligheten behagelig aroma, og frastøte insekter og avlaste House of patogener. Geranium og plektrantus har en spesiell smak som kan rengjøre leiligheten fra insekter, og hjemmet kur for søvnløshet. Som smaks rommet kan brukes mange oppsvulmede planter slike zefirantes, som har en uvanlig smak. I tillegg hjelper lukten av dette anlegget i helbredelsen av mange sykdommer.
 Sitrus planter (sitron, mandarin, appelsin, grapefrukt) forbedre hjernens aktivitet, øke amplitude av bioenergi hjernen. Sitron utstråler luften essensen, lukten som bidrar til å redusere blodtrykket. Later Lemon har en spesifikk behagelig lukt som fyller menneskelig kraft, øker den generelle tonen. Som en potteplante vokse sitron anbefales for folk hvis arbeid er relatert til psykisk arbeid. Av denne grunn, kan du dyrke sitroner i skolen.
 I et brev duftende geranium (et annet navn - Pelargonium) inneholder en eterisk olje, som har en beroligende effekt. Slike planter rådes til å gjøre de som lider av søvnløshet, hodepine og nevrologiske sykdommer.
 Plektrantus har en sterk og frisk lukt, bidrar til å lindre trøtthet, irritabilitet, aggressivitet, bly til normal nervesystemet.
 
   
Яндекс.Метрика