Orchid - en virkelig stor skjønnhet blomst mangfoldet av arter, den mest uvanlige og noen ganger til og med kryptiske skjema enthralls selv de mest erfarne gartnere. Det er ikke overraskende at de eldste tider med orkidé og dens opprinnelse var assosiert myter og legender om sannsynligheten av disse kan bare gjette.
 Forskerne fant at hjemlandet er en så flott blomst Japan og Kina, hvor det var ca 3-4 tusen år siden. I Europa orkide ble brakt nylig, bare noen 200 år siden, men denne gangen klarte hun å få en masse varianter og fancy av de fleste gartnere.
Hvordan å behandle ditt hjem orkide?

 Ifølge vakker som en blomst selv, legende, orkideer rundt om i verden - en regnbue skår av regn som falt til jorden århundrer siden. Ifølge en annen legende, orkide - en gudinne som fortsatt er midt i den evige søken etter sin elskede Archie, forvist fra verden av gudene for det forbudte kjærlighet til henne.
 Læring av dette, det omgjort til en skog blomst som alltid går rundt om i verden i sin søken. Uansett hva det var faktisk en mystisk og vakker orkide er en spesiell interesse for noen lover av blomster som vokser og gjøre denne vakre blomst på sin egen vinduskarmen - ingen enkel oppgave.
 Men, at de ikke si om lære å skape levekår nær virkeligheten, slik en merkelig, ved første øyekast, anlegg, raskt behage sin eier levende og fargerike blomster.
 Mange lurte på hvordan ta vare på en orkidé hjem, fordi denne lille blomsten kjøpe i butikken, ta med hjem, sette på en hylle, og ikke glem å vanne en gang i uken.
Hvordan å behandle ditt hjem orkide?

 Faktisk, hvis du er blomsterhandler, er det som en potteplante er bedre å kjøpe i spesialiserte barnehager, hvor du kan få all informasjon om en bestemt variasjon vil fortelle deg om hans smak og standarder for omsorg.
 Dersom dette ikke er mulig, passform og vanlig blomsterbutikk, men det bør være en tettere, bedre å kjøpe en blomstrende plante, slik at du kan velge farge og vil vite nøyaktig hvilken blomst også.
 Legg merke til bladene og røttene, hvis de kan bli sett, selvfølgelig, bør de være tett, kjøttfulle, lyse, uten gule flekker og tørre ender.

 Før du gir en preferanse i favør av en bestemt type, vurdere forholdene som råder i hjemmet ditt, fordi ikke alle er i stand til å leve og orkidé blomst ved svært lave eller svært høye temperaturer, lys eller for mørk belysning.
 Den mest upretensiøse og takknemlig for hjemmedyrking betraktet to hovedtyper: Dendrobium Phalaenopsis og. De generelt fornøyd med sin lange blomstring i 1-2 måneder, og under gunstige forhold, flere ganger i året.
 Når en blomst bringe hjem, er det best å sette på noen få dager i en skyggefull plass med god ventilasjon, så orkide lettere å tolerere akklimatisering. Etter 2-3 dager kan du omorganisere en fast plass i rommet.

 De grunnleggende regler for omsorg for potte orkide


 Vær oppmerksom på at enhver klasse og type denne blomsten har sine egne særegenheter omsorg som kan ganske annerledes. En av de viktigste aspektene av normalt liv orkideer - en riktig belysning, noe som bør utføres av spesielle regler.
 De fleste av disse plantene liker ikke direkte sollys og lys, den mest perfekte - et stort antall spredt sollys. For denne orkidéen er vanligvis plassert på den vestlige eller østlige vinduskarmen eller på flater som er noe fjernet fra direkte lyskilder.
 Hvis du ikke kan forstå hvorfor din favoritt blomstrer, er det fullt mulig ting lite lys.

 Det faktum at normale dagslys for orkideer bør være mellom 10 til 12 timer, men ikke i noe mindre grad. Hvis klimaforhold varighet mindre, er det nødvendig å forlenge kunstig ved hjelp av inventar med lysrør.
 Vær spesielt oppmerksom på vårsesongen, da etter vinterlyset er lysere og rikere, bedre obskure glass ved hjelp av plast eller mørk film. Dermed anlegget gradvis tilpasser seg og ikke mer risiko for å brenne blader eller skyter.

 Samsvar med temperaturkontroll


 Et annet svært viktig poeng er respekt for de riktige temperaturer: for mest populære typene koselig rom regnes som heltid og sommertemperaturer i regionen + 18 ° + 27 °, og en vinterkveld - + 13 ° + 24 °.
Hvordan å behandle ditt hjem orkide?

 Det er viktig å følge den daglige temperaturforskjellen - fra dag til kveld det bør ikke overstige 5 °. Hvis leiligheten er koblet til sentralvarme, prøve å gjøre natten orkide på et kjølig balkong eller loggia. Denne prosedyren vil hjelpe Vigonza ny blomst stilker.

 Vanning og fuktighet


 Igjen, alle slags blomst dette krever spesielle betingelser for fuktighet og vanning, men det finnes fellestrekk for alle: de ikke liker vann stagnasjon og virkningen av mineralsalter, som i naturen aldri i vannet.
 De fleste av arter, for eksempel Phalaenopsis og Cymbidium, foretrekker at bakken var alltid litt fuktig, men ikke våt! Men det finnes andre typer som må vannes bare når jorden er helt tørr.
 Vanning bør gjøres med bløtt vann best egnet smelte eller regnvann, hvis ikke, passform og kokt springen. Vanligvis orkidé, som er plantet i en pott, vannes ovenfra, og forekomstene i kurver eller blokker nedsenket i vann i noen minutter.
 Den ideelle luftfuktigheten for disse plantene - 60-80%, noe som betyr at den varmeste tiden av orkideer vil takke deg for behandling av blader og blomster av spray.

 Jord og gjødsel


 For nybegynnere gartnere er best å bruke jord som selges i form av jordblandinger i spesialforretninger. Vanligvis pakken og bør skrives - for "Phalaenopsis" eller "for Dendrobium."
Hvordan å behandle ditt hjem orkide?

 Ofte i slike blandinger er angitt bark, trekull, mose, naturfibrer, grov sand og andre komponenter som vanligvis ikke inneholder hagejord. Som for gjødsel, er orkide i konstant behov for fôring som best kjøpe i butikkene spesielt for klassen.
 Fed vanligvis ikke mer enn 1 hver tredje uke, og i den kalde perioden, og ikke gjødsle. Syklusen av fôring skal komme seg etter orkide falmet.

 Skadedyr og sykdommer


 Mest sykdommer eller skadedyr i noen av blomstene vises bare i tilfelle av feil vare. Hvis du lagt merke til at din favoritt ser svak og pløsete blader, ganske muligens skadet rotsystem eller feil temperatur.
 Hvis bladene begynte å visne og råtne, kan årsaken til dette problemet være soft-bodied midd som lever i midten av utsalgssteder. I dette tilfellet, kan du lagre din favoritt plante hjelp akarytsydnыh narkotika.

 En annen velkjent pest - spider mite, som er dannet som et resultat av livet sølvtråd på baksiden av bladene. Førstehjelp, igjen, akaricid agenter.  
 Pepper - er en fantastisk plante, fruktene av som er mye brukt i matlaging. Det finnes mange oppskrifter som ikke kan klare seg uten denne grønnsak. I rå rød paprika, også kalt en bjelle, lagt til ulike salater, eller en integrert del av vegetabilske stuinger, siden retter, etc. I noen land, cayenne pepper spise akkurat sånn, i stedet for frø.
Hvit pepper, paprika og andre paprika

 Likevel, den mest grunnleggende programmet - som krydder. Verdens sannsynligvis ikke vil finne noe land, uansett hvor brukt denne fantastiske krydder å forberede sine tradisjonelle retter. Det er den eldste krydderet i verden. Den første omtale av den så ut for 3000 år siden. Siden da har han blitt en integrert del av ethvert måltid.
 Hvilken oppskrift ville vi ikke sett, må det være til stede pepper. Ingen måltid er komplett uten det, enten kjøtt, fisk, grønnsaker, salater, småretter, supper, etc. Det krydrer og aromatnosti. Uten pepper all maten ville være frisk og smakløst.

 Variasjonen er utrolig


 Men i tillegg til tradisjonelle krydder som består av en enkelt pepper er også krydder, noe som gjør disse fruktene er behandlet på en spesiell måte.
 Disse bekymringene, men merkelig det ville høres, hvit pepper. Mange av oss tror at denne varianten. Faktisk er det den samme sort pepper, som vi alle vet. Hans eneste forskjellen er at den moden frukt utsatt for spesialbehandling. Å fjerne masse fra frø, frukt zamochuyutsya i lime eller sjøvann eller tørket i solen til 10 dager før kjøttet ikke er slezet. Han tar da form av hvite runde erter.
Hvit pepper, paprika og andre paprika

 Den største fordelen med hvit pepper - det pahuchishe enn svart, og ikke så skarp. Derfor verdsatt mye mer. I matlaging, som hovedsakelig brukes for tilberedning av kokt kjøtt og produkter fra testen, der det er kjøtt fylling.
 De viktigste produsenter av krydder - Malaysia, Laos, Thailand og Kambodsja.

 Og hvor smak paprika?


 En annen type krydder - pepper. Dette lyse rødt pulver søt smak med en liten snev av bitterhet. For å forberede paprika brukt rød paprika, som fjernet kjernen og frø. Deretter blir massen tørket og nøye peretyrayetsya et pulver.
Hvit pepper, paprika og andre paprika

 Det finnes flere typer paprika, delikat, søt og rosa. De varierer i alvorlighetsgrad av smak stigende rekkefølge. Av disse er det mest sviende rosa pepper. Men uansett hva du ikke har noe imot paprika ga ledelsen - det vil alltid ha en søt smak.
 De viktigste produsenter av krydder - Ungarn, Tyrkia, Spania og USA.

 Nå la oss se, hva er typer paprika?


 Når et generisk navn plass til flere planter.
 •  Den første typen plante som heter Piper. Disse paprika tilhører familien pepper. Fruktene modnes i klynger som druer, og har en sfærisk form. Den mest kjente representanten for denne arten - sort pepper.

 •  Den andre typen av planter som kalles Capsicum. Disse inkluderer rød og grønn paprika, som kan brenne, poluzhhuchymy og søt. Deres frukt er belgfrukter skjema. Disse plantene tilhører søtvier familien, og har ingenting å gjøre med ekte innfødt paprika.

 •  Den tredje typen plante kalt Xylopia eller "psevdopertsы." Som et krydder som brukes frø av busker, som de har alle nyanser av smak, og på ingen måte underlegne pepper planter. For alle disse paprika ut gode krydder, som er mye brukt for å lage et stort antall retter.

 •  Hvem kommer først?


   Nå la oss bli kjent med de mest populære medlemmene av disse plantene.
   Og vi starter med cayenne pepper. Det er karakteristisk for den type kapsykumov, red. Dens viktigste forskjell - meget skarp smak på grunn av det høye innholdet av kapsaicin i den.
   Disse moden frukt kan brukes som et krydder, en rå og i tørket. Således hvis du bruker det rett ut av frø, den har en skarp brennende smak. Også, kan rød paprika skje i form av en hammer. Men siden det er meget vanskelig å fullstendig male til et pulver, er det ofte et stort slipe oransje, rød og burgunder.
  Hvit pepper, paprika og andre paprika

   Dette krydderet er gjennomført i land hvor det er et varmt klima. Dette Sentral-Asia, Kaukasus, Moldova, Ukraina og Sør-Russland. Og fødestedet pepper - Mexico.
   En annen form for plantearter kapsykumov - cayenne pepper. Den vanligste er hans andre navn - Pepper "chili". Dette krydderet er fortsatt et brennende smak og mest uttalt bestemt smak enn rød paprika. Derfor er det brukt i matlaging i svært små doser.
   Fruktene av denne planten er svært liten, ca 1 cm. Og hvis de male, vil pulveret har en lys oransje eller gul. Dyrkes det i alle de sørlige regionene - Java, India, Brasil og Guyana.

   La oss snakke om plantearter Pieper


   En av hans representanter - grønn pepper. Ironisk nok er det ikke et eget utvalg, men alle de samme sort pepper. Bare frukt av denne planten er brutt i umoden grønt skjema. De blir deretter tørket under høy temperatur og dekket med salt. Smaken av dette krydderet er mye svakere enn svart eller hvit pepper. Vi kan si nesten ingen bitterhet.
   Men mest duftende grønn pepper blant disse krydder. Den i utgangspunktet lagt til fiskeretter, som det perfekt utfyller delikat smak og aroma av retter uten tilstopping deres bitterhet. De viktigste produsentene - Brasil, India, Madagaskar.
  Hvit pepper, paprika og andre paprika

   Et annet krydder ofte funnet oss på kjøkkenet - en søt pepper. Under dette navnet ofte vi bruker allehånde. Men dette er ikke hva vi mener med tittelen "pepper". Faktisk er treet, fruktene av som brukes som krydder.
   De er store nøtter som har en sterk lukt som kombinerer duften av svart pepper, kanel, nellik og muskat. For disse nøtter moden frukt fra treet tåre, og deretter tørket i skyggen. Jamaicanske pepper hammer har en mørk beige farge. Dette krydderet er mye brukt i matlaging for å lage pickles, fisk og kjøttretter. Den største produsent - Jamaica.

   Tradisjonell elskede


   Nå snakker vi om krydder, uten noe som det ikke kan gjøre noe elskerinne - er, selvfølgelig, sort pepper. Det hører til arten av paprika. Sin frukt rift i en umoden form og tørket med fruktkjøtt i solen. I den endelige form av korn med sort pepper.
  Hvit pepper, paprika og andre paprika

   Den beste indikator på kvaliteten - er dens vekt, farge og hardhet. Jo mer vekt, er fargen mørkere og hardere korn, desto bedre dette krydderet. Dette er den vanligste og mest brukte krydderet i verden. Alt takket være sin allsidighet. Sort pepper kan brukes i nesten alle retter, noen ganger selv gjør søtsaker. Produsenter - landene i Indokina, Sør-Amerika, Karibia, India, Malaysia, etc.

   Litt eksotisk


   Med alle typer paprika vi møtte sikkert og brukte dem til matlaging, men det er også eksotisk, med hvem vi aldri har møtt.
   Blant dem er japansk. Det hører til de "paprika", det vil si dets frukter vokser på busker. De samler moden og tørket. I et ferdig produkt er de napivrozkryti frukt som faller svart frø. Den viktigste funksjonen i dette krydderet - svært spesifikke subtil smak med sitrus notater. De viktigste produsentene - Kina, Japan og Korea.
   En annen eksotisk krydder - en himmelsk frø. Denne urten som tilhører ingefær familien. Som et krydder som brukes sine tørkede frø som er formet nøtter brun. For korn av paradis karakteristiske aroma og en skarp brennende smak sterkt uttrykt. Derfor er deres omfang begrenset. Stort sett de brukes til smaks ånder, som er alkohol som konjakk eller whisky.

   Nyttige egenskaper


   Så møtte vi de mest kjente typer paprika. La oss se hva som er så nyttig pepper for kroppen vår?
 •  Først i noen form pepper inneholder en enorm mengde av vitaminer. Spesielt mye vitamin C i det, enda mer enn sitron.

 •  Han er rik på vitamin A, som er en positiv effekt på huden, forbedrer syn og hårvekst.

 •  Mye av det og vitaminer, så det er nyttig for pasienter med diabetes, eksem, folk som er deprimerte og lider av søvnløshet.

 •  Sekund, en stor paprika mineralinnhold (natrium og kalium), og forskjellige sporelementer (kalsium, magnesium, jern, jod, etc.). Dette gjør det uunnværlig for behandling av osteoporose og anemi.

 •  For det tredje, frukt rød paprika er rike på capsaicin. Dette alkaloid nyttig for gastrointestinal og sirkulasjonssystemet. Det forbedrer appetitt og normalisere blodtrykket og forebygge blodpropp.

 •  Den mest brukte i medisin kajennepepper. Fordi det gjør alle typer tinkturer, som brukes både inne og ute.

 •  Hot Pepper nyttig for hoste, astma, og eggstokkreft.

 •  Men uansett hvor gunstig egenskaper ikke besatt dette krydderet, fortsatt er det også skadelige egenskaper.

 •  Vær forsiktig


   Det er noen kontraindikasjoner, som i hovedsak relatert til svart og hot pepper. Det er forbudt å bruke disse krydder, folk som lider av slike sykdommer:
 •  sykdommer i mage-tarmkanalen (magesår, gastritt, kolitt);

 •  nyre og lever;

 •  hjertesykdommer (arytmi, angina, hypertensjon).

 •  Hvis du tillater helse - ikke nekte deg selv i denne fantastiske krydder. Det vil gi dine oppvask aromatnosti og gi det en minneverdig smak!  
  Яндекс.Метрика